Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
:eek2: Nem gyenge szerkezet!
Áramforrás mi lesz? Üdv
Ilyen időbe akár a napelem is szóba jöhet :yes:
Sziasztok.
Elkészült a ponthegesztőm ideiglenesen, (próba céljából, tehát ez nem végleges).. .. és az ezzel ponthegesztett akkuk. Van még tanulni valóm, hogy elszíneződés nélkül fixen rögzüljön a lemez. Üdv.Tomi
Készül, a villanytrabi:
https://picasaweb.google.com/117939264598583124323/Villanytrabi?aut...4HIwwE
Egy kicsit túl bonyolítod. Egy lemez a váltóra elég lenne a motorblokk helyett. Ha itt keresel Bővebben: Link Találsz Trabantot targonca vezérléssel. De mechanikailag jobb. A Vezérlőd rajza nem titkos?
Jó lesz az. Rozsdamentes lemezzel szebb lenne.
Hello!
Bocs a kifejezésért, de nem szeretem az ilyen "beböffenéseket". A hasznos megalapozott tanácsokat szívesen fogadom! Szóval nem elég a lemez a motor mega váltó közé, mert egy gyorsító áttétel kell. A motor csak 500-at forog! A vezérlőt egy barátom segítette tervezni, felteszem ha működik. u.i.: Slussz poén így nem változik a motorszámom...
Mekkora sebességre tervezitek? Egy kisebb (1:3, 1:4) áttétel elférhet a kuplungharangban, ha a motort eltolod a központból, és persze a váltó nyelestengelyét is meg kell támasztani csapággyal.
[OFF] 1:4 de nem fér el, vagyis még akár el is férhet, de bonyolult, mert a lendkerék a kuplung egyik tárcsája, és a motor tengelye központosítja. Bonyolult lett volna, központosra megcsinálni, nem beszélve arról, hogy 10e ft körül van egy önbeállós csapágyház. Így két csapágy kell az új tengelyre, és súlyban sem sokkal több.[OFF]
Ha valóban érdekel a véleményem a dologról szívesen kifejtem itt: Bővebben: Link Mert oda tartozik. Volna a tiédnél jobb megoldás szerintem. Milyen motor az ami csak 500at forog?
Nagyon jól néz ki. Én is gondolkozom egy hasonló áramkörön.
Ez igen! Nagyon szép, igényes, letisztult kivitelezés. Nekem speciel az egyszínű festés sokkal jobban tetszik, mint a mintás. Ez nagyon korrekt lett, gratulálok!
Szia! Nagyon szép lett! Egy apró tanács: használj speakon csatlakozót a hangszórók csatlakoztatására, biztonságosabb, főleg ilyen nagy teljesítménynél. A képeken úgy láttam csak sima csavaros "pöcök" van rajta, de ha rosszul láttam egy szót se szóltam. Tényleg nagyszerű munka.
Köszönöm "Zoli bácsi"!
Sziasztok,
Én nemrégiben belekezdtem egy műszerész eszterga építésébe, alapul egy félkész faesztergát vettem, még hátra van a kés tartó és a szán szerkezet. Ha esetleg valakit érdekel a masina töltök fel még szívesen képet róla
A fúró tokmányát használni nagyon jó ötlet szép munka nagyon.
Köszönöm,Van még egy mostani munkám, hűtő kompresszor és porolta találkozása
Jó lesz, gratula! Kíváncsi leszek, milyen lesz, ha kész lesz. Addig is sok sikert, kitartást!
Abból mi lesz ?
Frankye: Köszönöm szépen!
sanykaraj:Mini kompresszor lesz belőle tulajdonképpen kész van már csak a levegő előkészítő egység hiányzik róla, most tanulok hegeszteni és kell valamit barkácsolnom
Szia!
Szép munka lesz! Én azért meggondolnám a munkadarab tokmányba fogását eléggé balesetveszélyes. Rázásra sajnos ki tudnak nyílni. Jobb lenne egy kisebb eszterga tokmány, főleg biztonságosabb. Üdv: Gábor
Hát erre ne mis gondoltam, bár lazult már ki nekem is a tokmány fúrás közbe, de az akusfurós gyors tokmány volt. Lehet kapni ilyen kis méretűt szerinted valahol? üdv
Lehet kapni eszterga tokmányt 60-80mm is, csak az ára a húzós, valami használt cuccot keress!
Rendben, köszönöm a tippet!
Sziasztok!
Elkészültem első Teslámmal , pontosabban egy SSTC-vel.
További képek , videó
Jópofa, látványos, de ezen kívül jó valamire? Vagy csak szép (a maga módján...)?
Nagyon Jó lett, Gratulálok!
Annó régen egy középhullámú rádióadó mellett is világított (és szólt is!) a fénycső az ember kezében, sajnos az adóhálózatot leépítették, de egy ilyen Tesla Coil-lal pótolható és demonstrálható az effektus. |
Bejelentkezés
Hirdetés |