Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   316 / 1127
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Akkor mit javasolsz Didyman?

Egyébként látja, kezeli a SATA portot, ha ráeresztek egy SATA HDD -t közvetlenül a SATA protra, akkor egy automatikus üzenet fogad, hogy új tömböt észlet a vezérlő.

A BIOS -t ne frissítsem le véletlenül háta az a pobléma?
(#) _vl_ válasza didyman hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Mindkettő probléma ugyanonnan ered: ha eltér/megváltozik a boot diszk BIOS szerinti geometriája, akkor a windows nem fog róla bootolni. Persze elő lehet venni a hexa editort, és kézzel meg lehet javítani, de ahhoz azért érteni kell.
Bármikor mutatok olyan gépet, amin az alaplapi IDE és az alaplapi SATA kontroller más-más geometriával kezeli a diszkeket.
További probléma, hogy ha már van partíció a gépen, akkor az magán viseli a geometriát.
Ha ez eltér az aktuális gép által használt geometriától, az oly mértékben készteti meghasonlásra a windows xp installerét, hogy ha beindítod az install cd-t, akkor odáig sem jutsz el benne, hogy letörölhesd a nem jó partíciót.
Szóval ez a pakolgassuk a diszket ide-oda, ez szép és jó, de kétesélyes. Ha mázlid van, sose futsz bele a problémás esetekbe, de ha nincs... Az Intel azt képes volt megcsinálni, hogy valamelyik újabb alaplapi chipsetes SATA kontrollere attól megváltoztatja a geometriát, hogy az IDE-compatible üzemmódot ki-bekapcsolod a BIOS-ban. Ezután az install cd be sem bootol...
(#) didyman válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Tömb? A RAID BIOS-t ne konfiguráld RAID-nek. Bár most ezekre a SIL cuccokra nem emlékszem pontosan, de talán BIOS frissítéssel lehet dönteni az üzemmódja felől..
(#) didyman válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Mármint a C/H/S-re gondolsz? Mert a CD-ROM és annak boot-problémája nem tudom, ehhez miként társul. A 0X7B meg nem emiatt van. Lehet, hogy mázlim van, de a perpendikuláris lemezeken lévő mókán kívül ilyesmibe nem futottam még bele, amit írsz, az SCSI lemezeknél volt nekem utoljára előtérben, mert ott a klf vezérlők mindig egyéni interleaving szerint alakították a lemezt, és az is csak teljesítménybeni problémákat okozott, nem indíthatóságit.
(#) _vl_ válasza didyman hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Ha a windows partíció boot szektorában levő C/H/S másolat nem egyezik a BIOS által mondottal (asszem a H és az S van ott meg mégegyszer), akkor bootolás helyett kék képernyőt kapsz, talán pont 0x7b-vel.
Arra már nem emlékszem pontosan, hogy BSOD, vagy "cannot install - reboot now" lesz az xp installer válasza arra, ha a diszken olyan partíciós táblát lát, ami más C/H/S-t használ, mint amit a BIOS éppen mond a diszkről, de hogy tovább nem lehet jutni vele, az tapasztalat.
(#) didyman válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
7B biztosan nem lehet emiatt. Hiszen, ha már az MBR be tudott töltődni és a boot szektor megkezdte a rendszermag behúzását, akkor a CHS rendben van. Érdekes dolog.
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Nem nem állítottam be tömbnek semmit.

A BIOS alól a SATA chipet tudom engedélyezni, illetve hogy a BIOS -át engedjem e futni, amibel csak tömböt tudok variálni stb.
Vele és nélküle sem történt semmi.
A rendszer BIOS postja alatt ki sem jelzi, hogy érzékelt e volna SATA HDD -t kivéve a RAID BIOS.

A jelenlegi rendszer BIOS verziója: v6.00PG 2004 8 hó 19 nap.
SATA RAID BIOS verziója: V4.2.47 2004

Mégvalami: Szerinted normálisak ezek a feszültség értékek?

Mintha a 3,3V -os ág kicsit magasabb lenne, a segédtáp meg gyanusan kevés feszülséggel látja el a rendszert tippem szerint.

sys.JPG
    
(#) didyman válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Hmm, ha RAID BIOS-t tiltod, akkor sem jelenik meg a standard CMOS setupban újraindítás utána lemez?
Ja, nem fog, mert SIL a veérlő, nem NForce natív.
Feszek: Szenzoroknak sose higyj, az első műszer jobban kalibrált.
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Ahogy írtam, hiába kapcsolgatom ki be a RAID BIOS ROM -ot sehogy nem képes róla bootolni, illetve akarom mondani semmit nem mond, hogy látná e kivéve ha bekapcsolom a RAID BIOS -t mert ott megjelenik.
(#) belfi2 hozzászólása Jún 25, 2012 /
 
Sziasztok!

Egy érdekes problémával állok szemben.Adva van egy Thosiba L40 Win7-tel felpakolva.Tudom nem a legjobb konfig de eldöcög.Az a problémám hogy eltünt a program meghajtóról Kb 10Gb szabad hely.Van egy WinDirStat nevű progi amin vizuálisan is látom a meghajtón lévő adatokat színek formájában, de ha össze adom a foglalt területek adatait akkor csak~4Gb adat jön ki.Fut egy online vírus kerge de nem talált eddig semmit.Hova tűnhetett el a szabad hely?
(#) Bimbikeh hozzászólása Jún 26, 2012 /
 
Sziasztok! Nekem az a problémám, hogy a gép elindítás után kikapcsol!
Elkezdi tölteni a windows-t és kikapcsol! Próbálkoztam újra telepítéssel, de aközben is kikapcsolt Valaki tud erre valamiféle megoldást? Mielött elromlott viszont megütődött szegényke, megnyomkodtam minden vezetéket kívül belül!
A Választ előre is köszönöm
(#) mate_x válasza Bimbikeh hozzászólására (») Jún 26, 2012 /
 
Szerintem tápegység hiba, nincs otthon egy másik tápod, amivel ki tudnád próbálni?
(#) Bimbikeh válasza mate_x hozzászólására (») Jún 26, 2012 /
 
Annyira sajnos nem értek hozzá, hogy tudjam mi az a táp, de megkérdezem És írok! Előre is köszönöm!
(#) jana hozzászólása Jún 26, 2012 /
 
Sziasztok!
Nekem olyan problémám van,hogy a win 7 telepítésénél minden passzol(feltelepedik rendesen),de az első "éles" induláskor csinál 1 rollback-et,mondván,hogy vmi ATI dll miatt ne károsodjon a számítógép(tehát XP vissza...)
valaki járt már így?Egyszerűen nem tudom,hogy mit csinálhatnék még...
Annyit hozzátennék,hogy a videókari ATI HD radeon,1 Gb,és AGP csatolófelülettel(igen,eredeti Sapphire. )
A win 7 upgrade advisor megfelelőnek találta a hardvert,többször is lefuttattam a progit...
Tiszta telepítéssel még nem próbálkoztam,mert még döcög az XP-m.
(ha segít vmit,az alaplap asus p4p8x típusú)
Szívesen vennék bármilyen ötletet!
(#) mate_x válasza Bimbikeh hozzászólására (») Jún 26, 2012 /
 
Általában egy szürke doboz, amiből jön ki a sok színes vezeték. Ez adja az energiát az egész számítógépnek. Valószínűleg ezt kellene cserélni, vagy javítani.
(#) Bimbikeh válasza Bimbikeh hozzászólására (») Jún 26, 2012 /
 
Nincs sajnos
(#) nedudgi válasza Bimbikeh hozzászólására (») Jún 26, 2012 /
 
Elképzelhető, hogy a processzor hűtése nem megfelelő, tehát mielőtt teljesen felállna, már túlmelegszik, ezért leáll.
Ha ütődött szegény, akkor a nem megfelelő hűtést okozhatja az elmozdult, meglazult hűtőborda. ( Forog rajta a ventillátor ? Nincs tele porcicával?)
(#) Bimbikeh válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 26, 2012 /
 
a hűtők rendesen működnek!
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 26, 2012 /
 
A Win7 telepítve legkevesebb 12GB. Valamit nem jól szmolsz. Meg többnyire amit nem látsz, a rendszerhelyreállító árnyékmásolatai.
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Jún 26, 2012 /
 
Szia!

Lehet hogy nem jól fogalmaztam!Volt négy elsődleges partíció.Egy a rendszernek (20Gb), egy a programoknak(15Gb), plusz még kettő egyébre.A rendszer 16Gb foglaltság mellett futott,míg a program Kb 3Gb mellet.Egyszer csak a program lemezről eltűnt még 10Gb hely.Össze adva a lemezen lévő fájlok méretét ,csak ~3,5Gb volt a foglat hely.A többi nem látszódott de mégsem volt meg.

Mindegy, újra lett telepítve egy Win7 Proffal, elég az rajta.De ez sem ment könnyen.Mivel "sajnos" túl sűrűn nem csinálom (1 éves volt a régi) így egy kicsit megkínlódtam vele.Az volt a gond, hogy töröltem majd újra létrehoztam a két partíciót,ami nem lett volna baj ha a Win nem csinált volna még egy 100Mb-sat saját magának .Csak hogy mivel nem lehet csak négy elsődleges partíció a programoknak fenntartott helyet dinamikus kötetként akarta kezelni, amit rossz kötetcím alatt elutasított.Újra kezd az egész.Most egy eleve 100Mb-sat csináltam, amit kiterjesztettem 20Gb-ra így már jó lett.Most meg azzal jött, hogy a program partíciót csak logikai lemezként akarta kezelni.De nem hagytam .Csináltam belőle egy elsődlegest.Most Úgy néz ki rendben fut. Egyébként a WinDirStat minden fájlt lát.
(#) sardi_hunor hozzászólása Jún 28, 2012 /
 
Sziasztok!

Van egy apro de szamomra annal idegesitobb problemam!
Windows XP SP3 fut a gepemen egy hete lett ujra telepitve es az a gond, hogy amikor egy CD-T vagy Stick-et bedugok nem jon elo az automatikus lejatszas vagy az hogy mit szeretnek csinalni a hordozo tartalmaval. Amugy Win lemezt is kiprobaltam es annak sem megy az autorunja, megy az office csomag autorunja sem indul. Mi lehet a gond, es hol is mit kell beallitani?
(#) _vl_ válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jún 28, 2012 /
 
Idézet:
„Amugy Win lemezt is kiprobaltam es annak sem megy az autorunja, megy az office csomag autorunja sem indul. Mi lehet a gond, es hol is mit kell beallitani?”

Most őszintén, ez gond? Örülj neki, annál kevesebb vírus indul el automatikusan. Kiskorában az is csak komp szeretett volna lenni, aki anno ebben a formában ezt a funkciót kitalálta... (= nem komp lett)

Egyébként itt van a leírás, hogy hogyan lehet előidézni ezt (ebből lehet okoskodni visszafele): Bővebben: Link
(#) belfi2 válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 28, 2012 /
 
Szia !
Légyszi írd már le hogy te miként csinálnád!Levegye a frissítéseket és akkor majd vissza jön vagy hogy ?
(#) belfi2 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jún 28, 2012 /
 
Szia!
Nézd meg a CD meghajtó- Tulajdonságok->Automatikus lejátszás-nál hogy be van e kapcsolva a "Minden alkalommal kérdezzen rá a műveletre" rádiógomb.Ha nincs kapcsold be,és ok.Ez vonatkozik a pendrájvra is.
(#) _vl_ válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 28, 2012 /
 
Ott van benne, hogy melyik registry kulcsokkal lehet letiltani. Nyilván ezeket kell végignézni...
Amúgy a teljesség kedvéért, az CD autorunt érintő kulcsok:
  1. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Cdrom\AutoRun
  2. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer\HonorAutoRunSetting
  3. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer\NoDriveTypeAutoRun
  4. HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\ Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\NoDriveTypeAutoRun
(#) sardi_hunor válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 28, 2012 /
 
Hat igen ezt en is akartam kerdezni! Amugy az automatikus lejatszasnal bevan kapcsolva az a bizonyos radiogomb, de megsem teszi a dolgat. Nekem fontos lenne mert en szeretem ezt a funkciot megkonnyiti a munkam, nem kell annyit kattingassak a ha egy pendrajv tartalmat megszeretnem tekinteni.
(#) sardi_hunor válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 28, 2012 /
 
A leirasodra valaszolva koszonom de nem nagyon szeretek turkalni az installalt frissitesek kozott plane nem leszedni oket. Viszont ha csak ighy oldhato meg akkor megcsinalom.
(#) belfi2 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jún 28, 2012 /
 
Szia!

Nézd át ezt a leírást.Bővebben: Link
(#) sardi_hunor válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 29, 2012 /
 
Hat en megcsinaltam az itt leirt lepeseket de sajna nem oldodott meg. Nem tudom mit lehetne tenni
(#) sardi_hunor hozzászólása Jún 29, 2012 /
 
Sziasztok lenne egy masik problemam is! Van egy 2gb-os Micro SD kartyam amin van egy biztonsagi kod amit nem tudok es igy nem tudok belepni a kartyara, telefonban hasznalnam. Beraktam kartyaolvasoba a szamitogepben, gondoltam leformazom hatha sikerul hasznalni, de sajna a geo sem layja. amugy a telefon latja csak keri a kodot. Hogyan lehetne feloldani a kartyat?
Következő: »»   316 / 1127
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem