Fórum témák
» Több friss téma |
Csak most olvastam a válaszod,de megtaláltam a hibát,emigy igazad volt a progiban volt a hiba!méghozzá config beállitás, rossz osszcilátor tipus volt beirva,mivel a 877-nek nincs belső oszcilátora igy nem is tudta nagyon életre lehelni az LCD-t vagyis csak félig meddig,hát igen két apró betü mennyit számít,de hát hibájából tanul az ember, legközelebb tuti a config-et ellenörzöm le először Kösz a választ!
Sziasztok lenne 1 kerdesem van egy 1x16 karakteres LCD-m a lenyeg az lenne , hogy amikor LCD Smartie- val lpt portrol vezerlem csak az elso 8 karakter mukodik. A masodik 8 csak akkor mukodik amikor az lcd Smartien beallitom a 2. sort
nemlehetne ugy megcsinalni hogy amit 1 sorba beirok azt ugyanugy az lcd kiirja? THX
Sziasztok! Sikerült harcképtelenné tennem egy lcd kijelzőt, de nem tudom, hogy mi lehet az oka... Kézi vezérléssel még az elején működött, amikor rákötöttem a picre, és írtam rá programokat, akkor már nem, és utána már a kézi vezérlés sem jött be... Elképzelhető, hogy a PICkit2 bénitotta le? Mert amikor égettem a programot, akkor a kijelző még rajta volt a PICen...
Köszönöm!
Sajnos nekem is ilyen problémám van. Senki nem tudja, mi lehet a probléma? Jó lenne tudni, hogy javítható-e.
2x10 karakteres pontmátrix LCD kijelzőt ( intelligens )cseréltem, mert a régi törött és nem minden látszik, de amúgy jó. Az újakon ( 3db használt) szemből, sötéten látszik, állandóan, kontraszt beállítástól függetlenül, az összes pont, de ha megbillentem és felülről nézem (10-20fok), akkor ott van a tartalom tökéletesen ( a pontok "mögött" ), szabályozható a kontrasztja is, a karakterek is stimmelnek. Mi lehet a gond van tipp? Köszi, előre is.
Vannak olyan kijelzők, ahol a kontrasztnak negatív feszültég kell, biztos nem stimmel a régihez képest az új LCD kontrasztvezérlése... nézdd meg az adatlapokat.
Hali! Írtam "szabályozható a kontrasztja is", de a kis mátrix pontok sötéten ott vannak, az egyébként szabályozható kontrasztú, tökéletes szöveg "elött". A sötét mátrix kontrasztja szinte semmit nem változik, a bekapcsolástól kezdve, sötéten ott van....
Ezek egyazon kijelző állásnál készültek, külömböző szemszögből!
http://kep.psharing.com/655661.jpg http://kep.psharing.com/655662.jpg
Jól értem, mind a 3 ugyanezt csinálja?
Tudsz pontos típust mondani a régi, illetve az új LCD-t illetően? Azt értem, hogy szabályozható a kontraszt, de többnyire 0 és 5 V között igénylik a kontrasztfeszt a kijelzők, viszont van olyan is, amelyik negatív feszt. kíván. Azért kellene az adatlapját megnézni az LCD-nek, lehet ilyened van.
Sziasztok!
Van egy HD44780 chipes kijelzőm, de nem tudom életre lehelni. Kontrasztot lehúztam gndre ellenálláson keresztül és direktben is, de nem működik. A progi jó valószínű, mert az oshon féle pic simulátorban frankón megy az lcd vezérlés. 4 bites módan használnám. A nem használt adatbitek és az r/w line gndre vannak húzva. Nincs valakinek valami ötlete? Üdv, Matt
A kontrasztot egy trimerpotira tedd, a poti két széle meg gnd és 5V ra.
Próbáltam ellenállással is, nem csak direktbe gnd-re.
Szia!
Ha a tápot ráadod és kontrasztpotival tekergeted a kontraszt, akkor látnod kell a téglalapokat! Ha nem jelenik meg, akkor kuka ( a bekötés ellenőrzése után! ). Csak a téglalapok láthatósága után kell a programoddal foglalkozni, addig nem is tedd rá, nehogy az kapcsolja ki! Steve
Ha rányomom gndre megvannak a téglalapok, és ott is maradnak, azután is miután rányomtam a PIC-re.
A szimulátorhoz képest még gondot jelenthet a késleltetés.
Ha Te írtad a programot, akkor a bekapcsolás után várjál 1-2 másodpercet, mielőtt "birizgálni" kezded, illetve az adatok kiadásánál is nézd meg a katalógusadatok betartását! Steve
Ismerősömtől kaptam egy kódot, ami neki megy, hogy próbáljam ki azzal... és azzal sem mente... Lehet hogy kuka?
Hali!
a MODUL adatlapot elő kell venni (nem a 44780 chip) , vannak olyanok ahol negativ a kontraszt fesz, vagy tökmás a bekötése, pl láttam olyat ami a "szokásoshoz" képest visszafelé van, plusz a táp meg fordítva
Sziasztok!
Egy Firstaustria autós rádiónak a fejegységének a háttérvilágítása elromlott. Valamilyen lapka van benn két tápkivezetéssel. A rádión lévő érintkezőn nem jelzett ki feszültséget a multiméter. Mi lehet a baja? Köszi előre is
Kicsit több infó, vagy kép?
Szerintem EL-folia. Magas fesz (100V korul) hajtja. Keress trafot a vezetek eredesenek a kornyeken.
Megtaláltam a trafót. A szekunderén a multi 170V körüli értéket mutat viszont ha csatlakoztatom az előlapot akkor leesik a feszültség pár V-ra. Méregettem a trafót:a szekunder oldalának egyik vezetéke testre van kötve. A bemeneten az ellenállása 0.8 ohm, a kimeneten 2.8 kohm, és a bemenet és test között 5-6 ohm körüli értéket mértem de úgy hogy nem forrasztottam ki a trafót. A tranzisztokon nem mértem rövidzárat. Ezek szerint a fólia lehet rossz?
Azt ki tudom cserélni?
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2012
A leiras alapjan a trafo nem rossz. Kijon a fesz, de a cucc megsem vilagit.
Szerintem helyes a kovetkeztetesed. Elvileg ki tudod cserelni, mert az EL-foliak (bizonyos keretek kozott) szabadon vaghatok meretre. Elotte azonban probald meg, hatha csak kontakthiba valahol (nagyfeszre vigyazni). Mert az EL-foliak nem pillanatszeruen mennek tonkre altalaban, hacsaknem belso szakadas van. A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2012
Kontakthiba nincsen az biztos. Ezt találtam de nekem egy 80x20-as kellene. Szóval akkor méretre vághatom?
Sziasztok!
Ezt az LCD panelt lehetne helyettesíteni és, hogy tudnám a bekötését kimérni?Fénykép: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |