Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VFD óra IV-6 csövekkel
Lapozás: OK   12 / 29
(#) patexati válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Várom a végleges verziót a csövek már régóta megvannak hozzá .)
(#) Pali79 válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

Erről készül cikk? Nagyon érdekelne ez is!
(#) Hp41C válasza Pali79 hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Ez a cikk még csak készül...
(#) Hp41C válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Addig is míg elkészül a cikk: Egy előzetes anyagjegyzék a lelkesedés fokozására vagy lelombozására.... Főleg a darabszámok változhatnak egyes tételeknél (100nF SMD, 100k SMD).

VFD_aj.txt

(#) vicsys válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

2 különböző PIC is van benne??
(#) Hp41C válasza vicsys hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Igen, a 16F648A az óra, a 16F1503 pedig 6 db PWM. (Egy PWM csatorna így 38 Ft: (179 Ft+áfa) / 6 kerekítve.) Ha nem kell az RGB led-es csőalávílágítás, a 16F1503 el is maradhat. Az MCP9800A0, MCP9800A3 és MCP9800A5 verzió is használható.
(#) Pali79 válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Nyák terv? :awink:
(#) Hp41C válasza Pali79 hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Az is van.... De még ebből a verzióból nincs bemért példány. Ha megnézed a fentebbi képeket, akkor látszik, hogy az RGB ledek vezérlése másként volt megoldva. És még némi vékony, zöld vezeték is látszik...
(#) vicsys válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 6, 2012 /

Okés, értem. Nem lenne kompaktabb megoldás egy nagyobb PIC? (Nem csak ár szempontjából, hanem a kapcsolás kialakítása miatt)
(#) Hp41C válasza Pali79 hozzászólására (») Jún 6, 2012 /

Aztán kapcsolási rajz :wow3: meg a program... :wow3: ... Néha azon kapom magam, hogy úgy utánépítenék én is valamit...
(#) zolee1209 válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 6, 2012 /

(#) vanzerr válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 6, 2012 /

Csináld úgy mint sokan mások (hozzáteszem teljesen jogosan és számomra érthetően), mondjuk amíg meg nem térül a befektetett munkád addig a felprogramozott mikrokontroller csak Nálad legyen kapható (ez csak egy ötlet volt).
Én már felajánlottam a befektetett munkád utáni támogatásom. Amit nekem többek között a nixie távirányító kapcsán segítettél az számomra felért mindennel.
(#) Pali79 válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 6, 2012 /

Akárcsak "vanzerr" én sem kívántam semmit sem ingyen, de vettem a lapot! Minden jót! :wave:
(#) Hp41C válasza Pali79 hozzászólására (») Jún 6, 2012 /

Csak annyit várjatok még, amíg bemérem és megírom a cikket...
(#) Hp41C válasza vicsys hozzászólására (») Jún 6, 2012 /

A LED-es csőalávilágítás egy elkülönülő funkció. Az első verzióra rátettem kétszer a Mule-2 RGB kapcsolását, de nagyon sok alkatrész kellett volna hozzá. A költsége ugyan nem sok (2 db MCP23017), de rengeteg tranzisztort és ellenállást kellene beforrasztani és csak 16*16*16 színt tudott. A második verzióra kb. megnegyedeltem a tranzisztorok, ellenállások számát, a színek lehetőségét 256*256*256 -ra emeltem úgy, hogy az alkatrészköltségek csökkentek. Nem kellett a panel óra részét újratervezni, az óra programját átírni más kontrollerre.
Már csak egy kérdés van: Az 5V -os táp bírja-e majd az RGB led -ek fogyasztását lényeges melegedés nélkül.
(#) Csupasz hozzászólása Júl 2, 2012 /

Sziasztok
Kaptam néhány IV-11 csövet, és szeretnék belőle egy órát építeni.A gugli ugyan a barátom, de jobban bíznék egy olyanban, amit már valaki megépített.
Ha van valakinek ilyen kapcsolása, küldje már el legyen szíves.
Előre is köszönöm.
Üdv:
Csupasz
(#) kondorzs válasza Csupasz hozzászólására (») Júl 2, 2012 /

Amit idők során összeszedtem, rajzokat stb.. átküldtem.

Csemegézni lehet belőle vagy részelemeket adaptálni.

üdv.
(#) jpocok válasza kondorzs hozzászólására (») Júl 2, 2012 /

Nem tudom mekkora méretű, de nem lehetne ide felrakni tömörítve? Engem is érdekelne.
Előre is köszönöm!
(#) kondorzs válasza jpocok hozzászólására (») Júl 2, 2012 /

Csak a googlival összeszedett anyagok, még rendezni kellene, mert van nem ide való is, illetve csak részelemek több rajzból szeretnék összegyúrni egy optimálisat.

Ha kész akkor felteszem. Valami hasonló öszvérre gondoltam mint a Mulev2.

üdv.
(#) jpocok válasza kondorzs hozzászólására (») Júl 3, 2012 /

Kösz !
(#) kondorzs válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 9, 2012 /

Szia!

A belinkelt Assembly_manual_Jenny.pdf file már nem található, fel tudnád tenni ide vagy linkelni, érdekelne a táp része.

Köszi.
(#) Hp41C válasza kondorzs hozzászólására (») Júl 9, 2012 /

Szia!
Nem fér fel ide, nézz bele a levelesládádba...
(#) kondorzs válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 9, 2012 /

Szia!

Köszi szépen. üdv.
(#) Taki33 válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 9, 2012 /

Ez engem is érdekelne, esetleg magát csak a kapcsolást kép formátumban nem tudnád feltölteni?
(#) Hp41C válasza Taki33 hozzászólására (») Júl 9, 2012 /

Szia!
Ime...
(#) Taki33 válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 9, 2012 /

A többi kíváncsi nevében is köszönöm.
(#) kondorzs válasza Taki33 hozzászólására (») Júl 9, 2012 /

A többi kíváncsi már megköszönte korábban, még mielőtt az jönne le, hogy a bunkók miatt királyi többest kell használni. de azért jó hogy itt is fent van mert hasznos a cucc.
(#) Hp41C válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 9, 2012 /

A IV-6 óra tapasztalatai szerint a fűtés tápba is érdemes külső kapcsolóelemet tenni, főleg, ha SMD kivitelű az MC34063.
(#) Eticsiga hozzászólása Aug 20, 2012 /

Sziasztok! körbenéztem de azért megkérdezem, hogy nincs valakinek egy működő rajza 6db IV-6 os csőhöz? remélem valaki tud segíteni
(#) silent15 hozzászólása Szept 11, 2012 /

Sziasztok, a IV6 VFD csőnél mekkora fogyasztásra kell számítanom egy óránál, tehát mennyi a fűtés és egy szegmens fogyasztása (mA ?) Amit rockersrác rakott ki annál nemtudom melyiket kell nézni .

Köszi!
Következő: »»   12 / 29
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem