Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » RIAA korrektor
Témaindító: Ghost Rider, idő: Aug 25, 2006
Nagyon szép lett (mint a többi). Kis mérete és a doboz anyaga is tetszik. Örülök, hogy a hangja is meggyőző, nálam az MC változata is jól teljesít. Szerintem is az egyik legjobb RIAA..
Kérhetném ennek a kis tökmedzsi cuccnak a bibliáját?
Orcával a csövek felé vagyok fordulva immár. Köszönöm!
Ó, köszi, figyelmetlen voltam...Már csak a táp séma és pcb-re/beültetésre szeretnék figyelmes lenni. Amennyiben nem szigorúan titkos-e...
Beültetési oldal és vasalható nyákterv..
Nem győzök örvendezni, köszönöm!
A csöveket a jövő héten behajózzák, addigra kifarigcsálom a nyákot is... Nézegettem és sok más, számomra érthetetlen dolgot láttam itt a tápegység terén. Pontosabban a malomkerekek családjába tartozó táp trafót. Akkor még elfogadom egyszerű eszemmel a szükségességét, ha nagyon kicsi feszültségesés, belső ellenállás a cél. De amikor stabilozátoron és kOhm-okon (RC tagok) keresztül lopja be magát az áramkörbe? Nem akarom fogamhoz verni a trafót, de 100VA kicsit paksias számomra. Nem alkudozni szeretnék, de mekkora a tényleges fogyasztása ennek a 4 derék csőnek? Ha megduplázom az ellátást, nagyot hibázok?
Én az MC változatához sem használok nagy trafót.
40-50VA már elegendő lehet, nagyobb persze nem probléma.
A képeken valóban egy 100W-os toroid látható ! Ez így igaz ezt tudtam szerezni ezért ez tehát kicsit pazarlás mert ahogyan a Zoli is leirta a fele is elég a 4 csőnek !
A stabilizátort szerintem eért nem hanyagolnám de ki tudja ha CRC tagokat teszel is elég , próba és kiderül / Tudod mi biztosra megyünk ezért a stabilizálás! /
Megnyugodtam, bár a hangján én úgysem venném észre, de a tudat, hogy az istenek oda nagyobbat kívánnak...? Én is a kisebbre tippeltem, akkor olyan lesz. A CRC szűrés ellen nincs kifogásom, ha úgy a hasznos, úgy lesz!
Van is valami helyre kis toroidom, csak a szekundereket kell rácsavarintani - csak.
Gyakorlatilag a stabil táp ugyan ez mint itt a képen is látni természetesen megfelelő feszültségre igazítva , a csövek fűtése is stabilizált , igy totálisan zajmentes a kis szerkezet , még egy építési jó tanács amit tudok javasolni , csak fém és jól árnyékolt dobozba szerelhető !
Bővebben: Link
Jól néz ki. Ezt akkor most vegyük úgy,hogy a 6F12P korrektorod nyomába ér?
A kinézet csak egy szempont itt ez nem számít semmit , a hangra gyakorolt hatást nem ez idézi elő .
Hoppá,bocsánat! :eek2: Nem a kinézetére gondoltam,hanem a hangképére hogy jobb-e a 6F12P-nél. Tehát a kérdésem a hangképre irányult.
Üdv!
A segítségeteket szeretném kérni, rajzoltam egy új nyáktervet a HFM1-hez, és szeretném, ha átnéznétek, hogy minden renben van-e, vagy mi az ami rossz helyen van (gerjedés és egyéb szempontok miatt). Arra törekedtem, hogy minnél kisebb legyen a NYÁK és minden egyes alkatrészhez külön legyen a földelés bekötve (ezt még lehet, hogy módosítom egy nagyobb felületü földeléssé). Köszönöm a segítséget. Üdv!
Szia
Én évekig hallgattam ezt a korrektort , szerintem az egyik legjobb , amit félvezetőkkel építeni lehet. Jelenleg ennek fejhallgatóerősítővé alakítása folyik. Igaz, már nem az eredeti áramkörön mókolok vele, hanem egy drótgubanc áramkörön Szerintem érdemes megépíteni. Én jelenleg egy JLH-t hallgatok .
Idézet: „Én jelenleg egy JLH-t hallgatok .” Most pályázok eléje egy csöves RIAA-t. :yes:
Szia
Igen, van . Eszméletlen jól szól , kiváló dinamika, transzparens, stb stb, Ez a kifejezetten ajánlott kapcsolás, úgy is mondhatnám kötelező darab.
Sziasztok szakik! Olyan problémám van, hogy vettem egy SONY lemezjátszót és össze dugtam egy SONY erősítő phono bemenetével és egy az egybe túlvezérli ezt a bemenetet. Egy szóval torzít de nagyon. szerintetek ez miért van? Légyszi segítsetek!
Szia! A lemezjátszó nem tartalmaz véletlenül korrektort?
Szia. A lemezjátszóban nincs semmi, a kar aljából jön 4 szál vékony drót, és egy kis darab panelhez van forrasztva aminek a másik végén csak az RCA lengő dugók vannak. A panelen más nincs.
Eléggé valószínűtlen, de elvileg lehetne MC a bemenet, de akkor szokott lenni MM is.
Szerintem rossz a pick up.
Üdv!
Jó lenne tudni a hangszedő típusát/fajtáját, mert az is előfordulhat, hogy keramikus rendszerü,és azért vezérli túl a phono bemenetet. Egy fotó sokat segítene. Üdv!
Szia Józsi! Nem nagyon értem, hogy mi azaz MC és MM? Egyébként az erősítő egy SONY STR-DB840 QS.
Itt vannak a képek.
Így dinamikus hangszedőnek néz ki. Nem veszítesz semmit ha bedugod a CD vagy TAPE bemenetbe.
Nem egyik bemenetem sem lesz halkabb ha erre gondoltál.
A phono bemenet pedig sokkal érzékenyebb kell legyen.
Bocsánat, ökör vagyok nem olvastam el jól a hozzászólásodat. úgy még nem próbáltam ki. De viszont olyat már csinálta, hogy a deckem bemenetére dugtam a lejátszó kábeleit, a deck kimenetét be dugtam az erősítő Phono bemenetére és a felvételi potmétert ketesig tekertem és akkor bírtam már halgatni a lemezt, viszont a hangfalakban az egyikben a mély volt több a másikban meg a magas hangok.
Akkor rajta, próbáld ki
Szerk.: jobban megnézve ez bizony kristály.
Nos ki próbáltam. Szépen szól. Tape bemenet és semmi torzítás. De miért?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |