Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   161 / 581
(#) jules40 válasza lukovicsek hozzászólására (») Júl 3, 2012 /
 
Csak a zöld led villog, ami a papírja szerint az ajtó nyitva jelző lenne.
(#) lukovicsek válasza jules40 hozzászólására (») Júl 3, 2012 /
 
Ki kell szedni a panelt hátha elégett valahol mert valami lehet zárlatos, szivattyu mondjuk. Vagy nem kap visszajelzést a panel a zárt ajtóról mondjuk érintkezés hiba csatinál.

Laci!
(#) lukovicsek válasza sanykaraj hozzászólására (») Júl 3, 2012 /
 
Pörgeti vagy forgatja rendesen?
(#) sanykaraj válasza lukovicsek hozzászólására (») Júl 3, 2012 /
 
Csak forgatja, 2*3 de többször nem megáll és ki kapcsol.
(#) lukovicsek válasza sanykaraj hozzászólására (») Júl 3, 2012 /
 
De egy kicsit több infó kellene, enged be egyáltalán vizet és utánna forog vagy azt sem, a centri megy e magába? a szivattyu müködik e valamikor esetleg ellenőrizted e?

Laci!
(#) bátorgyerek38 hozzászólása Júl 3, 2012 /
 
Üdv a Tisztelt uraknak ! hála istennek megoldodott a problema csapágy ügyben ! igen a subler nekem is eszembe volt söt meg is történt a mérés és, a régi motorom kerékcsapágya pont ez a méret ,ja és új igy megy is bele ! Köszönöm mindenki segitségét , ,És még mindig fent áll az ajánlatom a régi gép alkatrészeire ha valakinek kellene ingyen adom !! szivesen !! csak a postát fizesse !! vagy akár személyesen is cegléd-töl nem messze lakom !! fotó mellékelve róla
(#) sanykaraj válasza lukovicsek hozzászólására (») Júl 3, 2012 /
 
Nem csinál sémit akár mire rakom megforgatja és kikapcsol.Nem öblít tölt csak forgat 2 3 és kikapcsol.
(#) lukovicsek válasza sanykaraj hozzászólására (») Júl 3, 2012 /
 
Akkor a beengedő szelepeket megkell nézni hogy müködnek e vagy a csatijuknál nincs e oxidálódás a panelen, a szivattyut megnézni, légcsapda, szintszabályzó fujásra kattan e, ezeket mind lekell ellenőrizni, ahoz hogy tovább lehessen menni.

Laci!
(#) sanykaraj válasza lukovicsek hozzászólására (») Júl 3, 2012 /
 
Rendben akkor délután darabokra szedem .
(#) sanykaraj válasza sanykaraj hozzászólására (») Júl 3, 2012 /
 
Hát ki érti a technikát ??? szétszedtem darabokra össze raktam és egyből m ment tovább pedig semmi szemét semmi nem volt benne viszont rá ment 4 órám. Azért köszönöm a segítséget
(#) kissi válasza sanykaraj hozzászólására (») Júl 3, 2012 /
 
Szia!

Azért, ha szétszeded, majd összerakod az jó adag KH-t ( kontakthibát ) javíthat, amit szemmel nem biztos, hogy látsz!

Steve
(#) lukovicsek válasza sanykaraj hozzászólására (») Júl 3, 2012 /
 
Hát igen ez érintkezés hiba lehetet, néha a szétszedés és összerakás is Mosógép javítás!

Laci!
(#) HAL2000 hozzászólása Júl 4, 2012 /
 
Üdv mindenkinek!

Problémám akadt egy AEG 74850-es géppel. Mosás közben megállt, se kép - se hang. Korábban is csinált ilyet, de egy éjszakai áramtalanítás után másnap elindult. Most nem.A szerelő szétkapta, azt monja, hogy az eprom elfüstölt benne, meg egy ellenállás is, ami(ke)t cserélt, de nem lett jobb, az ellenállás megint elfüstölt vagy valami, szóval zavaros. Azt mondja, hogy a vezérlőt nem szívesen cserélné, mert előfordulhat, hogy az is elfüstöl és az az ő kára lenne. Valószínűleg visszakérem a gépet, letöltöttem a szerviz könyvet, és megpróbálom behatárolni a hiba okát, hamár úgyis kukának néz ki. Azon kívül, hogy "laikus" lévén teljesen hülye vagyok, valamilyen ötlet, tanács, tapasztalat?
Megköszönném!
(#) T-Adee válasza botesz hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
Nem tudom jól csináltam-e,de csak nem megy a centri.
Az ajtóretesznek jónak néznek ki(nincs megégve egy sem)A csatikról lehúztam a vezetékeket és egy fémlapkával összezártam őket.Működés közben nyitható az ajtó de le is áll a gép amint kinyitom.
Itt elakadtam.
(#) Zotya75 válasza lukovicsek hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
Hi
A taho generátor 2 csatlakozásánál található 10,2 illetve 82,2 ohm ellenállás volt meghalva.Cseréltem őket,és teljesen végig ment egy program a gépen.
Rámértem újra az ellenállásokra,és mind kettő megtartotta az értékeit.Pedig a 82,2ohmos elég sokáig füstölt és teljesen elszíneződött.
A 82,2ohm ellenállás utáni következő alkatrész már bent van az apró kis smd alkatrészek között.És egy kicsi piros henger sárga csíkkal a következő alkatrész ameddig le tudom követni.
A 10,2 ohm ellenállás a triác egyik lábára megy.A triác sarkain látok némi fehér elszíneződést és a hűtő borda is rendesen melegedett.
Kérdésem hogy normális ez?Vagy cserézek még valamit?
Ja még valami az eredeti alkatrészeknél pont fordítva volt szét égve a két ellenállás.Tehát a 10,2ohm volt a felismerhetetlenségig elfüstölve
üdv
(#) lukovicsek válasza Zotya75 hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
Üdv.

Milyen gép ez? milyen panel van benne?

Laci!
(#) Zotya75 válasza lukovicsek hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
bosch wfc 1600
A triác melleti r6 és r29 ellenállások füstölnek.
Kaptam hozzá ezeket a rajzokat amelyek wfd géphez voltak.Ránézésre ua csak nincs benne aquastop.
(#) Zotya75 válasza Zotya75 hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
Hi
Ja és még valami!Én úgy vettem észre,hogy a program alatt semmi baja nem volt.Csak a centrizés ideje alatt melegednek az alkatrészek.
üdv
(#) palko0125 hozzászólása Júl 4, 2012 /
 
Sziasztok!
Múltkorában írtam egy problémáról:
Whirlpool AWO/D 43135 típusú gép mindent megcsinál csak nem centrizik. Na, ezt a problémát kiszűrtük itt közösen, meg a próbákkal, hogy a fűtőbetét test felé mutat 2Mohm körüli ellenállást és ez okozza ezt a problémát. Ez meg is oldódott egy betét cserével. Most megint beadta ezt a problémát, holott ez a betét alig 2hetes. Valaki írta, hogy az érzékelés egy nagy értékű ellenálláson történik és ha ezt megnövelnénk, akkor nem lenne ilyen probléma.
Tehát azt szeretném kérdezni, hogy mégis hol kellene keresni ezt az ellenállást.
Előre is köszi.
Bye
Palkó.
(#) palko0125 válasza palko0125 hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
Bocs nem megnövelni, hanem csökkenteni kellene az ellenállás
(#) botesz válasza T-Adee hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
A normál esetben gépet csak a centri alatt és utána kb 1 percig nem lehet kinyitni azon kívül bármikor nyitható.Amúgy a progiválasztó nem C állásban van?Mert abban az állásban nincs centri.Amúgy én azt csináltam hogy a jobb old ról jövő vezetéket hátul athúztam a prk ig és ott rádugtam arra a nyelvre ami a bal old-n előre ment volna ezt mindenképp próbáld ki ha így se jó akkor a kondenzátort kell cserélni.Ja és ez lemaradt amikor centrizni kéne akkor fel lehet nyitni az ajtót vagy nem?
(#) lukovicsek válasza Zotya75 hozzászólására (») Júl 4, 2012 / 1
 
Hát ha füstöl egy ellenálás az biztos nem normális jelenség, a kis piros henger sárga csikkal olyat nem ismerek esetleg fekete csikkal akor ez egy dióda ami lehet szintén zárlatos, biztos, hogy ugyanolyan értéküeket raktál bele mint volt? mert a rajzból ezt nem lehet kiolvasni, a triakot még érdemes kicserélni, és meg kell nézni, hogy a motor centrizés közben nem e szikrázik jobban a kelleténél mert akkor is vehet le nagyobb terhelést amit az áramkör esetleg nem bir.

Laci!
(#) TIT hozzászólása Júl 4, 2012 /
 
Üdvözlök mindenkit. Problémám adódott a daewoo DWD-F 112 mosógépemmel,meghalt a vezérlőpanel.Ha valaki tudna segíteni abban hogy hol vásárolhatnék újat,nagyon megköszönném. A panel tipusszáma DWD-101. Üdv.
(#) palko0125 válasza TIT hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
SZia!
Ennyire biztos hogy meghalt a vezérlő!???
Bye,
Palkó.
(#) sanykaraj hozzászólása Júl 4, 2012 /
 
Üdv újra vissza jött a a probléma a mosó gépel most viszont először csak nem centrifugázót most már a vizet sem szívja vagy engedi be bekapcsolásos után már csak áll és kész.
(#) botesz válasza sanykaraj hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
szelepeket nézd meg hibakód semmi? akkor mindent végignézni vizszintszabájzó motor szivattyú ajtózár fűtőszál stb..és a vezérlőre is kéne kukkantani
(#) sanykaraj válasza botesz hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
A vezérlőt megnéztem látszólag nincs rajta hiba az ajtó zár is rendben van világit is és hallani is lehet ahogy kattan de viszont ha berakom mosásra nem enged bele vizet és ha van benne nem is nyomja ki .DE akkor ezt is szétszedem holnap. Viszont a kinyomásnál nincs semmi akadály a cső a szivattyú és minden egyéb cső tiszta majd rámérek kap-e feszt a motor? Nem tud hiba kódot közölni nincs benne ilyen funkció, vagy én nem tudok róla.
(#) T-Adee válasza botesz hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
Visszaállítottam az eredeti állapotot,megmértem a csatikat,egyforma 11-12Ohm-ot mutatott mindkettő.
Megnéztem a kondit és láss csodát a teteje szinte szét volt folyva.Kapott egy újat és hasít a gép!
Köszönöm a segítséget!
Üdv!
(#) Zotya75 válasza lukovicsek hozzászólására (») Júl 5, 2012 /
 
Hi
Az ellenálások:ez,pi,pi,ar,ar 82,2ohm.
A másikon a középső csíkot nem lehetett leolvasni,így lett nekem bar,fek,pi,ar,ar 10,2ohm.
Motorban új minden,fel lett újítva!
A diodának egyik irányba kell átengednie ha jól emléxem.Igy egy multiméter szakadás mérővel ki tudom mérni úgy hogy nincs áram alatt az alkatrész?
Még valami..,A triác btb16 800bw,viszont a közelemben levő kis boltban csak bta16 600w-lehet kapni.Boltos szerint jó az is ,de nem akkart rá beszélni.
üdv
(#) palko0125 hozzászólása Júl 5, 2012 /
 
Szóval tud valaki kiindulási pontot adni, hogy hol keressem ezt az ellenállást(okat)!???
Bye,
Palkó.
Következő: »»   161 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem