Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Szia!
Lehet tesztelni, a működése még nem garantált de próbálni már lehet. XP32 -vel ment. Egy USB eszközöket megjelenítő, uninstalláló program jó szolgálatot tehet...
Sziasztok
egy kis gondom akadt vettem hall érzékelőt Egy csúnya fekete háromlábú akármi csak hát hogyan is kell ezt mos beforrasztani Hogyan tudom azonosítani a lábait van egy szélesebb és van egy keskenyebb oldala a keskeny oldalon vannak számok "43A 620-lf"
Kéne tudni a pontos típusát és akkor letölthető az adatlapja. Gondolom ahol vetted, csak tudják?
Szia!
Nem biztos, hogy segít, de az enyém ilyen. 41A 643 Üdv: Zsolt
Sziasztok!
Nos a fejtrafót, nem teljesen, de kiteszteltem. Az eredmények: -A 30KHz és 60KHz közötti különbség, elhanyagolható, de nálam a 60KHz-nél jobb a LED fényerősség (5-10% szekunder oldali kondival), így ennél maradtam. A soros ellenállás (nálam 5 OHM) kell, mert bár nélküle is működik, az átvitel is jobb, de hiányában a FET erősen melegszik (IRLZ44). Kb. 4 óra üzem után a fejtrafó, még mindíg csak langyos (ennyi idő után be kellett állnia a hőegyensúlynak). Ha senkit nem érdekel, bocs, de hátha. Üdv: Zsolt
És az egészet +12V stab. labortápról hajtom.
Szia! A számokat nézve és a lábaival lefelé állva a kiosztása + ,- ,Out de bent az adatlapban is. +5V,GND,Out a PIC-re megy mely 10K ellenállással +5V-ra van húzva.
szia
Akkor nekem a 4,7ohm jó választás volt majd játszom a kitöltéssel azt hiszem beleteszem a bázisba a 2550-es PIC-et Hp41C programjával megnézem win-7-en hogyan megy USB-vel és el kéne kezdeni a rotor élesztését csak ezzel a HALL micsodával kellene tisztába lenni
szia
Az olvastam valahol hogy a folia oldalra tette van jelentősége alapból az alkatrész oldalon van gondolom Jól gondolom?
Szia! A szenzornak alul kell lenni a fólia oldalon! Így lehet a legjobb a jel. Mágnessel kell játszani,hogy beinduljon a "hall effektus".
Szia!
Ha megépíted a 2550-es bázist, szerintem ne használj HALL elemet, mert nem fogod tudni kihasználni a bázis összes lehetőségét (ezeket egy korábbi kérdésemre HP41C kolléga leírta). Egyébként nálam egy kb. 8mm átmérőjü, 1mm vastag neodym mégnessel, a saját HALL elemem, kb. 1cm-ről biztosan kapcsolt. Természetesen ez tipusfüggő. Üdv: Zsolt
Szia
Maradjak a foto tranzisztornál már én is gondoltam rá. Beégettem Hp41c 2550 re irt programját és kicseréltem a bázis 886 PIC-jét Még be forrasztom az ellenállást és elvben készen van a bázis azt már megnéztem hogy működik-e azzal semmi gond (Nem a bal szélső gombal indul mint a 886 hanem a középsővel) csatlakoztam a PC-re az USB-t nem látta a PC de a 232 kábellel tökéletesen megy.
Szia Hp41C
A távimmal nem megy az indítás kellene base.asm key.asm hogy megtudjam oldani
Szia!
Kapcsolat létejön a soros porton vagy USB-n? Ha igen, a kezelő programból is indíthatod. A PWM paramétereket úgyis be kell állítani, az eltérő órajel miatt (16F886 - 20MHz, 18F2550 - 48MHz). A parancskódokat az adat EEPRom 0x30 .. 0x3F területén át lehet írni. A többi területen maradjon meg az eredeti tartalom. Parancsok: Adat EEPRrom 0x30 - A készülékcím (0x00 .. 0x1F), ha nem kell címfigyelés, akkor 0x80 0x31 - Toggle index parancskódja 0x32 - Hangjelzés kikapcsolás parancskódja 0x33 - Kitöltés csökkentése parancskódja 0x34 - Kitöltés növelése parancskódja 0x35 - Trafó kikapcsolása parancskódja 0x36 - Trafó bekapcsolása parancskódja 0x37 - Motor sebesség csökkentése parancskódja 0x38 - Motor sebesség növelése parancskódja 0x39 - Relé kikapcsolás parancskódja 0x3A - Relé bekapcsolás parancskódja 0x3B - Fényerő küszöb növelés parancskódja 0x3C - Fényerő küszöb csökkentés parancskódja 0x3D - Sebesség váltása kézi üzemmódhoz 0x3E - Motor üzemmód váltása 0x3F - Standby / Active üzemmód váltás. Nincs key.asm... Ez már máshogy készült.
Szia
Kapcsolat simán létrejött a soros porton. Pontosan hová kerül a 100Kohm a PIC-11 es lába és az usb közé ?
Szia Hp41C
Most akkor hogy is van ez ??? elveszítettem a fonalat valahol. Mit is kell átírnom? hol? hogyan? mivel ? Én a műszaki analfabéta nem tudom Bele tettem a 100K ohm ellenállást meg sem szólal a PC hogy uj eszköz valamit elrontottam ?
Szia!
A mellékelt képen az egyedül bekarikázott 1B a cím, a nagy bekarikázott részen a parancsok a megadott sorrendben. Talán már megmutattad a rendszernek... Egy programmal (pl.: UsbDevView) meg kellene nézni nincs már installálva. Csatlakoztasd és a kezelő programban válaszd az USB kommunikációt. Megjelenik az eszköz neve: "Propeller clock (Serial=18F2550)" ?
Szia
Az UsbDevView szépen látja a csatlakoztatott bázist a kezelőben nem lehet semmit mást kiválasztani a kommunikációnál csak com1 van Már megint bénázok.
Szia!
Most én bénáztam, nem jó kezelő programot csomagoltam be...
Szia Hp41c
Hát akkor bejelenthetem hogy a 18F2550-es bázis Most már USB kapcsolaton elérhető Windows 7 64bit-es verziójáról Nagy köszönet Hp41C kollégának aki mind ezt lehetővé tette
Szia Kly!
Ezt csinálja az óra.(akkor visszacserélem az ellenállásokat, és még egyszer a kondikat a ledmeghajtón megnézem)-A demomod a beállításoknál az nem működik ,kéne neki? Köszönöm segítséget!
Szia
Demomód nincs megírva , így ezért nem működik. Nézd meg a forrasztásokat mert szerintem valami kontakt hiba miatt nem megy 1 - 2 LED.
Sziasztok!
Lenne egy, lehet hogy nagyon buta kérdésem? A prop626.asm-ban, átírtam a demó szöveget. Működik, de valamit nem értek (mint írtam, nem értek igazán az asm programozáshoz): Ha pl.: kis "á" betűt akarok kiíratni. A CharGen628.asm az így adja meg: -DT 0x02 , 0x15 , 0x15 , 0x35 , 0x4F , 0x00 ; "á" Az "á" valós megjelenítési értéke: 0x85 (ez decimális érték?) Hogy jön ez ki a CharGen628.asm sorból? Üdv: Zsolt
Szia!
- A propeller óra programja a standard karakterek esetében az ASCII kódokat használja. A 0x00 .. 0x1F nem nyomtatható karakter, ezeket nem használja, a 0x20 .. 0x7F tartalmazza az szabványos (ékezet nélküli) karaktereket. A 0x80 .. 0x9F kódtartományba kerültek az ékezetes és egyébb karakterek (pl. fok, stb). - A Chargen.asm -ben egy DT direktíva egy karakter képet írja le. Az első DT sor a SPACE (0x20 kódú) karakter.
Szia!
Az ASCII kódtábla szerinti érték, világos volt, csak azt hittem, kegy a CharGen-ből, vallahogy át lehet számolni, és akárhogy próbálkoztam, nem jött össze. Mondtam, hogy lehet hogy, butát kérdezek. Mindenesetre köszönöm a választ. Üdv: Zsolt
Szia!
Sokféle Chargen.asm van feltöltve a fórumra a 16F628 rotorhoz... Kettőnél a sorok végére odaírtam a kódot. Aszerint kell a kódot beírni a szövegbe, amelyik Chargen.asm -mel volt a rotor lefordítva. |
Bejelentkezés
Hirdetés |