Fórum témák
» Több friss téma |
Hali !
tud nekem valaki segiteni hogy mi kéne a valami helyére hogy be olvassa nekem a 2db ds1621 böl a hömérsékletet és printel el is küldje? az sem lenne gond ha nem konvertálja el csak küldje el amiket kap a két ic a két változó lenne.. probáltam már csomó mindent de nem sikerült légyszike segitsetek.. u.i.: még annyi hogy nem tok küldeni jelet a az avrnek mert a mintha a pc böl nem jönne ki..a pcn a com1 tx:-11.x V mindig hiába küldök ki bármit is.. de ez nem olyan fontos még.. köszi $regfile = "m8535.dat" $crystal = 8000000 $baud = 9600 Config Sda = Portc.1 Config Scl = Portc.0 Config I2cdelay = 10 I2cinit Dim C As Word Dim X As Word Do valami.... Print C Print x Waitms 100 Loop End
aham kb annyian járnak oda mint hozzám... most is én vok csak regisztrált bejelentkezett user
Jelenleg 5 felhasználó van itt :: 1 Regisztrált, 0 Rejtett és 4 Vendég szal.. itt tsalán töbenn is vannak és segitenek is .. it már kaptam segitséget.. szal köszi a linket de várok itt..
Szia!
Én 1624-eseket szoktam kezelgetni, mindjárt megnézem miben különbözik a 1621-es. Miben progizol? Ez bascom? A 1624-eseket így kezelem le:
Az init a progi indulásakor egyszer meghívandó, a temp akkor, amikor le akarod kérdezni a hőfokot.
De jó, hogy szétcsinálta a sorokat.
Szal a forrás a 1624-esekhez: Initds: I2cstart I2cwbyte 10010000 I2cwbyte &HAC I2cwbyte &H00 I2cstop Waitms 10 I2cstart I2cwbyte 10010000 I2cwbyte &HEE I2cstop Return Temp: I2cstart I2cwbyte 10010000 I2cwbyte &HAA I2cstart I2cwbyte 10010001 I2crbyte Temp_1 , Ack I2crbyte Temp1 , Nack I2cstop If Temp_1 > 127 Then Gosub Minus Return
Nah megnéztem.
A 1621 az termosztátos a 1624 nem. Ezért valamivel több beállítás van az elején, mint nekem. A doksija 11-12 oldalán van a lényeg. De találtam neked egy kész forráskódot: Bővebben: Link Remélem jó lesz.
Majd elfeledtem, ha kettő kell 1 I2C buszra, akkor mint az oldalon is látod, a chip address input lábakat kell marerálni.
Vagyis az első 1621-es A0-A2 lábait GNDre kell kötni (hódja hexában &H90, ezt látod a forrásban is, többször is), a második 1621-esnek nem lehet ez a kódja, vagyis legalább 1 lábat +5V-ra kell kötni, és a hozzátartozó címen kell inicializálni/lekérdezni az ic-t. Pl.: A0=1 (5v) A1-A2 = 0 (GND) Akkor a kódja hexában: &H92 ha valamit nem értessz kérdezz, mert nem tudom mennyire vagy benne, vagy mennyire nem.
a tem_1 et minek definiálod? át tod küldeni az egész forrást mert vagy én vok béna vagy nem tom de nem ketyeg..
Átküldhetem, de 1621-hez nem lesz jó, amit linkeltem az jó hozzá.
A mainban ez a sor törlendő: Gosub Eepromw
Egyéb funkcióhoz lett betéve, elfelejtettem törölni.
hali!
megen el akadtam...mit kell be álitsak bascomban az avrnek ha külsö 16Mzh-es qvartz van rajta a 2 27pF es kondival..?
re már nem birtam tovább tegnap szét pajszeroltam egy általam régen készitett órát amiben egy jó nagy qvaztz van meg sok sok 10es oszto sorban , ami elö álitja az orajelet a többinek szal ki vettem ezt és az osc1 re akasztottam az 1Hzt-semmi 50hzt-semmi és kb 500-5000 már nem tom mert nem mértem de ott már elindult. akkor vissza raktam belső oszcira... DE a kérdésem még mindig az :
mit kell beállítani hogy külső qvartzról menjen?
hali!
ismét lenne egy kérdésem a tized fokot hogy kellene konverálnom? Temi98: I2cstart I2cwbyte &H98 I2cwbyte &HAC I2cwbyte &H0 I2cstop Waitms 10 I2cstart I2cwbyte &H98 I2cwbyte &HEE I2cstop Waitms 20 I2cstart I2cwbyte &H98 I2cwbyte &HAA I2cstart I2cwbyte &H99 I2crbyte Temp_2 , Ack I2crbyte Temp2 , Nack I2cstop If Temp_2 > 127 Then Gosub Minus2 Waitms 20 Print Temp_2 ; "," ; Temp2 Lcdat 7 , 110 , Temp_2 , Waitms 40 Return ez küldi el a gépnek és irja az lcdre de a gépnek amit küld abban a tized fok nincs konvertálva.. szal pl 24,128 25,64 meg ilyesmi. ezt hogy lehetne megoldani hogy irjon 24,5 24,3 pl?
Sziasztok!
Tudna nekem valaki tippet adni? DS1307 rtc i2c buson csatlakozik pic 18f4620-ra. A gond az hogy a pic fals adatokat vesz a buson , rtc nélkül is. Ha az sda lábról leveszem a felhúzó ellenállást akkor nullát lát a pic a bejövő adatokban mindenhol. Protheus szimulátorban viszont megy! Mi lehet a gond? Köszönettel Wincso |
Bejelentkezés
Hirdetés |