Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   800 / 1385
(#) kuka88 hozzászólása Júl 23, 2012 /
 
Hello,
Használ valaki a Hestorban kapható műnyomópapírt nyák készítéshez? Lehet csak én nem értek a nyákkészítéshez de azért megkérdezem, hátha a papírnem jó hozzá. Eddig csak párszor próbáltam de egyszeresem lett jó a nyák.. kevés tinta marad rajta rengeteg szakadás..
elég idegesítő mivel nincs lézernyomtatóm, így boltba kell nyomtattatnom...
Köszönöm
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Júl 23, 2012 /
 
A sok segítségért ilyen vagy szép kis hála .Tanulj meg olvasni a sorok közt mindent leírtam pont neked csak , vagy nem veszed komolyan , vagy türelmetlen vagy.
És készítettem nektek egy kis videót , mert nehogy már mi !
Na szóval ezen a videón igaz kicsit nagyolva van , de bemutatom rajta , hogy én hogy tisztítok nyákot ami talán az egyik leglényegesebb fázisa a nyák készítésnek.És láthattok rajta félig kimaratott ugyancsak teszt , vagy a BGa rajzot jó mozizást nektek. Bővebben: Link
(#) gulasoft válasza eyess hozzászólására (») Júl 23, 2012 /
 
Tehát a meggy ízesítésű kokoa kólával lemosod, majd desztvízzel és ilyen szép lessz a nyák. Értjük, azt is hogy azt a bga-t nem videóztad le, mert az egy paca volt. Csak nekem nem volt hangja, vagy Ti sem hallotátok a titkos piros víz tipusát?
(#) Zoli_bácsi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 23, 2012 1 /
 
Ezzel én is nagyon egyet értek. eyess vagy tikiti, vagy már nem is tudom, milyen nick-et írjak, csak mellé beszél. Nem írja, nem mondja ki a konkrétumot. Mit használ, honnan lehet beszerezni, mit és hogyan konkrétan, pontosan. Ezzel azt fogja elérni, hogy ismét ki lesz rakva - teljesen jogosan - szerintem, mivel mások "hergelése" nem szép dolog. A video meg megint olyan, hogy semmilyen. Teljesen fölösleges, semmitmondó, vacak. A nyák-lemezen kívül semmiről semmit sem tudsz meg semmit.
(#) janikukac válasza eyess hozzászólására (») Júl 23, 2012 1 /
 
Ez valóban szép és jó. De mi a pontos neve, gyártója, márkája annak a rózsaszín löttynek, amit a Colás üvegbe kellett önteni, valamint a vasalásos, papíros részről is szeretnénk egy videót...
(#) Lee táborZo válasza eyess hozzászólására (») Júl 23, 2012 /
 
Megkérdezhetem, hogy mi az pirosas folyadék a kólás üvegben? Én is kipróbálnám.
(#) polonkaig válasza Lee táborZo hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
Jelenleg nincs rá lehetőségem, de szerintem érdemes lenne kipróbálni, hogy 15-20%-os ecetben konyhasót feloldani, és azt használni a nyák-ok tisztítására. Nem baj ha sok só kerül az ecetbe, az alján gyűlik úgyis össze a felesleg, amit nem bír felvenni az oldat. Erősen szennyeződött réz tárgyak tisztítására szokták használni.
Egyébként létezik a Sidol nevű termék is, ezt kifejezetten fémek tisztítására használják. Lehet próbálkozni ezzel is, de nem tudom milyen felületet hagy maga után, ki kell próbálni. Állítólag védőréteget hagy maga után, de hogy ez igaz, vagy marketingfogás, nem tudom, nem próbáltam még nyákon. Az ékszerek viszont szépek lettek tőle.
(#) gulasoft válasza polonkaig hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
A nagymamám a rézmozsarat szidolozta, az fehér volt. Az ecet az meg átlátszó, a sótól sem lesz piros. Tehát a kérdés még mindig az, ahogy eddig is az volt minden tikitiki féle titkos összetevőnél, és soha nem kaptunk rá választ, hogy mi az a piros lötty.
(#) gulasoft válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
Csak azt nem teszed így rongyra, és nem pucolgatod szabad kézzel. Ez azért jó, mert látszólag nem bántja a bőrödet. Persze láttam egy rakat vizes bázisú fémtisztítót de az oxidokat nem biztos hogy leviszi. Ha van egy bevált szer, nem kéne 10 fajtával kísérletezni. Ezért kéne tudni mi ez a piros lötty, de hát eyess egy órája volt bent, és hát nem tudtuk meg megint a titkot, ha valakinek van otthon az igazán kipróbálhatná egy szutykos rézdarabon.
(#) gulasoft válasza (») Júl 24, 2012 /
 
Nem is lenne semmi baj, ha nem jönne ide villogni, majd azt amiért ez a fórum megy, és a többség használja is információ szerzésre és átadásra, nem ködösítéssel, helyettesítené már megint. Sőtt tovább megyek, ha végre lenne tőle normális infó, még meg is dícsérnénk, hogy milyen ügyes volt. De tintás nyomtatóban is titkos volt a tinta összetevő, pedig az egész lényeg abból állt.
(#) polonkaig válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
Ha visszaolvasod a hozzászólásait, akkor abban benne van, hogy kapta valahonnan, és nem tudja pontosan mi az. Lépjünk túl a dolgon, ki kell próbálni mást, mert biztos, hogy ezerféle anyagot lehet használni erre a célra. Ki fogom próbálni az ecetet sóval, de van itthon ékszertisztító is. Sidol sajnos nincs, azt meg próbáld ki Te, és hátha sikerrel járunk.
(#) gulasoft válasza polonkaig hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
A szidol olyan mint most a ciff. Az karcol. Persze ha nem tudja mi az amit használ, akkor lehet, hogy nem is veszélytelen. Ha valami ilyen szinten pucolja a fémet, akkor nem biztos hogy az így kéne használni, de esetleg akitől kapta lehet tudja mi ez. Mi van, ha a dobozon az áll, hogy csak védőkesztyűben jól szellőző helyen használható, mert teszem azt bőrrákot okoz.
De igazad van, hagyjuk a fenébe, pontos infó nélkül úgysem érdemes használni valamit. Első az egészség.
(#) mps válasza polonkaig hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
Sziasztok! Nem tudom segít e valamit, egyszer láttam lakatosokat, rozsdamentes korlátot csináltak a hegesztéseket egy rózsaszínű, zselészerű anyaggal pucolták, csak bekente az egyikük majd pár perc múlva vízzel lemosta, olyan lett mintha polírozta volna, kicsit beszélgettünk és azt mondta ezt használják réz cuccokhoz is. A nevét viszont elfelejtettem . De talán így egyszerűbb keresni. Felrakni ecsettel rakta, de lemosni már csak egy nedves mosogatószivaccsal, kesztyű nélkül, gondolom nem bántotta a kezét.
(#) gulasoft válasza mps hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
Ez az ecetes sós cucc jó lehet, van egy ismerős, most mondta, hogy a rézüstöt azzal pucolja, és gyönyörű lesz tőle. Ezt kipróbálom Kólásüvegem is van :awink:
(#) CHZ válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
Igazam lett, nem válaszolt, de ez is egy válasz..
Azt a papírt használja.( Korrekt fickó.)
(#) polonkaig válasza polonkaig hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
Kipróbáltam az ecet+só kombinációt. Csak 10%-os volt itthon, rengeteg sót fel tudott venni, kb fél decit kevertem ki. Meglepően jól oldotta a rézoxidot. Az ékszertisztító egyébként habzó cucc, és szerintem elég maró hatású, de a felületen valamilyen réteget hagy, ezt egyből öblíteni kell, és nem volt jobb mint az ecet. Egyik sem annyira hatásos mint a videóban lévő szer.
(#) mps válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
Valóban jó lehet, kicsit keresgettem a rózsaszínt, de szinte mindenhol az ecet-só párost ajánlják. Ajánlottak még bele citromsavat.
(#) _vl_ válasza mps hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
Én ketchupos verziót is találtam
(#) gulasoft válasza polonkaig hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
Hát igen, az ecet nem piros.
(#) gulasoft válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
És az is ilyen mint a videóban?
(#) gulasoft válasza _vl_ hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
Legközelebb rádobom az ecetes paradicsomsalátát. Ez lesz a megoldás
(#) janikukac válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
Aztán szólj nekünk is, hogy mi történt ha kipróbáltad !
(#) polonkaig válasza mps hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
(#) labu01wx hozzászólása Júl 24, 2012 /
 
Erre valaki legyen szíves válaszolni.
A maszkot nem szokás laminálni?
(#) gulasoft válasza polonkaig hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
Ez leírásilag teljesen stimmel.
(#) gulasoft válasza labu01wx hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
Maszkot nem laminálnak!
A fóliát laminálják. Utána csak rá kell szorítani a maszkot.
Itt meg tudod nézni, a galvánozós részt ugord át.
dry fóliás nyákkészítés

Nyákgyárban ezt használják, márpedig ott a profit az első, ha meg a minőség nem lenne jó, akkor hamar felkopna az álluk.
(#) gulasoft válasza polonkaig hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
Ma megyek arra pont, bemegyek és veszek egyet.
(#) interferi hozzászólása Júl 24, 2012 /
 
Pár éve a Wolf-os kémiai zsirtalanitó helyett (mert akkor nem forgalmazták) kaptam az Azur vegyszerboltban Innofluid-acid-s (mert ennek is nagy volt a foszforsav tartalma) Bővebben: Link
adatlap Link
használati Link
(#) polonkaig válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
Kíváncsi leszek rá, majd szólj ha kipróbáltad!
(#) gulasoft válasza polonkaig hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
Megvettem, viszem haza
Következő: »»   800 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem