Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Azt a próbanyákot majd orvosoljuk...
A dobozolás tényleg szép.
Sziasztok én is készitettem egy erősitöt természetesen ( : . Teljesen kommersz alkatrészekből a hangja közepes de nem is vártam többet , teszi a dolgát és kész. Eredetileg 4 csatornásnak szántam , de még csak stereo üzemmodban müködik . Digitális hangerő szabályzó van benne . A hangszin és a balansz szabályzó áramkör tudja azt egy LM3514( pont üzem) segitségével hogy kb mutatja hogy hol tart a szabályzás . Pl .: balansznál középen van ha mindkét oldal egyformán szól , és hangszinnél is . Természetesen ez automatikusan átvált ha megmozditom a potit , ezt egy PIC-el oldottam meg csak a SW még bugos kicsit mert csak egy irányba forgatásra reagál (: . Külön jól mutat a Floureszenses kivezérlésjelző amit egy régi deckből bányasztunk ki a haverommal , eltartott egy ideig még üzemre birtam , most már tökéletesen müködik ...Különlegessége még hogy fábol van az előlapja ami gyönyörüen le van lakkozva de a képen nem jön át ez annyira , csináltam egy blokkdiagrammot is ha valakit érdekel ( : . Ja még nem felejtem el 4 bemenete van amit egy fet-s bemenetválasztóval müködik ...A kimeneti teljesitmény kb ha teljesen elkészül 4x35W lessz ...
És a blokkdiagram amit igértem ...
Üdv.
Elkészült a hordozható mobil töltömhőz a dc-dc konverter nyákja, ami a konverter adatlapi rajza szerint 3.6V-ot(3db, 1.2v-os nimh celláról) fog nekem feltornászni 5V-ra, szabályozott körülmények között, egy amper melett. Ez a második panel, az elsőt nagyon összezsúfoltam, és nem is jó kondikat használtam stb stb, de végülis működött egy darabig, akkor is csak 4.2V-ig ment fel az output. Ez nagyon jól sikerült, ez az első kétoldalas panelom, igaz, hogy elcsúszott picit a két oldal, de én csináltam.. MCP1651 a konverter lelke(csatolva a pdf, kb. alul a nyákrajz, amiről csak az alkatrészek elhelyezkedését másoltam le), beépített alacsony akkuszint figyelmeztetővel. Levilágítással készült, maratás után fényesre csiszoltam a nyákot, és gyorsan befújtam forrasztható, műgyanta alapú lakkal. Nem találtam szavakat, a lakk száradása után.. UI: Max. holnapra kész leszek a forrasztással is.
Szia.
Nagyon tetszik a gázos kijelző alkalmazása, és nagyon passzol, nagyon tetszik a fa lakkozásának színe, és a piros ledek. Nagyon jó párosítás lett. Egyáltalán nem ütnek el egymástól, szerintem. Tomi
Vákuum van benne - VFD: vákuumfluoreszcens kijelző...
Értem, akkor ezekszerint semmi féle gáz nincs benne, hogy ne égjenek el a szegmensek, mint egy oxigénnak kitett wolfram izzó szál?
Nézz utána a működésének, egyrészt hogy tisztában legyél vele, másrészt hogy tudd, milyen kis érzékeny jószág - ha hozzád kerül, véletlen se lődd el, mert szerintem nagyon szép és különleges darabok. :google:
Ráadásul a képen nem is jön át olyan jól de nagyon szép zölden világit , mondták hogy kék is van belölle de sehol nem találtam ( :
Érdekes a műved ,igazából ez nem az én műfajom. Kicsit sokallom a ledeket. De amúgy tetszik ,látni a munkát és a törekvést mögötte. Gratulálok hozzá
Idézet: „Kicsit sokallom a ledeket” A LED-ekből sosincs sok! bikau: bár nekem a külseje kicsit retrós, de a belseje tetszik, gratula!
[OFF]
Idézet: Egy karácsonyfán![OFF] „A LED-ekből sosincs sok!”
Köszi.
Bár én csak megjegyeztem, hogy nagyon tetszik az ötlet, hogy a kolléga nem LCD-t, vagy hétszegmensest használ, hanem ezt a vákuumosat(mint utólag kiderült, ez neki a neve ). De bevallom próbáltam már egyet életre kelteni unalmamban, mindenféle áramnemmel.. ..de az már kidobásra volt ítélve.
Fogyaszt is mint a * (: Melegszik a tápborda .....
Ez Pl.: 3 V váltóval megy + a vezIC 24V de utánna kellett bányászni a neten . Meg természetesen az oldalon is adtak hasznos ötleteket ....
Hello!Építettem egy stereo erősítőt 2 TDA2004 IC-vel 12V-ról táplálom és 2X30W(gyári adatok alapján)!Itt vannak a a képek róla:
Mi a gyári adat? 14,4V-on 10% torzítással, 1,6 Ohm-on tud 10W-ot!
Egyébként ezeket az elmosódott képnek nem nevezhető valamiket nem szeretjük, mert semmi nem látszik rajtuk. Kérlek írd már le hogyan jött ki neked a 2X30W.
Csak ne itt! A saját topicjában nem lesz OFF, itt viszont...
Sziasztok!
Építettem egy pic-vezérelt függvénygenerátort MAX038-al, ezt a projektet megvalósítva. Néhány képet mellékelek róla. Az építéssel és a működéssel kapcsolatos tapasztalataimat az érdeklődőkkel a 'Függvénygenerátor építése' fórumon osztom meg. Köszönet az építés során nyújtott segítségért lhanzi-nak és vicsys-nek.
A 'Függvénygenerátor építése' fórumon a tapasztalataim leírására vonatkozó hozzászólásom száma: 1268578
Sziasztok!
Most készültem el egy laptop töltővel, ami 12V-ból állít elő 20V-ot, tehát autóból lehet vele "kicsit" kitolni a laptop akkuidejét. A kapcsolás valamelyik elektorból van, de a nyákot átterveztem kicsit. Illetve a doboz méretéből adódóan a maradék fölösleges részre egy USB A aljzatban végződő 5V-os táp is helyet kapott. Ezt egyelőre nem tudom mihez használni, úgyhogy be sem ültettem. A konverter hatásfoka olyan jónak tűnik, hogy úgy döntöttem, ki sem furkálom a dobozát szellőzés céljából. A lötstop nem lett tökéletes, az üres részeken valamiért nem tapadt meg rendesen.
Profi munka. Igazán szép lett. A lötstoppnál a fotókon nem látni a hibát.
Ez makulátlan munka! Nagyon szép és precíz lett!
Szép darab a gyári nem néz ki ennyire jol. Csak igy tovább!
ömm, kapcsolásirajzot kérhetnék? vagy hogy hol lelhetö meg?
Köszi mindenkinek, kicsit eltúlozzátok azért. A kapcsolás publikus természetesen, a 2006/1-es elektorból van, csatolom is ezt a részt, ha valakinek nincs kedve keresgélni. A lötstop azért érdekes, mert a vezetősávokon megtapadt mindenhol, csak az alaplemezről jött le egy darabon - ezt nem értem én sem. Ha valakinek további kérdése lenne, válaszolok, ha tudok.
Egy újabb délután és egy ujabb építés nekiláttam az LCD vezérlésnek Icserny cikkéből,egy kicsit átalakítva. LCD 4biten
Szia!
Jó dolog a 4bites vezérlés, gratula! A háttérzene nem a CoD-ból van? A "hello word" nem "hello world" akart lenni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |