Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csőtermosztát bekötése

Témaindító: csatur, idő: Nov 21, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   10 / 22
(#) kadarist válasza Zadia hozzászólására (») Júl 27, 2012 /

Én neve is van ennek a tekerentyűnek?
(#) Zadia válasza kadarist hozzászólására (») Júl 27, 2012 /

EMOtec 230V NC

Szerintem ez nem biztos, hogy kellene neked.
Bővebben: Link

A bojler alján csak egy vakdugó van.Nics semmilyen bekötési pont.

Az biztosan vakdugó? De mint már írtam, ha nem egyértelmű a mechanikus és elektromos kötés, akkor hívj vizes-villanyos szakit.

Mi van akkor,ha visszaviszem és kicseréltetem ilyenre?
Ez is megfelelő hozzá?
(#) briki válasza Zadia hozzászólására (») Júl 27, 2012 /

Csőkígyó ( hőcserélő ) felső fűtési előremenő, alsó fűtési visszatérő.

Csőkígyó ( hőcserélő ) felső fűtési előremenő, alsó fűtési visszatérő.
Privátban írtam neked.
(#) Zadia válasza briki hozzászólására (») Júl 27, 2012 /

Kicsit érthetőbben légyszi.Eléggé láma vagyok mostmár.

A merülőhüvelyes termosztátot a bojleredbe, az alsó részen lévő ( ha álló, függőleges szerelésű ) csonkba kell betenni. Ha fél colos furat van, akkor a hüvelyt betenni, ha cső van beleforrasztva, csak az érzékelő hüvelyt feltolni. Nem kaptál egy idomot, amire az a zónaszelep motor megy?
(#) Zadia válasza briki hozzászólására (») Júl 27, 2012 /

Lefényképezem
(#) Zadia válasza Zadia hozzászólására (») Júl 27, 2012 /

Így néz ki.
(#) Zadia válasza Zadia hozzászólására (») Júl 27, 2012 /

van oldalról
(#) kefirzoli hozzászólása Aug 22, 2012 /

Sziasztok !

Valami megoldás érdekelne azzal kapcsolatban,hogy egy szivattyú működésének vagy meghibásodásának jelzését hogyan lehetne megoldani.

Várom a megoldásokat. Köszönöm
(#) kadarist válasza kefirzoli hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Szia!
Használj áramlásjelzőt. Ha nem megy a szivattyú, de kap áramot, akkor jelez.

Köszi a gyors választ !

Ezek a készülékek tudnak kapcsolni pl. egy jelzőlámpát ?
Nekem a szivattyú egy gipszkartonfal mögött van és kintre szeretnék egy visszajelzést.

Igen, ezek éppen azért vannak beépítve a csőhálózatba. Ha nincs áramlás (vagy éppen van), akkor jeleznek. A konkrét készülék leírásában benne van, hogy miként kell használni.

Köszi, ez a megoldás jónak tűnik.Még az érdekelne, hogy vízteres kandallónak a szivattyújához szoktak használni szünetmentes tápot.Tudnál ajánlani ha igen?

Én nem tudok ajánlani ilyet, de ennek is van külön topikja.Bővebben: Link
(#) Kenderice hozzászólása Szept 16, 2012 /

Egy kis tanácsot kérnék valakitől.
Most lesz felújítva a központi fűtésem. Vegyestüzeléses kazán lesz, ennek szivattyúját cső,- (vagy merülőhüvelyes, még nem tudom) termosztáttal szeretném kapcsolgatni. Viszont azt is szeretném, hogyha kialszik a tűz, automatikusan bekapcsoljon a jelenlegi FÉG c24-es cirkóm.
Végigolvastam a fórumot. A csőtermosztát egyik bekötése szerint az elért vízhőmérséklet után kapcsolja be a szivattyút.
A kérdésem az lenne, hogy a kapcsoláskor a csőtermosztát másik csatlakozóján keresztül (ami ugye fordítva működik, mint amelyikre a szivattyú lesz rakva) meg tudnám-e szakítani a szobatermosztát vezetékét ezzel párhuzamosan vagy egy relét mindenféleképpen közbe kell iktatnom?
Várom a válaszokat.
Előre is köszi.
(#) kameleon2 válasza Kenderice hozzászólására (») Szept 17, 2012 /

Csak akkor, ha közbeiktatsz egy legalább kétmorzés relét. Ugyanis nem ugyanaz az áramkör. Az egyiket a kazánból kapod, a másikat önállóan biztosítod, nem jó keverni. Egyébként is könnyebb a relét cserélni, ha egy idő után beég.
(#) VIM válasza Kenderice hozzászólására (») Szept 17, 2012 /

Szia! Van itt egy leírás ami hasznos lehet a számodra. Többféleképpen variálható a kapcsolás és ez benne a jó. A fűtési rendszered összeállításától függ, hogy honnan veszed le az információul szolgáló hőfokokat a vezérléshez. Mondom mindezt azért, mert a csőtermosztát nagyon klasszul szokott kapcsolni az "egyik" irányba, csak a másik (visszabillenés) irány nem szokott kielégítő lenni az optimális eredmény eléréséhez. Ahhoz, hogy megfelelően "billenjen" minkét irányba a kapcsolás, olyan helyre kell felrakni az érzékelőt, ahol viszonylag gyorsan változik a fűtővíz hőmérséklete. Ez többnyire a visszatérő ágban lesz valahol a rendszerben, közel a kazán(ok)hoz.
(#) Kenderice válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 17, 2012 /

Köszi. Csak azt gondoltam, hogy mivel a szobatermosztát 230v-ot kapcsol és a cirkó valamint a szivattyú ugyanarról a fázisról (ugyanaz a dugalj) van táplálva, tudom kapcsolni a csőtermosztáttal a szobatermosztátot is.
De akkor majd szerzek valahonnan relét.
(#) Kenderice válasza VIM hozzászólására (») Szept 17, 2012 /

Köszi a választ. Nem cső, hanem merülőhüvelyes termosztát lesz, szerintem az megbízhatóbb.
Mondjuk sz egyik haveromnál 8 éve kapcsolgatja a szivattyút egy noname csőtermosztát.
(#) kameleon2 válasza Kenderice hozzászólására (») Szept 18, 2012 /

Nem is ez okozza a problémát, hanem az, hogy a kazán adja vissza a fázist - általában valamilyen figyelőkörön, és/vagy biztin keresztül.
(#) peugeot619 hozzászólása Szept 25, 2012 /

sziasztok csőtermosztát bekötése érdekelni szivattyúvezérlés szempontjából mellékelem a képet.elég rossz a kép de a 2 szám van középen magában az 1 est és a C kapcsolja a hőfok.Ha kikapcsolja a szivattyút a termosztát akkor nekem a gázkazán termosztátja átveszi a vezérlést vagy össze kell ezt is hangolni?
Köszi a válaszokat

S7303482.JPG

(#) peugeot619 hozzászólása Szept 25, 2012 /

Olvastam az előttem lévő hozzászólást de nem igazán értem
(#) Kenderice válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 25, 2012 /

Értem. Akkor valószínűleg úgy fogom csinálni, hogy nem a termosztát vezetékét szakítom meg, hanem az egész cirkó áramellátását egy relével, vagy simán a csőtermosztát másik csatlakozásán keresztül.
Így még jobb is lesz szerintem, mert a cirkóban lévő keringető szivattyú kis fordulaton üzemel akkor is, ha a szobatermosztát nem kér meleget. Ezzel azt is megakadályozom, hogy 2 szivattyú menjen egyszerre.
(#) Kenderice válasza peugeot619 hozzászólására (») Szept 25, 2012 /

Pedig te írtad!
Mondjuk én se értem igazán, de szerintem te is olyasmit szeretnél, mint én.
Ha leég a vegyestüzeléses kazán, akkor automatikusan átkapcsoljon a gázra.
(#) peugeot619 hozzászólása Szept 26, 2012 /

Igen azt szeretném én is majd irhatnál a tiéd hogy smint lett megoldva.
köszi
Következő: »»   10 / 22
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem