Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Még néhány:
Aki unja lapozzon,
Még van két kép. Egy helyen felfedeztük ezeket a szitakötőket és kb egy órát ezeket fotóztuk.
Ilyen metálkék szitakötőt még nem láttam, pedig a siócsatorna partján sokfélét volt alkalmam megcsodálni.
Valóban tavirózsa ill. vízitök a neve.
Nem a vízililiom a tavirózsa? A vízitök a sárga virágú, a liliom a fehér. Legalábbis én így ismerem.
Aki únja, tényleg lapozon, illetve nem kell megnézni. Nekem a szitakötő mellet a molnárka is nyagyon tetszik!
Már egy jó idő eltelt mióta megkaptam tőled az orosz modellmotort. Ma foglalkoztam a dologgal, ez lett belőle Bővebben: Link
Van rajta generátorrész, amiről a videón az izzó megy róla alapjáraton ad 4,5-5V-ot terhelés alatt, a terhelés 6V0,1A izzó. Ha felpörgetem a motort ad 11V-ot is terheléssel.
Ha nekem is hosszú farkam lenne én is tudnák vízen járni- kis vízen.
Szuper. Az enyém is kezd alakulni, csak csinálni kell egy erősebb gyújtást és a karbit beállítani. Most csak egy sima megszakító vezérelt elektronikus gyújtás van, ami kevésnek bizonyul a saját gyártású gyertyához. Kicsit intenzívebb, erősebb szikra kellene. De egyébként már annak is örülök, hogy beindult benzinnel és a saját gyújtásommal.
A tavirózsa=vízitök, a tündérrózsát hívják vízililiomnak a termesztett színes fajtákat.
Üdv mindenkinek!
Jöttem gratulálni a gyönyörű országotokhoz!(voltunk balatonon) Tetszett hogy magyarországon mindenki olyan nyílt és a sofőrök is állati rendesek! Szóval ennyi Grat. ! :yes:
Szerintem nem egészen van ez így.Bővebben: Link Bővebben: Link De majdnem mindegy.
Jól haladsz vele. Tegnap a vihar miatt nem ment a NET így már nem tudtam megnézni. Remélhetőleg használható teljesítménye lesz.
Szerintem te máshol jártál véletlenül!
Nézem az időképet, állítólag nagy vihar volt tegnap az országban, néztem a térképet is, itt fújt kb. a szél 20 percig, aztán semmi. Sivatag lesz ebből a "városból"...
Igen... pl. a lakótelepünkön néhány fát kicsavart a szél gyökerestül, többet meg kettétört, ágak hevernek az egész területen minden utcában szanaszét.
Nálunk esett jócskán eső is. Elég szélsőséges mostanában az időjárás. Vagy szárazság van, vagy áradás.
Nálunk is volt csapadék rendesen. A tegnapi viharban ismét villámcsapás ért egy épületet. Gépek állatok égtek bent. A héten már ez a második ilyen eset. Lassan katasztrófa sújtotta területté lehet a környéket nyilvánítani. A korábbi perzselő hőség és szárazság miatt a kukorica vetések jelentős része oda van .
Hát mondhatni!
Mi "átutaztuk" az országot s 3-szor keveredtünk viharba! Jah és csütörtökön mikor mentünk ihanyanból balatonboglárra át kompal na akkor mekkora vihar volt ... De péntektől már jó időnk volt. A balaton meg alig hült le az esőtől az a pár köb víz. Elégé "meleg" volt 22 C!
A receptre ugye ráírják latinul (unam, tres, stb.) a mennyiséget.
Most írták fel nekem: No sex (VI)
Hogy mit rá nem lehetett építeni anno egy kis Casio VL-1-es számológépes monofon ketyere ritmusára.
Tudom ez nem a vicces topic de ezen igen jót nevettem!
Régi alap vicc:
Beteg vagyok idesapám elmegyek az orvoshoz. Mondja a székely gyerek az apjának. Menjél fiam az orvosnak is meg köll élni. Vissza jön a fiú mondja idesapám orvosságot írt fel az orvos megyek a patikába. Menjél fiam a patikusnak is meg köll élni. Jön a fia a patikából itt az orvosság idesapám. No azt dobd ki a trágyára fiam mert neked is meg köll élni.
Köszönöm! Te milyen motort fabrikálsz? Nekem is saját gyertya, gyujtás, ha gondolod cserélhetünk eszmét a gyujtásról és a többiről, már van elég sok tapasztalatom Te hogyan, s miből csináltad a gyertyát?
Köszönöm! A teljesítményét nem tudni, de lehet hogy a végére túl nehéz lesz autóba, akkor marad modell vagy valami légpárnásnak stb.. Tervben van egy saját építésű 20-30ccm-es 4 ütemű benzinmotor építése is, na az már vinné az autót!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |