Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   647 / 1274
(#) stopi hozzászólása Júl 28, 2012 /

Sziasztok! LG42PQ3000 kb. 3 éves tv-m van. Két napja elkezdte saját maga állítgatni a hangot, úgy, hogy a skála megjelent a képernyőn is, mintha a távirányítót nyomogatnám. Mára ez odáig fajult, hogy kb. 2 percenként változik a hangerő és időnként csatornát is vált a tv.
Mi lehet a baj? Szerelő kell nekem vagy van egyszerűbb megoldás is? Köszi a válaszokat.
(#) kormány zoltán válasza kadarist hozzászólására (») Júl 28, 2012 /

Szia,
Nem lett elvetve de eddig sajna nem sikerült egy szerelőnek sem megjavítani. Köszi a webbolt infot.
(#) Cs István válasza stopi hozzászólására (») Júl 28, 2012 /

Szia.
Sajnos a TV hibásodott meg, műszerészt kell kihívni, vagy elvinni hozzá.
Azért azt nézd meg, nincs e beragadva valamelyik gomb a távirányítón, v. a TV-n.
(#) sero12 válasza Master X hozzászólására (») Júl 28, 2012 /

SZia:kösz a gyors választ de van még egy problémám,kaptam egy SONY KV29FX30K tipusú tv-ét,a baja bekapcsoláskor villog a bekapcsolásjelzőlámpa és nemakar elindulni csak egy pilanatra be akarkapcsolni de vissza vált a villogásra.
(#) kadarist válasza sero12 hozzászólására (») Júl 28, 2012 /

Szia!
Mit villog a LED? Mármint hogy mennyit a villogási szünet előtt és után.

Üdvözlett:A samsungott vissza adtam mert össze volt berhelve, de köszönöm a tanácsodatt.
(#) Master X válasza sero12 hozzászólására (») Júl 28, 2012 /

helló

műszered van? nézd meg az elkokat, vagy keress égett ellenálást a tápjában ,de szerintem előbb rajzot szerezz hozzá.
(#) sero12 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 28, 2012 /

Hello: pirossan villog és ha beakarom kapcsolni nem kapcsol be csak egy pilanatra és tovább villog a piros.
(#) kadarist válasza sero12 hozzászólására (») Júl 28, 2012 /

Folyamatosan villog, vagy tart szünetet is?

A tápja müködik ha kiveszem a nagyfesz tranzistort meg van a 135-v és mindent átnéztem már ha bekapcsolom és ráteszem a nagfesztranyora a müszert a bázison egy pilanatra megjelenik 190volt de csak egy pilanatra.
(#) sero12 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 28, 2012 /

Egész végig villog nem hadja abba méglenemkapcsolom.
(#) sero12 válasza sero12 hozzászólására (») Júl 28, 2012 /

Ki vettem anagy fesztanyot BU 2515DX-es és minden lábán 0,36-mutat
(#) Master X válasza sero12 hozzászólására (») Júl 28, 2012 /

üdv

ha van tartalék sorvégtranyód ,szerintem cseréld ki ,
mert zárlatos a kicsike, egy próbát megér ha biztos ,hogy a többi cucc rendben benne legalábbis én már javitottam ilyen hibával.

csak az lenne a kérdésem hogy be tettem egy tranyot csak a végén nem DX-es volt csak sima D-és denemindult be vele,milyen tranyot lett berakva?
(#) djhans hozzászólása Júl 29, 2012 /

Sziasztok. Van egy VT Tünde tv. A kép nagyon szépen bejön de hang az nincsen csak zúgás. A TV át lett kondizva. TAA 691 IC körül kéne nézelődni? Nem tudom mit mérjek, a tekercsek nem voltak eltekergetve. IC lehet hibás?
(#) kadarist válasza djhans hozzászólására (») Júl 29, 2012 /

Szia!
Ezek szerint a készülék nem két hangnormás (OC), és így át kell hangolni a hangfokozatot a nyugati normára (5,5 MHz).
(#) djhans válasza kadarist hozzászólására (») Júl 29, 2012 /

Elvileg kétnormás. A Kádár-féle könyv szerint is.
(#) kadarist válasza djhans hozzászólására (») Júl 29, 2012 /

Próbáld meg befogni a kékesi tévéadót a VHF-sávon. Ő még az OIRT norma szerint ad. Ha így lesz hang, akkor hangolni kell a hang KF-et a demodulátorral együtt.
(#) djhans válasza kadarist hozzászólására (») Júl 29, 2012 /

VHF sávon nem fogok semmit. Lehet hogy beleteszek egy komplett Orion vagy VT hangmodult ha nem tudom megjavítani. Kerámia kondik szoktak rosszak lenni?
(#) palko0125 hozzászólása Júl 30, 2012 /

Sziasztok!
Egy thomson 42kh412s pan típusú tv-vel bajlódok. Olyan problémája van, hogy a sorvégtranzisztor védődiódája volt zárlatos. Azt kicseréltem, a táp része megy, csak annyi van, hogy nem kapcsol be. Amire sikerült jutnom, hogy a képen látható kék vonallal jelzett vonalon az MPSW01A tranzisztor bázisán nem jelenik meg a 9V, ami a rajz szerint kellene hogy kellene hogy legyen. Mi lehet az oka, nem találkozott e valaki ilyesmi hibával?
Előre is köszi.
Bye,
Palkó.

Névtelen.jpg

(#) Cs István válasza palko0125 hozzászólására (») Júl 30, 2012 /

Szia.
Shassis száma ETC210-PTV, (Projektor TV)

TL004, TL005 tranzisztorok a 20V (P) tápról kapják a feszültséget.
Közösített bázisuk DL001 - RL001 - RL004-en keresztül.
Vmelyik szakadt, v. a tanzisztorok terhelnek be.

A meghajtást (H. Drive) oszciloszkóppal ellenőrizd.
(#) hobbi53 hozzászólása Júl 30, 2012 /

Sziasztok!
Egy alien TV-vel kinlodok a sasszi 11AK30 as. Hang van kép nincs.Cseréltem a BU808 ast,100nf,10uf-22uf ra.továbra sincs nagyfesz.Milehet a hiba?A táp gyanus a 150v helyett 116v van a14v helyett 10v van.A D610 es dioda BA159 ha indulna a nagyfesz elfüstöl.
(#) Master X hozzászólása Júl 30, 2012 /

Üdv Mesterek

Van egy PHILIPS LC171w03:A4 LCD Tv monitor. Áram alá helyezéskor .a piros led világít .be kapcsoláskor a zöld is. valami fény látszik a képernyőn de képet nem ad. a kijelzője nem törött . az lenne a kérdésem ,mivel ilyet még nem javitottam , mit keressek mi okozhat ilyen hibajelenséget minden ötlet érdekel köszönöm előre is.
(#) Orion90 válasza hobbi53 hozzászólására (») Júl 30, 2012 /

Szia!

Valószínű hogy zárlatos a függőleges eltérítő IC, és a zárlati áramot nem bírja a BA159-es! Cseréld az IC-t (IC600), és a környékén lévő elektrolit kondenzátorokat. (C603, C641, C610, és a kimeneten lévő C643-as (68nF 63V-os kondenzátort is). Nézd át a forrasztásokat is, főképp az eltérítőtekercs csatlakozójánál!
(#) hobbi53 válasza Orion90 hozzászólására (») Júl 30, 2012 /

Köszi ez eltart egy ideig!
(#) palko0125 válasza Cs István hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Szia!
Ellenőriztem ezeket a dolgokat. minden rendben. Kivéve aH-drive-ot nem tudom mivel nincs oszcilloszkópom. De, eljutottam odáig, hogy a tda9330h TÍPUSÚ PROCESSZOR MEGKAP 8v-OT és úgy tudom hogy az a sormeghajtó(!?)
Nos lehet hogy az meghalt???
Cserélni érdemes e, vagy ne foglalkozzak vele?
Köszi szépen
Bye
Palkó.
(#) HöTö hozzászólása Júl 31, 2012 /

Helló!
Van egy AKAI CTSL34ET televízióm amiben meghalt a processzor típusa: S3P8849XZZ Samsung gyártmány, nem tudnátok megmondani nekem, hogy hol lehet ilyen processzort szerezni mindegy hogy bontott vagy új lényeg hogy működjön, és még egy olyan kérdésem lenne, hogy ez hol tárolja a vezérlő programot a külső eprom-ban, vagy saját belső memóriájában, ha ugyanis belső memóriában akkor biztos hogy ujjra kell programozni, de akkor szükségem volna a programra amit fogalmam sincs, hogy honnan szerezzek meg és kellene egy programozó is mert gondolom, hogy a Pickit2 nem lesz jó.

Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) Orion90 válasza palko0125 hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Ha a két meghajtótranzisztor jó, mérd meg a sorvégtranzisztort is, nem-e szakadt. Cserélni kéne a CL805 (100 uF) elkót, és a Cl804-et (1uF)-ot is. A sorvégtranzisztor középső lábához csatlakozó impulzus kondenzátorokat is ellenőrizd/cseréld!
(#) palko0125 válasza Orion90 hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Szia!
Sorvégtranzisztor ok. A kondikat kicseréltem, de semmi változás. A standby leden jelez hibakódot ha jól tudom. Nos ezen eddig is bekapcsolás után 14-es hibakód jelenik meg, ami arra utal, hogy a tda9330h nem válaszol, vagy nincs 8V-os táp. A 8V megvan a tda mind két táp lábán. Szval akkor biztos az a bűnös!? (Kérdem én) Érdemes az ilyet kicserélni, vagy....
köszi minden jót
bye.
Palkó
(#) Gabor223 válasza kislacikahu hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Köszönöm a segítségedet és BarnaPili -nek is. Kb. három hete volt csak időm kicserélni a sorvég tranzisztor, és a bázisában lévő elektrolit kondit is ellenőriztem. A kondit nem találtam hibásnak így csak a tranzisztort cseréltem ki. A csere után a tv működött és jelen is működik. Köszi mindenkinek a segítséget!
Következő: »»   647 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem