Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1930 / 3599
(#) jani1987 válasza zenetom hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Apropó hőség. Tud valaki valamilyen megoldást arra, hogy hogyan szabályozzuk a szivattyú keringési sebességét, amibe a hideg kút víz van? Tudom, hogy nem ide kéne tenni, de zolitól korábban engedélyt kaptam hozzá. Amennyiben rövidre vesszük a témát.
(#) _ampervadasz_ válasza nagy hoho hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Sziasztok, Szia Nagy Hoho.

A fényképeid még mindig nagyon tetszenek, ideje lenne már alul-fókuszált, túlexponált, zajos képeket is feltöltened, mert így nem lesz konkurenciád, annyira jók a képeid.

Egyszer tényleg nagyon jó lenne lejutni a Tisza tóra egy pár napos túrára, bár sajnos egy nagyon hosszú időre ez most nagyon nagy távlat lesz, akár az is, hogy egyáltalán oda eltudjak jutni, hogy kajakozás.
Sajnos vakvágányra futottam, elég rendesen, mert"alám váltottak".
A probléma forrása sajnos az, hogy szervezés, és ezt megalapozó szakmai tudás nélküli vállalkozó olyan munkát vállalt el, aminek terén nem szerzett sok tapasztalatot, amivel a fővállalkozó visszaélt, így azonnali hatállyal megszüntette a munkánkat, mert ráfizetéses lett, így mindeni szerte-szét repült.
Sajnos még a fizetések sem kerültek kifizetésre rendesen, ez még csak a legkisebb probléma e téren.
Óriási adósságunk van, hitel hitel hátán tehénkedik, ha csak egy havi fizetés kiesik, akkor úszik egy élet munkája szó szerint. Sajnos ebben a fázisban vagyunk jómagam is egy fillér nélkül, ráadásul egyenlőre a munka lehetősége nélkül.

Az utóbbi idő(-k)ben sem privát üzenetekre, sem az apróhirdetősben nem válaszoltam senkinek, kérem elnézését ezúttal is mindenkinek ennek leginkább az utóbbi kilátástalan helyzet vet(-ett) gátat.

Ne haragudjatok, hogy ilyen tartalommal terhelem a közösséget, de nem tudom már magamban tartani.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Megterülő csővel, vagy ki-be kapcsolgatással, végső esetben csőkeresztmetszettel. De elektronika egyikben sincs sok. Ez egy kútklíma volna?
(#) _ampervadasz_ válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Erre a problémára van egy jó megoldás itt: fázishasítós teljesítmény szabályzó áramkör

Körülbelül középtájtól lefelé találod meg a kapcsolást.
(#) jani1987 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Na akkor ide hallgass: én június 1 óta semmit nem kapok. Így még a netes számla kifizetése is komoly problémát okoz. Pedig "csak" 3217Ft-ról van szó.
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

ha úgy vesszük igen.

Tudom milyen problémát okoz, főleg úgy, hogy semmi lehetőség nincsen fedezetet biztosítani rá. A legboldogabb lennék ha csak ez lenne a legnagyobb problémám sajnos. Remélem azért neked majd lesz valami kilátás munka terén neked is. Június 13. -án Pénteken vesztettem el az állásom, ezúttal igazolta magát a babona.

Az én esetembe azért kaptam annyit, mert a sok szerszám megvétele lenullázta a számlámat.

Itt szerencsére ilyen gond nincsen, viszont miliós tartozásokról van szó, elég régóta húzódik, sajnos egyedül voltam kenyérkereső, az anyukám évek óta nem kap állást, ugyan az élettársa már nyugdíjas, de az egészet viszi a bank ami vagy 90 ezer forint.
(#) zolika60 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Szomorú dolog, hogy ilyen problémáid vannak. Hitelt soha életemben nem vettem fel. Persze könnyű dolog így kívülről beleszólni valaki dolgába, de nem bántás a célom ezzel, hanem, hogy másoknak tanulság legyen. Munkát pedig mindig lehet találni, ha ért az ember a szakmájához, vagy hajlandó mást is vállalni. Én sem a szakmámban dolgozom, mióta az első munkahelyem otthagytam. Bár az is inkább határterület volt. Bátran neki kell fogni valami másnak, ha az nem megy ami eddig volt. Az én munkám sem optimális. Napi 120km autózás csak a bejárás, de amíg jobb nincs muszáj ezt csinálni.
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Megkérdezhetem mi a szakmád és mit csinálsz most?
(#) _ampervadasz_ válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Így vagyok ezzel jó magam is, dolgoztam raktáron is, karosszériás műhelyben, kőműves mellett is, még rendes munka mellett is. Egyedüli káros szenvedélyem az elektronika volt, amit mindig bontott alkatrészekből fedezni is tudtam, csak ritkán kellett pénzt is rááldozni (pl. pesti börze).

Nekem is annyi a bontott alkatrészek száma, hogy most már méret szerint kellene őket válogatni. Csak per pillanat nem tudom őket hova tenni. Van egy tévénk, amivel a szerelő se tudott mit kezdeni. Sebaj, majd a másikhoz jó lesz, ugyanaz a típus.
(#) Action2K válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Szia! Írnál róla bővebben?
(#) jani1987 válasza Action2K hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Mire gondolsz? Kondik, ellenállások, kivizsgálandó diódák és tranzisztorok. Ezen kívűl még valamit?
(#) nagy hoho válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Nagyon sajnálom ami Veled történt.Időnként röstellem is magam, hogy én csónakázgatok,fotózgatok, horgászok és ennek hangot is adok, mások pedig penge élen táncolnak, a megélhetésért küzdenek keményen. De ahhoz, hogy a hobbimra pénz legyen túrákat vezetek a tavon, mert a nyugdíjból nem futja ilyesmire. Tehát ha melegetek van még árnyékban is akkor gondoljatok néha rám mert én meg éppen akkor aszalódok a hőségben a vízen, szárazra beszélem a számat,igaz közben van lehetőségem néhány fotót készíteni. viszont imádom ezt a "munkát". Majd meglátjátok a HE találkozón olyan színem van mint a cigány récének.
(#) Action2K válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Úgy értettem, hogy hogy is működik az a kútkondi? Sejtem az elvet, csak van népi fenntartásom vele kapcsolatban. Pl. a párakicsapódás.
(#) jani1987 válasza Action2K hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Régebben azt tárgyaltuk, hogy egy radiátorba keringetjük a kút vizet és ettől némi lehűlést remélhetünk. Nincs mögötte személyes tapasztalat, de amikor a vályog ház hátsó szobájában még most is 30 fok van, akkor elgondolkodok az ilyesmin.
(#) _ampervadasz_ válasza nagy hoho hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Köszönnöm a megértésed, viszont azért ne röstelld magad, mert találtál olyan megoldást ami ráadásul hobbiigényeket is kielégít.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

A szakmám tehenész. Pontosabban középfokú állattenyésztő és növénytermesztő technikus. ez amiről papírom van, de mivel sosem dolgoztam benne nem is értek hozzá igazán. Jelenleg egy autómárka szervizében vagyok anyagbeszerző.
(#) Gafly hozzászólása Aug 6, 2012 /

Ez a legújabb alkotásom.
Ha nem találnátok ki: Nyúlpaprikás
Sajnos kicsit elvontra sikerült róla a kép, mert bedöglött a fényképezőm

DSCF3298.JPG

(#) fleta hozzászólása Aug 6, 2012 /

Üdv Mindenkinek.
Régóta szúrja egy dolog a szemem. Nagyon sok fórumtársnál találom ezt a /helyesírási hibát/ .
Vagy nem is hiba? Már én is kételkedtem benne, míg utána nem néztem a neten a helyesírási szabályok között.
Az igekötőt és az igét egybe kell írni!. Ezelőtt 43 éve így tanultam, és azóta ez tudtommal nem változott. Most is így tanítják? A fiatalabb fórumtársaknál véltem felfedezni ezt a hibát.
(#) zolika60 válasza Gafly hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Érdekesen néz ki. Nem is nagyon étvágygerjesztő így.
(#) mate_x válasza fleta hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Tudtommal úgy van, hogy ha az ige előtt van az igekötő, akkor egybe kell írni, ha az ige után akkor pedig külön. Ha a igekötő és az ige között van még egy szó, akkor mindegyik szót külön kell írni.
(#) zolika60 válasza fleta hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Sajnos a fiatalabb fórumtársak már nem olvasnak könyveket. Természetesen tisztelet a kivételnek. ezért a helyesírást is a NET-ről tanulják, ami meg olyan amilyen. Szomorú dolog ez. Sőt újabb kiadású könyvben is tapasztaltam, hogy tele van helyesírási és sajtó hibával. Márpedig a jó helyesírás alapja a sok helyesen írt könyv olvasása. Szép új világ.
(#) fleta válasza mate_x hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Igen én is így tudom, de nagyon sok olyant olvastam pl:
"nem fogja ki nyírni az íct". Vagy" holnap be megyek az alkatrész boltba".
Ezeket ebe kellene írni. Nem az a baj hogy 1-2 ilyen írás van, hanem az hogy rengeteg ilyennel találkozok. Más fórumokban is, én mondom, főleg fiatalabbaknál vettem észre.
(#) Peti989 hozzászólása Aug 6, 2012 /

A jó kedvért ....
(#) SzervízMacska válasza fleta hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Pontosan így van. A másik nagy probléma a szöveg tagolásának a hiánya, ill. helytelensége. Most Te is kihagytad a "hogy" szó elől a vesszőt... Ennek az ellenkezője is gyakori itt a hobbin, amikor véletlenszerűen elhelyezett, vagy szisztematikusan rossz helyre rakott vesszők tarkítják a szöveget.
(#) pucuka válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

A másik pedig ez a nyavalyás helyesírás ellenőrző. Ezzel is lehet birkózni rendesen.
(#) SzervízMacska válasza pucuka hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Azt nem ismerem, többnyire mobilról írok.
Következő: »»   1930 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem