Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Egy kis kritika: a kivitelezés lehetne szebb is
Egyébként hasznos kis ketyere. Én is először úgy gondoltam hogy tápot is építek az enyémhez, aztán lemondtam róla, inkább nekiálltam egy labortápnak.
Igen, tudom lehetne szebb is.
A forrasztási oldal nem látszik, így azon már nem is fogok semmit módosítani. Viszont a nyák felső részén mindenképp módosítani fogok. A feliratokat egy öntapadós fehér matricára fogom kinyomtatni, nagyobb betűméretben, mert így eléggé nehézkes a leolvasás.
Én csak 3,3V és 5V-t előállítására használom az LM317-et. A DC AC kapcsoló és a két táp ajzat egymás mellett mi célt szolgál? Szerintem mindenképpen hasznos egy ilyen táp breadboardhoz.Jó építgetést!
Köszi.
A két aljzat között az a különbség, hogy az egyiknél van egy Graetz híd a DC/AC kapcsoló és az aljzat között, míg a másiknál nincs. A kapcsolóval lehet váltani a két aljzat között. Volt még régről DIP kapcsolóm és nem akartam, hogy parlagon heverjen. Így megspórolom a 9V-os elemeket is.
Sziasztok!
Nemrég meguntam a vasalásos nyák készítést. Ki akartam próbálni a levilágítást. Építettem is egy levilágítót (Nem lett túl komoly) Az üveglapok közül az első a kvarc üveg a másik kettő csak a súly miatt. És hajtottam neki egy Alu burkolatot is ,hogy ne zavarja a szemet.
És itt vannak a képek az első levilágítástól.
A maszk 2 lap egymáson tintapatronnal nyomtatva. A panel egy sztereó füles erősítőt ábrázol. Foglalat híján nem tudtam még beüzemelni
A trimmert nem lesz könnyű tekergetni és kicsik a forrszemek (tervezési hiba).
A panel egyébként szépen le van gyártva.
A trimmerek ki lesznek cserélve ellenállásra és a bemenetre kerül majd egy 2 sávos poti.
Igen a kis forrszemekkel meggyűlt a bajom. Köszönöm.
Nem ennek a tervnek van elrontva a beültetési rajza? Ahogy nézem az egyik elkó fordítva van berakva, a beültetésin is fordítva szerepel. Konkrétan a képeken a bal oldali, lenti 100uF. Hasonlítsd össze a kapcsolási rajzzal! A cső felé kell lennie a pozítiv lábának, a másik meg a testen van.
Köszönöm az észrevételt.
Tényleg meg kell fordítanom.
Ez nagyon-nagyon el lett tolva. A trimmert nem lehet állítani, ahogy Alkotó kolléga mondja. Sajnos ez súlyos tervezési hiba.
Mint írtam ki lesz cserélve ellenállásra és maga a bemenet lesz szabályozva egy másik 2 sávos potival.(Nem lesz útban semmi)
Sziasztok!
Megépítettem az IN-13 plazmacsöves kivezérlésjelzőt, ahol a panelon vannak a csövek is. Érdekes látványt nyújt, jó kis kapcsolás. Elsőre indult, bár az erősítést állító 100K trimmereknél csak az egyik végállás végénél indul meg hirtelen a szemmel látható változás. A nyákterv ebbea topikban van.
Sziasztok!
Újabb ledes lámpám készült el. 0,5W os ledekkel, színenként 20db egy lámpában RGB. Beszéljenek inkább a képek! Bővebben: Link
Gratulálok Szép,munka! Nekem nagyon tetszik kivitelezés is szép lett! Biztos erős fénye van. A nyákot is jól megtervezted!
Megnyitni hogyan kell? nekem valami facebokos okosság jön csak ki!
Szerintem nagyon korrektül kivitelezett lámpa. A hűtő ventilátor bizony nagyon jó ötlet. Nálam besárgultak a félwattos LED-ek.
Gratulálok hozzá! Ügyes munka! Tetszik nagyon!
Szép lett a nyák, csak érdekes a beültetés. Így kicsit nehéz beforrasztani az alkatrészeket.
Ált. úgy szokták csinálni a vegyesszerelésű egyoldalon huzalozott áramköröket, hogy felülre (az alkatrész oldalra) kerülnek a furatszerelt alkatrészek, míg alulra (a forrasztási oldalra) a huzalozás és a felületszerelt alkatrészek. (Tehát a nyák kétoldalon szerelt, egyoldalon huzalozott.)
Jól néznek ki a lámpák, szép a megvalósítás is. Azt látom, hogy a ventillátor szívja kifele a meleget, de hol megy be a hideg levegő a lámpatestbe? Kisebb a ledeket tartó körlap, mint a ház belső átmérője?
Kösz! Eredetileg az üres részt még ki szerettem volna tölteni mondjuk egy LM3914-es kivezérlésjelzővel, de meggondoltam, annyira mégsem illettek volna össze ,
viszont valamilyen sávszűrő nem lenne rossz.
Hirtelen szükségből készült rajz a HE-ban '90 augusztusban közölt akkutöltőhöz.
Sziasztok!
Építettem egy hagyományos megszakítóval rendelkező autók számára használható elektronikus gyújtást. Beépítésekor a megszakító megmarad, így könnyedén vissza lehet állítani az eredeti gyújtást(például atom támadás esetén, ha a tranzisztorok tönkre mennének a sugárzástól ). Megnyújtja a gyújtótrafó primer áramának "töltési" idejét, így magasabb fordulatokon csak kevésbé csökken a gyújtó szikra energiája, és mivel a megszakítón már nem folyik nagy áram csak a jelet adja, így megnövekszik az élettartama. Ez lenne az elmélet Gyakorlatilag csak a napokban fogom tudni kipróbálni egy skoda 120L-ben, ha valakit érdekel szívesen beszámolok az eredményről. Eddig egy sima izzóval teszteltem, azzal működött . A dobozolást még meg kell oldanom, nem lesz könnyű, mert vízállóra kell majd megcsinálnom.
A TR nevű felirat nincs rossz helyen? Túl közel látom a két vezetősáv között.
Szerintem jó ott, kb. 0,7 mm a távolság a két sáv között így. Ha a levegő átütési szilárdsága 10 kV/cm, akkor itt kb. 700 V ütne át, de itt max. kb 350 V indukálódik. Mindenesetre köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet, egy szikével lehet ajánlatos lesz megszakítanom.
Sziasztok!
Készülget a 270W-os VF2. Tudom nem a legtökéletesebb de én már ennek is örülök.
Köszi, ez jó ötlet Valószínűleg inkább fém dobozba fogom építeni a jobb hőleadás miatt.
Igen, a ledek nyákja kisebb mint a ház belső mérete!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |