Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   169 / 583
(#) tevesbeci válasza gaga1 hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Szia
Igy néz ki a vezérlő panel?

elin.jpg
    
(#) gaga1 válasza tevesbeci hozzászólására (») Júl 31, 2012 /
 
Köszi szépen,beszámolok az eredményről!
(#) gaga1 válasza gaga1 hozzászólására (») Júl 31, 2012 /
 
Ezekre az alkatrészekre gondoltál?

Mgép.JPG
    
(#) gaga1 hozzászólása Júl 31, 2012 /
 
Emberek elrontottam a cimzést,nyugodtan szóljon hozzá bárki aki ugy gondolja!
(#) tevesbeci válasza gaga1 hozzászólására (») Júl 31, 2012 /
 
Az egyik amit bejelöltél feket 4 lábu az a gréc hid,az zárlatos.A traic 3 lábu a fém burkolatra van fogatva.
A másik amit megjelöltél az a fütés relé.
(#) gaga1 válasza tevesbeci hozzászólására (») Júl 31, 2012 /
 
Csináltam képet róla,szemrevételezd lécci és véleményezd! Köszönöm előre is a válaszodat!

DSC00979.jpg
    
(#) puskas87 hozzászólása Aug 1, 2012 /
 
sziasztok!
Van egy elin wm25e tipusu mosogepem, ami fokozatosan legyengult
Ha lefogom a tamburt kezzel eleg mindig egy vezeto, eloszor a bemeno tapegyseg vezeteke egett el az alaplapon majd a motor eggyik vezetoje ugyancsak az alapalon.
Ha uressen hagyom akkor forrosodik a bemeno tekercs es a diodahid.
Mivel lehet a problema a motorral vagy a vezerlessel?
ez a vezerles:
(#) tevesbeci válasza puskas87 hozzászólására (») Aug 1, 2012 /
 
A dióda hid zárlatos,meg esetleg a triac is.Müszer elő
mérni,mérni.
Üdv!
(#) kerdes07 válasza _JANI_ hozzászólására (») Aug 1, 2012 /
 
Szia!
Saját tapasztalat - mindent visszaépítettem a panelben (saját volt, be se lehetett kapcsolni), cserélve lett minden kimérhető/gyanús alkatrész, a kis panel nélkül mindenütt megvolt a feszültség stabilan, amint visszaraktam a subpanelt (amin szintén cseréltem az ULN2003-ast, kondit, stab-ot, miegymást), rögtön feszültségingadozás lett az eredmény (semmilyen periféria nem volt rákötve)... Aki az Arcadia panelt kitalálta, mehetett volna inkább a függönyre...
Ez az én tapasztalatom, de szinte mindenhonnan hasonlókat hallok.
Processzort nem hiszem, hogy kapsz, használt panelt esetleg. Újat nekem cca 40-45e Ft-ért tudtak volna szerezni, plussz programozás. Új gép lett a vége...
Mindenesetre remélem, a tiedben csak valami stabkocka szállt el, vagy a táppanelen (másik kis panel) a tny264 (ez rémlik, de már rég volt - nekem az lerobbant.. )
Sok sikert!
KE
(#) puskas87 válasza tevesbeci hozzászólására (») Aug 1, 2012 /
 
A dioda hid valoban zarlatos volt, az eredeti az kbu807 volt ami 8A-es, raktam helyette kbpc1010et ami elmeletileg 10A tud, megis amikor megterheltem, kifustolt ujra.
Ami furcsa a triac BT139-800E 800V 16A, lehetseges hogy a dioda hid tul kicsi? Latszik hogy volt mar ott piszkalva de igy egy par evet mar ment.

Atnezegettem a panelt, jonak tunt minden viszont a triac A1 es gate kozt 80 ohm korul mutat, az normalis?
(#) radioenekes hozzászólása Aug 2, 2012 /
 
Sziasztok! Az alábbi probléma megoldásában segítsetek, kérlek: Indesit WT102 mosógép vízpumpájának lapátja levált és a programok némelyike nem működik. Visszaragasztottam szuper spéci anyaggal, de levált. Van-e összefüggés a kettő között, gondolok valamiféle öntesztre stb., amely letiltja bizonyos programok indulását. Öreg holmi már, érdemes-e bajlódni vele, vagy kuka? Köszi minden ötletet.
(#) palko0125 hozzászólása Aug 2, 2012 /
 
Sziasztok!
Egy Indesit WIE107 típusú géppel bajlódok. A probléma az, hogy 30, 40, 60 fokos mosás esetén is csak néhány percet (3-5perc) fűt. Az NTC-je rendben van, sőt azért még ki is cseréltem, de semmi változás. Amikor kikapcsol a fűtés a víz alig 20-25 fokos (pl. 60 fokos mosásnál)
A panelen átnéztem a forrasztásokat, de ott is minden ok.
Ebben az esetben mi lehet a gond??? Esetleg "becsaphatom"-e az elektronikát azzal, hogy az ntc-vel sorba kötök pár kOhm ellenállást??
Előre is kösz.
Minden jót.
Palkó.
(#) natureins hozzászólása Aug 3, 2012 /
 
Sziasztok. Whirlpool sokéves mosógéppel akadt egy kis problémája egyik ismerősömnek.. a gép sima tekerő-kapcsolós, felültöltős modell. Pár hete ha elinditja egy idő után mosás közbe nem lép a következő programra, kézzel kell odébb tenni, de utána lefut a program szépen.. az ismerős nem bírt várni, és hívott egy autodidakta szakit, aki elmondása szerint 3 óráig!!! szerelte a gépet, és közben kihajigált ilyen tölcsérszerű műanyagot, ami szerinte nem lételeme a gépnek.. azt se tudom hova való.. a végén arra jutott, hogy a gép panelhibás, de a ténykedése óta már a gép a feltöltés után a mosást se kezdi meg, pedig előtte mosott, csak rásegitéssel...
Szerintetek panelhiba lehet? Már korábban is hivtak hozzá szervizest, aki laza 1 perc alatt megjavitotta a kiakadt kis pöcköt , ami a panel felett van és ezért 5 ezret kért..
A lényeg, hogy ismerős nem várt tovább, vett egy új elöltöltős Indesitet, és azt mondta nekem adja, ha meg tudom csinálni használjam egészséggel.

Vélemény?

üdv.
(#) botesz válasza radioenekes hozzászólására (») Aug 3, 2012 /
 
Szerintem a szivattyút simán cseréld ki (kb 3-4 ezer ft)és utána nézd meg hogy működnek e a programok.Ha nem akkor a panelt is meg kell nézni de a szivattyút azt cseréld.
(#) botesz válasza palko0125 hozzászólására (») Aug 3, 2012 /
 
Olvass vissza a témában (tizen valahány oldalt Úgy emlékszem ilyen probléma már volt.
(#) maria1982 válasza gaga1 hozzászólására (») Aug 4, 2012 /
 
Szia!
Nem tudom jutottál-e már valamire,de volt nálam is egyszer egy olyan elin ami fém üstel volt szerelve.A hiba is az volt. A dióda hidat cseréltem, triakot. Induláskor megint tönkre ment...Az üst széle kidörgölte a motorvezeték szigetelését, és mikor indult a motor, zárlat lett. Nézd meg a kábelezést is.
(#) natureins válasza natureins hozzászólására (») Aug 5, 2012 /
 
Sziasztok! Azóta tovább romlott a dolog... bekapcsolás után a következő történik, programtól függetlenül:

1. szivattyú beindul és pörög
2. vízbeeresztés megindul
3. szivattyú vizet kinyom...

ez így az örökkévalóságig... a dob nem forog, mivel a motor be se indul... mi lehet a baj? Kérem aki tud valami ötletet az segítsen egy tanáccsal. Levettem a burkolatot, motornál fekete por... a szénkefe okozta? Csapágy jó, jól forog a motor. Légcsapda tiszta, fújásra kattan. Motor, és úgy általában az egész belső rész szép tiszta, kivéve a motor néhány csatlakozójánál, a vezeték végén van pár helyen rozsda. Kivettem a panelt, szép, kiégésnek nyoma nincs, szaga nincs. Kikötöttem az öblítőstop kábelt, (ezt irta a hibaelháritási könyv), de úgy sem működik.. Szivattyú motor tökéletes. A dob-motort védő vékony műanyag belül szintén fekete poros volt...

Amire gyanakszom:

a) programhiba(panel)
b) szénkefe...
c) nyomáskapcsoló hiba...

Mi a véleményetek a fekete porról?

Jó estét mindenkinek.
(#) lukovicsek válasza natureins hozzászólására (») Aug 5, 2012 /
 
Üdv.

Mi a gép tipusa?

Laci!
(#) botesz válasza natureins hozzászólására (») Aug 5, 2012 /
 
Amikor a vizbeeresztés jön akkor valami ilyet csinálBővebben: Link Mert úgy tudom hogy ez tipikus szériahiba.De lesz ott más is ha a motor nem forog.
(#) natureins válasza lukovicsek hozzászólására (») Aug 5, 2012 /
 
Szia!

A gép : whirlpool awt 2084..

Közbe ma tovább néztem, szénkefe ok.. de akármelyik mosásfajtára tekerem, mindig ugyanaz, szivattyú beindul, kinyom...víz be. majd ismét. van amikor csak a szivattyú kapcsol ki be, és magába jár, víz nélkül, de közbe nem történik semmi... kiszedtem megnézni a kis pöcköt, ami egy gumicsővel van a légcsapdához csatlakozva. gondolom ez a szintkapcsoló?? fújásra kattan egyet, majd ha abbahagyom a fújást, visszakattan,. ezen van három csavar, az valami finomhangoló féle? valahogy miközbe bütyköltem, a dob párszor felpörgött az egyik programnál... tehát a motor működik. Fogalmam sincs, mi lehet a baj. ha a hőfokszabályzó ment ki, akkor csinálhat ilyet, hogy nem pörög fel a dob?

üdv, Imre.
(#) natureins válasza botesz hozzászólására (») Aug 5, 2012 /
 
Szia

Ez sajna fel sem pörög, mert még centriüzemmódba is a szivattyú kapcsol ki-be hasítván a levegőt.
(#) botesz válasza natureins hozzászólására (») Aug 5, 2012 /
 
Bocs összekevertem ezt a videót a másik kollégának szántam volna
(#) lukovicsek válasza natureins hozzászólására (») Aug 5, 2012 /
 
Hát ez lehet, hogy panel baj lessz, úgy hangzik ez a hiba mintha a táp kondija halna megfele 1 vagy 2 mikrofarád körűli nagy kocka ha kevesebbet mutat mint 0,8- akkor cserélni kell,azonkívül forrasztáshibákat keress a reléknél meg ugy az egész panelen, csatiknál nincs e oxidálódás, és még valami, ha a fütőszálban lévő NTC drótvezetékes akkor annak is a csatiját meg kell nézni, tisztítani és az ntc-t bemérni mit mutat ha jól tudom tizen valamenyi kiloohm vagy 20 kell lenni.

Laci!
(#) natureins válasza lukovicsek hozzászólására (») Aug 6, 2012 /
 
Köszi, átnézem, bár bemérni nem tudom. Véleményed szerint a szintkapcsoló nem lehet a baj?

üdv, Imre.
(#) tilion hozzászólása Aug 6, 2012 /
 
Keresek egy Whirpool AWG 324/3 ajtót zárral üvegbura meg van,az nem kell.
JB0019JO2318.Tudom nem ide kell írni,de más lehetőséget már nem tudok.Boltban nincs vagy,ha lenne is nagyon drága és 1hónap,ha meg rendelem de zár nélkül.Vagy esetleg melyik típussal helyettesíthető?Köszönöm segítségeteket.
(#) lukovicsek válasza natureins hozzászólására (») Aug 6, 2012 /
 
Ha fujásra kattan mint ahogy azt irtad akkor a jó.

Laci!
(#) stenglt hozzászólása Aug 8, 2012 /
 
Szervusztok !

Hyundai HY 2106 típusú elöltöltős mosógéphez keresek üstszájgumit, ha valakinek van tippje kérem segítsen.

Köszi
(#) wector81 hozzászólása Aug 8, 2012 /
 
Sziasztok! Az volna a kérdésem, hogy egy mosógép programját lehet-e úgy módosítani, hogy pl a főmosáshoz beszívott víz mennyiségén változtatni (növelni), az utolsó öblítés időtartamát növelni, esetleg a súlykiegyenlítő automatikán finomítani? Konkrétan egy Daewoo DWD-FD1441 típusról lenne szó, ami fizikailag tökéletesen működik, de a hatékonysága hagy kívánni valót maga után. Fenti dolgokat módosítva szerintem nagyban javítaná a hatékonyságát. Köszi! Üdv!_wector
(#) lukovicsek válasza wector81 hozzászólására (») Aug 9, 2012 /
 
Üdv.

A mosóvíz menyiséget lehet növelni de ezek gyárilag vannak beálitva hogy kevés vizzel mossanak, igy nagyobb a mosószer koncentrációja és kevesebb vizet kell fel melegíteni, manapság már a gépekben a mosáskor a viz nem is látszik hanem csar az ajtóüvegen csordogál véknyan forgás közben. Az öblités időtartalmát változtatni nem lehet, az a programba van írva, a sujkiegyenlitőn változtatni elvileg lehet, mivel apró smd- elenálásokon megy keresztül a motor fordulat értéke a prociig, ha az ember megtalálja őket akkor azok változtatásával lehetne változtatni ezen, de ez nem macskafricska dolog, inkább ugy kell pakolni a gépet, hogy se tul kevés ne legyen benne vagy tul nagy darab pl pokróc.

Laci!
(#) wector81 válasza lukovicsek hozzászólására (») Aug 9, 2012 /
 
A "kevés vízzel mosnak" az oké, de mégse jól... Egyébként úgy van, ahogy leírtad, épp hogy folydogál az ablaküvegen a víz, a ruha nem hallat szinte semmilyen csobogó hangot forgás közben. De sajnos az a tapasztalatom, hogy egyszerűen nem olyan a mosási hatékonyság így, mint több vízzel. Kipróbáltam, "túltöltöttem" a gépet egy szokásos mosás erejéig, miután beszívta azt a mennyiséget, amit gondolt, fogtam, és utánaöntöttem a mosószer adagoló fiókon keresztül még vagy 6litert, így a víz még mindig nem látszott az ablakban, viszont a ruha forgása közben már határozottan hallani lehetett, hogy csobog a víz az aljában, ahogy csapódnak a ruhák vissza a vízbe. Így a mosás végén - ugyan annyi mosószert használva - határozottan frissebbek, ha tetszik tisztábbak lettek a ruhák. Egy baj van még, a végén az öblítőszeres öblítés annyira rövid, hogy szinte semmi illatuk a ruháknak... Kb 2-3percig forgatja az öblítős vízben a ruhákat, és egyszerűen nem "szívja magába a ruha az illatot". Ha lehet így mondani. Ezt kéne megnövelni valahogy. A régi LG gépem legalább 6-7percig végezte ugyan ezt a műveletet, pedig az csak 5kg-os volt, ez meg 8. És abból illatosan vettem ki a ruhákat. Szóval a vízbeszívást még csak át tudom verni, de az öblítést valahogy programban kéne nyújtani. Ezt szerviz meg tudná csinálni vajon...? Köszi! Üdv! wector
Következő: »»   169 / 583
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem