Fórum témák
» Több friss téma |
Kép??? Legalább a tokozást ide írhattad volna.
Miért kell itt mindig találós kérdéseket meg válaszolni?
Szevasztok! Van egy 5M2T HC08 feliratú, 14 lábú IC-m. Így sehol nem találom, de szerintem; ez egy 74(54, vagy akármi előjelű)HC08. Erősítsetek meg!
ilyen mint ami a képen van.
Csak 2SA112-t találtam: kis feszültségű, kis áramú, germánium tranzisztort. Datasheet Archviveben. Nézd meg, mérd ki.
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy vettem egy fejlámpát és elszállt benne az egyik alkatrész, amit piros körrel jelöltem. A kérdésem az, mi lehet ez? Remélem tudtok segíteni, köszi.
Persze, sokkal könnyebben segítenénk, ha látnánk, mit jelöltél meg piros körrel...
![]()
Mivel csatolni csak nem sikerül így megpróbálom a következő linken.
Valami tranzisztor lehet,bár a képből nem sokat lehet kivenni. Valami felirat rajta esetleg?
Biztos van rajta felirat, csak nem látszik az alkatrészen lévő folyasztószer maradványoktól. Mosd le valamivel. Mondjuk nitro hígítóval. Elő kell, hogy jöjjön egy Markink Code.
Nekem úgy tűnik, inkább a megolvadt tokozás miatt nem látszik a felirat...
Lemostam, felirat nem jött elő. Viszont ha elemet teszek bele akkor a power led folyamatosan világít.
És szerintetek javítható még a lámpa?
A panel másik oldalárok és a vezetékek végén lévökröl is jó lenne kép.
Üdvözletem!
Van egy APC 650-es szünetmentesem és akkura kötöttem, bekapcsoltam. Így rádugtam a laptop töltőt (ami mindig szikrázik, akkor is ha konnektorba dugom) szikrázott megint, de a tápban is eldurrant valami, füstölt is rendesen. Azonnal lehúztam az akksiról és a noti töltőt is kihúztam belőle. Amikor szétszedtem, azt láttam, hogy van 4 egyforma 3 labú alkatrész, mindegyiken nagy hűtőborda. Gondolom valami FET lehet vagy egyenirányító? Az a lényeg, hogy ebből a 4ből 2 elégett. Egy ilyen dőlt F betű van rajta, ez gondolom a gyártó (Fairchild) utána N414AB és alul: N303AP. Keresgéltem a neten, de nem találtm semmi leírást, de mégcsak megnevezést sem. Valakinek nincs ötlete, hogy mi lehet ez? Vagy mivel lehetne helyettesíteni?
Induktív, kapacitív terheléssel óvatosan legközelebb! 6,5 7x-es áramlökéseket képesek okozni. A notebook tápok, motorok, trafók, és az elektronikus fénycsőelőtétek is ilyenek. FET vagy IGBT lehet.
Szia!
N303AP - N-Channel Logic Level UltraFET Trench MOSFETs 30V, 75A, 3.2mohm - Fairchild Semiconductor Bővebben: Link
Készítettem még fotókat.
Hátlap - Előlap - Külső modul A piros vezetékek egy nyomógombhoz mennek, a zöld a pozitív, a fekete a negatív. A külső modulban 3+2 sima led található és azokat lehet kapcsolgatni. A nyomógomb funkcionál, mert a külső modul ledjeit tudom kapcsolgatni, csak a power ledet nem az folyamatosan világít.
"alloy-junction germanium transistors"
Keress rá : 2N414AB pdf karakterekkel Nem próbáltam, de lehet, hogy a 2N303AP is megy... Van találat!
Nagyon úgy tűnik, mellényúltam a 2N...-el...
Ha azt a háromlábú smd alkatrészt leforrasztod a panelról akkor is világit a power led? Mert gyanus, hogy az a meghajtó tranzisztor/fet je.
És lehet ezzel valamit csinálni, hogy biztonságosan lehessen csatlakoztatni? Amikor rádugom a hálózatra, a szünetmentes akkor is átkapcsol akkura egy pár másodpercre.. gondolom azért, mert nagyon lecsökken vagy megnő a hálózati feszültség.
Nem tudom hogyan lehet új témát indítani, ide pedig nem akarok bepiszkítani, de nagyon úgy tűnik, hogy ilyen Magyarországon nem lehet kapni.
Javaslatot kárhetnék helyettesítésre? Vannak AT és ATX tápjaim, de azokban ha jól emlékszem csak párban szokott lenni. Igazából nem tudom mire kell figyelni az ilyen alkatrészeknél. Kicserélni ki tudom, azzal még nincs gond, de az elméleti részhez még tanulnom kell...
Itt akarsz ilyet kérdezni: Bővebben: Link
Köszönöm, nagyon spórolnak némelyek a feliratokkal.
Bocs, csak a szám alapján nézelődtem, és ez az egy találat volt.
Sziasztok!
A Microchip Wi-fi Comm Demo Board-on (Bővebben: Link) lévő MCP1642-t keresem. Sajnos a Microchip keresője nem találta, Google-ban rákeresve is csak a demo boardot találtam meg. Szükségem lenne az IC adatlapjára. Még az is érdekel, hogy mivel lehetne helyettesíten. |
Bejelentkezés
Hirdetés |