Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   411 / 1178
(#) emmzolee válasza doni82 hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

Kép??? Legalább a tokozást ide írhattad volna.
Miért kell itt mindig találós kérdéseket meg válaszolni?
(#) granpa hozzászólása Aug 17, 2012 /

Szevasztok! Van egy 5M2T HC08 feliratú, 14 lábú IC-m. Így sehol nem találom, de szerintem; ez egy 74(54, vagy akármi előjelű)HC08. Erősítsetek meg!
(#) doni82 válasza emmzolee hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

ilyen mint ami a képen van.
(#) granpa válasza doni82 hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

Csak 2SA112-t találtam: kis feszültségű, kis áramú, germánium tranzisztort. Datasheet Archviveben. Nézd meg, mérd ki.
(#) vilmosd válasza granpa hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

Valoszinu 74HC08 lesz az.
(#) qvasz2 válasza granpa hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

És a tokozást is nézted? Nem nagyon hasonlít:Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) Csépe Zoltán hozzászólása Aug 19, 2012 /

Sziasztok!

Olyan problémám lenne hogy vettem egy fejlámpát és elszállt benne az egyik alkatrész, amit piros körrel jelöltem. A kérdésem az, mi lehet ez? Remélem tudtok segíteni, köszi.
(#) Frankye válasza Csépe Zoltán hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Persze, sokkal könnyebben segítenénk, ha látnánk, mit jelöltél meg piros körrel...
(#) Csépe Zoltán válasza Frankye hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Mivel csatolni csak nem sikerül így megpróbálom a következő linken.
(#) Remci válasza Csépe Zoltán hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Valami tranzisztor lehet,bár a képből nem sokat lehet kivenni. Valami felirat rajta esetleg?
(#) Csépe Zoltán válasza Remci hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Felirat nincs rajta, ha jól emlékszem gyárilag sem volt. Csináltam még két képet hátha ez így segít:

Link_1

Link_2
(#) emmzolee válasza Csépe Zoltán hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Biztos van rajta felirat, csak nem látszik az alkatrészen lévő folyasztószer maradványoktól. Mosd le valamivel. Mondjuk nitro hígítóval. Elő kell, hogy jöjjön egy Markink Code.
(#) _vl_ válasza emmzolee hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Nekem úgy tűnik, inkább a megolvadt tokozás miatt nem látszik a felirat...
(#) Csépe Zoltán válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Lemostam, felirat nem jött elő. Viszont ha elemet teszek bele akkor a power led folyamatosan világít.
(#) Csépe Zoltán válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

És szerintetek javítható még a lámpa?
(#) interferi válasza Csépe Zoltán hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

A panel másik oldalárok és a vezetékek végén lévökröl is jó lenne kép.
(#) Adamyno hozzászólása Aug 20, 2012 /

Üdvözletem!

Van egy APC 650-es szünetmentesem és akkura kötöttem, bekapcsoltam. Így rádugtam a laptop töltőt (ami mindig szikrázik, akkor is ha konnektorba dugom) szikrázott megint, de a tápban is eldurrant valami, füstölt is rendesen. Azonnal lehúztam az akksiról és a noti töltőt is kihúztam belőle. Amikor szétszedtem, azt láttam, hogy van 4 egyforma 3 labú alkatrész, mindegyiken nagy hűtőborda. Gondolom valami FET lehet vagy egyenirányító? Az a lényeg, hogy ebből a 4ből 2 elégett.

Egy ilyen dőlt F betű van rajta, ez gondolom a gyártó (Fairchild) utána N414AB és alul: N303AP.
Keresgéltem a neten, de nem találtm semmi leírást, de mégcsak megnevezést sem. Valakinek nincs ötlete, hogy mi lehet ez? Vagy mivel lehetne helyettesíteni?
(#) kameleon2 válasza Adamyno hozzászólására (») Aug 20, 2012 / 1

Induktív, kapacitív terheléssel óvatosan legközelebb! 6,5 7x-es áramlökéseket képesek okozni. A notebook tápok, motorok, trafók, és az elektronikus fénycsőelőtétek is ilyenek. FET vagy IGBT lehet.
(#) kokozo válasza Adamyno hozzászólására (») Aug 20, 2012 / 1

Szia!
N303AP - N-Channel Logic Level UltraFET Trench MOSFETs 30V, 75A, 3.2mohm - Fairchild Semiconductor
Bővebben: Link
(#) Csépe Zoltán válasza interferi hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Készítettem még fotókat.

Hátlap - Előlap - Külső modul

A piros vezetékek egy nyomógombhoz mennek, a zöld a pozitív, a fekete a negatív. A külső modulban 3+2 sima led található és azokat lehet kapcsolgatni. A nyomógomb funkcionál, mert a külső modul ledjeit tudom kapcsolgatni, csak a power ledet nem az folyamatosan világít.
(#) Auth Zsigmond válasza Adamyno hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

"alloy-junction germanium transistors"

Keress rá : 2N414AB pdf karakterekkel
Nem próbáltam, de lehet, hogy a 2N303AP is megy...

Van találat!
(#) Auth Zsigmond válasza kokozo hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Nagyon úgy tűnik, mellényúltam a 2N...-el...
(#) interferi válasza Csépe Zoltán hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Ha azt a háromlábú smd alkatrészt leforrasztod a panelról akkor is világit a power led? Mert gyanus, hogy az a meghajtó tranzisztor/fet je.
(#) Adamyno válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

És lehet ezzel valamit csinálni, hogy biztonságosan lehessen csatlakoztatni? Amikor rádugom a hálózatra, a szünetmentes akkor is átkapcsol akkura egy pár másodpercre.. gondolom azért, mert nagyon lecsökken vagy megnő a hálózati feszültség.
(#) Adamyno válasza kokozo hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Nem tudom hogyan lehet új témát indítani, ide pedig nem akarok bepiszkítani, de nagyon úgy tűnik, hogy ilyen Magyarországon nem lehet kapni.

Javaslatot kárhetnék helyettesítésre? Vannak AT és ATX tápjaim, de azokban ha jól emlékszem csak párban szokott lenni. Igazából nem tudom mire kell figyelni az ilyen alkatrészeknél. Kicserélni ki tudom, azzal még nincs gond, de az elméleti részhez még tanulnom kell...
(#) _vl_ válasza Adamyno hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Itt akarsz ilyet kérdezni: Bővebben: Link
(#) granpa válasza vilmosd hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

Köszönöm, nagyon spórolnak némelyek a feliratokkal.
(#) granpa válasza qvasz2 hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

Bocs, csak a szám alapján nézelődtem, és ez az egy találat volt.
(#) gyengus hozzászólása Aug 22, 2012 /

Sziasztok!

A Microchip Wi-fi Comm Demo Board-on (Bővebben: Link) lévő MCP1642-t keresem. Sajnos a Microchip keresője nem találta, Google-ban rákeresve is csak a demo boardot találtam meg.
Szükségem lenne az IC adatlapjára.
Még az is érdekel, hogy mivel lehetne helyettesíten.
(#) _vl_ válasza gyengus hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Ezeket érdemes végignézni:
MCP1623/24, MCP1640/B/C/D, MCP1650/1/2/3
Következő: »»   411 / 1178
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem