Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Amit én találtam ott az van hogy 0,55 tekercselő huzallal 50 kört kell csinálni
A gép összerakása nem feladat. Csak csinálni kell. A fej készítés, a beállítás gyakorlat és műszer nélkül reménytelen, vagy csak a szerencsén múlik.
Az IGSL, a legfrissebb fejjel szerelve. A fejbe épített amp és osc. A várt áttörés azonban elmaradt. 30 centi föld alól még csippantja az 5 forintost.
na most melyik tekercsszám a jó ?
A TGSL keresőhöz eredeti Tesoro fejhez milyen csatlakozó kell, és 4 vagy 5 pines?
jol mondod csak csinálni kell.csak nincs még kéznél az alkatrész(úton van)Tekercsel bibelödök találtam egy oldalt www.geotech1.com itt minden megvan ami kell.Olvata valaki a honlapot?
Olvastuk e? Azon élünk.
Ha csak ki akarom próbálni a kész gépet hogy müködik e akkor bármilyen vezetéket rá köthetek a fej helyet?
Nem értem, hogy mit értesz bármilyen vezetéken. De kísérletezni, működést tesztelni bármilyen átmérőjű vezetékből elkészítheted a két tekercset. Ezeket a gépre kötve, és szkópal kinullázva lehet tesztelni a gépet, árnyékolás nélkül is. Persze cicergés, meg gyenge eredmény, az lesz majd.
Valaki megépítette már a magnum fémkeresőt?
A RT ÉK '95-ös számában volt egy IB rendszerű címmel. Vki már rakott fel rajzot a fej elkészítéséhez, de nekem olyan kell aki meg is csinálta az egész gépet. Az érzékenysége érdekelne terepen. Két paneles és a tekercseket is könnyebb elkészíteni mint egy DD fejet szerintem. Amúgy a külföldi publikálása 1980-ban volt.
Szia! Itt a fórum link, ahol találsz képeket az általam megépített Magnumról: Bővebben: Link
Nem tudom, hogy mire alapozod azt, hogy az omega fejet könnyebb elkészíteni, mint a DD fejet. Egyformán nehéz. Az, hogy más a formájuk, az nem jelent semmit. Sőt, szerintem az omega fejjel többet szívnék, mint a DD-vel.
Osztom a véleményt! Az omega fej egyszerűbbnek tűnik, de jól elkészíteni nagyon macerás. A Magnum leírásában szereplő segédáramkörrel a beállítása gyakorlatilag lehetetlen. Szkóp kell hozzá, de abból is valami jobb. Én szkóppal hangoltam be, de a műgyanta megszilárdulása után ( gondolom, hogy nem egyformán száradt mindenhol) a késznek hitt fejet még korrigálni kellett egy kis alumínium lappal. így talán most jó, de lehet, hogy még lehetne finomítani rajta. És hát mivel a fej egy kulcsfontosságú eleme készüléknek, így igazán precízen érdemes csak elkészíteni.
sziasztok! már több keresőn túl vagyok és a haverok lenyírnak hogy csináljak nekik is. Nem tudtok egy nagyon olcsó és egyszerű rajzot, csak játszadozni kell.
A fémkeresőzés nem játék! Függőséget okozhat! Rámehet a család és a munkahely! Vigyázat!
IGSL-t be lehet állitani skom nélkül is?
szkop nélkül
Szerintem akkor építsd meg ezt. 20 db alkatrész kell hozzá és egész jól leírja, hogy hogyan kell megépíteni.
Bővebben: Link De ha ez is bonyolult van egy "szegény ember fémkeresője" nevezetű leírásom is amihez 5 db alkatrész szükséges.
Hali!
Milyen érzékenysége van ennek a keresőnek? 1Forintost kb milyen messziről érzékeli? És az a "Szegény ember fémkeresője" milyen érzékeny? Kéne csináljak egy új fémkeresőt mert a mostanival nagyon nem vagyok megelégedve eléggé érzéketlen mindig utána kell hangolni.
Egy 20 forintost 15centiről érzékel. Ezek szerint egy 1 forintost 8-10 centiről kb.
Igsl-lel meg van valaki elégedve?
A "Szegény ember fémkeresője" egy 50p (brit pennit) 150 mm-ről érzékel levegőben. 120 mm-ről biztos jelet ad. Ez egy BFO rendszerű kereső. Ha érdekel felteszem pdf-be.
Igen érdekelne köszönöm! Nekem is BFO rendszerü van de az 1 forintost kb 4cm röl érzékeli ami kb semire se elég...
Na sikerült kimentem és átkonvertálnom. Elég részletes leírás képekkel illusztrálva.
Matekét láttam, abba a gépbe érdemes munkát és energiát fektetni, ha jobbat akarsz, szerintem a vásárlás marad. A fej a kérdéses, mert az nagyon pepecselős meg ragadós munka.
A fej kérdés sem problémás, csak bátorság kell belevágni, és tudni kell elfogadni a kudarcot. Én csak tudom.
Előtted le a kalappal, én inkább keresőzöm, bár már régen tervezem, hogy az expihez építek egy nagy fejet, de igazság szerint 35-39 között fel, fel bukkannak a neten, annyit meg megér az a több hetes munka és hogy ne ragadjon az egész lakás. Mondjuk az izgalmasabb, hogy lehetne ezt a masinériát rábírni, hogy lássa a láncokat, ha ezt tudná egy házi fej, na arra rászánnám magam. Fülbevalóstekkert, kis láncszemeket felveszek, de láncot nem
Semmit nem lehet beállítani szkóp nélkül. Az elektronikában ezekben az áramkörökben nagyon fontos a jelalak, ha nem látod, nem is érdemes bütykölni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |