Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK terv ellenőrzése

Témaindító: Paso, idő: Okt 4, 2005
Lapozás: OK   80 / 200
(#) niedziela válasza kokozo hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Igy nem lehet hozzáállni, ebből nem lesz semmi.
(#) voodoo válasza _vl_ hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Igen még nincs a kezemben, utánna nézegettem nem nagyon elérhető.
(#) reloop válasza voodoo hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Szia! Ne vállald a kockázatot! Egy hálózati feszültséggel és több mint 10A-rel működő kapcsolást nem lehet "fabrikálni". Egy ilyen táp megépítéséhez komoly rutin kell.

Ha csak ezen múlna: Bővebben: Link
(#) voodoo válasza reloop hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Igen ezt néztem már
Kár, hogy nem beszerezhető. Na mindegy, lehet inkább nézek valami 1kW-os tápot elég lesz az is hirtelen most ezt találtam, viszont ránézésre egy tök egyszerű lenne.

Ez a lényeg: "ránézésre". Az ördög a részletekben bújik meg
Olvasgasd, és kérj tanácsot.

Csak azt nem értem mi baj történhet? Max 4 ezer forintból megvan, nem jön össze akkor max kifüstöl valami. (Persze bekapcsolásnál nem fogok 5 centiméterre a képemmel belehajolni hátha beledurran valami az agyamig azér ennyire fogyi nem vagyok.) Elszáll akkor elszáll. Nem baj. Senki nem fogja helyettem meg csinálni akkor megpróbálom én magamtól. Mi baj lehet? Levágja a biztosítékot majd kimegyek felkapcsolom újra.

Idézet:
„Ez a lényeg: "ránézésre". Az ördög a részletekben bújik meg Olvasgasd, és kérj tanácsot.”

Ott is ugyan ezt mondják. Figy nem fogják nekem az emberek lépésről lépésre levajazni az amúgy több féle K.tápok elvét stb. Ott is ugyan ezt mondják, ha picit nem értesz valamihez: Ó inkább hozzá se fogj stb. De most amúgy se ez volt az eredeti kérdés, hanem az hogy kezdő vagyok a programhoz, Layouthoz is és Eagléhoz is. Van egy trafó amit a tápba szeretnék beilleszteni. Megoldható-e valahogy hogy a rajza ott legyen vagy sem? De már megkaptam a válaszokat. Előbb vegyem meg stb mérjem oda. Köszönöm amúgy a segítő válaszokat is

Na ezért iszom egy kv-t , reggelig fennmaradok.
(#) _vl_ válasza voodoo hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Idézet:
„Kár, hogy nem beszerezhető.”

A 2SK2837 se nagyon beszerezhető...
(#) voodoo válasza _vl_ hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Miért nem?
TOSHIBA
(#) niedziela válasza voodoo hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Trafó rajz, nem színeztem nagyon, nem is az a lényeg.
Szeretnék neked segíteni, de be kell valljam őszintén először kicsit egyszerűbb rajzon keresztül kellene a programot megismerni, megismerni a minimális logikáját az áramkör rajzolásnak....stb. És csak halkan jegyzem meg, ha következő kérdésed az lesz, hogy mit mivel köss össze és hogyan, arra ne nagyon várj választ a fórumon

e25.zip

(#) voodoo válasza niedziela hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Ez nagyon jó! Köszi szépen! Hogyan lehet létrehozni ilyen LMK fájlt? Van valahol, valamerre LMK tutorial? Ha igen szivesen előbb eltanulnám. Meg nézegetném, mely alkatrészek kaphatók és hol, általába alldatasheet stb pdf-ekben el lehet olvasni mi mekkora és úgy tervezném meg LAY-be. Ha minden meg van akkor meg is veszem az összetevőket. 4-6 ezerre gondoltam.
Amúgy meg szerintem ez csak "közep-alsó" megépítési nehézségi szinten van.
(#) kokozo válasza voodoo hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Szia LMK-t úgy tudsz csinálni hogy egy üres layt kezdel, megrajzolod az alkatrészt és amikor kész fájl makro mentésével elmented az sl makro könyvtárába a megfelelő könyvtárba. Mellesleg szerintem nem fog beleférni ekkora panelméretre mivel a 60*50-es nagyobb trafó elég sok helyet elfoglal és az csak 1 alkatrész.
(#) voodoo válasza kokozo hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Értem, most nézem én is hogy ugyebár van itt a másik E55 jelű trafó aminek adattábláján 42.15mm magas csévetestel együtt. Nem lesz ez jó így. 1 U magas helyem van maximum. Ezt lehetne helyettesíteni egy toroid maggal? Átrajzolgatnám inkább azt. Van amúgy egy nekem 800W-os régi tápomnak a magja. Ha igen akkor leírom a méreteit mekkora helyet foglalna a nyákon.

Amúgy tökéletesen megfelelne nekem a 800-1000W-teljesítmény is.
(#) morgo válasza voodoo hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Szia!
Ha a Sprint Layout mellett döntesz, (legjobb döntés a Borsodi után) először légy tisztában a működésével!
Egyszerűbb, de még használható progit nem hiszem, hogy találnál. Olvasd át Alkotó leírását, a legtöbb funkciót és a program lehetőségeit tömören, érthetően írja le!
Magyar nyelvű leírás
(#) voodoo válasza morgo hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Igen én is úgy döntöttem
(#) voodoo válasza voodoo hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Lassan feladom a leckét és megkérlek benneteket, átnéznétek majd nekem? Nemsokára elkészülök.
(#) rammeradrian hozzászólása Aug 20, 2012 /

Üdv! Akinek van Eagle-je az tudna segíteni egy kicsit? Tervezek egy erősítőt, de sehogy se akar összeállni a NYÁK-terv (lehet hogy csak nekem nincs még elég rutinom). Ha valakinek van ötlete hogy hogy lehetne a huzalozást jól megcsinálni azt szívesen megfogadnám, vagy ha valaki belejavít azt se veszem zokon. Köszönöm!
(#) voodoo válasza voodoo hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

Elkészült életem legeslegelső nyákterve. Minden alkatrészt amiben nem voltam biztos utánna néztem mekkora, stb. A trafók lábaihoz oda írtam melyik kivezetés mi-micsoda. Megkérnélek téged, és még minden hozzá értőt aki felfedez benne bármi hibát kérem szóljon, és együtt javítsuk ki nagyon örülnék minden kritikának. Túl vastag, ill. túl vékony huzalozás. Mit hova nem szabadott volna kössek valamint mely vonalak mellé nem szabad kötni párhozamosan a közelébe (gerjedés stb belepofázik)? Örülök, hogy elkészült. Nagyon sokat variáltam. Légből jött az elrendezés, sehonnan nem koppintottam amúgy.

Amúgy a felső részén van egy 5Pines saru, az arra az esetre van ami a védelemér felelős, valamint a segédtáp leágazásért felelős. Az még nincs kész azt másik panelra szeretném nyomtatni a későbbiekben (csak nincs elég hely a DVD lejátszóban)

Kérlek írjatok kritikát!
Köszönöm mindenkinek!
(#) kaqkk válasza rammeradrian hozzászólására (») Aug 21, 2012 / 1

Csak egyoldalas lehet ? Ez valószínűleg nem fog sikerülni
egy oldalon egykét átkötéssel . Viszont ha kétoldalas panelra csinálod , valószínűleg sokkal egyszerűbb lesz ..
(#) kokozo válasza voodoo hozzászólására (») Aug 21, 2012 / 1

Szia Egy hiba már van.. Az ef25 trafó alsó középső lába nem megy sehová pedig kellene neki!
(#) voodoo válasza voodoo hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

Na én már fel is fedeztem egy bakit saját kötésembe !(pedig átnéztem már vagy 20x)
(#) voodoo válasza kokozo hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

Igen, igen! :yes: köszi én is észre vettem amúgy a 4-ik Toshibának a Source lábára megy rá
(#) voodoo válasza kokozo hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

1+ pont a javadra. Meg még azt is elfejejtettem oda írni, hogy nekem nem kell +/-14V és +12V stabilizált segédfeszültségek a szekunder oldalon azokat mind "levágtam"

pont.jpg

(#) reloop válasza voodoo hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

A kimenetet a hálózati feszültségű résztől nem kell galvanikusan elválasztani?
(#) voodoo válasza reloop hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

Hát ott van az optocsatoló. Vagy mire gondolsz?
(#) reloop válasza voodoo hozzászólására (») Aug 21, 2012 / 1

A TL494 tápját kerestem, de olvasom, hogy külön lesz. A rajz az E55-ös trafó szekunderét izoláltnak jelöli.
(#) voodoo válasza reloop hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

Nem értem hogy hogy érted?
Következő: »»   80 / 200
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem