Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Hello
Egy cimborám keresett meg a tv-jével. Én nem szoktam tv-t javítani ezért akinek nagy tapasztalata van megkérem segítsen. A Tv típusa: Philips 42PF9631D/10 A hibajelenség a következő: Ha bedugom a konnektorba , bekapcsol a zöld led. Eddig ok. Majd átvált pirosba mert ugye a tv még nincs bekapcsolva , csak feszkó alá helyeztem. Ez is ok. Bekapcsolom a távirányítóval , van egy ilyen tiktak hang bekapcsol a zöld led majd pár másodperc múlva pirosan elkezd villogni 6 hosszút és 3 rövidet. Megnéztem ellenőriztem 6 hosszú és 3 rövid villanás. Utána már nem is lehet semmit csinálni , csak ha áramtalanítom. Amikor jó volt a tv akkor is volt régen is tiktak hang. Ez a két relé ami benne van. Olvasgattam külföldi fórumon, de ott is csak a 37"-osról találtam infót. Abban másfajta táp van. Ott típus hibának 2 db 3300µF 16V-os kondit adtak meg. Nálam ilyen sajna nincs. Tudok mutatni kapcsolási rajzot és képeket. Képek a panelról Meg kérek minden nagy tudású szakit, hogy pillantson rá a problémámra. Előre is köszi.
Még annyit írt a cimborám, hogy:
Mikor bekapcsolom bejön a zöld led, na utána rá egy két másodpercre bejön a hang is, de aztán elkezd pirosan villogni és se kép se hang. Amikor ezután kikapcsolom. Onnan tudom, hogy be fog kapcsolni, hogy amikor áramtalanítás után visszadugom a konnektorba, akkor ugye bejön a zöld led és ha akkor a képernyő elkezd feketén világítani, akkor jó lesz. Tehát bedugom a konnektorba felvillan a zöld led, felvillan a képernyő és utána bevált simán piros ledbe , akkor utána bekapcsolom a távirányítóval és akkor bejön a kép és lehet nézni a tv-t.
Ez egy hagyományos, képcsöves, 8-10 éves tv, típusa: 21DG130G. Ezzel még nem lehet képarányt váltani. A képarányra történő zúgást arra értettem, amit a kábelszolgáltató 16:9-ben sugároz, az nálam ugyanúgy 4:3-ban jön csak fönt-lent a fekete csíkkal. Erre búg. Ha csatornát váltok és jön egy normál 4:3-as adás fönt-lent fekete csík nélkül, akkor elmúlik a búgás, szépen üzemel. Nem tudom, hogy honnan eredhet a zaj? A kábelszolgáltató (digi) a hunyó - 2-3 hete jelentkezik a probléma -, vagy maga a készülék döglődik. Az összes csatlakozás, ami használatban van az egy koax, illetve egy scart a videóhoz, amit nem használok. Semmi más nincs rákötve. Nem is volt. Azért gondolom, hogy fizikai problémája lehet, mert 8-10 éve így használom és nem jelentkezett ez a gond.
sziasztok. orion t 2950 stx-s-flat kapcsolási rajz kellene tudnátok segiteni előre is köszi.
Szia! Jó lenne sasszi szám. PT200 vagy AK53 vagy ilyesmi. A hátlapon vagy a panelon keresd.
Itt a rajz elérhetősége:Bővebben: Link
Kattints a "download" feliratra, vagy ha az nincs, akkor pár másodperc múlva feljön egy "get manual" felirat. Akkor arra kattints. Csak Firefox vagy Chrome böngészővel működik.
És még valami.Tegnap este mikor filmet néztem és a semmiböl elment a kép de úgy hogy csak egy függőleges csíkot lehetett látni.Hang is van.Tudnál segiteni hol keressem a hibát.Előre is köszi.
Sziasztok, megint én! 1-2 hónapja jelentkeztem azzal a problémával, hogy a tv-m képe vízszintesen néha szétcsúszik, mondtátok, hogy cseréljem ki a sorvégfok kondikat, sajnos ezt egyenlőre nem tudtam megtenni, de újabb problémám van! A fókusz vibrál, és iszonyat homályos a kép! Hallatszik közben egy halk pattogás/sistergés valahol valami áthúz, de nem tudom beazonosítani, mert semmit nem látni! a kép közepén 10 centis körben érdekes pöttyök csíkok villannak be, amikor áthúz.
Videó a jelenségről (itt csak a fókuszról) Mi lehet a baj?
Szia!
Vedd le a tévé hátulját és sötétben nézd meg, hogy hol húz át az ív. Nagyon valószínű, hogy a sorkimenő trafó a beteg.
Szia!
Nézd át a forrasztásokat és a csatlakozókat a sorkimenő körül, mert ilyen vízszintes eltérítés-hibát banális események okozzák.
Szia!
Találtam egy beteg forrasztást, ahol az ív már rendesen áthúzott,megcsináltam most rosszabb! Még ingadozóbb a fókusz, de néha 1-1 másodpercre jó..
Sziasztok!
Van egy Philips 29PT5407/01 típusú TV készülékem. Használtan kaptam. Egy darabig működött, majd a hiba azzal kezdődött, hogy széthúzta a képet, de később visszaállt a kép. Majd ezt sokkal sűrűbben, és gyorsabban csinálta, közben a színeket is váltogatta, és magától kikapcsolt. Most pedig bekapcsoláskor csak egy vékony világos színű csík van a képernyő közepén. hang nélkül, és pár másodperc múlva kikapcsol. Szerintetek érdemes vele vesződni? Köszönöm a segítséget.
Megoldottam! Találtam 4 rossz forrasztást, és a fókusz kábel kicsúszott a panelból, most tűéles a kép!
Sziasztok.
Van egy 70 centis sikképcsöves Samsung tv-nk ami már öt-vagy hat éves eddig hibátlanul müködött de a minap elkezdett sisteregni benne valami és kikapcsolt.Majd lehetett érezni valami füst szagot gondolom leégett benne valami.Leszedtem a hátulját de nem látok benne égett vagy bebarnult alkatrészt.Van -e ennek a tipusnak valami jellemző hibája vagy bármi lehet.Lehet hogy pontos tipusszám kéne?
Helló
Kellene a pontos tipus, de igy elsőre zézd át a kondikat, mert szerintem valamelyik elpukant benne, jobb esetben látni fogod vagy tulzottan pupos, vagy szét van nyilva.
Sziasztok! Van egy Thomson 46fr3230n es tv és nemtudom beüzemelni. Egy relé kapcsolását lehet hallani és háromszor felvillan a készenléti led .Szerintetek mi lehet a baj. Előre is köszönöm a segítségeteket .
CW 29M024N ez van a hátulján,már egyszer felületesen ugyan de megnéztem a panelt a kondiknál nem láttam ilyen hibát,és kerestem valami bebarnult alkatrészt mert égett szaga volt gondoltam hátha látszik valami de még majd megnézem mégegyszer tüzetesen.Remélem nem a trafó ment ki.
helló
az biztos hogy nem a trafó, nyugodt lehetsz én már találkoztam ilyennel, azért is irtam próbáld meg megmozgatni a kondikat benne, mert az is lehet hogy az aljánál pukkant ki és igy nem igazán látszik nézd át tüzetesen!
Hali!
Forraszd ki a sorvég tranzisztort és úgy próbáld a táp indulást! - ha jó cseréld a tranzisztort!
Hali!
Forraszd ki a képeltérítő IC -t és úgy próbáld a táp indulást, a fényt minimumra állítsd próbakor! - ha jó cseréld az IC-t!
Hali!
Megtaláltad a szakadást a sorkimenő áramkörében?
Üdv emberek!Tudna-e valaki hozzáértő segíteni a köv. problémában:adott grundig tvr7320 GB combo tv+video készülék és a tv képe tök jó ,de a hang nagyon zúg.Élvezhetetlen ,de hallani 1-2 csatornánál,mintha el lenne hangolódva???!!!Mit lehetne vele kezdeni?Előre is köszi a gyors segítséget....
A service manual mellékelve....darabolva totalcomm.
A 38. oldalon az 1. oszlopban szereplő tunerral szerelt a gépezet....Várom a jó ötleteket!Köszönöm...
Hali!
A hangnorma CCIRr. át lett alakítva a keleti szabványra OIRT-ra, - vissza kell alakítani a hangnormát CCIR-re!
Rendben.Átnézem mégegyszer és megmozgatom hátha okosabb leszek utána.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |