Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szia. Ha más ágakon nem lehet ellenállást mérni,akkor a 3ohmos sárga vezetékek a primer. De ez nagyon kevésnek bizonyul. Esetleg tégy fel képet a trafóról is,és akkor tudok segíteni. De az is lehetséges,hogy több tekercs sorba kötésével lesz primer ág.
Hali!
Most fogok szétszedni egy rég számítógép képernyőt és arra lennék kíváncsi hogy miket szedje ki belőle. Mindegy mi csak használható legyen valamire. Ti mit szednétek ki belőle?
A 4. labat at kell kotni a 8. labhoz.
Köszi, és bocsi, csak rosszalkodik az adobom, és kifagynak az adatlapok :S
Hello!
Inkább a rajzot tehetted volna fel, hogy könnyebb legyen eldönteni. De ha a válaszom alapján nem tudodo eldönteni és tanácstalan vagy, tedd bele az ellenállást. Ha nem kell, még mindig rövizrezárhatod a helyét. üdv! proli007
Az Adobe helyett. Vannak sokkal kisebb, es egyszerubb PDF olvaso SW-k. Sumatra PDF.
Mindet! Minden felhasználható. Kivéve a tok és a képernyő.
Sziasztok!
Az autóm műszerfal világításán dolgozok. Szétszedtem a km órát és a mutatók alá tettem ledeket. Mivel az óramutató alatt lévő tekercsrugó elég közel van az SMD ledhez, aminek az érintkezője alul van, gondoltam valami szigetelést ragasztok rá. Mivel nagyon vékonynak kell lennie nyomtatópapírra gondoltam, de felmerült bennem, hogy esetleg begyulladhat. Melegszik annyira egy led?
Köszönöm a választ!
És a katódsugárcső? Mire jó?
Bővebben: Link
Arra nem lesz szükséged. Az elkókat sem érdemes eltenni.
Szia!
Nem a legjobb választás, bár elégni nem fog. Inkább valami vékony fóliát keress. Pc tápokban szokott lenni a panel alatt, vagy lézernyomtatóba való írásvetítő fólia.
Üdv!
Lenne egy olyan gondom, hogy nemtudom megnézni az adatlapokat a Adobe hibájából, ezért kérném a segítségeteket: Kellene nekem egy olyan kijelző, ami ilyen mint ez : Bővebben: Link Ilyenből kéne olyan, hogy felül csak a anód alul pedig csak a katódok vannak, nemtudom van e ilyen, ha igen hol kapo olyat? Köszi!
Az előzőkben írtam itt egy leydeni vagy leideni palack-ról.
Lényegében egy házi kondenzátor. Nos a lényeg hogy lehetne-e ezt egy lap formájában megcsinálni. Csak mivel a palack elég babrálós!
Természetesen lehet, de az éleknél könnyen át üt a magasabb feszültség. Ezért lógasd túl a szigetelést a vezető rétegeken. A fólia kondenzátor is ilyen, csak fel van tekerve.
Arra amire a képernyő. Semmire.
Akváriumnak, de a legújabb törvények szerint nem szabad, csak sík falú akváriumban lehet tartani a halakat.
Értem köszönöm!
A képernyő csak van és szeretnék belőle kitermelni ez azt. A kertben meg vannak régi ablakok majd azokból veszek ki üveget akvárium hiányában. És mégegyszer köszönöm! Felvidítottátok az estémet
Hát telepítsd fel újból azt az Adobe Readert. De valamilyen más dokumentumnézegetőt is használhatsz, ha végképp nem működik.
Veszek még belőle egy 1000 darabot és nyitok tropikáriumot. A campona elbújhat.
Először is köszönöm.
Másodszor felteszem azért a képet, éjszakai világításról lenne szó, egy aksiról, menne az egész, plusz lenne rajta egy usb, telefontöltéshez.
Nálunk a rendőrnek semmit nem kell bizonyítani. Elég ha állja, hogy úgy volt. Aztán lehet évekig pereskedni saját költségen az ellenkezőjét pedig neked kell bizonyítani. Szerintem nem fognak egyébként vacakolni egy blokkolóval, ha nem megy túl hosszú ideig, simán betudják mérés hibának. Persze nyilván ha elsüvítesz a mérő mellett padlógázon és nem tud semmit mérni akkor rád szállhatnak.
Idézet: „az ellenkezőjét pedig neked kell bizonyítani” Aha, és a római jog, meg az ártatlanság vélelme? Nálunk nem a vádat kell bizonyítani, hanem az ártatlanságot....
Vagy rendőr vagy ,vagy nem Magyarországon élsz .. Itthon szart se ér a római jog,mikor ha külföldi rendszámú autóval kapnak el,Neked kell bizonyítani,hogy jogszerüen használod -ha nem tudod megtenni,akkor megbüntetnek és köteleznek a regisztrációs adó kifizetésére is,ahol Neked kell bizonyitani a sárga lámpán áthaladásnál,hogy jogszerű volt (de akkor is megbüntetnek) - szép álom a római jog ,welcome to the real world..
Milyen forrasztópáka ajánlotok smd forrasztáshoz.
Fontos hogy vékony legyen a hegye meg, hogy ne legyen drága. A teljesítmény mennyire fontos? Folyatószerből, ónból melyik a jó?
Hello proli007!
Nagyon hálás vagyok a rengeteg segítségedért és türelmedért, sikeresen elkészült a termosztát és kitűnően működik! Csatolok néhány képet a végeredményről
Akkor ezek alapján azt a lábat amelyik az R3a, és az R3b ellenállásokhoz csatlakozik, össze kell kötni azzal a lábbal amelyik a C2-es kondi negatív lábához csatlakozik?
Az IC labak szamozasa az 1-es (bal also lab) labtol kezdodik. Amit Te mondasz az az 5. lab. 4-8 lab osszekot, mert az 555 maskepp nem akar elindulni sohasem.
Hmm... Fontos információ lenne hogy a nyákrajz az felülnézetből vagy alulnézetből van, én úgy forrasztottam a nyákot, hogyha melléteszem a készítményt akkor az alsó része ugyanúgy nézzen ki. Előfordulhat hogy fordítva kellett volna beleforrasztani? (az a kis gödröcske az ugyanott van ahol a rajzon)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |