Fórum témák
» Több friss téma |
Ez nem tartozik a problemad megvalaszolasahoz, megis nehany jotanacs:
1. Ha lehet keruldd a szokozok hasznalatat file es konyvternevekben (helyette lehet alahuzast hasznalni pl) 2. Ne hasznalj ekezeteket file es konyvtarnevekben (gubancot okozhat) -- Ez a ket pont minden dokumentumra, kepre, videora, program file nevere stb igaz... 3. PIC (es mas beagyazott rendszerek) fejleszteseknel keruld a hosszu konyvtar szerkezeteket -- helyette Subst paranccsal vagy halozati konyvtar hozzarendelessel vagy link letrehozasaval tudsz buveszkedni ha szukseges. 4. A sajat inkludjaid a Projectedhez kepest legyenek relativek -- magyaran eleg a file nevet megadnod ott az idezojelek kozott... Ez azert kell, hogy kesobb ha valtoztatsz a konyvtar szerkezeten, akkor is forduljon (pl egy masik fejlesztesi aghoz lemasolod a Projected, vagy valamiert at kell helyezned egy masik lemezre vagy konyvtarba stb)
Köszi, elhiszem, hogy ez a gond, de nem sikerül így se villogtatni. Világítani tud még mindig szépen. A következőt csinálom: megnyitom a h filet, elé írom a NO-t, szóval NOLVP, katt a debugra, égetem, teszt, de semmit se változik. Pontosan mit csináljak akkor, hogy jó legyen?
Trudnai: Köszi, megfogadom a tanácsodat. Ha sikerül villogtatni, kitaláltam, hogy hogy fogok nájtárder effektust előhozni a demopanelen. Üdv!
A tápfeszültség mennyire stabil? A #FUSES BORV40 beállítással azt mondtad, hogy vigye resetbe a mikrovezérlőt, ha 4.0-ra csökken a tápfesz...
Bizony! A BROWNOUT is be van kapcsolva és a BORV40, azt jelenti, hogy 4V alatt, resetel a PIC.
Két lehetőséged is van: vagy kikapcsolod egy NOBROWNOUT utasítással, vagy a BORV40-et átírod BORV21-re. Így már 2,1V alatt resetel. A jó megoldás viszont a korrekt tápfesz és, hogy értsd, mi mit csinál a beinklúdolt header fájlban.
A feszültség stabil, USB-ről kapja az 5V-ot, mivel égetés után a demopanelnek úgy adok feszültséget, hogy a PK2 programnál bekapcsolom az 5,0V-ot.
Megpróbálom még akkor a BORV21-et átírni. Köszi! Üdv!
Sajnos nem segített. Csatolom a H, a Hex, C filet, hátha ez segít nektek a hibakeresésben. Köszönöm a türelmeteket!
Nekem, gyönyörűen villog...
Nézd át. Kikapcsoltam az inter/external módot és a failsafe clock monitort is. 4MHz-es belső oszci van beállítva és 10Kohm-os a MCLR felhúzó. (Azért az elérési útvonalat majd javítsd... ) A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2012
A Te programod csodás, valóban villog, de az enyém nem villogott. Akkor ezeket a bizonyos inter/external és failsafe clock monitort ki kell kapcsoljam ahhoz, hogy jó legyen? Most megpróbálok magamtól egy nájtrájdereset írni.
A saját programommal még mindig nem működik. Nálam NOPUT volt, nálad PUT, nálad NOBROWNOUT,nálam BROWNOUT. Ezeket megváltoztatva a tiedre se megy. Nálad van FUSES, nálam egyáltalán nem volt, és az rs232-s rész sincs nekem a H-ba benne. Miért ? Hogyan kell tudjam helyesre beállítani a PIC-et, hogy jól működjön? Mi a gond még nálam?
Szerk: nálad a Void alatt teljesen más. Ez lehet nálam a gond. Mit állítsak be a Project Wizard-ban? Ott lehet a gond. Én mindent úgy csináltam erre a vezérlőre is mint ahogy te a 8 lábúra. Biztos ez a gond.
Egy kis leírás, de azért nem ártana utánanézned a PIC alapjainak. (POR, BOR, INT/EXT, stb...)
Sziasztok! Már többszöri nekifutásra sem tudom leszimulálni az első I2C írás próba progimat. Be vannak állítva az MSSP modul regiszterei, de még egy start kondíciót sem látok simuláció alatt... Lehet ezt rendesen szimulálni egyáltalán? vagy muszáj megépíteni egy tesztáramkört?
Juuj. Ezer hála. Így már értem mit rontottam el. Köszi!
Működik, köszönöm! Most kieszeltem mit csinálok.
Eleg sok periferia hianyzik a MPLAB SIM-bol, igy sajnos a I2C is. A MPLAB helpben megtalahatok ezek a limitaciok.
Hello! Igaz nem írtam, de az oshon IDE szimulátorát használom főleg, abban van I2C eprom meg oszcilloszkóp is ezeken néztem az adatfolyamot, de hiába várom semmi... Azt sem értem, hogy mikor 1 be állítom az SSPCON2, SEN bitjét, azaz start szekvenciát indítok, akkor sem látszódik semmi változás, és 1 ben marad végleg, holott hardveresen nullába kellene állnia, ha kész a start szekvencia. Gondolom, valamiért nem megy végbe, de nem jöttem még rá hogy miért...
Csináltam ezt a Knight-Rider-os cuccot, de 1 hibát talál, de rá nem jönnék mi a rossz abban a sorban. Semmit se ütöttem félre..
A hibánál ezt írja: Error 76 "najtrajder.c" LINE 24(3,11): Expect;
Nem nagyon értek a C-hez, de próbáld meg a 77. sorban a kapcsos zárójelet kijjebb rakni!
Szia!
Idézet: azt jeleti hogy hiányoznak a pontosvesszők az új utásítások végéről. „Expect;”
Valóban. De figyelmetlen vagyok.. Köszi!
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2012
Szia !
Pedig az előbb az volt a hibád! Most mi a hibaüzenet ? ( trudnai kolléga nem Neked jelezte, hogy az elérési útban ne legyenek speciális karakterek, ékezetek, stb. ?! pl. "+" , "space") Steve szerk.: Úgy látom közben törölted a megjegyzésed ! A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2012
Megoldódott közben, köszi!
Akkor azt javitom. Már a szóköz helyett _ írtam, de a +-os mappát még az előtt készítettem, hogy ő írta volna. Szerk: működik is szépen, igaz még akarok javítani rajta, mert túl lassú , és nem olyan amire gondoltam. A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2012
Javítsd azt is, mert nekem is okozott galibát ez és az benne a bosszantó, hogy nem jelzi hibának, hanem esetleg a legváratlanabb pillanatokban nem jól fordul le az a program, ami az előbb még működött és csak egy NOP-ot tettem hozzá ( igaz ez MPLAB alatt, asm-ben volt! ) !
Én leszoktam róla ! Steve
Na de hogy lássatok gondolkozok is, változtattam a programon. Rájöttem, hogy minden alacsony szintre kapcsolás után nem kell várakoztatni, azaz minden 500 ms-os parancsot töröltem, valamint az 500-at 50-re változtattam. Így már valóban Knight Rider-os effektet ad.
Közben keresgettem a CCS-s topikban , hogy hogyan lehetne analog/digital comparátort vagy mi az izét alkalmazni, hogy pl. a buborék nyomógombot, vagy a potit le tudjam kezelni, de még a PIC-es cikkekben se találtam semmit. Közben elkeseredtem, hogy nem sokra fogom tudni használni a Kónya-Kopják könyvet, mert ott akárhogy is C nyelven tanítana, szinte csak assemblyt ír mindenhova, meg a HI-TECH fordítót veszi néha elő. CCS-s fordítós cucc sehol sincs, így nagyon nehéz lesz tovább tanulnom a CCS-sben a programozást.
Abban a bizonyos könyvben elég sok C példa van. Nem HI-TECH C-ben, hanem C30 fordítóra írva, ami a 16 bites kontrollerekhez való. Egyébként elég vaskos User's Manual-ja van a CCS-C fordítónak is. Abban mindent megtalálsz, ami kontroller specifikus. Én mindenesetre egyáltalán nem tudom ajánlani a CCS-t, szerintem túlságosan elfedi a lényeget a kezdő programozók elől.
Lapozzal vissza, mert feltettem egy par linket CCS mintapeldakkal teli (most nem tudom belinkelni). A CCS forumra is erdemes benezni. Nagyon sok jo pelda van fent. Persze nem egy hatrany ha a sajat gepeden is szetnezel mintapeldak utan. Ja es ajanlanam az MPLAB hasznalatat szimulatorral egyutt. A CCS oldalarol le kell tolteni a MPLAB plugin-t, installalni, es utana a MPLAB tudja hasznalni a CCS C forditot.
Melyik kiadásban??? Nekem a harmadik van a CD bővítménnyel. A CCS nagyon tetszik.
Sziasztok!
C-hez nem értek, igaz assemblyben vagyok profi, de legalább ezt kezdem megérteni. Lényeg: http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/kapunyitas_gombnyomasra_avagy...l?pg=4 szeretném hogy az mplab assemblyben megegye. Szeretném a vevőt beilleszteni egy másik asm programba, ill. az adót, ami lehet C-ben, de ott megy a nyomógombot szeretném ha fordítva működne. Ebben szeretnék segítséget kérni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |