Fórum témák
» Több friss téma |
Ez nem tartozik a problemad megvalaszolasahoz, megis nehany jotanacs:
1. Ha lehet keruldd a szokozok hasznalatat file es konyvternevekben (helyette lehet alahuzast hasznalni pl) 2. Ne hasznalj ekezeteket file es konyvtarnevekben (gubancot okozhat) -- Ez a ket pont minden dokumentumra, kepre, videora, program file nevere stb igaz... 3. PIC (es mas beagyazott rendszerek) fejleszteseknel keruld a hosszu konyvtar szerkezeteket -- helyette Subst paranccsal vagy halozati konyvtar hozzarendelessel vagy link letrehozasaval tudsz buveszkedni ha szukseges. 4. A sajat inkludjaid a Projectedhez kepest legyenek relativek -- magyaran eleg a file nevet megadnod ott az idezojelek kozott... Ez azert kell, hogy kesobb ha valtoztatsz a konyvtar szerkezeten, akkor is forduljon (pl egy masik fejlesztesi aghoz lemasolod a Projected, vagy valamiert at kell helyezned egy masik lemezre vagy konyvtarba stb)
Köszi, elhiszem, hogy ez a gond, de nem sikerül így se villogtatni. Világítani tud még mindig szépen. A következőt csinálom: megnyitom a h filet, elé írom a NO-t, szóval NOLVP, katt a debugra, égetem, teszt, de semmit se változik. Pontosan mit csináljak akkor, hogy jó legyen?
Trudnai: Köszi, megfogadom a tanácsodat. Ha sikerül villogtatni, kitaláltam, hogy hogy fogok nájtárder effektust előhozni a demopanelen. ![]() Üdv!
A tápfeszültség mennyire stabil? A #FUSES BORV40 beállítással azt mondtad, hogy vigye resetbe a mikrovezérlőt, ha 4.0-ra csökken a tápfesz...
Bizony! A BROWNOUT is be van kapcsolva és a BORV40, azt jelenti, hogy 4V alatt, resetel a PIC.
Két lehetőséged is van: vagy kikapcsolod egy NOBROWNOUT utasítással, vagy a BORV40-et átírod BORV21-re. Így már 2,1V alatt resetel. A jó megoldás viszont a korrekt tápfesz és, hogy értsd, mi mit csinál a beinklúdolt header fájlban.
A feszültség stabil, USB-ről kapja az 5V-ot, mivel égetés után a demopanelnek úgy adok feszültséget, hogy a PK2 programnál bekapcsolom az 5,0V-ot.
Megpróbálom még akkor a BORV21-et átírni. Köszi! Üdv!
Sajnos nem segített. Csatolom a H, a Hex, C filet, hátha ez segít nektek a hibakeresésben. Köszönöm a türelmeteket!
Nekem, gyönyörűen villog...
Nézd át. Kikapcsoltam az inter/external módot és a failsafe clock monitort is. 4MHz-es belső oszci van beállítva és 10Kohm-os a MCLR felhúzó. (Azért az elérési útvonalat majd javítsd... ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2012
A Te programod csodás, valóban villog, de az enyém nem villogott. Akkor ezeket a bizonyos inter/external és failsafe clock monitort ki kell kapcsoljam ahhoz, hogy jó legyen? Most megpróbálok magamtól egy nájtrájdereset írni.
![]()
A saját programommal még mindig nem működik. Nálam NOPUT volt, nálad PUT, nálad NOBROWNOUT,nálam BROWNOUT. Ezeket megváltoztatva a tiedre se megy. Nálad van FUSES, nálam egyáltalán nem volt, és az rs232-s rész sincs nekem a H-ba benne. Miért ? Hogyan kell tudjam helyesre beállítani a PIC-et, hogy jól működjön? Mi a gond még nálam?
Szerk: nálad a Void alatt teljesen más. Ez lehet nálam a gond. Mit állítsak be a Project Wizard-ban? Ott lehet a gond. Én mindent úgy csináltam erre a vezérlőre is mint ahogy te a 8 lábúra. Biztos ez a gond.
Egy kis leírás, de azért nem ártana utánanézned a PIC alapjainak. (POR, BOR, INT/EXT, stb...)
Sziasztok! Már többszöri nekifutásra sem tudom leszimulálni az első I2C írás próba progimat.
![]()
Juuj. Ezer hála. Így már értem mit rontottam el. Köszi!
Működik, köszönöm!
![]()
Eleg sok periferia hianyzik a MPLAB SIM-bol, igy sajnos a I2C is. A MPLAB helpben megtalahatok ezek a limitaciok.
Hello! Igaz nem írtam, de az oshon IDE szimulátorát használom főleg, abban van I2C eprom meg oszcilloszkóp is ezeken néztem az adatfolyamot, de hiába várom semmi... Azt sem értem, hogy mikor 1 be állítom az SSPCON2, SEN bitjét, azaz start szekvenciát indítok, akkor sem látszódik semmi változás, és 1 ben marad végleg, holott hardveresen nullába kellene állnia, ha kész a start szekvencia. Gondolom, valamiért nem megy végbe, de nem jöttem még rá hogy miért...
![]()
Csináltam ezt a Knight-Rider-os cuccot, de 1 hibát talál, de rá nem jönnék mi a rossz abban a sorban. Semmit se ütöttem félre..
A hibánál ezt írja: Error 76 "najtrajder.c" LINE 24(3,11): Expect;
Nem nagyon értek a C-hez, de próbáld meg a 77. sorban a kapcsos zárójelet kijjebb rakni!
Szia!
Idézet: azt jeleti hogy hiányoznak a pontosvesszők az új utásítások végéről. „Expect;”
Valóban. De figyelmetlen vagyok.. Köszi!
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2012
Szia !
Pedig az előbb az volt a hibád! Most mi a hibaüzenet ? ( trudnai kolléga nem Neked jelezte, hogy az elérési útban ne legyenek speciális karakterek, ékezetek, stb. ?! pl. "+" , "space") Steve szerk.: Úgy látom közben törölted a megjegyzésed ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2012
Megoldódott közben, köszi!
Akkor azt javitom. Már a szóköz helyett _ írtam, de a +-os mappát még az előtt készítettem, hogy ő írta volna. ![]() Szerk: működik is szépen, igaz még akarok javítani rajta, mert túl lassú , és nem olyan amire gondoltam. ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2012
Javítsd azt is, mert nekem is okozott galibát ez és az benne a bosszantó, hogy nem jelzi hibának, hanem esetleg a legváratlanabb pillanatokban nem jól fordul le az a program, ami az előbb még működött és csak egy NOP-ot tettem hozzá ( igaz ez MPLAB alatt, asm-ben volt! ) !
Én leszoktam róla ![]() Steve
Na de hogy lássatok gondolkozok is, változtattam a programon. Rájöttem, hogy minden alacsony szintre kapcsolás után nem kell várakoztatni, azaz minden 500 ms-os parancsot töröltem, valamint az 500-at 50-re változtattam. Így már valóban Knight Rider-os effektet ad.
![]()
Közben keresgettem a CCS-s topikban , hogy hogyan lehetne analog/digital comparátort vagy mi az izét alkalmazni, hogy pl. a buborék nyomógombot, vagy a potit le tudjam kezelni, de még a PIC-es cikkekben se találtam semmit. Közben elkeseredtem, hogy nem sokra fogom tudni használni a Kónya-Kopják könyvet, mert ott akárhogy is C nyelven tanítana, szinte csak assemblyt ír mindenhova, meg a HI-TECH fordítót veszi néha elő. CCS-s fordítós cucc sehol sincs, így nagyon nehéz lesz tovább tanulnom a CCS-sben a programozást.
Abban a bizonyos könyvben elég sok C példa van. Nem HI-TECH C-ben, hanem C30 fordítóra írva, ami a 16 bites kontrollerekhez való. Egyébként elég vaskos User's Manual-ja van a CCS-C fordítónak is. Abban mindent megtalálsz, ami kontroller specifikus. Én mindenesetre egyáltalán nem tudom ajánlani a CCS-t, szerintem túlságosan elfedi a lényeget a kezdő programozók elől.
Lapozzal vissza, mert feltettem egy par linket CCS mintapeldakkal teli (most nem tudom belinkelni). A CCS forumra is erdemes benezni. Nagyon sok jo pelda van fent. Persze nem egy hatrany ha a sajat gepeden is szetnezel mintapeldak utan. Ja es ajanlanam az MPLAB hasznalatat szimulatorral egyutt. A CCS oldalarol le kell tolteni a MPLAB plugin-t, installalni, es utana a MPLAB tudja hasznalni a CCS C forditot.
Melyik kiadásban??? Nekem a harmadik van a CD bővítménnyel. A CCS nagyon tetszik.
Sziasztok!
C-hez nem értek, igaz assemblyben vagyok profi, de legalább ezt kezdem megérteni. Lényeg: http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/kapunyitas_gombnyomasra_avagy...l?pg=4 szeretném hogy az mplab assemblyben megegye. Szeretném a vevőt beilleszteni egy másik asm programba, ill. az adót, ami lehet C-ben, de ott megy a nyomógombot szeretném ha fordítva működne. Ebben szeretnék segítséget kérni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |