Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   336 / 1152
(#) hoffmann attila12 válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 10, 2012 /

Nem ad jelet pörög a processzor hütés nem sípol nem csinál semmit nincs avg jel a winchester pörög de nem tölt semmit.
(#) belfi2 válasza hoffmann attila12 hozzászólására (») Szept 10, 2012 /

Szia!

Először is nem kell vastag betűvel írnod és főleg nem aláhúzva! Látjuk mi azt rendesen .

Másodszor: BIOS elem renben?ha igen akkor jöhet egy csere .Videokártya és a monitor kereszt cseréje.
(#) vladcepes hozzászólása Szept 10, 2012 /

Sziasztok! Adott egy asztali gép,kb 1 hónapja egyszer csak gondolt egyet és nem indult be,szétkaptam és láttam hogy az alaplapon 8 db kondi ki volt púposodva kb 2- kis is folyva. Kicseréltem őket 6,3V-osak voltak és ha jól emlékszem 16V-osakat raktam bele. Tegnap este most olyat csinált hogy bekapcsolom a gépet és csak a COMPAQ felirat jelent meg ott le is állt. Akárhányszor próbálkoztam újra itt mindig negált és ennyi.Még nem volt időm szétkapni. Szerintetek? A válaszokat előre is köszöntem. Üdv.
(#) _vl_ válasza vladcepes hozzászólására (») Szept 10, 2012 /

Szerintem ha csak azokat a kondikat cserélted, amik látványosan meghaltak, akkor simán lehet, hogy a szomszédos kondik rosszak maradtak. Amik hűtőbordák/meleg helyek közelében vannak, azokat akkor is érdemes cserélni, ha nem látható rajtuk sérülés.
(#) Gabó hozzászólása Szept 10, 2012 /

Az hogy 16V osat raktál bele az nem baj, ha a kapacitás értéke ugyan akkora mint a régieké amiket cseréltél. Ha más értéke van akkor az is okozhat hibát.
Én is jaavaslom a többi kondi cseréjét. Ill 105 fokosat tettél bele ugye?
(#) belfi2 válasza vladcepes hozzászólására (») Szept 10, 2012 /

Szia!

Nézd át a táp kondijait is, és nem ártana a bekapcsoló gombot sem ellenőrizni.
(#) vladcepes hozzászólása Szept 10, 2012 /

Okés köszöntem a válaszokat. Este bele is nézek. Addig is Üdv.
(#) hoffmann attila12 válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 10, 2012 / 1

Bocsi a nagy betűért.
Már 3x lett cserélve az elem,a monitor a winchester(hátha az lehetet volna a baj)de semmi.fekete képernyő csak a ventillátor pörög.A vga kártya is ki lett cserélve egy másikra.
(#) belfi2 válasza hoffmann attila12 hozzászólására (») Szept 10, 2012 / 1

Szedd szét darabokra ! Mindent vegyél ki belőle a procitól kezdve az elemig.Takarítsd ki aztán az elemet, procit vissza VGA-t vissza RAM-ot ne.Próba indítani.
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2012
(#) hoffmann attila12 válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 10, 2012 / 1

Ok.Mindjárt meg nézem hátha az a hiba.
(#) vladcepes válasza _vl_ hozzászólására (») Szept 10, 2012 /

Jó estét! Közbe megnéztem,nem csak azokat cseréltem amik hibásak voltak. Vagyis talán 3-4 volt felpúposodva és ebből 2 ki fojt. De összesen 8 db-ot cseréltem. Vagyis a mellette lévőket is. Igaz még van a környékén vagy 7 de azok távolabb vannak,és semmi rá utaló nyomokat nem látok hogy hibásak lennének. Hoztam ma egy másik tök ugyan ilyen alaplapot(ami jó) na meg egy Táp-ot is. Az első a Táp csere volt,aztán bekapcsoltam és pörce bejött minden, aztán kikapcsoltam,majd összeraktam mindent a helyére-megint bekapcsolom és megint megállt a COMPAQ feliratnál. Ebből úgy gondolom Táp kilőve. Most már tovább nem tudok bogarászni mert gyerekek alszanak de majd holnap a másik alaplappal,igaz ezen is púposak a kondik de ez még megy (és tök ugyan az az alaplap).

Üdv.
(#) lac08 válasza hoffmann attila12 hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Ühümm!

A procit cserélted már? Lehet hogy minden jó, ám pont a procit kivéve. Az pedig a számítógép lelke lenne.
Próbálkozz egy cserével. Ha az alaplap megáll az olyan, mintha onnantól nem vinné tovább semmi. A feliratot magában is tudja generálni.
Sipol egyáltalán egyet, mikor beindítod?
(#) belfi2 válasza lac08 hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Idézet:
„Sipol egyáltalán egyet, mikor beindítod?”

Felejtsétek már el ezt a sípolást.Egyes BIOS támogatja a többi nem.Ha meg csippant azt jelenti minden rendben..Akkor most miért kellene neki csippantani.Inkább csicseregni kellene akkor többre jutnánk mert a deszka legalább élne.
(#) Hury válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Üdv, szerintem arra akart válaszolni, ahol a COMPAQ feliratnál megáll a gépezet.
Ha annyira nem lenne jó a gép lelke, akkor a compaq feliratot se tudná a képernyőre küldeni a videokártyán keresztül.
(#) belfi2 válasza Hury hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Szia!

Igen,az egy másik kérdező gépe.
De ha egy gép a rövid csippantásig eljut akkor az már OK.Az nem hibaüzenet,-nem kioktatni akarlak,félre ne értsd.Tudom hogy tisztában vagy a dolgokkal- akkor lenne érdekes ha a POST lezajlik,jön a minden rendben üzenet,de a gép nem megy.;

A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2012
(#) vladcepes válasza Hury hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Köszönöm a válaszokat,bár nem tudom eldönteni hogy ez nekem szolt vagy sem ,mármint a feletted lévő válasz.
(#) Hury válasza vladcepes hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Csak annyi, hogy nem meglepő, hogy egy agyon forrasztott alaplap nem igazán működik, ami ki tudja mióta ment kifolyt kondikkal, és mi ment még tönkre ennek következtében.
(#) Hury válasza vladcepes hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Csak annyi, hogy nem meglepő, hogy egy agyon forrasztott alaplap nem igazán működik, ami ki tudja mióta ment kifolyt kondikkal, és mi ment még tönkre ennek következtében.
(#) belfi2 válasza vladcepes hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Hali!

Vedd le PW gomb vezetékét a lapról,és zár össze csavarhúzóval, a tüskét.Ha utána is le áll akkor jó eséllyel a lap hibás.
(#) Dióda hozzászólása Szept 11, 2012 /

Sziasztok!

Enyhe kis nyűg akadt a gépemmel és gőzöm sincs mi lehet a probléma.

Az alaplap intel d425kt 2giga ram. Eddig egy 320-as samsung winyó volt benne de kaptam egy ssd meghajtót . Kiveszem a samut be helyére az ssd majd win xp telepítés.
Win xp -ben sata driver integrálva biosban ahci bekapcs . Elkezdi a telepítést , formáz telepít majd kéri az adatokat a telepítő, tovább telepít és eljön az újtaindítás akkor a bios újra a cd-ről akar boot-olni majd ha nem teszek semmit hogy menjen tovább az ssd-re akkor kiírja hogy nincs boot eszköz. Újraindítom majd boot menüt kérek és ott kiválasztom az ssd-t egyből indul róla a telepített rendszer.
Fönt van a rendszer belőve minden oké, nincs cd a meghajtóban, akárhányszor indítom minden alakalommal indul rendesen és jó is.
Cd meghajtó helyére bekötöttem a samu winyót másodlagosnak beállítottam a boot sorrendet is majd elindulás utánn a samun lévő rendszert leformáztam sőt még a patriciót is töröltem majd újra létrehoztam. Most viszont előjött megint a boot-olási hiba miszerint nincs boot eszköz a bios szerint. Namost olvasgattam egy kicsit és írták már sok helyen hogy van olyan hogy lassan ismeri föl a winyót .Nosza hard disk delay -t növeljük 0-áról 5-10-re de semmit sem válltoztat. Jelen esetben úgy indul a gép hogy be a boot menübe ott kiválaszt az ssd és akkor indul. Hiába van beállítva a biosban hogy ő az első.
(#) vladcepes válasza Hury hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Köszi! De ezt már nem forrasztottam agyon A kondik kicserélése után ment kb 1 hónapot. Na de majd kiderül hogy mi a baja. Köszi.
(#) vladcepes válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Szia! Köszönöm este kipróbálom. Üdv.
(#) belfi2 válasza Dióda hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Szia!

A BIOS-ban állítsd be hogy az első boot eszköz az SSD legyen.

Boot menü Select boot options (ha minden igaz)
(#) vladcepes válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Sziasztok! Hoztam cégtől tök ugyan olyan gépből PW gombot csatlakozóstól ledestől mindenestől. Mielőtt nekiláttam az egésznek a lényeg hogy kivittem a nappaliba a gépet és csatlakoztattam egy LCD-TV hez,bekapcsolom láss csodát bekapcsolt rendesen. Kikapcsoltam a gépet áramtalanítottam is aztán megint be és megint működött.( és így vagy 4 szer). Na ennek ellenére kicseréltem a PW gombot. Kérdésem: Lehet hogy a számítógép Monitor vacakolna? Így most utólag úgy emlékszem egyszer az apum gépe is valami hasonlót produkált csak ott bejött az ő gépének a felirata aztán eltűnt és ott utána fekete képernyő.Ott a monitorba haltak meg a kondik(kicseréltem ott azóta is működik minden). Most már nem tudom kipróbálni a monitorral mert gyerkőcök már alszanak de a kérdésem hogy lehet itt is hasonló probléma? Na majd holnap újból abba a monitorba próbálom amelyikkel vacakolt(persze ha a monitor a hibás) Üdv.
(#) vladcepes válasza Gabó hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Szia! Köszi a választ,csak most láttam visszamenőleg hogy írtál.Igen a kapacitás értéke ugyan akkora 2200µF-osak voltak ugyan ilyet raktam bele csak 16V-osat. Most szét kaptam még vagy 3 ilyen agyonhasznált gépet, mindegyik működőképes(de szerintem a halál árnyékában vannak) mindegyiken kifolyva vagy négy kondi a többi meg púpos és egyik alaplapon annyira szét van nyílva egy kondi hogy teljes mértékben látszik a kondi belseje de a gép még működik . Csak ennyit akartam,aztán este meg majd kiderül amit tegnap este írtam hogy,nem tudom hogy lehet e monitor hiba az a jelenség. Üdv.
(#) belfi2 válasza vladcepes hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

Szia!

Eddigi tapasztalataim szerint monitor még nem okozott indulási problémát.Véleményem szerint a monitor nem szerves része a PC-nek ,csak számunkra fontos..Gép még nem panaszkodott monitor hiányra fordítva már nem is egyszer előfordult.Minden esetre a monitort próbáld egy másik PC-vel is ki de személy szerint nem tartom valószínűnek hogy letiltaná a PC-t.
(#) kadarist válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

Akkor panaszkodik a PC (BIOS) a monitorra, ha egyáltalán nincs csatlakoztatva.
(#) belfi2 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

Szia!

Akkor sem.Simán beindul és betölt.Számos esetben elfelejtettem már bekötni a monitor csatlakozóját és eddig a nálam lévő gépek sosem panaszkodtak.Velem ellentétben.
(#) Gabó válasza kadarist hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

Én se szoktam mindig monitort kötni a gépre. Állt bekapcsolom a szervert otthon és megvárom míg betölt és utána távoli asztallal kapcsolódok.
(#) _vl_ válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

Ez gép/BIOS/beállítás-függő dolog. Általában nem szokta érdekelni a gépeket, hogy van-e rajta monitor, de láttam már olyan gépet, amelyik zokon vette, ha nem volt rajta.
Következő: »»   336 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem