Fórum témák
» Több friss téma |
Nem ad jelet pörög a processzor hütés nem sípol nem csinál semmit nincs avg jel a winchester pörög de nem tölt semmit.
Szia!
Először is nem kell vastag betűvel írnod és főleg nem aláhúzva! Látjuk mi azt rendesen . Másodszor: BIOS elem renben?ha igen akkor jöhet egy csere .Videokártya és a monitor kereszt cseréje.
Sziasztok! Adott egy asztali gép,kb 1 hónapja egyszer csak gondolt egyet és nem indult be,szétkaptam és láttam hogy az alaplapon 8 db kondi ki volt púposodva kb 2- kis is folyva. Kicseréltem őket 6,3V-osak voltak és ha jól emlékszem 16V-osakat raktam bele. Tegnap este most olyat csinált hogy bekapcsolom a gépet és csak a COMPAQ felirat jelent meg ott le is állt. Akárhányszor próbálkoztam újra itt mindig negált és ennyi.Még nem volt időm szétkapni. Szerintetek? A válaszokat előre is köszöntem. Üdv.
Szerintem ha csak azokat a kondikat cserélted, amik látványosan meghaltak, akkor simán lehet, hogy a szomszédos kondik rosszak maradtak. Amik hűtőbordák/meleg helyek közelében vannak, azokat akkor is érdemes cserélni, ha nem látható rajtuk sérülés.
Az hogy 16V osat raktál bele az nem baj, ha a kapacitás értéke ugyan akkora mint a régieké amiket cseréltél. Ha más értéke van akkor az is okozhat hibát.
Én is jaavaslom a többi kondi cseréjét. Ill 105 fokosat tettél bele ugye?
Szia!
Nézd át a táp kondijait is, és nem ártana a bekapcsoló gombot sem ellenőrizni.
Okés köszöntem a válaszokat. Este bele is nézek. Addig is Üdv.
Bocsi a nagy betűért.
Már 3x lett cserélve az elem,a monitor a winchester(hátha az lehetet volna a baj)de semmi.fekete képernyő csak a ventillátor pörög.A vga kártya is ki lett cserélve egy másikra.
Szedd szét darabokra ! Mindent vegyél ki belőle a procitól kezdve az elemig.Takarítsd ki aztán az elemet, procit vissza VGA-t vissza RAM-ot ne.Próba indítani.
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2012
Ok.Mindjárt meg nézem hátha az a hiba.
Jó estét! Közbe megnéztem,nem csak azokat cseréltem amik hibásak voltak. Vagyis talán 3-4 volt felpúposodva és ebből 2 ki fojt. De összesen 8 db-ot cseréltem. Vagyis a mellette lévőket is. Igaz még van a környékén vagy 7 de azok távolabb vannak,és semmi rá utaló nyomokat nem látok hogy hibásak lennének. Hoztam ma egy másik tök ugyan ilyen alaplapot(ami jó) na meg egy Táp-ot is. Az első a Táp csere volt,aztán bekapcsoltam és pörce bejött minden, aztán kikapcsoltam,majd összeraktam mindent a helyére-megint bekapcsolom és megint megállt a COMPAQ feliratnál. Ebből úgy gondolom Táp kilőve. Most már tovább nem tudok bogarászni mert gyerekek alszanak de majd holnap a másik alaplappal,igaz ezen is púposak a kondik de ez még megy (és tök ugyan az az alaplap).
Üdv.
Ühümm!
A procit cserélted már? Lehet hogy minden jó, ám pont a procit kivéve. Az pedig a számítógép lelke lenne. Próbálkozz egy cserével. Ha az alaplap megáll az olyan, mintha onnantól nem vinné tovább semmi. A feliratot magában is tudja generálni. Sipol egyáltalán egyet, mikor beindítod? Idézet: „Sipol egyáltalán egyet, mikor beindítod?” Felejtsétek már el ezt a sípolást.Egyes BIOS támogatja a többi nem.Ha meg csippant azt jelenti minden rendben..Akkor most miért kellene neki csippantani.Inkább csicseregni kellene akkor többre jutnánk mert a deszka legalább élne.
Üdv, szerintem arra akart válaszolni, ahol a COMPAQ feliratnál megáll a gépezet.
Ha annyira nem lenne jó a gép lelke, akkor a compaq feliratot se tudná a képernyőre küldeni a videokártyán keresztül.
Szia!
Igen,az egy másik kérdező gépe. De ha egy gép a rövid csippantásig eljut akkor az már OK.Az nem hibaüzenet,-nem kioktatni akarlak,félre ne értsd.Tudom hogy tisztában vagy a dolgokkal- akkor lenne érdekes ha a POST lezajlik,jön a minden rendben üzenet,de a gép nem megy.; A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2012
Köszönöm a válaszokat,bár nem tudom eldönteni hogy ez nekem szolt vagy sem ,mármint a feletted lévő válasz.
Csak annyi, hogy nem meglepő, hogy egy agyon forrasztott alaplap nem igazán működik, ami ki tudja mióta ment kifolyt kondikkal, és mi ment még tönkre ennek következtében.
Csak annyi, hogy nem meglepő, hogy egy agyon forrasztott alaplap nem igazán működik, ami ki tudja mióta ment kifolyt kondikkal, és mi ment még tönkre ennek következtében.
Hali!
Vedd le PW gomb vezetékét a lapról,és zár össze csavarhúzóval, a tüskét.Ha utána is le áll akkor jó eséllyel a lap hibás.
Sziasztok!
Enyhe kis nyűg akadt a gépemmel és gőzöm sincs mi lehet a probléma. Az alaplap intel d425kt 2giga ram. Eddig egy 320-as samsung winyó volt benne de kaptam egy ssd meghajtót . Kiveszem a samut be helyére az ssd majd win xp telepítés. Win xp -ben sata driver integrálva biosban ahci bekapcs . Elkezdi a telepítést , formáz telepít majd kéri az adatokat a telepítő, tovább telepít és eljön az újtaindítás akkor a bios újra a cd-ről akar boot-olni majd ha nem teszek semmit hogy menjen tovább az ssd-re akkor kiírja hogy nincs boot eszköz. Újraindítom majd boot menüt kérek és ott kiválasztom az ssd-t egyből indul róla a telepített rendszer. Fönt van a rendszer belőve minden oké, nincs cd a meghajtóban, akárhányszor indítom minden alakalommal indul rendesen és jó is. Cd meghajtó helyére bekötöttem a samu winyót másodlagosnak beállítottam a boot sorrendet is majd elindulás utánn a samun lévő rendszert leformáztam sőt még a patriciót is töröltem majd újra létrehoztam. Most viszont előjött megint a boot-olási hiba miszerint nincs boot eszköz a bios szerint. Namost olvasgattam egy kicsit és írták már sok helyen hogy van olyan hogy lassan ismeri föl a winyót .Nosza hard disk delay -t növeljük 0-áról 5-10-re de semmit sem válltoztat. Jelen esetben úgy indul a gép hogy be a boot menübe ott kiválaszt az ssd és akkor indul. Hiába van beállítva a biosban hogy ő az első. A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2012
Köszi! De ezt már nem forrasztottam agyon A kondik kicserélése után ment kb 1 hónapot. Na de majd kiderül hogy mi a baja. Köszi.
Szia! Köszönöm este kipróbálom. Üdv.
Szia!
A BIOS-ban állítsd be hogy az első boot eszköz az SSD legyen. Boot menü Select boot options (ha minden igaz) A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2012
Sziasztok! Hoztam cégtől tök ugyan olyan gépből PW gombot csatlakozóstól ledestől mindenestől. Mielőtt nekiláttam az egésznek a lényeg hogy kivittem a nappaliba a gépet és csatlakoztattam egy LCD-TV hez,bekapcsolom láss csodát bekapcsolt rendesen. Kikapcsoltam a gépet áramtalanítottam is aztán megint be és megint működött.( és így vagy 4 szer). Na ennek ellenére kicseréltem a PW gombot. Kérdésem: Lehet hogy a számítógép Monitor vacakolna? Így most utólag úgy emlékszem egyszer az apum gépe is valami hasonlót produkált csak ott bejött az ő gépének a felirata aztán eltűnt és ott utána fekete képernyő.Ott a monitorba haltak meg a kondik(kicseréltem ott azóta is működik minden). Most már nem tudom kipróbálni a monitorral mert gyerkőcök már alszanak de a kérdésem hogy lehet itt is hasonló probléma? Na majd holnap újból abba a monitorba próbálom amelyikkel vacakolt(persze ha a monitor a hibás) Üdv.
Szia! Köszi a választ,csak most láttam visszamenőleg hogy írtál.Igen a kapacitás értéke ugyan akkora 2200µF-osak voltak ugyan ilyet raktam bele csak 16V-osat. Most szét kaptam még vagy 3 ilyen agyonhasznált gépet, mindegyik működőképes(de szerintem a halál árnyékában vannak) mindegyiken kifolyva vagy négy kondi a többi meg púpos és egyik alaplapon annyira szét van nyílva egy kondi hogy teljes mértékben látszik a kondi belseje de a gép még működik . Csak ennyit akartam,aztán este meg majd kiderül amit tegnap este írtam hogy,nem tudom hogy lehet e monitor hiba az a jelenség. Üdv.
Szia!
Eddigi tapasztalataim szerint monitor még nem okozott indulási problémát.Véleményem szerint a monitor nem szerves része a PC-nek ,csak számunkra fontos..Gép még nem panaszkodott monitor hiányra fordítva már nem is egyszer előfordult.Minden esetre a monitort próbáld egy másik PC-vel is ki de személy szerint nem tartom valószínűnek hogy letiltaná a PC-t.
Akkor panaszkodik a PC (BIOS) a monitorra, ha egyáltalán nincs csatlakoztatva.
Szia!
Akkor sem.Simán beindul és betölt.Számos esetben elfelejtettem már bekötni a monitor csatlakozóját és eddig a nálam lévő gépek sosem panaszkodtak.Velem ellentétben.
Én se szoktam mindig monitort kötni a gépre. Állt bekapcsolom a szervert otthon és megvárom míg betölt és utána távoli asztallal kapcsolódok.
Ez gép/BIOS/beállítás-függő dolog. Általában nem szokta érdekelni a gépeket, hogy van-e rajta monitor, de láttam már olyan gépet, amelyik zokon vette, ha nem volt rajta.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |