Fórum témák
» Több friss téma |
Koszonom szepen . es szep napot tovabbra is .
Szia a pickit2 jó csak az a bökkenö hogy abba is kell már eleve egy programozott pic. Én a vaterán vettem 5eFt pickit2-t és tökéletesen müködik, én csak ajánlani tudom.
Üdv Kovács
Sziasztok, pic 18f2550 -re tudnátok küldeni olyan programot, ami PWM -el vezérel egy RGB ledet, egy meghatározott módon.
Köszi! Idézet: Szerintem Google barátod is tud:„pic 18f2550 -re tudnátok küldeni olyan programot, ami PWM -el vezérel egy RGB ledet” https://www.google.hu/search?q=pic18f2550+RGB+LED http://hackaday.com/2008/01/26/rgb-pic-color-changer/
Kedves Hozzáértők...
Érdeklődöm hogy lehet-e a Vref+ láb esetén elkövetni azt a varázslatot hogy (ne kelljen a 2.56V beállításakor potméterrel méregetve bohóckodnom ) PIC induláskor gomb-nyomva tartásra beugorva egy makróba folyamatosan mérek adc-mérést (mivel a 4620-on a Vref+ épp az AN3-on van) azt kiíratom a képernyőre és a TL431+potival beállítom, majd egy Ok -ot nyomva továbbmegy a progi.... etc. Kérdés : Ha felkonfigurálom a AN3-at ADC bemenetnek akkor fog attól Vref+ ként is funkcionálni? Tehát ADC hőmérésnél támaszkodik az ott beérkező feszültségre a mérés? Vagy ki kell kapcsolnom az ADC funkciót valahogy és bekapcsolni a Vref+ -ot amikor kilépek ebből a makróból?
Szia!
Szerintem meg lehet oldani. Referencia mérése alatt a +Vref = Vdd -t kell beállítani, hiszen ha a Vref -et saját magához méred, mindig 0x3FF lesz az eredmény. Tehát a referencia beállításakor a AN3 -at kell mérni és kijelezni. A kilépéskor át kell állítani az A/D -t a +Vfer = AN3 módra. Két probléma mégis akad: - Adatlap: Table 26-24: A20 Delta Vref min 1.8V ha Vdd < 3.0V és 3V ha Vdd >= 3.0V 2.56V referencia használatakor a tápfeszültséget 3.00V alá kell csökkenteni. - Azért használunk külön Vref feszültséget, hogy a mérés pontosságát növeljük. Ha referencia feszültség beállítását a Vdd -hez mérve végezzük, a mérés nem lesz pontosabb, mintha az egész mérést a Vdd -hez viszonyítva végeznénk el. A pontos méréshez egy 10 bitnél pontosabb műszerhez kellene beállítani a Vref feszültség értékét.
Igen, valahogy így gondoltam...
Milyen c kóddal tudom ezeket a lépéseket végrehajtani? (Flowcode-ba szeretném beilleszteni)
Szia!
18F4620: Vref+ = Vdd:
Vref+ = AN3:
Hello!
Én két PIC mikrokontrollert szeretnék összekötni RS232 kommunikációs szabvánnyal, amihez MAX 232 N típusú IC-t használok. A PIC és az MAX 232 IC közötti bekötést tudom. De a két MAX 232 IC között szimplán az RX lábat a TX lábbal összekötöm és fordítva, vagy még szükség van kiegészítő alkatrészekre? Esetleg valaki erről egy kapcsolást tudna szolgáltatni? A két pic: PIC18f4520 és PIC18f6722 A válaszokat előre is köszönöm!
Miért nem direktbe kötöd, kihagyva a szintillesztőket? Esetleg eltérő tápfesz vagy nagyobb távolság miatt?
A nagyobb távolság miatt. Kb 10 méter.
Azért én csavart érpárral tesztelném...
Szia esetleg jobb minöségü lisy kábellel meg lehetne probálni.
Sziasztok hülye kérdés: 12F675 feszméröt szeretnék csinálni. Az elv bejövö 12V, beiktatva egy 7805 ami tápellátást csinál, a feszt egy feszültségoszton mérem és 4 led világit álltalam kiválasztott fesznél.
1 mindenképp kell szürökondi a 7805-re 2 adc-t byte-ba kell mérni 3 mindenképp kell referenciafeszültség, nem lehet megmondani hogy 500 legyen az alap amihez viszonyit? Üdv Kovács
Nagyobb távolságra áramhurkos illesztőt, RS-485 illesztőt vagy RS422 illesztőt is lehetne használni.
Ha nem a tápfeszt akarod mérni, akkor a tápfeszültség is lehet a referencia.
De ebben az esetben azért a ledek ki-be kapcsolásakor fellépő ugrásokra figyelni kell. Bár, attól is függ, hogy milyen pontosság kell és attól is, hogy milyen sw szűrést használ...
A pontosság relativ fontos de egy kapcsolás után várakoztatom a mérést 10mp-ig. A mérés 11 és 13.3V között mozog (riasztos aksi).
Amikor mér, akkor nem kapcsolja a LED-eket, és viszont.
Nem tudom, jó topicban teszem-e fel a kérdésem.....
PIC területén kezdő vagyok. MplabX-em van, mert linux hívő vagyok. Vettem egy PICkit 3-at. A teszt panel saját készítés, egy pic18f4685 van rajta. A program egyszerű, asm, pár LED villogtatást tud. PICkit 2-vel működik, a PICkit 3 viszont a következőt írja: "Target device was not found. You must connect to a target device to use PICkit 3." Merre keresgéljek?
Esetleg a Power target circuit from PICkit3 nincs beállítva? (Nem tudom, mi ennek a megfelelője MPLAB X alatt.)
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2012
Hmmm. Akkor a kapcsolást kell megnézni!
Nem nálam van a probléma!
Igazából tomi52-nek címeztem, hogy hol nézze meg...
Köszönöm mindkettőtöknek, ez volt a megoldás!
Szia!
RS232 - Könnyű, csak megfelelő szintillesztők kellenek. Lehet speciális IC (MAX232 vagy hasonló), lehet hagyományosabb meghajtó segédtápokkal (75150 - 75154, MC1488 - MC1489) vagy akár 2 db tranzisztor is - a segéd tápo(ka)t a nem használt modemvezérlő jelekről véve. Könnyen tesztelhető s PC COM portjával. 4 vezetékes RS485: Hasonló, mint a fenti RS232, mivel két külön vezetékpár viszi a két adatirányt. A teszteléshez mindkét oldalra két - két egyirányú illesztő kell. 2 vezetékes RS485: A probláma abból fog adódni, hogy ugyan azon a vezetékpáron történik a két irányú adatküldés. A meghajtókat kapcsolgatni kell mindkét oldalon. A teszteléshez mindkét oldalra egy-egy (az adó tiltását lehetővé tevő) kétirányú illesztő kell. |
Bejelentkezés
Hirdetés |