Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Az lenne a tiszteletteljes kérdésem ,hogy egy szünetmentes tápegységben lévő trafót lehet használni előerősítő tápegységnek? APC:220 v. 180w.3.2A.milyen greatz kell hozzá? De nincs 35 V ami kellene . üdv:dava
Szia!Minden további nélkül,miután áttekertetted a megfelelő feszültségre.Ahogy nézem a rajzot csak végfokot látok hol az előfok?
Szia!
Kösz a választ de megmondanád hol tekernek át ilyen trafót ,az előerősítő rajzát küldöm. üdv:dava
Szia!Nagyon nem bajlódnék vele ha csak az előerösítőhöz kellene de ha a véget is erre tekered talán megéri foglalkozni vele.Nem tudom hogy te hol laksz,én Békéscsabán csináltatom mivel nekem ez van a legközelebb de tudod a Google a barátunk biztos neked is segít.
Hali!
Csináltam egy aktív lowpass szűrőt TL062-vel, és egy sztereo to mono közösítéssel, de az a gond hogy elég halk jel jön ki belőle. Tudnátok ajánlani egy előerősítő kapcsolást, ami megfelel erre a célra?
Hello, A TDA7294 végerösitöm elé terveznék egy elöerösitöt... Tik milyent ajánlatok?? (Legyen rajta magas és mély szabályzo sztereoban)
Helló! Nekem ez vált be. A részletekről a linkelt témában érdeklődj.
Éntikségem egy IC-set. LM1036 vagy TDA1524-el.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2012
Sziasztok!
Van egy blaupunkt fejegységem, az aux bemenetére 2V-s jel kell. Szeretném kivezetni, hogy mp3-at, telefont jack-kel rá tudjak kötni. Ehhez kellene nekem egy előerősítő, de nem tudom melyik felelne meg nekem. Tudnátok ebben segíteni? A fejegység leírása: Bővebben: Link Előre is köszönöm!
Sziasztok! Kérdésem az lenne, hogy van itthon 2db TBA820m-em és ami 1W-ot tud és hogy lehet e belőle előerősítőt csinálni? Egy 2x100W-os 4Oohm impedenciával rendelkező végfok elé szeretném bekötni. Úgy tudom, hogy az előfokoknak körülbelül 250mW teljesítményűnek kellene lennie, ezek szerint a TBA-nak 1000mW a teljesítménye. Szerintetek működhet a dolog? A segítségeket előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2012
Szia! Működni fog, de óriási lesz a sustorgó zaj. A TBA820 ebben gyenge, illetve nem erre való.
Valaki tud segíteni?
Gondoltam ic-s re is. Nem tudom, hogy a tl vagy az ne lenne a jobb. Illetve hogy szimpla tápfeszültséggel milyen kapcsolás lenne jó?
Sziasztok!
Kezdő vagyok a dolgokban,de azt szeretném Tőletek megkérdezni,hogy tudnátok nekem valami egyszerű hangerőszabályzós sztereó előerősítő kapcs rajzot csinálni?Szintihez kéne,a kimenetre....mert a hangszeren nem tudom állítani a hangerőt,csak a keverőn.Az meg távol van és nem jó.Fülhallgató kimenetnél meg valami gáz van a panelon,nincs kedvem meg időm szét szedni.Régi számítógép hangfalból csináltam,de az valamiért búg....halk búgás hallatszik.De az elképzelés jó lett. Köszi!
A szinti:Yamaha PSR-640
Rajzoltam egyet.
Sokkal könnyebb egy meglévőt kijavítani, mint egy újat építeni.
Nem tudom,ha lesz időm majd belenézek....
De lehet az lesz,azért köszi!
Nagyon szépen köszönöm. Jövőhéten megépítem, mindenképp visszajelzek.
Jól gondolom hogy egy tl072-vel meg tudom csinálni sztereóban. Ahogy nézem, R5, C2, C5-n (táprészen) kívül kell mindent kétszer megépíteni, és akkor a 2-3;1, 5-6;7 lábakra kötve megvan a sztereó. Kicsit el vagyok bizonytalanodva, inkább rákérdezek
Jól gondolod, de R7-et nyugodtan oszd el legalább százzal, és azt építsd be.
Nagyon szépen köszönöm!
Sziasztok!
Kedves szakik! Volna egy tiszteletteljes kérésem - az alul látható kapcsolási rajz szerint elkészítettem mindent. de sajnálatos módon a BC 109 tranzisztor helyett a boltban A BC 547c kaptam. Bizonytalan vagyok benne mivel nem szerepel a helyettesítő listán.Megírná valaki melyik lenne jó.És még egy a rajzon a C1 kondinak nincs jelölve a polaritás az is kellene. üdv: dava
Szia! A C1-nél a bázisra csatlakozzon a kondenzátor + lába és a kapott tranzisztor jó lesz oda.
köszi
dava
Ma megcsináltam, tökéletes lett Még egyszer nagyon szépen köszönöm!
Szívesen
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni egy olyan előerősítőhöz, ami 1V bemeneti jelből tudna 4V kimeneti jelet csinálni, persze kiváló hangminőségben. Vagy ez már nem is előerősítő? Autóba kellene, hogy előröl ne a kis jelszint menjen végig az autó teljes hosszán, összeszedve a zajokat, hanem egy emelt jelszint, ami kevésbé érzékeny a zavarokra. Ebből kiderült, hogy 12V-on kellene működnie. Hangszín szabályzó nem kell bele, csak erősítsen de lineárisan.
Szia! Nem rég rajzoltam egyet. R3 legyen 9,1k értékű.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |