Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   198 / 308
(#) tiggersoft válasza bankimajki hozzászólására (») Szept 25, 2012 /

Nem a teljesítményükkel van gondom hanem a csapágyazással.
A 16-os körkivágót is viszi gond nélkül. Csak az a kérdés meddig...
Mikor kezd el kóvályogni a tengely, mert kikopott a csapágy vagy annak a fészke?
Eddig mindegyiknél ez adta meg magát és nem a motor.
(#) szamóca válasza Doncso hozzászólására (») Szept 25, 2012 /

A szekrény aljába találtam melóhelyen egy ilyen EVIG fúrót.
A tokmány kritikus állapotban, a hálózati kanóc valami teafőzőé lehetett talán. Ütött kopott állapot, de működik.
Az robusztus áttétele, csapágyazása, fémháza teszi szinte tönkretehetetlenné ezt a fajtát.
Lehet felújítom nosztalgiából, mert egyébként a fő gépnek marad ez. A 80cm-es vályogfalon kapásból keresztültol egy 35-ös kőzetfúrószárat erőlködés nélkül, hála a konstans elektronikának.
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2012
(#) Doncso válasza szamóca hozzászólására (») Szept 25, 2012 /

A kanócot én is kicseréltem egy 5m-esre A tokmány már nehezebb ügy. De ha rászánsz egy pár órát abból éveken át tartó szolgálat lesz, ami személyed felé fog irányulni. Ha jól emlékszem pont te ajánlottad amikor feltettem a kérdést tavasszal. Akkor viszont : Thenk jú!
(#) szamóca válasza Doncso hozzászólására (») Szept 25, 2012 /

Nincs mit.
(#) Alkotó válasza atiotezer hozzászólására (») Szept 25, 2012 /

Aki ezt élezte, az nem tud fúrót köszörülni.
(#) (Felhasználó 46585) válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 25, 2012 /

Hm... nekem pont így néz ki annak a fúrónak a hegye, amelyikkel téglát fúrtam... igaz, nem szoktak elgörbülni...
(#) Alkotó válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Szept 26, 2012 /

Ez így van. Ha téglát, követ, betont vagy egyéb abrazív ásványt próbálsz gyorsacél fúróval kifúrni, akkor a tényleges "fúrás", nagyon gyorsan átmegy egyfajta "koptatásba". Aztán ha ezt a szakember nem veszi észre, csak nyomja ahogy bírja mert ugye már nem visz, akkor simán elgörbíthető a szinte felizzott fúró.
Akkor van baj, ha tényleg olyan pocsék a fúró, hogy normálisan megélezve sem lehet vele kifúrni az 5-ös lapos acélt. Tény, vannak ócska fúrók, de Én sokkal több pocsékul megköszörült fúrót láttam mint vacak minőségűt.
A keményfém-betétes fúrók szárai is sima A60-as acélból vannak, esetleg a profibbak valamilyen nemesíthetőből (pl. C45). De semmiképpen sem szerszámacélból, és mégis ritkán szoktak eldeformálódni..
(#) Doncso válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 26, 2012 /

Ezt most nem mondod komolyan! Ez az az állomás? Fúúúú! Te!!
(#) szamóca válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 26, 2012 /

De ugye nem 10ezerért vetted, mert tőled kitelik az ilyen .....
(#) Doncso válasza szamóca hozzászólására (») Szept 26, 2012 /

kábé...

A másik szekeret remélem nem teszed közszemlére, mert többet nem jövök ebbe a topicba! Sárgulás és irígység! Egyébként meg nem szeretnék többet beszélgetni veled.
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2012
(#) szamóca válasza Doncso hozzászólására (») Szept 26, 2012 /

Szerintem a simpit azért hozta létre a teremtő, hogy békés amatőröket bosszanthassa a vásárlásaival.

Remélem jól elzsibbad a karod hazáig!

Nem ám. Nekem sincs. Digitális szkópom van.
(#) kokozo válasza Doncso hozzászólására (») Szept 26, 2012 /

Szerintem rábeszélte az eladót, hogy a futárt legalább ő állja, ha már megszabadítja a lomjától
(#) Doncso válasza kokozo hozzászólására (») Szept 26, 2012 /

Elképzelhető

Remélem (tudom) jó hasznát veszed simpikém! Nagyon jó cuccok ezek, és jó helyre kerültek!!!

Semmi komolyra ne gondolj. 15 lepedőmbe került .
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 26, 2012 /

Gratulálok az új szerzeményhez. Úgy látom már alakul az irigykedjünk simpire klub csatlakozom én is.

Jóvanmár
(#) szamóca válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 26, 2012 /

Úgy látom egy súlycsoport vagytok Ti ketten.
(#) Doncso válasza szamóca hozzászólására (») Szept 26, 2012 /

Nade szami..
(#) mate_x válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 26, 2012 /

Hol lehet ennyiért szkópot venni?
(#) Doncso válasza mate_x hozzászólására (») Szept 26, 2012 /

Már sehol. Felvásároltuk a készleteket...
(#) satlokk válasza Doncso hozzászólására (») Szept 27, 2012 /

Hát igen aki burokban született!
(#) Inhouse hozzászólása Szept 27, 2012 /

A padlásműhelyem még mindig nincs befejezve, a sarka még nincs kész. Nem is tudom csinálni, amíg a villanyászati rész nincs meg. A lakásátalakítás miatt minden helységből a padlásra mennek a kábelek, fent lesznek a kötések. Amíg nincs kész, nem tudom lezárni a sarkot, mert utána nehéz lenne ott szabadon mozogni. Pedig lassan jön a rossz idő...

Tegnap a wc válaszfalához csináltam fémprofilokból a keretet. 1 órahosszáig nézegettem a képeket, amiket a betonozás előtt és között csináltam, hogy biztosra menjek, mielőtt rossz helyre fúrok a padlóban. Ott lesz a kazán is, plusz mosdókagyló, plusz WC (hideg/meleg víz a bide lehetőségére is gondolva). (12 cső a fűtésnek, 4 a hideg/meleg víznek, plusz mosdó és WC lefolyó, bár ez utóbbi elég mélyen volt, valamint az egész tetején a padlófűtés) Volt a bal oldalon a fal mellett 8cm, valamint az ajtótoknál 7cm, ahova lehetett fúrni. 2 fajta dűbelt vettem, az egyik az a fajta, ahol a vége menetes, és egy lemez fog megszorulni, de ezt mélyebbre kellett volna fúrni, mert nem volt végig a menet. (vagy távtartózni...) A másik fajtánál döntöttem, bár rémlett, hogy már szívtam vele régebben... egy keresztben behasított acélcső, benne egy tüske, ebbe megy az M6 csavar. Ez jó rövid, viszont meg kell vele küzdeni... A következő módszert alkalmaztam; beütöttem a helyére, egy később odaszánt derékszögű acél sarokidomot ráillesztettem, majd alátét és csavar. Feszítővassal érzéssel feszítettem felfelé, kifelé a lukból, közben tekertem a csavart. Így sikerült szépen befeszülnie, később jól meg lehetett húzni a csavart...

Üdv
Inhouse
(#) nagy hoho válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 27, 2012 /

Gratulálok a 9000. hozzászólásodhoz. Ez még gombócból is sok.
(#) albinolynx hozzászólása Szept 30, 2012 /

Sziasztok!

Kisebb gondba kerültem a fali tárolórendszer bővítése kapcsán.
Anno hestore-ból rendeltem 12db fehér színű "0186 MRAM" fiókrendszert. Tökéletesen bevált és az ára is megfelelő számomra. Most ismét szükségem lenne 12db-ra, de kifutott termék...

Honnan lehetne még ilyet beszerezni, mit rakjak helyette, hogy ne üssön el?
(#) albinolynx válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Holnap ott kezdek majd, de arra gondoltam hátha valaki bedobja addig itt a "tutit".
(#) Doncso válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Öhm, pirossal ki van emelve.
Következő: »»   198 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem