Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Nem a teljesítményükkel van gondom hanem a csapágyazással.
A 16-os körkivágót is viszi gond nélkül. Csak az a kérdés meddig... Mikor kezd el kóvályogni a tengely, mert kikopott a csapágy vagy annak a fészke? Eddig mindegyiknél ez adta meg magát és nem a motor.
A szekrény aljába találtam melóhelyen egy ilyen EVIG fúrót.
A tokmány kritikus állapotban, a hálózati kanóc valami teafőzőé lehetett talán. Ütött kopott állapot, de működik. Az robusztus áttétele, csapágyazása, fémháza teszi szinte tönkretehetetlenné ezt a fajtát. Lehet felújítom nosztalgiából, mert egyébként a fő gépnek marad ez. A 80cm-es vályogfalon kapásból keresztültol egy 35-ös kőzetfúrószárat erőlködés nélkül, hála a konstans elektronikának. A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2012
A kanócot én is kicseréltem egy 5m-esre A tokmány már nehezebb ügy. De ha rászánsz egy pár órát abból éveken át tartó szolgálat lesz, ami személyed felé fog irányulni. Ha jól emlékszem pont te ajánlottad amikor feltettem a kérdést tavasszal. Akkor viszont : Thenk jú!
Aki ezt élezte, az nem tud fúrót köszörülni.
Hm... nekem pont így néz ki annak a fúrónak a hegye, amelyikkel téglát fúrtam... igaz, nem szoktak elgörbülni...
Ez így van. Ha téglát, követ, betont vagy egyéb abrazív ásványt próbálsz gyorsacél fúróval kifúrni, akkor a tényleges "fúrás", nagyon gyorsan átmegy egyfajta "koptatásba". Aztán ha ezt a szakember nem veszi észre, csak nyomja ahogy bírja mert ugye már nem visz, akkor simán elgörbíthető a szinte felizzott fúró.
Akkor van baj, ha tényleg olyan pocsék a fúró, hogy normálisan megélezve sem lehet vele kifúrni az 5-ös lapos acélt. Tény, vannak ócska fúrók, de Én sokkal több pocsékul megköszörült fúrót láttam mint vacak minőségűt. A keményfém-betétes fúrók szárai is sima A60-as acélból vannak, esetleg a profibbak valamilyen nemesíthetőből (pl. C45). De semmiképpen sem szerszámacélból, és mégis ritkán szoktak eldeformálódni..
Ezt most nem mondod komolyan! Ez az az állomás? Fúúúú! Te!!
De ugye nem 10ezerért vetted, mert tőled kitelik az ilyen .....
A másik szekeret remélem nem teszed közszemlére, mert többet nem jövök ebbe a topicba! Sárgulás és irígység! Egyébként meg nem szeretnék többet beszélgetni veled.
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2012
Szerintem a simpit azért hozta létre a teremtő, hogy békés amatőröket bosszanthassa a vásárlásaival.
Remélem jól elzsibbad a karod hazáig!
Nem ám. Nekem sincs. Digitális szkópom van.
Szerintem rábeszélte az eladót, hogy a futárt legalább ő állja, ha már megszabadítja a lomjától
Remélem (tudom) jó hasznát veszed simpikém! Nagyon jó cuccok ezek, és jó helyre kerültek!!!
Semmi komolyra ne gondolj. 15 lepedőmbe került .
Gratulálok az új szerzeményhez. Úgy látom már alakul az irigykedjünk simpire klub csatlakozom én is.
Úgy látom egy súlycsoport vagytok Ti ketten.
Hol lehet ennyiért szkópot venni?
Már sehol. Felvásároltuk a készleteket...
A padlásműhelyem még mindig nincs befejezve, a sarka még nincs kész. Nem is tudom csinálni, amíg a villanyászati rész nincs meg. A lakásátalakítás miatt minden helységből a padlásra mennek a kábelek, fent lesznek a kötések. Amíg nincs kész, nem tudom lezárni a sarkot, mert utána nehéz lenne ott szabadon mozogni. Pedig lassan jön a rossz idő...
Tegnap a wc válaszfalához csináltam fémprofilokból a keretet. 1 órahosszáig nézegettem a képeket, amiket a betonozás előtt és között csináltam, hogy biztosra menjek, mielőtt rossz helyre fúrok a padlóban. Ott lesz a kazán is, plusz mosdókagyló, plusz WC (hideg/meleg víz a bide lehetőségére is gondolva). (12 cső a fűtésnek, 4 a hideg/meleg víznek, plusz mosdó és WC lefolyó, bár ez utóbbi elég mélyen volt, valamint az egész tetején a padlófűtés) Volt a bal oldalon a fal mellett 8cm, valamint az ajtótoknál 7cm, ahova lehetett fúrni. 2 fajta dűbelt vettem, az egyik az a fajta, ahol a vége menetes, és egy lemez fog megszorulni, de ezt mélyebbre kellett volna fúrni, mert nem volt végig a menet. (vagy távtartózni...) A másik fajtánál döntöttem, bár rémlett, hogy már szívtam vele régebben... egy keresztben behasított acélcső, benne egy tüske, ebbe megy az M6 csavar. Ez jó rövid, viszont meg kell vele küzdeni... A következő módszert alkalmaztam; beütöttem a helyére, egy később odaszánt derékszögű acél sarokidomot ráillesztettem, majd alátét és csavar. Feszítővassal érzéssel feszítettem felfelé, kifelé a lukból, közben tekertem a csavart. Így sikerült szépen befeszülnie, később jól meg lehetett húzni a csavart... Üdv Inhouse
Gratulálok a 9000. hozzászólásodhoz. Ez még gombócból is sok.
Sziasztok!
Kisebb gondba kerültem a fali tárolórendszer bővítése kapcsán. Anno hestore-ból rendeltem 12db fehér színű "0186 MRAM" fiókrendszert. Tökéletesen bevált és az ára is megfelelő számomra. Most ismét szükségem lenne 12db-ra, de kifutott termék... Honnan lehetne még ilyet beszerezni, mit rakjak helyette, hogy ne üssön el?
Holnap ott kezdek majd, de arra gondoltam hátha valaki bedobja addig itt a "tutit".
|
Bejelentkezés
Hirdetés |