Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   199 / 308
(#) zolee1209 hozzászólása Okt 1, 2012 /

Ma ebéd előtt nem sokkal meghozták Pestről az újdonsült műszeremet.
Itt- ott még lehet, hogy picit bele kell nyúlnom, de nem tűnik vészesnek semmi. Pici takarítás még jár neki, de ebben az állapotban is egész jól néz ki.
(#) bankimajki válasza zolee1209 hozzászólására (») Okt 1, 2012 /

Ugyanilyen van nekem is. Van hozzá eredeti szervizkönyvem. Ha kell majd lefotózom neked. (Igaz arra várni kell 14.-éig.) Én nagyon szeretem. A kettős időalappal hihetetlen dolgokra képes.

Üdv.: Miki
(#) zolee1209 válasza bankimajki hozzászólására (») Okt 1, 2012 /

A régebbi szkópom is rendelkezett kettős időalappal, bár azon kicsit másként működött ehhez képest, de igazándiból sosem használtam ki.

Ha valamit programozol és jelalakokat vizsgálsz, akkor igen hasznos tud lenni a kettős időalap funkció. Persze ha periodikusra tudod állítani a folyamatot. (Mivel nem tárolós szkópról beszélünk.) Ill. én még négyszögjelek vizsgálatánál vettem igazán hasznát. Mekkora fel-lefutó él. Hol milyen...stb. vizsgálat kellett.
Hasznos, ha megtanulod hogy milyen plusz lehetőségeket hordoz magában. Ide tettem fel egy kis videót, amin jól látszik a kettős időalap haszna.
Utóirat: A beszéddel ne foglalkozzatok. Van egy olyan videó is ahol a hupikék törpikék zenéje szól a háttérben, úgyhogy inkább ezt választottam.

A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2012
(#) zolee1209 válasza bankimajki hozzászólására (») Okt 1, 2012 /

Próbáld meg a hupikékest belinkelni, mert emez nem jön be...

Bocsi, nem tettem nyilvánossá. Most már OK.

(#) Stadi hozzászólása Okt 1, 2012 /

Megjött a kompresszorom. 33 éves, de ahhoz képest még elég jól néz ki. Látszik, hogy gyakran mostak fel alatta. A képeken látható állapothoz képest már van rajta vízleválasztó is, és kipróbáltam a kiforrasztó állomással. Remekül viszi, csak kár, hogy a visszakapcsolási nyomást nem tudom állítani. (5 Bar a max, és 3 körül kapcsol vissza, de az már bőven kevés az állomásnak.) Ha valaki esetleg ismeri ezt a típust, megírhatná, milyen olajat/zsírt lehet használni benne, mert akkor a rozsdamentesítésen túl meg tudnám oldani az ilyen irányú szervizt is. Amúgy nagyon csendes kis jószág, alig hangosabb, mint egy hűtő kompresszorja!

Simpi, a Te állomásodban beépített "vákuumgeneráló" egység van? És a pákája a DS-22? Jártam a C+F-ben, és azt mondta az eladó, hogy ezeket a menetes hegyű kiforrasztó pákákat (DS-22, DS-80) a Weller ki akarja vonni a forgalomból. Úgyhogy hamarosan már semmilyen alkatrész nem lesz hozzájuk hivatalos forrásból. Érthetetlen, miközben a TCP sorozathoz a mai napig van minden.

Erről jut eszembe, a hegy menetes részét egy spéci pasztával kellene kenegetni hivatalosan, ami már szintén nem kapható. A neten keresgélve belebotlottam ún. Anti-Seize pasztába (nem tudom, mi a magyar neve, talán berágódásgátlónak fordítanám). Ez valami 980°C környékéig hőálló paszta, kifejezettem menetes csatlakozásokhoz. Gondolom ilyesmivel lehetne helyettesíteni, nem? Már csak azt kell kiderítenem, hol lehet itthon ilyet beszerezni.
(#) Doncso válasza Stadi hozzászólására (») Okt 1, 2012 /

Nagyon klassz kis kompót maker! Pláne hogy ennyi idős és ilyen kondiban van!
Simpi : Nagyon szép a szkóp, szép állapotban van, és jó erős a sugár is. Grati!

(#) _vl_ válasza Stadi hozzászólására (») Okt 1, 2012 /

Idézet:
„Már csak azt kell kiderítenem, hol lehet itthon ilyet beszerezni.”

Szerintem az autószerelő iparban általánosan elterjedt rézpaszta ide is jó lehet.
(#) Doncso válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 1, 2012 /

Úgy sajnállak ez miatt.
(#) szamóca válasza zolee1209 hozzászólására (») Okt 1, 2012 /

Üdv a klubban!
(#) szamóca válasza Doncso hozzászólására (») Okt 1, 2012 /

Azt hittem elsőre, hogy ez a Tiéd volt.
(#) Doncso válasza szamóca hozzászólására (») Okt 1, 2012 /

Nem, az enyém már egy gyűjtő manusnál van.
(#) mps válasza Stadi hozzászólására (») Okt 1, 2012 /

Szia! A kisebbik csavarral tudod állítani a visszakapcsolást. Pontosabban hiszterézist. Elhúzza a másikat, tehát egy kicsit türelemjáték.
(#) Gafly válasza Stadi hozzászólására (») Okt 1, 2012 /

Kiráz a hideg
Chirana-ból nekem mindíg csak fogorvosi cuccok jönnek le
(#) Stadi válasza Doncso hozzászólására (») Okt 1, 2012 /

Azt nem is írtam, hogy a súlya a 4 literes tartállyal 30 kiló! Egy mai olajmentes barkácskompresszor a 24 literes tartállyal belefér a 20-ba...

A nyomáskapcsolón ledöbbentem én is. Belülről olyan, mint az új.
(#) Stadi válasza _vl_ hozzászólására (») Okt 1, 2012 /

Igen, kipufogóhoz is írák az anyagot, úgyhogy nem lehetetlen, hogy ez az.
(#) Stadi válasza mps hozzászólására (») Okt 1, 2012 /

Tekergettem én is, és észrevettem az elmászást, ezért elsőre azt hittem, az valami finombeállító. De köszönöm a tippet, tekergetem majd tovább. Remélem, sikerül elérni a 4.5 Bar-os visszakapcsolást, vagy legalább a 4 Bar-ost.
(#) Stadi válasza Gafly hozzászólására (») Okt 2, 2012 /

Most már azt is tudjuk, hogy Gafly fél a fogorvostól.

Amúgy tényleg elég valószínű, hogy ez egy fogorvosi gép kompresszora volt. Nekem olajmentes levegőre volt szükségem, és alapvetően két lehetőségem volt ennek elérésére:
- veszek egy új teflonos barkácskompresszort: nagy, hangos és nem vagyok meggyőződve róla, hogy hosszú élettartamú lenne;
- veszek valami olajleválasztóval ellátott kompresszort használtan.

Végül az utóbbi mellett döntöttem. Többe lesz így, mint egy új barkácskompresszor, de a csendes járása és az, hogy még vagy 30 évig elketyeg, talán kárpótol.
(#) karesz01 hozzászólása Okt 2, 2012 /

Sziasztok ismét bővül a szerszám palettám!Nagy örömömre!
Szép estét mindenkinek!
(#) pinyó39 válasza bankimajki hozzászólására (») Okt 2, 2012 /

De jó, valahol a műhelyben van egy ilyen Philips szkópom (is).
(#) nagy hoho hozzászólása Okt 6, 2012 /

Kaptam egy HP szkópot mint kiderült 1974 körül gyártották.(jobbra számítottam)
Állítólag a katódsugár csöve rossz.
A doboza jó lesz valamire.

xl_A1717.jpg

(#) Frankye válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 6, 2012 /

Nem lenne érdemes megjavítani?
(#) (Felhasználó 46585) válasza Frankye hozzászólására (») Okt 6, 2012 /

Legalább azt meg kellene mérni, hogy a cső fűtőszála egyben van e. Ha szakadt, akkor már nagyon kicsi a javítás esélye, vagy nagyon drága lehet. Nekem is van egy 250 Megás Iwatsum és nem tudok bele csövet szerezni...
(#) satlokk válasza Frankye hozzászólására (») Okt 6, 2012 /

Kár lenne érte,hátha javítható.Sok sikert és kitartást ÜDV!
(#) gerenk válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Okt 6, 2012 /

Sajnos a ks. cső a szkóp lelke, elektróda rendszerétől és a ráadott gyorsítófeszültségtől függ milyen lehet a műszer y csatorna sávszélessége. Az én szkópom is 250 megás szögletes francia ks. cső van benne 24 kV gyorsítófeszültségű quadropol rendszerű
eltérítő elektródákkal.Ha egy ilyen cső meghibásodik pótlása igen nehéz és drága és ez a hiba szkóp végét jelenti.
(#) (Felhasználó 46585) válasza gerenk hozzászólására (») Okt 6, 2012 /

Építettem néhány szkópot, tudom mik a korlátok, lehetőségek.
(#) nagy hoho hozzászólása Okt 6, 2012 /

Ma levettem a burkolatot a szkópról. Szinte pormentes, és kimondottan szép belülről. Precíz szerelés igényes alkatrészek. Nem is hiszem, hogy ez 1974-es évjárat. Valaki már turkált benne mert a sokszorozó kábelei elvannak vágva. A ks cső végén minden kábel le van húzva.
(#) peterpan válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 6, 2012 /

Heyho nagy hoho!
Title & Document Type: 1703A Oscilloscope Operating and Service Manual. Manual Part Number: 01703-90908. Revision Date: May 1976. Ezt copyzd be a Googleba, és ott a service manual. Legalább átlátod mi van a kezedben. Itt is van egysmás:Bővebben: Link
Sok szerencsét!
Üdv: PP
Ha mégis szétszednéd (nem hiszem), néhány gombra vevő lennék.
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2012
(#) nagy hoho válasza peterpan hozzászólására (») Okt 7, 2012 /

Köszönöm, sikerült letölteni a szervizkönyvét és a másik link is nagyon hasznos.
Következő: »»   199 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem