Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Join. Me nevű képernyő megosztóval van gondom. Csak egy fekete képernyő látszik a távoli gépen.Vagyis ahol néznék a gazda gépet, ott csak feketeség van. Persze a kurzor látszik. Két gépem van, ha az egyikről megy a joinme, a másikon látszik minden. Fordítva nem működik. Pedig pont azt a gépet szeretném, ha elérnék távolról. A videókártya beállításai, vagy valamelyik böngészős kiegészítő miatt van ez? Mit tehetek? Ha a laptopról indítom a joint, akkor nem látható, és ezen a gépen van alaplapi, és 2. videókártya is. Ezért gondolom, hogy esetleg ez is lehet az oka. Vagy esetleg a tűzfal szórakozik? üdv
Üdv mindenkinek!
Van egy Samsung 81 cm-es full HD-s LED TV-m, amelynek a beépített monitorcsatlakozójához lehetne a megfelelő jelkábellel csatlakozni. Tehát a TV mintegy monitorként (is) használható. Ezzel kapcsolatos kérdéseim, problémáim: Egy régebbi (P2 MMX233) számítógépet hozzátéve Win98-cal simán működik. Ez OK! 1. viszont a gyerek laptopját hozzácsatlakoztatva nem jelenik meg kép. (pedig át van benne állítva a külső megjelenítés lehetősége) 2. a gyerek DVD lejátszóján viszont hátul van egy ugyanolyan 15 tűs D-SUB kimenet, amilyen a monitorok csatlakozója, ám ezzel a kettőt összekötve a TV-m azt írja ki, hibás a képfelbontás beállítása. Hogy azt hol és mennyire kellene beállítani? És hol vagy mivel? Továbbá - minek a felbontása nem jó? A TV-nek vagy a DVD lejátszó kimenő videokártyájának? Ezt bezzeg nem írja ki. Tehát itt most ezekkel a problémákkal állok, s csak ámulok és bámulok. Valami jó ötlete rá valakinek?
Szia !
"Csak" tapasztalatot tudok veled megosztani : "jóélet" full HD monitor-tv CSAK HD (19xx*10xx) felbontású jelet hajlandó elfogadni a PC bemenetén ...? (DVI->HDMI madzaggal hajtva meg hol megy hol nem ..)
Üdv! a join.me oldalán a program újratelepítését, böngésző flash újratelepítést, videokártya driver újratelepítést ajánlanak.
Ha csak pc-pc közti irányítás kell hang és maszlag nélkül akkor próbáld például valamelyik VNC-t. Esetleg teamviewer.
Sziasztok meghalt a laposom, ami nekem létfontosságú jelenleg. (Pont jönnek a ZH-k)
Nem nagyon van lehetőségem gépezni. Mivel amíg van HÖK vagy könyvtár addig ált.-ban padban ülök. A hiba ugyanez: villogó power LED (A proci melegszik, tölti az akkut, de semmi egyéb.) Több helyen is proci hibát olvastam. Mi erről a véleményetek? Mi lehet még rossz? (Mert nem akarok megvenni egy procit és a végén kiderül hogy mégsem az volt a gond, amit találtam az csak postával jönne, emiatt sok idő és nem biztos hogy az a gond, így addig nem vennék bele amíg meg nem erősítitek.) A segítséget előre is köszönöm. Üdv.: Miki
Sziasztok!
Segítsetek tanácsokkal, mi történt a (Toshiba 2011-kiadás) laptoppal, hogy egyik napról a másikra nem működik a képernyőkímélő annak ellenére sem, hogy újból beállítottam? Nem tudom, hogy az internetszolgáltató váltás hatással lehetett rá? Segítségeteket köszönettel veszem. Üdv. Jordi A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2012
Szia! Oprendszer? Rákötött egér van e? Ha van húzd ki és nézd meg úgy is. Szologáltatónak ehhez semmi köze, virus ellenőrzés stb javasolt!
Szia Kokozo!
Köszönöm válaszodat, vezetéknélküli egér van. AVG virusírtóm de, végigfuttatom. Üdv. Jordi.
Szia!
Elnézést, tényleg nem olvastam el csak kerestem hová tudnék ilyen témával írni és segítséget kérni. Üdv. Jordi Szerkesztve, tudunk olvasni, nem kell kiemelni az írásodat! A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2012
Szia! Én a malwarebytes-t ajánlanám, mert hoztak hozzám egy gépet amin nod volt és a nod mellett ez a progi 250 találatot jelzett! amiből csak 3 volt hamis riasztás tehát a nod a maradék 247-el se foglalkozott ami miatt a gép már lassan használhatatlanná vált. Avast után is fogdos mindig párat avg után is. Egy próbát megérhet mindenkinek főleg hogy ingyenes verzió.
Sziasztok! Van 2 asrock deszkam, az egyik allapotarol nem tudok semmit, a masik allitolag azert volt lecserelve, mert elszallt az usb kontrollere. Tipusok:K8NF4G-SATA2 es K8UPGRADE-NF3. Van egy procim is, AMD Sempron SDA2600AI02BX. Az elsovel nem csinal semmit, mintha teljesen meg lenne halva, azon kivul, hogy a deli hid hutoje nem olyan hideg, mint az eszakie vagy a procie. A masikkal a kovetkezot muveli: mikor bekapcsolom a tapot, az el is indul, de a power gombot nyomva tartva leall. A power ujboli megnyomasara a tap elindul, de a proci ventije nehany mp-kent remeg, de nem forog. Mas eletjel nincs, se kep, se sipolas azon kivul, hogy a deli hid hutoje erezhetoe melegszik. Na es a proci is. Szerintetek itt a proci a hibas, vagy a deszkak?
Szia kokozo!
Köszönöm a tanácsot, megvan a hunyó, a vezetéknélküli egér okozta a galibát. Évek óta használom de most újra kellett telepítenem. Nem vagyok szgpes szaki ezért van még 1 kérdésem. Netszolgáltatót váltottam, azelőtt mindig ugyanaz az IP cím jelent meg, hogy ezt...az IP címet használja ez a számítógép, most 24 óra alatt 3 féle IP cím jelent meg. Hogy van ez? Miért változik ugyanazon szolgáltatótól a számgépem IP címe? Köszönöm a tanácsot. Legyen 1 szép napod ma is. Üdv. Jordi
Szia! Vannak olyan szolgáltatók akik fix ip-t biztosítanak alapból és vannak akik ezt csak pénzért hajlandóak bevállalni. A jelenlegi szolgáltatód dinamikus ip kiosztással működik, ami annyit jelent hogy akár minden újracsatlakozáskor új ip-d lesz! Ennek oka általában az hogy a szolgáltatónak több előfizetője van mint amennyi ip-t ki tudna egyszerre osztani, de mivel a gépek általában nem mennek egyszerre így ezt meg tudja oldani ezzel a trükkel.
Üdv: Kokozo
Szia! Kedves vagy.! Ez jó vagy rossz? arra gondolok, hogy ez negatívan befolyásol?
Üdv. Jordi
Ha csak alap netes dolgokat művelsz akkor mindegy amennyiben DC++-ol vagy FTP szervert futtatsz a gépeden, vagy bármilyen olyan programot amihez kell a fix ip ebben az esetben rosszabbul jársz, bár ilyenkor is van alternatíva, valamelyik noip vagy dyndns szolgáltató.
Ha szükséged volna fix ip-re, akkor hátrányos volna.
Ha nem tudod, hogy szükséged van-e fix ip-re, akkor valószínűleg nincs rá szükséged.
Üdv!Nekem tönkre ment a videokártyám és csere óta nem látja az 500 GB-os vinyómat,mi lehet a gond??
Bármi lehet, de kicsi a táp valószínűleg.
Szia!
Tényleg nem tudom, hogy szükségem van-e fix ip-re, annyit tudok, hogy 6 évet voltam ugyanannál a szolgáltatónál és soha nem változott az ip cím. Most váltottam netszolgáltatót és ennél naponta 3 x látok változó ip címeket. Nem tudtam, hogy ez mit jelenthet. Köszönöm a válaszokat. Üdv. Jordi
Sziasztok!
Hozak egy PCt azzal a hibával hogy állandóan lefagy. Rögtön memóriára gyanakodtam de a MEM teszt 86 1 passzig lefut aztán az is lefagy de hibát nem ír ki.Alaplap Asrock G31M-VS2. RAM 1GB Kingston DDR2. A jelenség állítólag a nyáron kezdődött a nagy melegben. Néztem a procit de nem melegedett túl.Valami ötlet? A képen látható hűtőhöz hol lehet vagy lehet e rögzítőt kapni?
Ha a memtest is lefagy, akkor simán lehet memória De megnézném a helyedben az alaplapi kondikat nem púposak-e véletlenül...
Hali!
Nincs púpos kondi.Érdekes módon hogy csak egy bizonyos idő után csinálja a lefagyást.Most tettem bele egy másik tápot.Már túl van ez első pass-on de még megy.
A procihűtőt vedd le, vedd ki a procit, takarítsd meg a hővezetőfelületét, és pasztázd újra, majd vissza mindent. Nézd meg hogy ráfeszül-e a hűtő. Mert nekem is volt már ilyen gép bajom. El volt repedve a hűtő felfogató és nem szorította hozzá a procihoz. (Az is random lefagyott, meg kikapcsolt.) Ha van tartalék memória, akkor tedd be azt. (Nem árt megtakarítani valami alkoholos oldattal az érintkezőit.) Amúgy ha belépsz BIOS-ba és ott maradsz hosszabb ideig, akkor is lefagy?
Üdv.: Miki
Hali!
Idézet: „Amúgy ha belépsz BIOS-ba és ott maradsz hosszabb ideig, akkor is lefagy?” Nem tudom még nem próbáltam.Viszont észrevettem hogy a déli híd nagyon meleg.Kapott egy ventit várom az eredményt. RAM teszt: Végig megy egyszer ,nem talál hibát,aztán közel a második teszt befejezése előtt lefagy ,legalábbis a teszt órája nem mozdul de a kis piros "+" jel villog. Időközben átment a pass 2-őn ,de mivel kivettem a videó kártyát,és adtam neki hütést nem tudom mi segített.
Sziasztok, továbbléptem a hibakeresésben. Vettem bele egy procit. Ma meg is jött. (A proci elvileg jó, de a hiba ugyanaz.) Szerintetek érdemes még ezzel a géppel foglalkoznom, vagy hagyjam a fenébe. Tuti hogy valami alaplapi hiba van. Ebből hibajelenségből (korábbi HSZ-omban a link), ki mire tippel. (Hallottam már pár ötletet, de nem tudom hogy azokat a hibákat hogyan lehetne orvosolni. Északi és Déli híd hibát mondtak a haverok.)
Üdv.: Miki
Hali!
Talán ha leírnád hogy milyen laptopról van szó többen írnának segítő hozzászólást.
Acer Aspire 7520 Hibajelenség: Bekapcsolás után csak a power LED villog kb 3-4 másodpercig világít, utána ugyaneddig nem. (Periodikusan, amíg ki nem veszem az akkut és ki nem húzom a töltőt.) Ahogy olvasgattam még a youtube-os videók alatt sok helyen GPU reballt javasolnak. (Ezt sokan otthon 7-8 perces 200°C-os sütéssel oldották meg. És sok embernek működik.) Én viszont kúltúráltabban fogom megoldni, mivel a sulinkban van erre megfelelő gép. És reménykedem hogy az a baja. De ma este porcikáira szedem ismét és alaposan átnézem az alaplapot. Ezt eddig azért nem tettem meg, mivel bíztam benne hogy csak a proci halt meg, de kiderült hogy nem. :S De most van nálam egy donor laptop, amit szervízben visszadobtak hogy kuka, nekem meg furcsa módon sikerült megcsinálni. És addig amíg a másikkal nem jutok dűlőre jó lesz ez. (Mondjuk ez többet tud, mint az, így még nem tudom mi is lesz. Azért az mondjuk vicces hogy 3 Acer-em van és mind rossz. Az egyik videokari hibás, a 7520-as alaplap hibás, ez meg most még működik. De a 7520-ast nagyon megszerettem.)
Üdv.: Miki A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2012
"DVI->HDMI madzaggal hajtva meg hol megy hol nem ..."
Nos én mindkét végén csak sima VGA csatlakozós összekötő-kábellel operálok. Olyannal, amivel a számítógép úgy nagy általánosságban össze szokott lenni kapcsolva a monitorral. Nálam ilyen kimenet van a számítógépen (Laptop) és a DVD lejátszón szintén, és ugyanilyen szabvány bemenet fogadja a jeleket a TV készülék hátulján.
Nem lenne elég ehhez 4 db. hosszabbfajta csavar alátéttel, kis spirálrugóval? Az alaplapon a proci körül többnyire minden bizonnyal megvannak hozzá az "ellenlyukak".
Vagy, ha Nálad már "minden kötél szakad", akkor vegyél egy új ventit. Elég olcsón megszámítják a Rottenbiller utca 4/B (majdnem a Baross térnél) a PC-Max üzletében. Ott bizony mindenféle számítógépes földi jó dolog megkapható - viszonylag jó áron és potom pénzért. |
Bejelentkezés
Hirdetés |