Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   339 / 1152
(#) Edina91 hozzászólása Okt 3, 2012 /

Értem és köszönöm a segítséget.
(#) Ninoo hozzászólása Okt 3, 2012 /

Sziasztok!
Join. Me nevű képernyő megosztóval van gondom. Csak egy fekete képernyő látszik a távoli gépen.Vagyis ahol néznék a gazda gépet, ott csak feketeség van. Persze a kurzor látszik. Két gépem van, ha az egyikről megy a joinme, a másikon látszik minden. Fordítva nem működik. Pedig pont azt a gépet szeretném, ha elérnék távolról. A videókártya beállításai, vagy valamelyik böngészős kiegészítő miatt van ez? Mit tehetek?
Ha a laptopról indítom a joint, akkor nem látható, és ezen a gépen van alaplapi, és 2. videókártya is. Ezért gondolom, hogy esetleg ez is lehet az oka.
Vagy esetleg a tűzfal szórakozik?
üdv
(#) lac08 hozzászólása Okt 5, 2012 /

Üdv mindenkinek!

Van egy Samsung 81 cm-es full HD-s LED TV-m, amelynek a beépített monitorcsatlakozójához lehetne a megfelelő jelkábellel csatlakozni. Tehát a TV mintegy monitorként (is) használható.
Ezzel kapcsolatos kérdéseim, problémáim:

Egy régebbi (P2 MMX233) számítógépet hozzátéve Win98-cal simán működik. Ez OK!

1. viszont a gyerek laptopját hozzácsatlakoztatva nem jelenik meg kép. (pedig át van benne állítva a külső megjelenítés lehetősége)

2. a gyerek DVD lejátszóján viszont hátul van egy ugyanolyan 15 tűs D-SUB kimenet, amilyen a monitorok csatlakozója, ám ezzel a kettőt összekötve a TV-m azt írja ki,
hibás a képfelbontás beállítása.

Hogy azt hol és mennyire kellene beállítani? És hol vagy mivel?
Továbbá - minek a felbontása nem jó? A TV-nek vagy a DVD lejátszó kimenő videokártyájának?
Ezt bezzeg nem írja ki.
Tehát itt most ezekkel a problémákkal állok, s csak ámulok és bámulok.

Valami jó ötlete rá valakinek?
(#) Macsek71 válasza lac08 hozzászólására (») Okt 5, 2012 /

Szia !

"Csak" tapasztalatot tudok veled megosztani :
"jóélet" full HD monitor-tv CSAK HD (19xx*10xx) felbontású jelet hajlandó elfogadni a PC bemenetén ...? (DVI->HDMI madzaggal hajtva meg hol megy hol nem ..)
(#) Hury válasza Ninoo hozzászólására (») Okt 5, 2012 /

Üdv! a join.me oldalán a program újratelepítését, böngésző flash újratelepítést, videokártya driver újratelepítést ajánlanak.

Ha csak pc-pc közti irányítás kell hang és maszlag nélkül akkor próbáld például valamelyik VNC-t. Esetleg teamviewer.
(#) bankimajki hozzászólása Okt 8, 2012 /

Sziasztok meghalt a laposom, ami nekem létfontosságú jelenleg. (Pont jönnek a ZH-k)
Nem nagyon van lehetőségem gépezni. Mivel amíg van HÖK vagy könyvtár addig ált.-ban padban ülök. A hiba ugyanez: villogó power LED
(A proci melegszik, tölti az akkut, de semmi egyéb.) Több helyen is proci hibát olvastam. Mi erről a véleményetek? Mi lehet még rossz? (Mert nem akarok megvenni egy procit és a végén kiderül hogy mégsem az volt a gond, amit találtam az csak postával jönne, emiatt sok idő és nem biztos hogy az a gond, így addig nem vennék bele amíg meg nem erősítitek.)
A segítséget előre is köszönöm.

Üdv.: Miki
(#) Jordi hozzászólása Okt 10, 2012 /

Sziasztok!
Segítsetek tanácsokkal, mi történt a (Toshiba 2011-kiadás) laptoppal, hogy egyik napról a másikra nem működik a képernyőkímélő annak ellenére sem, hogy újból beállítottam? Nem tudom, hogy az internetszolgáltató váltás hatással lehetett rá?
Segítségeteket köszönettel veszem.
Üdv. Jordi
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2012
(#) kokozo válasza Jordi hozzászólására (») Okt 10, 2012 / 1

Szia! Oprendszer? Rákötött egér van e? Ha van húzd ki és nézd meg úgy is. Szologáltatónak ehhez semmi köze, virus ellenőrzés stb javasolt!
(#) Jordi válasza kokozo hozzászólására (») Okt 10, 2012 /

Szia Kokozo!

Köszönöm válaszodat, vezetéknélküli egér van. AVG virusírtóm de, végigfuttatom.
Üdv. Jordi.
(#) Jordi válasza (») Okt 10, 2012 /

Szia!
Elnézést, tényleg nem olvastam el csak kerestem hová tudnék ilyen témával írni és segítséget kérni.
Üdv. Jordi

Szerkesztve, tudunk olvasni, nem kell kiemelni az írásodat!
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2012
(#) kokozo válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 10, 2012 / 1

Szia! Én a malwarebytes-t ajánlanám, mert hoztak hozzám egy gépet amin nod volt és a nod mellett ez a progi 250 találatot jelzett! amiből csak 3 volt hamis riasztás tehát a nod a maradék 247-el se foglalkozott ami miatt a gép már lassan használhatatlanná vált. Avast után is fogdos mindig párat avg után is. Egy próbát megérhet mindenkinek főleg hogy ingyenes verzió.
(#) pika75 hozzászólása Okt 10, 2012 /

Sziasztok! Van 2 asrock deszkam, az egyik allapotarol nem tudok semmit, a masik allitolag azert volt lecserelve, mert elszallt az usb kontrollere. Tipusok:K8NF4G-SATA2 es K8UPGRADE-NF3. Van egy procim is, AMD Sempron SDA2600AI02BX. Az elsovel nem csinal semmit, mintha teljesen meg lenne halva, azon kivul, hogy a deli hid hutoje nem olyan hideg, mint az eszakie vagy a procie. A masikkal a kovetkezot muveli: mikor bekapcsolom a tapot, az el is indul, de a power gombot nyomva tartva leall. A power ujboli megnyomasara a tap elindul, de a proci ventije nehany mp-kent remeg, de nem forog. Mas eletjel nincs, se kep, se sipolas azon kivul, hogy a deli hid hutoje erezhetoe melegszik. Na es a proci is. Szerintetek itt a proci a hibas, vagy a deszkak?
(#) Jordi válasza kokozo hozzászólására (») Okt 11, 2012 /

Szia kokozo!
Köszönöm a tanácsot, megvan a hunyó, a vezetéknélküli egér okozta a galibát. Évek óta használom de most újra kellett telepítenem. Nem vagyok szgpes szaki ezért van még 1 kérdésem. Netszolgáltatót váltottam, azelőtt mindig ugyanaz az IP cím jelent meg, hogy ezt...az IP címet használja ez a számítógép, most 24 óra alatt 3 féle IP cím jelent meg. Hogy van ez? Miért változik ugyanazon szolgáltatótól a számgépem IP címe?
Köszönöm a tanácsot.
Legyen 1 szép napod ma is.
Üdv. Jordi
(#) kokozo válasza Jordi hozzászólására (») Okt 11, 2012 / 1

Szia! Vannak olyan szolgáltatók akik fix ip-t biztosítanak alapból és vannak akik ezt csak pénzért hajlandóak bevállalni. A jelenlegi szolgáltatód dinamikus ip kiosztással működik, ami annyit jelent hogy akár minden újracsatlakozáskor új ip-d lesz! Ennek oka általában az hogy a szolgáltatónak több előfizetője van mint amennyi ip-t ki tudna egyszerre osztani, de mivel a gépek általában nem mennek egyszerre így ezt meg tudja oldani ezzel a trükkel.
Üdv: Kokozo
(#) Jordi válasza kokozo hozzászólására (») Okt 11, 2012 /

Szia! Kedves vagy.! Ez jó vagy rossz? arra gondolok, hogy ez negatívan befolyásol?

Üdv. Jordi
(#) kokozo válasza Jordi hozzászólására (») Okt 11, 2012 / 1

Ha csak alap netes dolgokat művelsz akkor mindegy amennyiben DC++-ol vagy FTP szervert futtatsz a gépeden, vagy bármilyen olyan programot amihez kell a fix ip ebben az esetben rosszabbul jársz, bár ilyenkor is van alternatíva, valamelyik noip vagy dyndns szolgáltató.
(#) _vl_ válasza Jordi hozzászólására (») Okt 11, 2012 / 1

Ha szükséged volna fix ip-re, akkor hátrányos volna.
Ha nem tudod, hogy szükséged van-e fix ip-re, akkor valószínűleg nincs rá szükséged.
(#) geza1964 hozzászólása Okt 11, 2012 /

Üdv!Nekem tönkre ment a videokártyám és csere óta nem látja az 500 GB-os vinyómat,mi lehet a gond??
(#) kokozo válasza geza1964 hozzászólására (») Okt 11, 2012 /

Bármi lehet, de kicsi a táp valószínűleg.
(#) Jordi válasza _vl_ hozzászólására (») Okt 11, 2012 /

Szia!
Tényleg nem tudom, hogy szükségem van-e fix ip-re, annyit tudok, hogy 6 évet voltam ugyanannál a szolgáltatónál és soha nem változott az ip cím. Most váltottam netszolgáltatót és ennél naponta 3 x látok változó ip címeket. Nem tudtam, hogy ez mit jelenthet.
Köszönöm a válaszokat.
Üdv. Jordi
(#) belfi2 hozzászólása Okt 11, 2012 /

Sziasztok!

Hozak egy PCt azzal a hibával hogy állandóan lefagy. Rögtön memóriára gyanakodtam de a MEM teszt 86 1 passzig lefut aztán az is lefagy de hibát nem ír ki.Alaplap Asrock G31M-VS2. RAM 1GB Kingston DDR2. A jelenség állítólag a nyáron kezdődött a nagy melegben. Néztem a procit de nem melegedett túl.Valami ötlet?

A képen látható hűtőhöz hol lehet vagy lehet e rögzítőt kapni?

hűtő.jpg

(#) bbb válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 11, 2012 /

Ha a memtest is lefagy, akkor simán lehet memória De megnézném a helyedben az alaplapi kondikat nem púposak-e véletlenül...
(#) belfi2 válasza bbb hozzászólására (») Okt 11, 2012 /

Hali!

Nincs púpos kondi.Érdekes módon hogy csak egy bizonyos idő után csinálja a lefagyást.Most tettem bele egy másik tápot.Már túl van ez első pass-on de még megy.
(#) bankimajki válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 11, 2012 /

A procihűtőt vedd le, vedd ki a procit, takarítsd meg a hővezetőfelületét, és pasztázd újra, majd vissza mindent. Nézd meg hogy ráfeszül-e a hűtő. Mert nekem is volt már ilyen gép bajom. El volt repedve a hűtő felfogató és nem szorította hozzá a procihoz. (Az is random lefagyott, meg kikapcsolt.) Ha van tartalék memória, akkor tedd be azt. (Nem árt megtakarítani valami alkoholos oldattal az érintkezőit.) Amúgy ha belépsz BIOS-ba és ott maradsz hosszabb ideig, akkor is lefagy?

(#) belfi2 válasza bankimajki hozzászólására (») Okt 11, 2012 /

Hali!

Idézet:
„Amúgy ha belépsz BIOS-ba és ott maradsz hosszabb ideig, akkor is lefagy?”

Nem tudom még nem próbáltam.Viszont észrevettem hogy a déli híd nagyon meleg.Kapott egy ventit várom az eredményt.
RAM teszt: Végig megy egyszer ,nem talál hibát,aztán közel a második teszt befejezése előtt lefagy ,legalábbis a teszt órája nem mozdul de a kis piros "+" jel villog.
Időközben átment a pass 2-őn ,de mivel kivettem a videó kártyát,és adtam neki hütést nem tudom mi segített.
(#) bankimajki válasza bankimajki hozzászólására (») Okt 12, 2012 /

Sziasztok, továbbléptem a hibakeresésben. Vettem bele egy procit. Ma meg is jött. (A proci elvileg jó, de a hiba ugyanaz.) Szerintetek érdemes még ezzel a géppel foglalkoznom, vagy hagyjam a fenébe. Tuti hogy valami alaplapi hiba van. Ebből hibajelenségből (korábbi HSZ-omban a link), ki mire tippel. (Hallottam már pár ötletet, de nem tudom hogy azokat a hibákat hogyan lehetne orvosolni. Északi és Déli híd hibát mondtak a haverok.)

(#) belfi2 válasza bankimajki hozzászólására (») Okt 12, 2012 /

Hali!

Talán ha leírnád hogy milyen laptopról van szó többen írnának segítő hozzászólást.
(#) bankimajki válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 12, 2012 /

Acer Aspire 7520 Hibajelenség: Bekapcsolás után csak a power LED villog kb 3-4 másodpercig világít, utána ugyaneddig nem. (Periodikusan, amíg ki nem veszem az akkut és ki nem húzom a töltőt.) Ahogy olvasgattam még a youtube-os videók alatt sok helyen GPU reballt javasolnak. (Ezt sokan otthon 7-8 perces 200°C-os sütéssel oldották meg. És sok embernek működik.) Én viszont kúltúráltabban fogom megoldni, mivel a sulinkban van erre megfelelő gép. És reménykedem hogy az a baja. De ma este porcikáira szedem ismét és alaposan átnézem az alaplapot. Ezt eddig azért nem tettem meg, mivel bíztam benne hogy csak a proci halt meg, de kiderült hogy nem. :S De most van nálam egy donor laptop, amit szervízben visszadobtak hogy kuka, nekem meg furcsa módon sikerült megcsinálni. És addig amíg a másikkal nem jutok dűlőre jó lesz ez. (Mondjuk ez többet tud, mint az, így még nem tudom mi is lesz. Azért az mondjuk vicces hogy 3 Acer-em van és mind rossz. Az egyik videokari hibás, a 7520-as alaplap hibás, ez meg most még működik. De a 7520-ast nagyon megszerettem.)

A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2012
(#) lac08 válasza Macsek71 hozzászólására (») Okt 13, 2012 /

"DVI->HDMI madzaggal hajtva meg hol megy hol nem ..."

Nos én mindkét végén csak sima VGA csatlakozós összekötő-kábellel operálok.
Olyannal, amivel a számítógép úgy nagy általánosságban össze szokott lenni kapcsolva a monitorral.
Nálam ilyen kimenet van a számítógépen (Laptop) és a DVD lejátszón szintén, és ugyanilyen szabvány bemenet fogadja a jeleket a TV készülék hátulján.
(#) lac08 válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 13, 2012 /

Nem lenne elég ehhez 4 db. hosszabbfajta csavar alátéttel, kis spirálrugóval? Az alaplapon a proci körül többnyire minden bizonnyal megvannak hozzá az "ellenlyukak".

Vagy,
ha Nálad már "minden kötél szakad", akkor vegyél egy új ventit.
Elég olcsón megszámítják a Rottenbiller utca 4/B (majdnem a Baross térnél) a PC-Max üzletében. Ott bizony mindenféle számítógépes földi jó dolog megkapható - viszonylag jó áron és potom pénzért.
Következő: »»   339 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem