Fórum témák
» Több friss téma |
Igen Pucuka!
Ezt a lehetőséget ki kellett aknázni. Ráadásul 0,5 mm-es huzalból van a kitelepülős dipólom, ami talán még rátett egy lapáttal, úgy sem kellett, hogy szélesen működjön. Rumcájsz kérdésére válaszolva : most csak SSB módban forgalmaztunk valamint 2m FM. Most meg amíg írok szépen jönnek SSTV-n az állomások 14MHz-n.
Az jó, mert Váckisújfalun van egy patakkal átvezetett telkem. Igazából elültettem a fűzfákat, 5 éve, és most kezdenek jó magasságban lenni 20 méterre
![]()
Sziasztok!
Egyre jobb a terjedés esténként az alsó sávokon pl.80m-en. Érdekes kísérletezni kis teljesítménnyel. Ha van kedvetek , csatlakozzatok hozzám néhány kísérletre! Most készítettem egy 1Wattos VFO-s adót, majd kiegészítem egy FET-es kb. 5Wattos végfokkal. November 1-től 7-ig lesz 80m-en a HA-QRP verseny amit én inkább aktivitásnak neveznék, valamint kiváló lehetőség tesztelgetni más QRP állomásokkal a rig-ünket. Üdv. 73! Gábor
Sziasztok!
Létezik olyan program ami számítógép hangbemenetre kapcsolt audiojelet dekódol? Nekem a CW-t kéne visszafejteni. Websdr-ről leveszem azt egy kábellel vissza a gépnek a vonalbemenetre és ezt kéne visszafejteni mit írnak. Beszélgetést nem nagyon hallok de távíró mindig van. Esetleg aki tud más programokat is SSSTV és ilyenek külföldön szoktam hallani nagyon megköszönném ha linkelnétek de a legfontosabba CW! üdv! ![]()
Üdv!
Én mixw-t használok, de törve és a mixw nem olyan jó cw-re inkább psk, sstv, géptávíróhoz meg még pár csodához jó... Próbáld ki a multipsk programot, annak az amatőr része ingyen használható. A legjobb szerintem a cwget, de az sem ingyenes. 73&DX! HG8-654
Szia! SSTV-re nekem az MMSSTV vált be a legjobban.
Egy linket tudnál adni ahonnan letölthetem amit te használsz? Nekem a CWGet-tel van vmi bajom mert csak e-t meg t-t ír ki. XD Ír még párat de elvétve. És akkor is eket meg téket ír ha nem is megy a websdr. Lehet vmi zavar a kábelen? De nem hiszem mert nyomtam hangrögzítőt és maxra véve a hangfalakat sem hallottam semmi zavart.
A FET es végfokot én is megcsináltam. NAgyon jól működik és elég egyszerű. Jó az a balun ami van neked, én toroidra tekertem a végét és 5 watt megvolt.
Mármint melyiket? A multipsk itt letölthető: Link. A cwget használata egyszerű: a program alsó részén van egy vízszintes piros vonal. Ezzel állíthatod a zajzárat. Ha lehúzod, akkor mindenre random e és t betűt ír ki, mert az e az egy ti a t az egy tá ezért ha nincs értelmes állomás ne lepődj meg ha ezt látod. Fent van a spektrum. Ott állíthatod be a függőleges vonallal a vételi frekit. Az afc-t érdemes kikapcsolni, mert folyton elviszi a venni kívánt frekiről a vonalat.
A mixw-nek a letöltését megadod, ahonnan te leszedted?
![]()
Megtenné valaki hogy leírja a a legjobb multifunkciós dekódoló programot és értékeket meg mindent hogy WEBSdr-rel tudjam használni? Mint fenn írtam a jelet visszavezettem a gépbe egy kábellel. Előre is nagyon megköszönném.
Üdv!
Nem értem mit írjunk le ? Mi az a minden amit még lekéne írnunk ?
Idézet: „leírja a a legjobb multifunkciós dekódoló programot és értékeket meg mindent” Erre a legegyszerűbb válaszom az , hogy RTFUM ! Read The F....ing User Manual! Minden szoftvernek meg van a saját több oldalas HELPJE . Ezt ne kívánd bárkitől is , hogy helyetted elolvassa és értelmezi. Üzemmódokról leírásokat itt is találhatsz : ham.hu HAM WIKI A neked legjobb az ami a gépeden tud probléma nélkül futni. Erőforrásokat nem herdálja el feleslegesen, kis teljesítményű vason se akadozzon. Azonkívül nem okoz gondot a kezelése.Nem pilóta vizsgás. No meg szabadon használható és nem korlátolt fizetős ...stb. Például az MM digiüzemmódok szoftverei SSTVre pl.: MMSTV az egyik ügyes program : MMSSTV weblap RTTY-ra : MMTTY MMTTY PSK-ra DIGIPAN: Digipan weblap Ezek mindegyike néhány MB méretű öreg vasakon is kivállóan futnak. Lehet nem multifunkciósak lásd MixW. De ettől mégis működnek.Egyszerre úgyis csak 1 1 adott frekin lévő 1 féle üzemmódot használsz vételre. A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2012
Köszönöm a segítséget. Angolul nem tudok ha úgy nézzük a fordító se nagyon...
Egy rajzot feltennél?
Akkor a soronkövetkező legfőbb feladat az angoltanulás. Nem lesz károdra egyébként is. Addíg pedig segít a szótár, és a gugli is. Ebben a szakmában nélkülözhetetlen.
Sziasztok!
Jól el lehet szórakozni ezekkel a FET-ekkel. Természetesen a "mit bír" című résznél elcsattintottam a képen látható SMD NTD3055L FET-et. De rögvest beszereltem egy másikat és azt már óvatosabban kezeltem. Nos ez 12V tápról kb. 0,7W meghajtással ad le 7Watt RF teljesítményt. Majd holnap lefotózom a rajzát is. Ma elkészítettem a 7 tagú alul áteresztő szűrőt is a kimenetére és szép szinuszos a jel. Érdemes lenne kipróbálni magyar vasmagokkal is, mert pl. ez a kétlyukas AMIDON 43-as anyag nem csoda, hogy szépen átviszi a jelet. A héten kiszabtam egy sasszit is a szerkezetnek, hogy ne csak panel szinten működjön. holnap fojt-köv.
Én az IRF verziókkal, és világító testből bontott eszközökkel kísérleteztem. Az alábbi tapasztalataim vannak: Fordított táp ellen dióda célszerű. A gatet védeni kell zenerrel. A tápfesz függvényében nyugalmi áramot kell állítani. 15 18 Voltról nagy nafta jön ki. Hűteni kell, ezért esetleg nem SMD verióval próbálkoznék. A toroid anyagokkal való kísérletezésről letettem. Csak a bevált anyagok,,, és ebayen nem is drága. Persze ha van egy marék gyűrű az más. A kimenetre célszerű egy 330 ohmos ellenállást tenni, ha leszaladna a műterhelés, túléli a fet.
Read The F....ing User Manual!
Hát ezen szakadtam.
Szia,
ha gép adja a szöveget, akkor a programmal fogod tudni dekódolni. Ha kézzel adnak változik a sebesség, a szavak közötti szünet, begyorsul - lelassul. Én annó rengeteget szenvedtem vele, inkább megtanultam a "nyelvet" és levizsgáztam belőle. Azóta a Morse-t nem igazán gyakorlom.
Itt a DigiPan van kicsit részletesebben leírva : digipan leírasa
Ebből remélhetőlag már eltudsz indulni. 55! PSKról :PSK-leírás egyébb érdekesebb cikkek ugyan itt PSKról és másról is: teljes könyvtár tartalma A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2012
A rajzon piros pöttyel jelöltem a T2 tekercseinek kezdetét a fázis helyes bekötés végett.
Igen itt is a nyugalmi áram kényelmes 20mA elegendő. Ha 1W-tól nagyobb teljesítmény menne be akkor érdemes a Gate-t védeni egy 15V-os Zener diódával. Jelenleg egy IRLZ34N típusú FET van betéve, de csak 80m-en teszteltem itt jó. A kimenetre egy 7 tagú alul áteresztő szűrőt építettem 3,8MHz körüli levágási frekvenciával rendelkezik.
Én a BITX rádió végfokát építettem meg. Annyi a különbség, hogy van még egy BC301 meghajtó fokozat, és nincs neutralizáció.
Elnézést, hogy a szöveg francia, de a rajz alapján egyértelmű. Nekem kicsit más nyákom lett, de szinte azonos rajzzal.
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2012
Tetszik ez a BITX QRP rig nekem is , régebben is nézegettem.
Igaz fióksöprőnek tünik, mert minden közös fokozat 2szer szerepel benne. De legalább nem kell relézni ide oda csak tápot kell ki/be kapcsolgatni erről arra ![]() qrpkits-bitx
Akkor lefényképezem az enyémet, mert itt van mellettem. Annyira olcsóak a passzív alkatrészek és a tranyók, hogy sokkal kevesebb hibával meg lehet építeni a rádiót relé nélkül, ráadásul lehet kapni gyári nyákot interneten hozzá ami külön előny. ( bár én vasaltam). A fokozatokat be lehet állítani egyesével, és mivel DDS VFO-t használok nagyon jól használható készülék születhet. Az alkatrész ára kb 3000 Ft és nincs benne vacak IC és társai. Az indiai kolléga pont ezért tervezte így. A bitx videó Itt van róla működés közben videó, magáért beszél!
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2012
Most nézem, hogy amit linket küldtél, az a módosított verzió, dupla FET-es végfokkal. Ez drága. Az olcó verzió a videón linkelt BITX 20.
A FET-ek párhuzamosításával a gőz könnyen növelhető? Próbáltad már?
Sziasztok!Nem találtam más témát,ezért nyitottam újat.
Van nekem egy RTLSDR-em,amit megpiszkáltunk,hogy működjön a directsampling,vagyis tudjam vételezni a 0-30MHZ-es sávot is.Ez működik is,csak az összes FM adó benne van,+ még néhány helyen az MR4 meg a Kossuth is.Nem lehetne ezzel valamit csinálni,hogy legalább csak kissebb mértébken zavarjon be?Mert az FM adók fél MHZ-eket elnyomnak.Köszi előre is! |
Bejelentkezés
Hirdetés |