Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LC mérő
Csak,hogy szaporítsam a szót,egy oldallal előrébb p_istvan hozzászólására sem reagált senki.Én megnéztem István által mellékelt linket,érdemes.Ez is azt bizonyítja,hogy valóban egy szuper műszert alkottak a Tisztelt szerzők,mert másokat,más honban is megihletett.
Üdvözöllek Gábor!
Én a mondó vagyok, hogy még jó, hogy ez a műszer eredetileg PIC platformra készült, mert az AVR-ekkel sokkal több gondunk van! Most lehet páran rám támadnak, de mivel ezzel és azzal is van dolgom, látom a különbséget! Például a Component Teszeter AVR-jei felprogramozás után ugyan abban a panelben más-más értéket mérnek, így egy rakat hex van készen,és ami nem hozza pl. az 1nF-ot, abba írom a következő hex-et ami más beállításokat használ. Én nem lettem AVR fun, sajna! De tetszett a probálkozás! Leiszt Jani
Szervusz János!
Valóban jó ez a pic-kes LCM3,nekem még a legelső verziós van meg,azóta is tökéletesen működik.A Component Teszeter AVR-jeivel kapcsolatban egyetértek veled,nekem is megvan a "műszer",a maga nemében jó,de nem laborgépezet.Az említett gondokról az eredeti oldalon is beszéltek.Az AVR-es LCM3 klónoknál is előfordulhatnak "hibák",még teljesen nem olvastam végig a fórumukat.Jut eszembe,küldtem itt az oldalon PÜ-t,nézd meg a linket hátha érdekel.
Az avr-es műszerrel lehet csak annyi a gond, hogy nem lett ennyire precízre kifejlesztve, mint ez. Ezen elég sokat dolgoztak, hogy ennyire megbízható és pontos legyen, lehet abba nem fektettek ennyi energiát.
Az AVR-es "semiconductor teszter" nem kapacitásmérő, csupán saccoló. Tranzisztorokat, feteket és egyéb félvezetőket viszont remekül lehet vele tesztelni bekötésileg is. Szerintem elsősorban erre fejlesztették ki....
Talán még annyit leírnék, hogy ez a műszer egy kiváló precíz konstrukció, és köszönetem érte a fejlesztőknek! Nagyon pontosan mér az olcsón kivitelezhetősége ellenére. Aki nem akar visszaolvasni annak leírom, hogy nekem az égetéssel voltak gondjaim, mert hagyományos párhuzamos égetővel végeztem és a konfig nem került beégetésre megfelelően, ezáltal nem mért ESR-t(kérdőjel csupán) és a bekapcsolási frekvenciák is nagyon eltértek egy normálisan működő példánytól. Kapacitást viszont meglepően pontosan mért így is. Akinek hasonló gondja van, egész nyugodtan gondolhat az égetésre is mint hibára... Üdv mindenkinek
Szervusz Gábor!
Ha boldogulsz az orosszal, van időd és még nem láttad: Bővebben: Link (10 hónap és kb 1500 hozzászólás a témáben) A google és a többi fordító elég érdekesen fordít vagy inkább ferdít oroszból, én meg sajnos jobbára már csak a betükre emlékszem. De így is érdemes átböngészni, csak kicsit több idő kell hozzá. Van még sok más érdekes topik is azon a forumon, csak hát a nyelv...
Szervusz István!
Köszönöm a linket és az AVR-es LCM3 -ét is.Mindkettőt végig fogom nézegetni,már eldöntöttem,már jártam többször is mindkettőn.Sajnos az orosz nekem is csak "emlék" (40 évvel ezelőtt tanultam,már amit),de próbálok kihámozni belőle amit tudok + némi képzelőerő is szükségeltetik.
Üdvözöllek Gábor!
[off]Bocs, hogy nem értettem milyen linkről írsz, de most megnéztem! Ezt a vállogatást teljes egészében egy fájlban le lehet tölteni! Valaki a Tanyán egyszer belinkelte! De azért köszi! Mindig van olyan műszeres oldal amit nem ismerek, néhány nappal ezelőtt egy olasz oldalra hívták fel a figyelmem, nem tudtam letölteni, nem volt annyi hely a gépemen! Brutális![/off
Sziasztok.Valaki meg tudná írni , hogy a pic programját honnan tudnám letölteni.
Az orosz AVR-es műszer rugásra indul, cirka 1500ft az anyagköltsége(200ft AVR, 600ft kijelző+többi lom) előnye, hogy a panelbe beültethető bármilyen modemből kibelezett relé is jó, és van forráskód ami egyénileg szabható....A panel szellőssebb és áttekinthetőbb. Tehát müx és pontos is mérésileg
Tudja mindazt mint az LCM3 ? (nem neztem ennyire utanna) Beleertve a memoriaeffektust is?
Nekem szimpibb az avr meg hogy kulso komparatort hasznal.
Nyilván akkora munka nincs a fejlesztése mögött, mint az eredeti PIC-es fejlesztés mögött, hiszen ez annak a átörökítése AVR-re(még nem derült ki mennyi kompromisszum árán).
A publikációban is "LCM3 klónként" szerepel. Kapacitás és Esr mérést próbáltam aminél pontosnak bizonyult. A külső komparátor és a nagyon olcsó mivolta tette számomra is vonzóvá.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy 330µF/16V-os kondinál -45mOhm-ot mutat a műszer.Minuszos értékkel most találkoztam először mióta használom.Ez konkrétan mit jelez?Rossz a kondi? Amúgy szuper a műszer!!! Szép napot
Szia!
Az ESR mérő feltéttel kalibráltad a műszert? Üdv.: Feri
Igen ESR kalibrációnál rövidrezártam a két mérőcsúcsot.Arra emlékszem, hogy az érték is stimmelt.Most megint kalibráltam.Újra kimértem a kondikat és most jók lettek az értékek.Stimmeltek a grafikonhoz.De egy másik viszont eltér.220µF/16V 330mOhm-ot mutat.50-60mOhm között kellene lennie szerintem.
Üdv
Szia!
Én nem a grafikont használom. A táblázatban a 220 mikrofarados 16 V-os kondenzátorra 0,33 ohm van megadva, tehát jó a műszer által mutatott érték. ESR értékek táblázata Üdv.: Feri
Szia!
Köszi az infót.Erről a táblázatról jobban le lehet olvasni az értékeket. Szép estét
Szervusz!
Valamit nem jól nézel, mellékeltem a grafikont: 1; 16V -> kék görbe kiválaszt 2; 220 µF-nál visszintes vonal 3; a metszéspontnál az X tengely (ellenállás értékek) leolvas -> 300 mOhm Ha az elvárt értékre vagy kiváncsi, akkr az elkó gyártójának honlapján kell megkeresni az információ! Amúgy az elkókat vagy a műszert ellenőrzöd?
Nos, jelentem: a nitrohigító volt a megoldás. A ragasztót teljesen elpusztította, sőt, vele együtt a csévetestet is nagyrészt feloldotta, csak egy kis trutyi maradt belőle. A ferrit alatti tartórész műanyaga megmaradt (érdekes, milyen anyagból lehet vajon).
Viszont nem vagyok teljesen boldog: a ferritnek csak a felső fele maradt épen, az alsó rész négy darabban jött ki a buliból. Van értelme ragasztgatni, vagy ennek így lőttek?
Szia!
Maradj a mikrónál, egy pohár víz mellé, hogy a magnetron kibírja, és szép fokozatosan melegítsd! Ha fémragasztót használtak azt dremmerllel távolítsd el! Érdemes más magokon gyakorolni! Én rengeteget szétszedtem! Amikor forró a mag használj valami jól szigetelő kesztyűt, mert a szerszámok összeroppantják! Az biztos E-E magra jobb! Leiszt Jani
Szia István!
Szerencsére volt miből válogatnom a 33nF-os kondi helyére.A legkisebb amit találtam 31,8nF-os amellyel az Usr0 semmit nem változott.Ugyanannyi mint az először beépített 33,4nF-os kondenzátorral!Valami ötlet, hogy miért nem változott az Usr0?
Szervusz!
Így belegondolva, ha kisebb a kapacitás ugyanabból az anyagból, akkor ugyanannyival a veszteség és a kettő kompenzálhatja egymást, egyébként is csak pár százalékrol lett volna szó ha csak a kondenzátor változik. A többi dologgal mi van amit a multkor írtam: az induktivitáshoz közeli fémdoboz vagy fém kapcsolóház, másik típusú induktivitás vagy fazékvasmag alkalmazása? (a kapcsoló közelségén javíthat a nyák oldalra forrasztott induktivitás) A veszteség zöme az induktivitásban keletkezik ezért igazából ot lehet kereskedni! A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2012
Lomos piacokon fél négyzetméteres bhg-s és egyéb paneleket lehet venni 2-300 forintért, de ha nagyon köcsög az ember egy kannás borért is adják(200ft). Tele jól szétszedhető fazékmagokkal és a 0,00001%-os kondikkal.....Legutóbb az lhanzi árfekvésében számolgatva 140 ezer forint árú 1nF-es kondit sikerült venni 300 forintért...
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2012
Idézet: -kicsit sok a nulla... „a 0,00001%-os kondikkal.....”
Sziasztok!
A műszer leírásában találtam egy zénerdiódát amit a rajzon nem találok. Valaki megmondaná, hogy hova kell tenni és milyen típusút? •D4-es zéner dióda arra van, hogy a figyelmetlen kezelő ne tegyen k...mérni! Köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |