Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LC mérő

Témaindító: jocoka, idő: Jan 22, 2007
Lapozás: OK   115 / 188
(#) erdgab hozzászólása Okt 22, 2012 /

Csak,hogy szaporítsam a szót,egy oldallal előrébb p_istvan hozzászólására sem reagált senki.Én megnéztem István által mellékelt linket,érdemes.Ez is azt bizonyítja,hogy valóban egy szuper műszert alkottak a Tisztelt szerzők,mert másokat,más honban is megihletett.
(#) (Felhasználó 5823) válasza erdgab hozzászólására (») Okt 22, 2012 /

Üdvözöllek Gábor!

Én a mondó vagyok, hogy még jó, hogy ez a műszer eredetileg PIC platformra készült, mert az AVR-ekkel sokkal több gondunk van! Most lehet páran rám támadnak, de mivel ezzel és azzal is van dolgom, látom a különbséget! Például a Component Teszeter AVR-jei felprogramozás után ugyan abban a panelben más-más értéket mérnek, így egy rakat hex van készen,és ami nem hozza pl. az 1nF-ot, abba írom a következő hex-et ami más beállításokat használ. Én nem lettem AVR fun, sajna! De tetszett a probálkozás!

Leiszt Jani
(#) erdgab válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Okt 22, 2012 /

Szervusz János!
Valóban jó ez a pic-kes LCM3,nekem még a legelső verziós van meg,azóta is tökéletesen működik.A Component Teszeter AVR-jeivel kapcsolatban egyetértek veled,nekem is megvan a "műszer",a maga nemében jó,de nem laborgépezet.Az említett gondokról az eredeti oldalon is beszéltek.Az AVR-es LCM3 klónoknál is előfordulhatnak "hibák",még teljesen nem olvastam végig a fórumukat.Jut eszembe,küldtem itt az oldalon PÜ-t,nézd meg a linket hátha érdekel.
(#) Ricsi89 válasza erdgab hozzászólására (») Okt 22, 2012 1 /

Az avr-es műszerrel lehet csak annyi a gond, hogy nem lett ennyire precízre kifejlesztve, mint ez. Ezen elég sokat dolgoztak, hogy ennyire megbízható és pontos legyen, lehet abba nem fektettek ennyi energiát.
(#) tvmano válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Okt 22, 2012 /

Az AVR-es "semiconductor teszter" nem kapacitásmérő, csupán saccoló. Tranzisztorokat, feteket és egyéb félvezetőket viszont remekül lehet vele tesztelni bekötésileg is. Szerintem elsősorban erre fejlesztették ki....
(#) tvmano hozzászólása Okt 22, 2012 /

Talán még annyit leírnék, hogy ez a műszer egy kiváló precíz konstrukció, és köszönetem érte a fejlesztőknek! Nagyon pontosan mér az olcsón kivitelezhetősége ellenére. Aki nem akar visszaolvasni annak leírom, hogy nekem az égetéssel voltak gondjaim, mert hagyományos párhuzamos égetővel végeztem és a konfig nem került beégetésre megfelelően, ezáltal nem mért ESR-t(kérdőjel csupán) és a bekapcsolási frekvenciák is nagyon eltértek egy normálisan működő példánytól. Kapacitást viszont meglepően pontosan mért így is. Akinek hasonló gondja van, egész nyugodtan gondolhat az égetésre is mint hibára... Üdv mindenkinek
(#) p_istvan válasza erdgab hozzászólására (») Okt 22, 2012 /

Szervusz Gábor!
Ha boldogulsz az orosszal, van időd és még nem láttad: Bővebben: Link
(10 hónap és kb 1500 hozzászólás a témáben) A google és a többi fordító elég érdekesen fordít vagy inkább ferdít oroszból, én meg sajnos jobbára már csak a betükre emlékszem. De így is érdemes átböngészni, csak kicsit több idő kell hozzá. Van még sok más érdekes topik is azon a forumon, csak hát a nyelv...
(#) erdgab válasza p_istvan hozzászólására (») Okt 22, 2012 /

Szervusz István!
Köszönöm a linket és az AVR-es LCM3 -ét is.Mindkettőt végig fogom nézegetni,már eldöntöttem,már jártam többször is mindkettőn.Sajnos az orosz nekem is csak "emlék" (40 évvel ezelőtt tanultam,már amit),de próbálok kihámozni belőle amit tudok + némi képzelőerő is szükségeltetik.
(#) (Felhasználó 5823) válasza erdgab hozzászólására (») Okt 22, 2012 /

Üdvözöllek Gábor!

[off]Bocs, hogy nem értettem milyen linkről írsz, de most megnéztem! Ezt a vállogatást teljes egészében egy fájlban le lehet tölteni! Valaki a Tanyán egyszer belinkelte! De azért köszi! Mindig van olyan műszeres oldal amit nem ismerek, néhány nappal ezelőtt egy olasz oldalra hívták fel a figyelmem, nem tudtam letölteni, nem volt annyi hely a gépemen! Brutális![/off
(#) BODHEAD hozzászólása Okt 26, 2012 /

Sziasztok.Valaki meg tudná írni , hogy a pic programját honnan tudnám letölteni.
(#) (Felhasználó 5823) válasza BODHEAD hozzászólására (») Okt 26, 2012 /

Szia!

Innen! Lap alja!

Bővebben: Link

Leiszt Jani
(#) BODHEAD válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Okt 26, 2012 /

Köszi szépen megpróbálom.
(#) mutyur hozzászólása Okt 27, 2012 /

Az orosz AVR-es műszer rugásra indul, cirka 1500ft az anyagköltsége(200ft AVR, 600ft kijelző+többi lom) előnye, hogy a panelbe beültethető bármilyen modemből kibelezett relé is jó, és van forráskód ami egyénileg szabható....A panel szellőssebb és áttekinthetőbb. Tehát müx és pontos is mérésileg
(#) dB_Thunder válasza mutyur hozzászólására (») Okt 27, 2012 /

Tudja mindazt mint az LCM3 ? (nem neztem ennyire utanna) Beleertve a memoriaeffektust is?
Nekem szimpibb az avr meg hogy kulso komparatort hasznal.
(#) mutyur válasza dB_Thunder hozzászólására (») Okt 28, 2012 /

Nyilván akkora munka nincs a fejlesztése mögött, mint az eredeti PIC-es fejlesztés mögött, hiszen ez annak a átörökítése AVR-re(még nem derült ki mennyi kompromisszum árán).
A publikációban is "LCM3 klónként" szerepel. Kapacitás és Esr mérést próbáltam aminél pontosnak bizonyult. A külső komparátor és a nagyon olcsó mivolta tette számomra is vonzóvá.
(#) (Felhasználó 5823) válasza (») Okt 28, 2012 /

Üdvözöllek!

Értettem!

(#) braner hozzászólása Okt 28, 2012 /

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy 330µF/16V-os kondinál -45mOhm-ot mutat a műszer.Minuszos értékkel most találkoztam először mióta használom.Ez konkrétan mit jelez?Rossz a kondi?
Amúgy szuper a műszer!!!
Szép napot
(#) vargaf válasza braner hozzászólására (») Okt 28, 2012 /

Szia!

Az ESR mérő feltéttel kalibráltad a műszert?

Üdv.: Feri
(#) braner válasza vargaf hozzászólására (») Okt 28, 2012 /

Igen ESR kalibrációnál rövidrezártam a két mérőcsúcsot.Arra emlékszem, hogy az érték is stimmelt.Most megint kalibráltam.Újra kimértem a kondikat és most jók lettek az értékek.Stimmeltek a grafikonhoz.De egy másik viszont eltér.220µF/16V 330mOhm-ot mutat.50-60mOhm között kellene lennie szerintem.
Üdv
(#) vargaf válasza braner hozzászólására (») Okt 28, 2012 /

Szia!

Én nem a grafikont használom. A táblázatban a 220 mikrofarados 16 V-os kondenzátorra 0,33 ohm van megadva, tehát jó a műszer által mutatott érték.

ESR értékek táblázata

Üdv.: Feri
(#) braner válasza vargaf hozzászólására (») Okt 28, 2012 /

Szia!

Köszi az infót.Erről a táblázatról jobban le lehet olvasni az értékeket.
Szép estét
(#) p_istvan válasza braner hozzászólására (») Okt 28, 2012 /

Szervusz!
Valamit nem jól nézel, mellékeltem a grafikont:
1; 16V -> kék görbe kiválaszt
2; 220 µF-nál visszintes vonal
3; a metszéspontnál az X tengely (ellenállás értékek) leolvas -> 300 mOhm

Ha az elvárt értékre vagy kiváncsi, akkr az elkó gyártójának honlapján kell megkeresni az információ!
Amúgy az elkókat vagy a műszert ellenőrzöd?
(#) _vl_ válasza mex hozzászólására (») Okt 28, 2012 /

Nos, jelentem: a nitrohigító volt a megoldás. A ragasztót teljesen elpusztította, sőt, vele együtt a csévetestet is nagyrészt feloldotta, csak egy kis trutyi maradt belőle. A ferrit alatti tartórész műanyaga megmaradt (érdekes, milyen anyagból lehet vajon).
Viszont nem vagyok teljesen boldog: a ferritnek csak a felső fele maradt épen, az alsó rész négy darabban jött ki a buliból. Van értelme ragasztgatni, vagy ennek így lőttek?

f.jpg

(#) (Felhasználó 5823) válasza _vl_ hozzászólására (») Okt 28, 2012 /

Szia!

Maradj a mikrónál, egy pohár víz mellé, hogy a magnetron kibírja, és szép fokozatosan melegítsd! Ha fémragasztót használtak azt dremmerllel távolítsd el! Érdemes más magokon gyakorolni! Én rengeteget szétszedtem! Amikor forró a mag használj valami jól szigetelő kesztyűt, mert a szerszámok összeroppantják! Az biztos E-E magra jobb!

Leiszt Jani
(#) san398 válasza p_istvan hozzászólására (») Okt 29, 2012 /

Szia István!
Szerencsére volt miből válogatnom a 33nF-os kondi helyére.A legkisebb amit találtam 31,8nF-os amellyel az Usr0 semmit nem változott.Ugyanannyi mint az először beépített 33,4nF-os kondenzátorral!Valami ötlet, hogy miért nem változott az Usr0?
(#) p_istvan válasza san398 hozzászólására (») Okt 29, 2012 /

Szervusz!
Így belegondolva, ha kisebb a kapacitás ugyanabból az anyagból, akkor ugyanannyival a veszteség és a kettő kompenzálhatja egymást, egyébként is csak pár százalékrol lett volna szó ha csak a kondenzátor változik.
A többi dologgal mi van amit a multkor írtam: az induktivitáshoz közeli fémdoboz vagy fém kapcsolóház, másik típusú induktivitás vagy fazékvasmag alkalmazása? (a kapcsoló közelségén javíthat a nyák oldalra forrasztott induktivitás)
A veszteség zöme az induktivitásban keletkezik ezért igazából ot lehet kereskedni!
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2012
(#) mutyur válasza _vl_ hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

Lomos piacokon fél négyzetméteres bhg-s és egyéb paneleket lehet venni 2-300 forintért, de ha nagyon köcsög az ember egy kannás borért is adják(200ft). Tele jól szétszedhető fazékmagokkal és a 0,00001%-os kondikkal.....Legutóbb az lhanzi árfekvésében számolgatva 140 ezer forint árú 1nF-es kondit sikerült venni 300 forintért...
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2012
(#) mutyur hozzászólása Okt 30, 2012 /

Szerintem a műszerbe is jó egy 999,856pf-os kondi
(#) kila válasza mutyur hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

Idézet:
„a 0,00001%-os kondikkal.....”
-kicsit sok a nulla...
(#) zaza99 hozzászólása Okt 31, 2012 /

Sziasztok!
A műszer leírásában találtam egy zénerdiódát amit a rajzon nem találok. Valaki megmondaná, hogy hova kell tenni és milyen típusút?

•D4-es zéner dióda arra van, hogy a figyelmetlen kezelő ne tegyen k...mérni!

Köszönöm.
Következő: »»   115 / 188
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem