Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1151 / 2499
(#) blasz hozzászólása Okt 16, 2012 /
 
Sziasztok,van nálam egy Technics rádios erősitő,SA-GX230,aminek villog a kijelzője ahogy hangerőt tekerem fel,de a hátulján van egy ventilátor ami rángatózik közben.Ha kézzel elindítom akkor abbamarad a villogása. Lehúzni nem tudom mert letilt,megmérni nem tudom a csatiját mert ha oda rakom a multit akkor gerjed és letilt.Ötlet?
Köszönöm
(#) kormika válasza Beringer 600 hozzászólására (») Okt 17, 2012 /
 
Szia! Engem érdekelne ez a végfok, két kisebb hangfalhoz kellene, egy olyan durván 100m2-es tárgyalóterem hangosításához, főként beszédhangosításhoz, és számítógépről projektorral kivetített videók hangosításához. A hangfalak 150/200W- os 4 ohmos hangfalak 97,5dB-el érzékenységgel. Ha van hozzá esetleg egy kapcsolási rajzod, azt megköszönném, mert így a beültetési rajz alapján nem vagyok bizos egy két dologban. Előre is köszi
(#) Mikey051104 hozzászólása Okt 17, 2012 /
 
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Szeretnék építeni egy aktív stúdió kontroll hang(falat)sugárzót, de az erősítőnél elakadtam. Kaptam ismerősömtől 10db tas5142-tip. ic-t. De mivel nemigazán tudok rájönni hogy milyen kapcsolás kell hozzá kérném a segítségetek hogy miként lehetne működésre bírni. Köszönöm előre is.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2012

tas5142.pdf
    
(#) kormika válasza Mikey051104 hozzászólására (») Okt 17, 2012 / 1
 
Eddig én még nem építettem D osztályú végfokot, csak javítottam, de az adatlapban ott van a kapcsolási rajz, viszont ha jól értelmezem, ehhez kelleni fog még egy IC-is, amit az adatlapban is ábrázolnak a kapcsolási rajzon. Az az IC szolgáltatja a PWM meghajtójelet ennek az IC-nek, ami tulajdonképpen csak egy teljesítményfokozat, ha jól értelmeztem az adatlapot... De várd meg olyan ember válaszát is, aki jobban otthon van a D oszályú végfokokban...
(#) Mikey051104 válasza kormika hozzászólására (») Okt 17, 2012 /
 
Köszönöm!
(#) Feki hozzászólása Okt 17, 2012 /
 
Sziasztok ! Egy STK 4121II végfok modul problémájával fordulnék hozzátok mert én már tanácstalan vagyok. Figyelmetlenségből bekapcsolva forrasztottam fel a potméterre a jelvezetéket aztán azt csinálta ,hogy recsegve , torzan , szinte csak mély hangokkal szólt. Kicseréltem az IC-t benne , azóta keveset javult a helyzet most , azt játsza velem ,hogy egy bizonyos jelszint alatt nincsenek magas hangok , már kicseréltem a komplett kondenzátor készletet ami található benne . Mi okozhat még ilyen problémát ? Segítségeteket előre is köszönöm !

Üdv : Dávid

STK4121II.gif
    
(#) Davidd hozzászólása Okt 21, 2012 /
 
Sziasztok! Lehet picit off, a keresem az lenne hogy a mellekelt clip aramkort attervezne nekem 68-70 V ra[68 visszaesve].Koszonom!
(#) reloop válasza Davidd hozzászólására (») Okt 21, 2012 /
 
Szia! Itt írok róla. Nem kényes a kapcsolás a tápfeszültség kis mértékű ingadozására, sőt ebben rejlik a legnagyobb előnye
(#) draco31 hozzászólása Okt 22, 2012 /
 
Hello!
Van nekem kettő darab 1,5 wattos 8 ohmos hangszóróm, és kettő darab 1,2 wattos szintén 8 ohmos hangszóróm LCD monitorokból. Van olyan aprócska erősítő kapcsolás valahol, amivel lehetne őket használni?
(#) Szabi1 válasza draco31 hozzászólására (») Okt 22, 2012 /
 
Szia hát hallod én szerintem egy mai PC hangkártya (pl c-media cmi 8738) nak nem kéne erősítő, ekkora teljesítményhez.(Kipróbáltam) De függ az elvárásaidtól.
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2012
(#) djdavid hozzászólása Okt 22, 2012 /
 
Jóestét mindenkinek.. volna nakem egy olyan panaszom hogy került hozzám egy yamaha ax 500 as erősítő végfokos volt igy került hozzám a bal oldal még mindig rosz de a rosz alkatrészeket kiszedtem belőle a jobb oldalba jók a tranyók és minden más.. relés védelem van benne lehetséges hogy azért nem enged be a relé mert a bal oldal hiányos?? vagy semi köze nincs hozzá?
(#) bereczk.jans válasza draco31 hozzászólására (») Okt 22, 2012 /
 
Köszöntelek!
Amennyiben mégis szükség lenne rá akkor Két LM386 IC-vel megoldhatod: http://electroschematics.com/552/lm386-audio-amplifier/(kapcsolási rajz+"nyák"+beültetés.
TEA2025, TDA2822 ezek is hasonlóak, csak sztereoak, igy 1 IC elegendő. (Gogle-be beírod és a képkeresővel a neked tetsző áramkört kiválasztod, vagy http://www.hobbielektronika.hu/forum/?h=fk&sf=%2A+topic%3A196&pg=4 TEA2025.gif, TDA2822.gif LM386-tal vigyázz! 300mW-1,2W-s között lehet választani.(- jel után írt szám határozza meg a teljesítményt.
(#) Tomy666 hozzászólása Okt 23, 2012 /
 
Hali Mindenkinek!

A problémám a következő: kaptam egy Logitech Z-340-es 2.1-es hangfalszett subwooferét, amibe az erősítő van beépítve. A két szatellit hangszóró sajnos nincs meg hozzá pedig ebben van a bekapcsoló gomb és ezekbe van bekötve a 3.5-ös jack dugós vezeték. Ezekből meg a wooferbe 9pin-es mini din dugóval a jel.
A kérdésem az lenne hogyan lehetne működtetni csak a woofert a szatellitek nélkül? Hová kössek bemenő jelet a 9 láb közül?
(#) Medve hozzászólása Okt 23, 2012 /
 
Hello, arra a lábra amelyik az erősítő vonal bemenetére csatlakozik.
(#) Szabi1 válasza Tomy666 hozzászólására (») Okt 23, 2012 /
 
Szedd szét keresd meg a végfok IC nevét aztán rákeresel a lábkiosztására és csipogós multiméterrel kiméred.
(#) sound.man válasza Tomy666 hozzászólására (») Okt 24, 2012 /
 
Vagy fogsz egy gombos tűt, beledugod szépen sorba a csatlakozó összes pontjába és ahol búg az a bemenete.
(#) draco31 válasza bereczk.jans hozzászólására (») Okt 24, 2012 /
 
Köszönöm, megnézem!
Milyen jó is lett volna néha figyelni fizika órán.
Egyébként mp3 lejátszóhoz akarom megcsinálni, mert simán rákötve elég gyengén szólnak.
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2012
(#) McDeath hozzászólása Okt 25, 2012 /
 
Sziasztok!
Szeretnék egy egyszeres erősítőt készíteni egy LM324N műveleti erősítőből hangfrekvenciára. Elég egy erősítőre a kapcs. rajz, mert ugye a többi ugyan az, csak más lábról. Azért kell egyszeres erősítés, mert védelmi feladata lenne az áramkörnek.
A segítséget előre is köszönöm
Üdv McDeath
(#) Massawa válasza McDeath hozzászólására (») Okt 25, 2012 / 1
 
Az egyik erösitö kimenetét kösd ugyanazon erösitö ( - ) bemenetére. Ez 1-s erösitést ad. A (+) bementre meg adhatod a jelet egy ellenálláson kerszetül (csak a védelem miatt kell).
(#) McDeath válasza Massawa hozzászólására (») Okt 25, 2012 /
 
Köszönöm szépen a gyors választ. Tehát ha 1V-ot adok rá akkor annyit is ad ki? Az ellenállás legyen mondjuk 1k ha az megfelelő.
(#) Massawa válasza McDeath hozzászólására (») Okt 25, 2012 /
 
Igy van.

Nem irtad, de esetleg fontos lehet, hogy szimmetrikus a táp vagy nem.
Ha nem, akkor egy kicsit bonyolultabb a dolog, de elvben ugyanaz. Ilyenkor ugyanis a referencia a táp felén van (pl. ha 12V a táp, akkor 6 V az elvi 0, azaz a kimeneten nyugalmi állapotban ennyi lesz, ha ezt 1V-tal kivánod változtatni akkor 7 vagy 5 V-t kell a bementere adni!)
(#) McDeath válasza Massawa hozzászólására (») Okt 25, 2012 /
 
megoldható a szimmetrikus táp is de ha lehet akkor szimpla 12V lenne a táp, mert PC-ben lesz hangkártya védelemnek. Azért kell, mert már másodszor lövi ki az alaplapi integrált hangcsipet a TV-m... Ezért gondolkodtam hogy akkor egy műveleti erősítőt neki és megoldva a probléma
(#) Massawa válasza McDeath hozzászólására (») Okt 25, 2012 /
 
Azon szerintem ezzel aligha segithetsz. Nem tudom mi löheti ki, legfeljebb a tul nagy jel (azt inkább osztani kellene, de ami még jobb lenne galvanikusan leválasztani a kettöt (messze nem olyan egyszerü feladat.).

Valoszinü, hogy két test között potenciális különbség van, amitöl elszáll a TV bementei fokozata. (A TV-khez nem igen szabad földelt (3 polus stekker) berendezéseket kötni - nem arra lettek csinálva).
(#) McDeath válasza Massawa hozzászólására (») Okt 25, 2012 /
 
a kép már rajta van csak a hang nem megy... jelzem hogy a tv-nek semmi baja viszont a PC hangja elszállt mint a győzelmi zászló másodszorra. Ezért gondoltam eme leválasztási módszerre hátha beválik
(#) reloop válasza McDeath hozzászólására (») Okt 25, 2012 /
 
A problémádról ez jutott eszembe.
(#) Massawa válasza McDeath hozzászólására (») Okt 25, 2012 / 1
 
A PC melyik kimenete szállt el - line vagy a fejhallgato?
(#) kadarist válasza reloop hozzászólására (») Okt 25, 2012 / 1
 
Az a baj ezzel a kondis leválasztóval, hogy ez csak a koaxkábel felől érkező kóborfeszültséget fojtja, tévé saját tápegységéből szivárgó villanyt viszont nem fogja meg.
(#) McDeath válasza Massawa hozzászólására (») Okt 25, 2012 /
 
ahol a jel jön ki mert hogy a gépről küldöm a tv felé a hangot és a képet. A kép minden probléma nélkül megérkezik, a hang valahogy nem akarja az igazságot... szóval ezért találtam ki az erősítőt is mert a kondi az szép és jó de nem oldotta meg a problémát sajnos... először kondival lőtte el a hangot aztán kondi nélkül... mondom jó... akkor erősítőt neki és akkor hullik az IC max de abból meg van vagy 8 itthon...
Szerk: A zöld kimeneti pont a line out és semmi módon nem ad ki hangot terheletlenül sem terhelve sem.
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2012
(#) Massawa válasza reloop hozzászólására (») Okt 25, 2012 /
 
Amit abból hiányolok azok a ellenállások a kimenetekkel párhuzamosan kötve. Azoknak az a feladatuk, hogy még mielött összekötöd a két készüléket, lenyeljenek némi potenciált, és az ne a hozzákapcsolt készüléken süljön ki.

A hanggal ez nem lesz ilyen egyszerü.
(#) McDeath válasza Massawa hozzászólására (») Okt 25, 2012 /
 
a GND már csatolva kép által szóval csak hangot kéne eljuttatni a tv-ig anélkül hogy vmi elszállás lenne az eredmény.
Következő: »»   1151 / 2499
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem