Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Lakásriasztó
Szia!
Köszi a választ, a sziréna kimenetre gondoltam én is, de ezt a Pgm-csatlakozóról való lehetőséget, szeretném megérteni.Majd állítgatom a leírás szerint, és méregetek.
A 728 ULTRA PGM-je egy open-collector kimenet. Maximum 50mA-rel terhelhető. A relét a [PGM] és [AUX+] sorkapcsokba kösd. A csatolt programozási útmutató 39. oldalán (lap alján lévő oldalszám) van egy táblázat. A leggyakoribb PGM beállításokat tartalmazza.
Ahhoz, hogy riasztáskor kapcsoljon, a következő beállításokra van szükséged: 039 címre [2ND] 040 címre [2][12] 042 címre [2ND][2]
Szia!
Én teljesen rossz irányt vettem, valahogy a serial kimenetre koncentráltam, a Pgm bővítő csatlakozása miatt... Észre sem vettem a sorkapcson ezt az egy csatlakozót, az én riasztómhoz letöltött leírás nem tárgyalja ezt a lehetőséget(ESPRIT 728 EXPRESS 3.10 verzió Programozói leírás)- bár most már látom utal rá-(ld.Angol nyelvű telepítési leírás „Table 7-PGM Type Selection” táblázatban.) Egy nagy tekercs ellenállású kisrelé megfelel gondolom,védő diódát tegyek a tekerccsel párhozamosan?,vagy nem kell vele foglalkozni? Nagyon köszönöm a segítségedet! Üdv!kila
Igazából én nem szoktam diódát tenni, nem volt még ebből soha probléma.
Sziasztok! Lehet, hogy most buta kérdést teszek fel! Van egy Napco XP-600 központom kezelővel. Az lenne a kérdésem, hogy a DSC mozgásérzékelők, ill. üvegtörés érzékelő párosítható a központhoz? Tud működni két különböző típusú érzékelőkkel?
Köszönettel várom a segítséget.
Szép jonapot
Szeretnék segitséget kérni hozzá értöktöl, a programozás nem igazán megy . Van egy SUMMIT 3208 as riasztom 2-3 hónapot porosodott de úgy döntöttem beszerelem , elégé sok rossz dolgokat hal az ember. Nem a bekötés volna a kérdésem az már kész müködik,de ketté szeretném venni 1-8 zónákat vagyis van a led kezelőn STAY- óthón lévő riasztás ami nálam csak a 3 mas zónát nem riasztja de ez kevés legalább még kellene 4-5 zóna vagyis 3db zóna. A második kérdésem, a telefon vonalra való csatlakozás, be irtam a telefon számot természetesen mobil számot, de riasztásnál nem kapcsol az van a kijelzőn (telefon vonal hiba) Ha alaphelyzetbe van és beirók egy bizonyos kodót akkor kapcsol a benne lévő jelfogó riasztáskor nem. Van hozzá beálitási programozási leirásom megkeresem és felteszem Elöre is köszi a segitséget
Űdvőzletem a riasztos fórumozóknak.Olyan társaktol kérnék segitséget,akik az 1999.januári ,Mocsári Gábor által feltett kapcsolást megépitették,és műkődik a kapcsolás.Nekem sajnos nem műkődik,pedig uj alkatrészekből épitettem meg a riasztokőzkontot.Akinek műkődik azt kérem irjon a forumba ,irja meg tapasztalatát ezzel kapcsolatba.Mert lehet,hogy ez a kapcsolás csak elméletileg műkődik,de a gyakorlatban vannak hibái.Sajnos több olyan kapcsolási rajz van fenn a forumon, ami csak elméletbenjo de nem műkődik.Űdv:Gyati.
Sziasztok!
Van egy Paradox riasztó rendszerünk. Tegnap volt egy téves riasztás, kikapcsoltuk, és azóta kattog a sziréna. Másodpercenként kb. 4-et. Ezt hogyan lehetne kiiktatni, mert eléggé zavaró. Hogyan tudom a szabotázsvédelmet kikapcsolni, hogy szét tudjam szedni a szirénát? Nincs semmi hobajelzés. Üdv! Balázs A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2012
Szia
Akkut kell cserelni a szirenaban. Ha nem akarsz programozni akkor nyisd ki a szirenat, kapcrold ki a riasztast, cserelj, akkut, csukd b. Amugy 088 as cim 10 11 gomb ne vilagitson.
Szia!
Köszi a választ, sikerült is megoldani. Üdv! Balázs
Sziasztok riasztóértők!
Ezt az ajtónyitásérzékelőt felrakhatom egy zártszelvényből készült kerti kapura? Kézzel odafogva kipróbáltam, működik, de hosszútávon is menni fog? Gondolok itt arra, hogy a mágnes hosszas zárvatartás közben esetleg nem tudja annyira felmágnesezni a reed alatti fém felületet, hogy folyton zárvatartást jelezzen?
De bizony megvan rá az esély. Érdemes valami erősebb fa lapot alá tenni, hogy csökkentsd az erővonalak számát.
Valami távtartóra gondoltam én is... szerinted 10mm elég lesz neki?
Sziasztok! Segítséget kérek.... Napco XP-600 riasztó rendszert akarok felszerelni a házban.
Hogy ne fussak lékre arra gondoltam, hogy felszerelés előtt "asztalon össze állítom és felprogramozom" majd ezután kerül minden végleg a helyére. Ezzel nincs is baj, van hozzá mindenféle dok. és az alapján frankó is minden. Átolvastam és a régen tanult vill.szer. szakmámban bízva még ment is minden. Viszont!.... itt jön a problémám. A system led hibára utal és viszonylag sűrűn előjön. Megnéztem a hibalistában és kommunikációs hibát jelez: - a rendszer nem volt képes üzenetet küldeni az ügyeletre..stb. Hiába iktatom ki a kettős kereszt gombbal újból jelentkezik. Persze nem ok nélkül, mert nincs telefonmodem, de nem is akarok. / van nekem annyi kíváncsi szomszédom, hogy többet ér minden távfelügyeletnél / Mi a teendő, hogy a hiba ne jelentkezzen újra és újra?? Esetleg tud valaki segíteni? További szép napot, üdv Feri
Sziasztok! Megoldódott a problémám, a DSC topikban megkaptam a választ a kérdésemre.
Üdv, Feri
Sziasztok!
Tanácsra/segítségre lenne szükségem. Vettünk egy házat feleségemmel, és van egy telepített Texecom Premier 816 riasztórendszer, de nincs távfelügyeletre kötve. Egyik problémám, hogy az előző tulajok nem tudják hozzá a kódot, tehát nem lehet beélesíteni, meg úgy semmit sem csinálni vele. Kérdésem, hogy hogy lehet kiütni a kódot belőle és hogy lehet új user kódot megadni? Továbbá a wintex szoftverrel érdemes-e kísérletezni? Másik probléma, hogy van egy Solo típusú (szögletes) külső sziréna/villogó, aminek még jó az akksija, ezért ha lenyomom az automatákat, el kezd veszettül ordítani. Ezzel nem akarom a szomszédok idegeit borzolni, viszont így nem tudok villanyt szerelni a házban, mert nem tudok feszültségmentesíteni. Ehhez a kérdésem, hogy hogy lehet ezt a típusú szirénát legegyszerűbben és leggyorsabban hatástalanítani (átmenetileg, tehát szétverni nem akarom)? Valamint, hogy lehet-e bekötni oly módon, hogy mondjuk egy rejtett kapcsolóval (épületen belül) "szervíz" módba kapcsolom, hogy ha le akarom nyomni az automatákat, ne kezdjen el vinnyogni? UI: ja, a Multialarm Kft 15.000 ft-ért ütné ki a kódot a rendszerből, ezt az összeget szeretném megúszni. Előre is köszönöm a válaszokat! A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2013
A második kérdésedre a válasz: Kösd le az akksiról a sarukat. Általában ún. "faston" csatalkozókkal van rákötve az akku saruira, csak le kell húzni róla, nem sérül, és később vissza lehet kötni. Többnyire néhány csavart kell kioldani a kültéri egység burkolatán, utána hozzáférhető a belseje. (Lehet, hogy megrongálás ellen védett, ezért ha leveszed a külső borítást, akkor is elkezd visítani, de ha hagyod, általában 1-2 perc után abbahagyja az üvöltést.)
Hasonlóan jártam anno én is, onnan tudom. A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2013
Ha nem gyári értéken vannak a kódok, akkor reset. Gyári kódok: 1234, 5678. Wintex-hez is kell a letöltő kód, ha nincs gyárin (1234) az sem fog menni.
Igen, én is az akku lekötésére gondoltam, és biztos, hogy szabotázsvédett a cucc, mert megnéztem a leírását. Inkább az a kérdésem, hogy mire számítsak? Ha leszedem a műanyag burkolatot (nyilván elkezd visítani), akkor egyből ott lesz az akku, vagy lesz még egy plusz fém borítás? Mert ha utóbbi, akkor kérdés, hogy ez a borítás hogy van rögzítve, mennyire egyszerű lebontani? Mondom, a szomszédok miatt nem akarom ordíttatni feleslegesen. Esetleg látott már valaki ilyen szirénát belülről (esetleg valakinek fotó a belsejéről?)?
Ilyen: http://policesecurity.unas.hu/shop_ordered/5999/shop_pic/unas_170860.jpg Ja, egyébként a riasztóközpontból már kikötöttem a sziréna jel vezetékeit, tehát maga a hálózat kimaradás indítja.
reset alatt mit kell érteni? A leírásában van valami olyasmi, hogy táp kikapcs, valami jumpert átrakni, majd bekapcs. Ennyi lenne?
Táp le, akksi is, jumpert összekötni, táp vissza, megvárni amíg elindul a központ, jumper le. A központ visszaáll a gyári értékekre, kódokat fentebb leírtam.
A Solonak van egy belső fám burkolata is, elvileg két kereszthornyos csavar fogja.
Nem ilyennel küzdöttem, így csak a miénkből tudok kiindulni: Ott a műanyag borítást (ha jól emlékszem, bő egy év távlatából) 4 csavar tartotta. Az alatt volt egy fém lemez. A műanyag borítás eltávolításakor nem kezdett üvölteni, csak amikor a fém borítót levettem. (Ha jól emlékszem, azt 3, vagy 4 csavar tartotta.) Ha elő van készítve a szerszám (csavarhúzó), akkor viszonylag kevés üvöltözéssel megoldható.
Tapasztalatból mondom, ha előre szólsz a szomszédoknak, sokkal megértőbbek.
A Solo-nak van egy külső burkolata amit egy db csavar fog, az alatt van egy vaslemez burkolat amit két csavar fog. A gyári csavarok kereszthornyosak.
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék tőletek! Kaptam egy SATEL CA6 központot ami ugye 6 zónás+ kettő a kezelőben itt az első bibi két kezelőm van (első hátsó bejárat), hogyan kössem be? aztán a következő több az érzékelőm mint a zóna. Én a képen látható megoldást szemeltem ki, de nem tudom, hogyan köthetnék érzékelőket egymás után/mellé?És végül infra mellé tehetek -e egy zónába nyitás érzékelőt? Hétvégén venném a bátorságot és megpróbálkoznék az összeszereléssel. Előre is köszönöm a segítségeteket!
Köszönjük a felvilágosítást , akkor legalább már ezt is tudjuk.
Megoldottam, csak olvasni , olvasni és olvasni kellett
Viszont ha esetleg azt meg tudnátok mondani, hogy a letöltőkábel RJ12 csatija hogy van bekötve azt nagyon megköszönném, mert egyenlőre nem találom sehol. |
Bejelentkezés
Hirdetés |