Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lakásriasztó

Témaindító: Gabi, idő: Máj 30, 2005
Lapozás: OK   20 / 50
(#) kila válasza hbal hozzászólására (») Okt 29, 2012 /

Szia!
Köszi a választ, a sziréna kimenetre gondoltam én is, de ezt a Pgm-csatlakozóról való lehetőséget, szeretném megérteni.Majd állítgatom a leírás szerint, és méregetek.
(#) hbal válasza kila hozzászólására (») Okt 29, 2012 /

A 728 ULTRA PGM-je egy open-collector kimenet. Maximum 50mA-rel terhelhető. A relét a [PGM] és [AUX+] sorkapcsokba kösd. A csatolt programozási útmutató 39. oldalán (lap alján lévő oldalszám) van egy táblázat. A leggyakoribb PGM beállításokat tartalmazza.

Ahhoz, hogy riasztáskor kapcsoljon, a következő beállításokra van szükséged:
039 címre [2ND]
040 címre [2][12]
042 címre [2ND][2]

(#) kila válasza hbal hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

Szia!
Én teljesen rossz irányt vettem, valahogy a serial kimenetre koncentráltam, a Pgm bővítő csatlakozása miatt...
Észre sem vettem a sorkapcson ezt az egy csatlakozót, az én riasztómhoz letöltött leírás nem tárgyalja ezt a lehetőséget(ESPRIT 728 EXPRESS
3.10 verzió Programozói leírás)- bár most már látom utal rá- (ld.Angol nyelvű telepítési leírás „Table 7-PGM Type Selection” táblázatban.)
Egy nagy tekercs ellenállású kisrelé megfelel gondolom,védő diódát tegyek a tekerccsel párhozamosan?,vagy nem kell vele foglalkozni?
Nagyon köszönöm a segítségedet!
Üdv!kila
(#) hbal válasza kila hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

Igazából én nem szoktam diódát tenni, nem volt még ebből soha probléma.
(#) kila válasza hbal hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

Köszönöm!
(#) feri971 hozzászólása Nov 6, 2012 /

Sziasztok! Lehet, hogy most buta kérdést teszek fel! Van egy Napco XP-600 központom kezelővel. Az lenne a kérdésem, hogy a DSC mozgásérzékelők, ill. üvegtörés érzékelő párosítható a központhoz? Tud működni két különböző típusú érzékelőkkel?
Köszönettel várom a segítséget.
(#) hbal válasza feri971 hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

Igen, tud.
(#) feri971 válasza hbal hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Köszönöm a válaszod!!
(#) 2herceg hozzászólása Nov 14, 2012 /

Szép jonapot
Szeretnék segitséget kérni hozzá értöktöl, a programozás nem igazán megy .
Van egy SUMMIT 3208 as riasztom 2-3 hónapot porosodott de úgy döntöttem beszerelem , elégé sok rossz dolgokat hal az ember. Nem a bekötés volna a kérdésem az már kész müködik,de ketté szeretném venni 1-8 zónákat vagyis van a led kezelőn STAY- óthón lévő riasztás ami nálam csak a 3 mas zónát nem riasztja de ez kevés legalább még kellene 4-5 zóna vagyis 3db zóna.
A második kérdésem, a telefon vonalra való csatlakozás, be irtam a telefon számot természetesen mobil számot, de riasztásnál nem kapcsol az van a kijelzőn (telefon vonal hiba)
Ha alaphelyzetbe van és beirók egy bizonyos kodót akkor kapcsol a benne lévő jelfogó riasztáskor nem.
Van hozzá beálitási programozási leirásom megkeresem és felteszem
Elöre is köszi a segitséget
(#) gyati hozzászólása Nov 16, 2012 /

Űdvőzletem a riasztos fórumozóknak.Olyan társaktol kérnék segitséget,akik az 1999.januári ,Mocsári Gábor által feltett kapcsolást megépitették,és műkődik a kapcsolás.Nekem sajnos nem műkődik,pedig uj alkatrészekből épitettem meg a riasztokőzkontot.Akinek műkődik azt kérem irjon a forumba ,irja meg tapasztalatát ezzel kapcsolatba.Mert lehet,hogy ez a kapcsolás csak elméletileg műkődik,de a gyakorlatban vannak hibái.Sajnos több olyan kapcsolási rajz van fenn a forumon, ami csak elméletbenjo de nem műkődik.Űdv:Gyati.
(#) Balaa16 hozzászólása Nov 23, 2012 /

Sziasztok!
Van egy Paradox riasztó rendszerünk. Tegnap volt egy téves riasztás, kikapcsoltuk, és azóta kattog a sziréna. Másodpercenként kb. 4-et. Ezt hogyan lehetne kiiktatni, mert eléggé zavaró. Hogyan tudom a szabotázsvédelmet kikapcsolni, hogy szét tudjam szedni a szirénát? Nincs semmi hobajelzés.
Üdv! Balázs
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2012
(#) tomat5 válasza Balaa16 hozzászólására (») Nov 23, 2012 / 1

Szia
Akkut kell cserelni a szirenaban. Ha nem akarsz programozni akkor nyisd ki a szirenat, kapcrold ki a riasztast, cserelj, akkut, csukd b. Amugy 088 as cim 10 11 gomb ne vilagitson.
(#) Balaa16 válasza tomat5 hozzászólására (») Nov 23, 2012 /

Szia!
Köszi a választ, sikerült is megoldani.
Üdv! Balázs
(#) enree hozzászólása Nov 28, 2012 /

Sziasztok riasztóértők!
Ezt az ajtónyitásérzékelőt felrakhatom egy zártszelvényből készült kerti kapura? Kézzel odafogva kipróbáltam, működik, de hosszútávon is menni fog? Gondolok itt arra, hogy a mágnes hosszas zárvatartás közben esetleg nem tudja annyira felmágnesezni a reed alatti fém felületet, hogy folyton zárvatartást jelezzen?
(#) Proci_85 válasza enree hozzászólására (») Nov 28, 2012 /

De bizony megvan rá az esély. Érdemes valami erősebb fa lapot alá tenni, hogy csökkentsd az erővonalak számát.
(#) enree válasza Proci_85 hozzászólására (») Nov 28, 2012 /

Valami távtartóra gondoltam én is... szerinted 10mm elég lesz neki?
(#) feri971 hozzászólása Nov 28, 2012 /

Sziasztok! Segítséget kérek.... Napco XP-600 riasztó rendszert akarok felszerelni a házban.
Hogy ne fussak lékre arra gondoltam, hogy felszerelés előtt "asztalon össze állítom és felprogramozom" majd ezután kerül minden végleg a helyére. Ezzel nincs is baj, van hozzá mindenféle dok. és az alapján frankó is minden. Átolvastam és a régen tanult vill.szer. szakmámban bízva még ment is minden. Viszont!.... itt jön a problémám.
A system led hibára utal és viszonylag sűrűn előjön. Megnéztem a hibalistában és kommunikációs
hibát jelez: - a rendszer nem volt képes üzenetet küldeni az ügyeletre..stb.
Hiába iktatom ki a kettős kereszt gombbal újból jelentkezik. Persze nem ok nélkül, mert nincs telefonmodem, de nem is akarok. / van nekem annyi kíváncsi szomszédom, hogy többet ér minden távfelügyeletnél / Mi a teendő, hogy a hiba ne jelentkezzen újra és újra?? Esetleg tud valaki segíteni? További szép napot, üdv Feri
(#) feri971 válasza feri971 hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Sziasztok! Megoldódott a problémám, a DSC topikban megkaptam a választ a kérdésemre.
Üdv, Feri
(#) flathead hozzászólása Jan 8, 2013 /

Sziasztok!

Tanácsra/segítségre lenne szükségem. Vettünk egy házat feleségemmel, és van egy telepített Texecom Premier 816 riasztórendszer, de nincs távfelügyeletre kötve. Egyik problémám, hogy az előző tulajok nem tudják hozzá a kódot, tehát nem lehet beélesíteni, meg úgy semmit sem csinálni vele. Kérdésem, hogy hogy lehet kiütni a kódot belőle és hogy lehet új user kódot megadni? Továbbá a wintex szoftverrel érdemes-e kísérletezni?

Másik probléma, hogy van egy Solo típusú (szögletes) külső sziréna/villogó, aminek még jó az akksija, ezért ha lenyomom az automatákat, el kezd veszettül ordítani. Ezzel nem akarom a szomszédok idegeit borzolni, viszont így nem tudok villanyt szerelni a házban, mert nem tudok feszültségmentesíteni. Ehhez a kérdésem, hogy hogy lehet ezt a típusú szirénát legegyszerűbben és leggyorsabban hatástalanítani (átmenetileg, tehát szétverni nem akarom)? Valamint, hogy lehet-e bekötni oly módon, hogy mondjuk egy rejtett kapcsolóval (épületen belül) "szervíz" módba kapcsolom, hogy ha le akarom nyomni az automatákat, ne kezdjen el vinnyogni?

UI: ja, a Multialarm Kft 15.000 ft-ért ütné ki a kódot a rendszerből, ezt az összeget szeretném megúszni.

Előre is köszönöm a válaszokat!
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2013
(#) Frankye válasza flathead hozzászólására (») Jan 8, 2013 /

A második kérdésedre a válasz: Kösd le az akksiról a sarukat. Általában ún. "faston" csatalkozókkal van rákötve az akku saruira, csak le kell húzni róla, nem sérül, és később vissza lehet kötni. Többnyire néhány csavart kell kioldani a kültéri egység burkolatán, utána hozzáférhető a belseje. (Lehet, hogy megrongálás ellen védett, ezért ha leveszed a külső borítást, akkor is elkezd visítani, de ha hagyod, általában 1-2 perc után abbahagyja az üvöltést.)
Hasonlóan jártam anno én is, onnan tudom.
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2013
(#) tzsolt válasza flathead hozzászólására (») Jan 8, 2013 /

Ha nem gyári értéken vannak a kódok, akkor reset. Gyári kódok: 1234, 5678. Wintex-hez is kell a letöltő kód, ha nincs gyárin (1234) az sem fog menni.
(#) flathead válasza Frankye hozzászólására (») Jan 9, 2013 /

Igen, én is az akku lekötésére gondoltam, és biztos, hogy szabotázsvédett a cucc, mert megnéztem a leírását. Inkább az a kérdésem, hogy mire számítsak? Ha leszedem a műanyag burkolatot (nyilván elkezd visítani), akkor egyből ott lesz az akku, vagy lesz még egy plusz fém borítás? Mert ha utóbbi, akkor kérdés, hogy ez a borítás hogy van rögzítve, mennyire egyszerű lebontani? Mondom, a szomszédok miatt nem akarom ordíttatni feleslegesen. Esetleg látott már valaki ilyen szirénát belülről (esetleg valakinek fotó a belsejéről?)?

Ilyen:

http://policesecurity.unas.hu/shop_ordered/5999/shop_pic/unas_170860.jpg

Ja, egyébként a riasztóközpontból már kikötöttem a sziréna jel vezetékeit, tehát maga a hálózat kimaradás indítja.
(#) flathead válasza tzsolt hozzászólására (») Jan 9, 2013 /

reset alatt mit kell érteni? A leírásában van valami olyasmi, hogy táp kikapcs, valami jumpert átrakni, majd bekapcs. Ennyi lenne?
(#) tzsolt válasza flathead hozzászólására (») Jan 9, 2013 /

Táp le, akksi is, jumpert összekötni, táp vissza, megvárni amíg elindul a központ, jumper le. A központ visszaáll a gyári értékekre, kódokat fentebb leírtam.

A Solonak van egy belső fám burkolata is, elvileg két kereszthornyos csavar fogja.
(#) flathead válasza tzsolt hozzászólására (») Jan 10, 2013 /

Köszi szépen!
(#) Frankye válasza flathead hozzászólására (») Jan 10, 2013 /

Nem ilyennel küzdöttem, így csak a miénkből tudok kiindulni: Ott a műanyag borítást (ha jól emlékszem, bő egy év távlatából) 4 csavar tartotta. Az alatt volt egy fém lemez. A műanyag borítás eltávolításakor nem kezdett üvölteni, csak amikor a fém borítót levettem. (Ha jól emlékszem, azt 3, vagy 4 csavar tartotta.) Ha elő van készítve a szerszám (csavarhúzó), akkor viszonylag kevés üvöltözéssel megoldható.
Tapasztalatból mondom, ha előre szólsz a szomszédoknak, sokkal megértőbbek.
(#) tzsolt válasza Frankye hozzászólására (») Jan 10, 2013 /

A Solo-nak van egy külső burkolata amit egy db csavar fog, az alatt van egy vaslemez burkolat amit két csavar fog. A gyári csavarok kereszthornyosak.
(#) rakos28 hozzászólása Jan 10, 2013 /

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék tőletek! Kaptam egy SATEL CA6 központot ami ugye 6 zónás+ kettő a kezelőben itt az első bibi két kezelőm van (első hátsó bejárat), hogyan kössem be?
aztán a következő több az érzékelőm mint a zóna. Én a képen látható megoldást szemeltem ki, de nem tudom, hogyan köthetnék érzékelőket egymás után/mellé?És végül infra mellé tehetek -e egy zónába nyitás érzékelőt?
Hétvégén venném a bátorságot és megpróbálkoznék az összeszereléssel.
Előre is köszönöm a segítségeteket!

satel.jpg

(#) Frankye válasza tzsolt hozzászólására (») Jan 11, 2013 /

Köszönjük a felvilágosítást , akkor legalább már ezt is tudjuk.
(#) rakos28 válasza rakos28 hozzászólására (») Jan 12, 2013 /

Megoldottam, csak olvasni , olvasni és olvasni kellett
Viszont ha esetleg azt meg tudnátok mondani, hogy a letöltőkábel RJ12 csatija hogy van bekötve azt nagyon megköszönném, mert egyenlőre nem találom sehol.
Következő: »»   20 / 50
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem