Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Sziasztok!
Készül a levilágítóm, mert nem tartom túl sikeresnek a műkörmös cuccot. Ilyen csöveket hogyan érdemes elhelyezni, hogy megfelelő legyen a fényeloszlás? 200x300 és magasság 300-as dobozra gondoltam, a csövek 12cm hosszúak.
Inkább MOC3041, ez kapható a HEStore-ban is.
Szerintem ha 5 -6 ilyen csövet be tudsz építeni egymás mellé a 300-as oldalon, akkor jó lehet. Kb 10 cm magasról kéne világítani.
Akkor nem lenne egyszerűbb és homogénebb, ha T5-ös 8W-os 16x288mm-es csöveket használnál hosszában? Akkor elég lenne 4 cső. A T5-ös csövet 900Ft körül lehet kapni a neten. A te csöveidet nem tudom mennyiért szerzed.
Azon gondolkodom hogy a vízbázisú lakkok lehet nem oldják a tonert. 2004-ben próbáltam utoljára a lakkozott papír technikát, de akkor a lakk feloldotta a toner port. Az is akrilán lakk volt.
Na várjunk, te egy csővel csináltál levilágítót.
Amúgy miért 10 centi magasról kell világítani? Itt nem olyan régen 30centiket olvastam. A 20 centi az aljának és tetejének a szélessége. A hossza lesz 300. De talán egyszerűbb, ha abból indulunk ki, mondjuk 15cm x 20cm nyák lesz a legnagyobb, amihez még nekifognék.
Szia, ezen miért csodálkozol, az enyém is csővel van (fénycső). Olcsó és jó
Nem értem, miért kérdés a kérdés, ha elolvasod az előzményeket?
Ő egy csővel csinál levilágítót. Ha én szembefordítom ezt a két csövet, ugyanazt elérem. Erre írta emmzolee, hogy ebből a jelenlegi csövemből kell összesen 5-6, vagy a sima csőből 4. Ezért kérdeztem, amit kérdeztem, mert ő egy csőből csinálta és nekem az ajánlás más. Biztos meg van az oka. Nekem is olcsó volt egyébként, mert a cső ingyen volt. A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2012
Sziasztok. Mitől lehet az hogy vasalásnál a vékonyabb részek (vonalak) jól átragadnak, de a nagyobb területek ami egybefüggő az nem. A papír leszedésnél fentmaradt így gondoltam jó. Aztán mikor lemostam a festéket akkor szembesültem, hogy szépen alámart...
A nyákot súrolóporral+ szivaccsal tisztítottam, majd den.szesszel átmostam.
Beugrottam a festők boltjába. Nézelődtem a lakkok között. Az eladó végül nekem is az Akrilan-t ajánlotta. Kipróbáltam. Bevált. A Samsung nyomtatóm tonerjét semennyire nem oldja. Tökéletes.
Erről van szó.
Volt itthon Prisma Color Akril is. A nyomtatott áramköröket szoktam lefújni vele. Ez is jó úgy látom. Még szárad. Lényegesen olcsóbb.
Én is örülök, hogy jól működik. Itt már sokszor leírtam ezt a megoldást, de senki nem próbálta, ezért nem is hitték el. Inkább olajoztak, nitroztak befőttes üvegben, ami lényegesen rosszabb eljárás.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2012
Néhány perc alatt száraz. Kicsit selyemfényű. A nyák jól néz ki tőle és védi a korróziótól.
Találtam egy linket. Az oldalon alul találod. link
Igen én 1 csővel világítottam, de te meg A4-es papírméretű levilágítót akarsz, ami ugye nem egy koca cucc lesz, hanem egy tisztességes. Akkor add meg a módját, hogy a fény homogén legyen.
A távolság? nem én írtam a 30 centit és nem is értek vele egyet. Akkor több lesz a veszteséged, azaz több ideig kell világítani. Én ha építenék magamnak egy újat, akkor biztos olyat építenék, amit leírtam neked. 1 csővel is lehet csinálni nagy nyákokat, de a tssop tokozáshoz nem árt a bika megvilágítás. Mondjuk egy 15X20 centis nyákhoz 2 olyan csövet használnék, amit a kicsi levilágítómhoz használtam. A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2012
Figyelj. Ha a cső ingyen volt, akkor nem kérdés. Azzal próbáld ki mit tudsz megvalósítani.
El kell helyezni a nyák fölött, úgy, hogy a fényeloszlás egyenletes legyen. Ez a lényeg semmi más.
Koszonom valaszod! Nagyon rendes vagy, hogy segitesz!
Amugy nem talaltam csovet olcson eddig, foleg hogy videki vagyok. De sajna meg nem sikerult, csak talan egy helyen 1500 korul talalnom a neten. Mondjuk vaterat meg nem neztem! A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2012
A vaterán van 300ft ért BL cső ..
Én a neten 1107Ft-ért láttam legolcsóbban a 6W-osat.
Viszont ha valaki nem szeret vakoskodni levilágítás alatt, annak itt egy jó megoldás. UW mentes fénycső: Bolt ahol kapható
Nálam 18s a levilágítás viszont nyugodtan felkapcsolom a 180w os fénycsövet amit fénymásolóból bontottam (fehér fény valószínűleg uv mentes ) a maszk felhelyezést a vákuum leszorítóba helyezést is teljes kivilágítással csinálom . De használtam normál 60w os izzót is a műhelyben az sem okozott semmi bajt a DRY kezelése során.
Pontosan ahogy nálam. Nekem is ugyanilyen tapasztalataim vannak.
Kicsit más: 0.9-es fúróval jó, ha fúrom a nyákot? ahogy néztem, az alkatrészek kb belemennek, talán egy TO-3-as nem biztos.
Az asztali fúrómmal meg vagyok elégedve, simán befogja a 0.9-es fúrót.
2600-as rpm-el próbáltam ez a max. Így jó, vagy kevés, vagy vegyem lejjebb?
Sziasztok! Mitől hólyagosodik a dry fólia? Ha laminálóval viszem fel ha víz segítségével akkor is. Rossz lenne a fólia?
Mert szerintem rosszul csinálod.
Nekem az a módszer vált be, amikor a fólia egyik végét elválasztom a védőfóliától és az rá simítom a nyákra fél centis sávban. Aztán bele dugom a rásimított végét a laminálóba, elkezdi bevinni a nyákot a fóliával együtt. Közben a védőfóliát folyamatosan húzom kifelé úgy, hogy fölfelé feszítem. Ennek az a lényege, hogy a fólia ne tudjon a lamináló henger lenyomása előtt oda érni a nyákhoz, mert úgy oda tapad, hogy attól lesz gagyi a laminálásod. A laminálonál az sem baj, ha még nem fűtött föl a henger. Akkor is át lehet rajta küldeni. Még szebb is lesz a laminálás. Aztán amikor át melegszik, akkor megint. Tök jó kell, hogy legyen. Na a víz? Na az nem kell hozzá.
0,9-es fúróhoz legalább 10.000rpm kell, hogy megfelelően dolgozzon a fúró. A 2600 szerintem nagyon kevés lesz.
Attól függ, hogy mekkora lesz a fúró előtolása. Ha nem forgatod és nem is tolod annyira akkor ugyan azt megteszi a fúró csak lassabban.
Csak egy példa. Múltkor vettem keményfém fúrókat. A 0.8-assal elkezdtem kézzel játszani a számítógép asztalom lapján és sajna sikerült bele fúrni.
Helló. Engem érdekelne ez a vákuumleszorítás amit említettél. Esetleg nem tudnál feldobni róla 1-2 képet?
Van kép róla csak nem figyelted , két oldallal visszább a levilágító alatt ott a leszorító is .
Itt van Az első képen tökéletesen látszik
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |