Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   90 / 1385
(#) szabi83 válasza PCB hozzászólására (») Okt 15, 2007 /
 
Idézet:
„Ha vastag a lakk, ha buborékos, ha eleget világítottál....”


Hát igen ezt lehet kompenzálni gyárilak fújt panellal, ahogy Vicsys is teszi

csak ez így drágább korlátozott a nyák mérete is. :yes:

Üdv
(#) Peti_85 válasza szabi83 hozzászólására (») Okt 15, 2007 /
 
Meg ha már a drágaságnál tartunk, akkor a vasaláshoz csak egy vasaló kell (és ugye az minden háztartásban van) meg kell fénymásolni pár példányt az adott nyákrajzból és a kísérletezés csak áramba kerül, meg türelembe...
Sajna fotozást még nem próbáltam ki, mert még nem szántam el magam fotolakk és levilágító megvételére.... Az úgy hirtelen egyben nekem sajna drága.. és egy picit macerának tűnik, de egyszer erre is beruházok....
(#) reaper válasza Frankye hozzászólására (») Okt 16, 2007 /
 
Uramatyam.Ez nem lehet igaz... Hat ha nem mondod, akkor ez soha a budos eletben nem derul ki....A vicc az, hogy lefejtettem a foliat, es akkor lattam, de azt gondoltam, hogy az a rez, tehat a keket kene leszednie...Orok halam Frankye, eletet, legalabbis idegeket mentettel
(#) Frankye válasza reaper hozzászólására (») Okt 16, 2007 /
 
Nyugi, elsőre én se tudtam, de megkérdeztem!
Örülök, hogy segíthettem!
(#) cipej hozzászólása Okt 16, 2007 /
 
Sziasztok!

Nem fogom elolvasni ezt a fórumot szal ha azzal jöttök hogy ez volt már akkor biztos igazatok van, de akkor sem fogom.. Igazándiból a tapasztalataimat szeretném megosztani veletek.

Amit én művelek:

Hidrogénperoxid, 30%-os sósav marónátron beszerzése a körúti Azúrban.(az utóbbiból egy kiló a minimum az első kettőből egy liter Ha kell telefonszám elérhetőség küldöm priviben, mert nem tudom fel szabad-e ide tenni. Az arányokat nem tudom sok helyen fennvan a neten én csak löttyintek mert nagyjából tudom hogy mennyi kell.

Vásároltam blb uv fénycsövet ami pontosan olyan UV fényt sugároz mint amire a positiv20 érzékeny. Ez megtalálható a lakk adatlapján amit kiguglizhattok és máris ott a pdf. Maga a fénycső és a foglalat hozzá kis kapcsolóval kettőhuszas dugóval együtt kb 3000-3500 Ft volt. Én pár kísérletezés után 25 percnél maradtam (megvilágítási idő) A potyo féle icd2-őt fotóztam két példányban és jó lett... a méret kedvéért.

A lakkot kb 20-25 percig sütöm a sütőben kb 70-80 fokon.. hmm de finom illata van..

A fóliáról annyit hogy én bevásároltam tintasugaras fóliát, de befürödtem vele mert ugye a tintasugarashoz való fólia érdes hogy ne jöjjön le róla a festék mivel azonban érdes ezért sajnos átlátszó a festék. Fotózás maratás után is pontosan visszaadja a rézfólia az átlátszóságot. Eltűnik teljesen vagy visszaadja a fény felé tartott fólia rajzolatát. Olyan "halovány" lesz. Megoldásként laser fóliára nyomtatok (a lehető legtöbb festékkel nyomtató properti) tintasugarassal aminek az a hátránya hogy várni kell vele pár órát amíg megszárad és miután megszáradt akkor is nagyon érzékeny a festékréteg a fizikai behatásokra. Elég egy óvatlan mozdulat és máris elmaszatolod vagy leszeded a festéket. Én "tálcán" vittem haza..

Plusz ajánlom ezt: http://avr.tavir.hu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=35

Ahoy, Lui
(#) zoly15 hozzászólása Okt 16, 2007 /
 
sziasztok!
most készülök műnyomú papírt venni de nem tudom h milyet vegyek (ha jól tudom van nehezebb és könnyebb is )
milyen a jó?

üdv!
(#) Medve válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 16, 2007 /
 
Hello, én 90g-ost használok, működik
(#) mik válasza cipej hozzászólására (») Okt 16, 2007 /
 
Tegyük már tisztába ezt a témakört:
"Ha kell telefonszám elérhetőség küldöm priviben, mert nem tudom fel szabad-e ide tenni. "

Igen szerintem tedd fel. Meg nyugodtan rakjatok fel minden infót a beszerzési lehetőségekről, mert ez nem reklám, hanem a témához nagyon szorosan kapcsolódó egyik legfontosabb információ. Mondhatnám, enélkül fabatkát sem ér az egész.
Tök jó egy leírás, de semmi haszna, ha nem tudom, vagy fél napomba kerül kideríteni, hogy hol lehet megszerezni a hozzávalókat.
Úgyhogy IGEN minnél több infót. Segítsük egymást ezzel is, azért van ez a fórum.

Kérlek moderátorok, szóljatok, ha nem így van!
(#) mik válasza cipej hozzászólására (») Okt 16, 2007 /
 
Érdekes, mintha valaki azt mondta volna itt a fórumban, hogy jobban fed, ha tintasugarassal nyomtatunk fóliára(tintasugarashoz való fóliára természetesen). Vettem is, de még nem próbáltam ki.
Egyelőre most azt csinálom, hogy lézerrel lézerfóliára nyomtatok két példányban mindent, majd pedig egymásra illesztem a két példányt. Így tökéletes a fedés, csak egy kis macera a pontos illesztés, de hogy mennyire nagyon jól működik arra a legjobb példa, hogy most csináltam egy FT232RL chiphez nyákot 10mil-es csíkszélességgel és tökéletes lett, és működik is.
(#) Moderátor hozzászólása mik hozzászólására (») Okt 16, 2007
 
Egyetértek.
Minthogy nem negatív értelemben "reklámozzuk" az adott üzletet, ez nem probléma, hiszen a megelégedett vásárló/megrendelő a legjobb "önreklám" az üzlet számára.
(#) ensium hozzászólása Okt 16, 2007 /
 
Egy kezdő kérdésem lenne Vasalásos technikával, szeretném csinálni a lapokat. A kérdésem az lenne, hogy ha tintasugarassal nyomtatok, rávasalhatom azt is a nyák lapra? Vagy ez oltári nagy baromság? Én eddig csak próbapanelen dolgoztam, nyákot még nem készítettem.
(#) Frankye válasza ensium hozzászólására (») Okt 16, 2007 /
 
Nem.
Ha visszaolvasol, akkor nemrég írtam épp valakinek, hogy a tintasugaras nyomtató nem alkalmas a vasaláshoz, mert a festékanyag nem hőre olvadó.
E miatt nem alkalmas, csak a lézer, vagy a fénymásoló által készített lap a vasalásra.
(#) Fery válasza ensium hozzászólására (») Okt 16, 2007 /
 
Vasaláshoz csak lézernyomtatót lehet használni,tintasugarast nem. De ha kicsit visszaolvasol ebbe a topicba ez kb 327-szer lett leirva ugyanitt.
(#) Fery válasza Frankye hozzászólására (») Okt 16, 2007 /
 
Ez jó volt egyszerre irtuk majd ugyanazt.
(#) Frankye válasza Fery hozzászólására (») Okt 16, 2007 /
 
Előfordul! :yes:
De legalább a kérdező biztos lehet a válaszban! Egyszerre, összebeszélés nélkül, ugyan azt válaszoltuk!
(#) cipej válasza mik hozzászólására (») Okt 16, 2007 /
 
Azúr Vegyszer Kereskedelmi Kft

Székhely:1085 Budapest , József krt. 65.

Tel.: (+36) 1/318-5377
Tel.: (+36) 1/338-4461, 1/327-0470
Fax: (+36) 1/318-5377
Fax2: (+36) 1/338-4461


E-mail:


A tintasugarast is és a lézert is meg tudom mutatni, fény felé tartod és azonnal meglátod hogy miről beszélek. A tintasugaras fólián átlátni a laser-en nem. Ki is próbáltam és meg is írtam az eredményt. Tökéletesen visszaadja a lemart rézlemez az átlátszóságot, ha tovább vársz akkor meg eltűnik teljesen. A positive 20 és az UV nem viccel hisz erre találták ki.
(#) Moderátor hozzászólása cipej hozzászólására (») Okt 16, 2007
 
E-mail-ek beszúrásánál legközelebb használjátok legyetek szívesek az E-mail gombot az üzenetküldő ablakban, mert ha csak simán kerül be szövegként a cím, akkor könnyedén rátalálnak a gusztustalan bot-ok és százmilliárdnyi spam fog érkezni a bolt mail-fiókjába...és az senkinek sem jó!

Köszi!
(#) khiraly hozzászólása Okt 17, 2007 /
 
Nekem a vasalassal az a problemam, hogy amikor beleteszem a NYAKra ravasalt munyomopapirt a vizbe, akkor az felhullamosodik, es jonehany helyen amikor leaztatom elvalik a festek a nyak lemeztol.

Szerintem a felpuposodaskor a papir osszehuzodik, es elvalasztja a festeket itt-ott a nyak lemeztol mert a papirhoz jobban tapad. Mas magyarazatot nagyon nem tudok.

Nagyobb nyakoknal (10x15cm) szinte ohatatlanul lesz 4-5 hiba a panelban.
(#) Fery válasza khiraly hozzászólására (») Okt 17, 2007 /
 
Ne hagyd teljesen kihülni a nyákot hanem még jó langyosan vagy kicsit annál melegebben dobd kb ugyanolyan meleg vizbe /ne forróba hanem olyanba amibe még bele tudsz nyúlni kézzel./ Én igy csinálom és nem szokott vele gond lenni. És nagyon oda kell figyelni a tisztitásra, az elején. Abszolut zsirmentesre kell sikálni a panelt. Szerintem ez talán a legfontosabb, és sokan itt szúrják el a dolgot.Nekem időnként belezsibbad a kezem addig sikálom.
Ja és nekem nagyon bevált a hengerelés. Szétbontottam egy mátrix nyomdát és az abból bontott gumihengerrel vasalás közben többször áthengerelem a vasalatot.
(#) vtsoftware hozzászólása Okt 18, 2007 /
 
Hali

Megkérnélek titeket ha találtok ebben a nyákban valamicske hibát akkor szólnátok nekem?
Csak a 220-ról van szó, ammeg nem gyerekjáték...

Köszi szépen

(A KapcsRajz)
A nyákrajzot csatoltam

270v.PNG
    
(#) zsoltee0001 válasza vtsoftware hozzászólására (») Okt 18, 2007 /
 
hi
ez a ketyere mi akar lenni? elég fura kapcsolás, még nem láttam ilyet, de van egy olyan tippem, ha 220-at adnál neki az a T2 triac az rögtön zárlatba vágná az egész áramkört... tovább még nem néztem
üdv
(#) vtsoftware válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Okt 18, 2007 /
 
ITT TALÁLTAM


a kapcsrajzból nem igazán tudom eltalálni hogy merre állnak a triac-ok. Meg tudod mondani?
(#) zsoltee0001 válasza vtsoftware hozzászólására (») Okt 18, 2007 /
 
Ja... így már értem, valszeg ez az áramkör többet tud mint egy sima100 forintos 270V-os varisztor, ha megcsinálod javaslom először 24V váltófeszt adjál neki azt is egy 5 W-os izzón keresztül próbaképp, ha minden ok akkor kösd rá a 220 at egy kis teljesítményű 220 as izzón keresztül (biztos ami biztos)
ha így is muzsikál akkor rá lehet kötni directbe.
üdv
(#) zsoltee0001 válasza vtsoftware hozzászólására (») Okt 18, 2007 /
 
az, hogy álnak a triac-ok, szerintem elég eggyértelmű, én minimum egy 12 A es triacot (btb12) használnék , megnézed az adatlapját aztán ez alapján bekötöd
(#) JOJO hozzászólása Okt 18, 2007 /
 
uraim nekem valami ojjan progi kellene amivel előlapotlehet tervizni
(#) Fery válasza JOJO hozzászólására (») Okt 18, 2007 /
 
Hát azt szerintem mindnyájan dijaznánk.
Kicsit off tudom de még olyan is jó lenne, amivel műszerskálát lehetne tervezni.
Bár ha jobban belegondolok, előlapot szinte bármelyik profi rajzolóprogival meg lehet tervezni és ha lézerrel nyomtatod főliára akkor vasalható mint a nyákra.
(#) Medve válasza Fery hozzászólására (») Okt 18, 2007 / 4
 
Itt a progi, kérem a dijat! Megy vele a műszer előlap is...
(#) Fery válasza Medve hozzászólására (») Okt 18, 2007 /
 
Uram. Szivesen megadnám ezért az 50 pontot ha tehetném, de sajna nincs rá lehetőségem, pedig ezért a progiért még azt hiszem nagyon sokan lesznek neked igen igen hálásak.
Köztük mindjárt elsőre én.

Szuper. Köszönjük.
(#) zsoltee0001 válasza Fery hozzászólására (») Okt 18, 2007 /
 
hi
ez a vasalásos módszer működik, legalábbis az általam gányolt fénymásolófixálóból készült panelvasalómmal
(#) Moderátor hozzászólása Fery hozzászólására (») Okt 18, 2007
 
Idézet:
„Szivesen megadnám ezért az 50 pontot ha tehetném, de sajna nincs rá lehetőségem,...”

Ezen viszonylag egyszerűen segíthetünk!
Következő: »»   90 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem