Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
HELL!! user1914 . Meg nem szorult , meg is zsíroztam, a motort forgattam a fogaskerekekkel. Lehet jelet nem kap a vezérléstől? A "düzzni" amit ez az izé nyomogat , szabadon mozgatható. Ezt a leszerelésnén ellenőriztem. Ezt is köööösz ---még valami???
Helló MINDENKI! Odáig jutottam---elég volt! Fürdeni aakarok! Már mindent megpróbáltam.!Egy valamit nem!! KONTAKT.. Nosza WD40 befúj , tisztít , pucol.... Tudni kell az alaplap csápjai általában nem egyező anyagból vannak a társítottakkal. Ezért oxidáció --/meg nemtommi/ keletkezik. Megjött a meleg nvíz ::. Ha ezt olvasod csak segíteni szeretnék mindenkinek,,kösz a segítséget, mindenkinek ..sok jó ötletet adtatok ......
Sziasztok!A pontos típús:Energy 240 Fi.Jelenleg piros led villog.Víz van a rendszerben,szivattyú kitakarítva,nem szorul,tágulási tartályban nyomás van,az egész hidraulikus blokk szétszed vízkőtelenít...egy hibát találtunk a hátsó membrán volt lyukas...kicserélve.Ezek ellenére a tű csak akkor jön ki és kapcsolja a mikrokapcsolót ha a kimenő fűtés csapon zárok(nem teljesen csak leszűkítem)...ekkor piros led nem villog,szépen elindul a fűtés,visszanyitom a kimenő fűtés csapot és tű vissza...kazán leáll...piros led villog.3 águ szelep működik,de az a k..va hátsó membrán nem dolgozik!Nem kapna elég víznyomást?Keveset nyom a szivattyúm?
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni.
Westen Pulsar 240Fi gázkazánom van ami a használat során magas nyomásértéket mutatva dolgozott (2-3bar). Ezért a legtöbb esetben elég erősen csöpögött belőle a víz. A szerelőnk tegnap kicserélte a tágulási tartályt de a hiba továbbra is megmaradt. (Sajnos nem érzem a szerelőn, hogy nagyon otthon lenne a Westen kazánokban, ezért is fordulok hozzátok) A tágulási tartály cseréje után a készülék kb. 1,5 báron dolgozott ami a kikapcsolás után (mikor a kazán teljesen leállt) felugrott 2 bárra majd bekapcsoláskor ismét visszament 1,5-re. A probléma, hogy 4-5 bekapcsolás után elfelejtett visszaállni az 1,5-re és már 2 báron kezd dolgozni, a kikapcsoláskor így már 2,5-re ugrik fel. (Ha egy kicsit tovább fűt akkor ez eléri a 3 bárt is.) Innen legjobb esetben 2-ig megy vissza és előről kezdődik az egész. A kazán ismét csöpög. Igaz, nem olyan intenzitással mint előtte de csöpög és szerintem ezek az értékek is magasak. (Laikusként mondom ezt de nem szeretnék okoskodni) Sokat segítene ha tudnátok mondani valamit. Előre is köszönöm!
Szia! Először is nincs elzárva rendesen a feltöltő szelep, ha tágulási tartály csere után is felfelé megy a nyomás. A nyomásemelkedés velejárója a fűtéskor bekövetkező hőtágulásnak. Nem ismerve a rendszered nagyságát, lehűlt rendszernél vedd le 1bárra a nyomást és így "teszteld" a rendszert. Ha a hiba továbbra is fennáll akkor nem zár jól a feltöltő szelep és ha minimálisat is, de mindig hozzáad a rendszerhez plusz mennyiséget.
Sziasztok!
Westen Pulsar 240 FI kazánunk 5 éves lett, eme életkort az alábbi rendkívüli működéssel ünnepli rendszertelenül: a kazán gondol egyet és bekapcsol, elkezd fűteni. A digitális kijelzőn világít a radiátor jel baloldalt, a láng jel középen és a melegvíz jel jobb oldalt, a vízhőfoknál pedig a 100 villog. Tudja valaki mi lehet a hiba oka?
Köszönöm a segítséget! A feltöltő szelep volt a hibás. Valószínűleg nem zárt rendesen és így folyamatosan töltötte a rendszert. Bejövő vizet elzártam és így hibátlanul működött a kazán.
Így most van egy használt de működő fölösleges tágulási tartályom. Mégegyszer köszönöm a segítséget!
Helló!A HMV mikrokapcsoló cserével a készülék üzemképes lett/kapcsoló ára 190 Ft volt/.
Köszönöm a segítséget!
Minden fórumozót üdvözlök !
A beteg neve Westen Energy 240 fi . Nekem sikerült kiharcolnom hogy jó legyen a vas,igaz két napomba került ! Kezdődött a HVM mikrokapcsoló tömszelencéjénél egy kis csepegéssel,majd egy zuhanyzás után melegvíz el ,a kazánból ömlik a víz ! A tömszelence teteje lerepülve,(az alatta lévő aluminium alátét kétszeresére dagadva). Nem értem két Réz közé ki a fene tervez alu alátétet??????Nem hallott még a galvánhatásról ? Nem kell hozzá csak egy kis áram vagy víz ! Mindegy tömszelence csere után a kazán piros ledes hibajelzést produkált amit nem lehetett törölni (kb. 50 szer próbáltam ),idő és kedv hiányában abbahagytam a próbálkozást ! Másnap reggel első próbálkozásra sikerült a törlés,a kazán beindult de a főláng kb 20 másodperc múlva kialudt.A sárga főláng led nem jelzett !!! A napi munkavégzés után hazaérve , bekapcsolva a kazán tökéletesen működött !!! A panelon vízkőnyomok voltak ,gondolom ekkorra sikerült kiszáradni a panelnak ! Bele se merek gondolni ha szerelőt hívok első nap és panelt cserél (? Ft) Úgyhogy mindenkinek kívánok a normális keretek közt jó hibajavítást ! Esetleg ha valaki tudna a vezérlőpanelről kapcsolási rajzot szerezni azt nagyon megköszönném !
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a Westen 240 FI kombikazánhoz. Karbantartásra szerelő szállt ki, azóta a kazán úgy működik, hogy elsőre a termosztát kapcsol, keringető kapcsol, szivattyú nem megy. Szerelő ki, a kazánt Resetelte, majd indult. De ha meggondolja magát, akkor újra eljátsza ezt és félő, hogy magára hagyva a végtelenségig játszhatja a piezo gyújtási kísérletet, ami ugye nem tesz jót neki és újabb hibát is generálhat. A szerelő most már nem akar vele foglalkozni. Másik szerelő, vagy van valami tippetek?
Westen 240 Fi gázkazán hiba!
Ha leveszem az égéstér előtti fedőlemezt vagy csak három csavarral fogatom fel minden jól működik. Ha becsavarom a 4. csavart is akkor kezdődik a hibajelenség-fűtés majd az 50C-nál villog a piros led és újraindit. Tudja valaki, hogy mi lehet az oka?
Szerintem tehát valamelyik kábelt elnyomhatod, az már lehet szakadt, csak a külső szigetelés tartja, így amikor a negyedik csavart becsavarod, olyan helyzetbe kerül a kábel, hogy nem megy át a jel.
Még valami: most derült ki számomra (a kazán nem az enyém, csak a kérdések), állítólag a külső kéményfenék (alu kéményről van szó) még tavaly szétrohadt, ami csinálhat fars levegőáramlást is, lehet, hogy néha ezért nem indul be?
Olvastam itt, hogy a fordított dugalj is megoldás bizonyos esetekben, igaz, ezt nem értem?!
Üdv. Mindenkinek!
Most költöztem új lakásba, Westen 240fi kazánom van, sosem használtam még, panellekásban éltem eddig. Van melegvíz, jók a radiátorok, nem csöpög, viszont amikor a viszonylag hideg lakást szeretném felfűteni, a nyomás felmegy 2-3 bárra, a kijelzőn ez már a pirossal jelölt érték, úgy látom 1,5 bár lenne az ideális. Mi lehet a hiba? Vagy a kellő hőmérséklet elérése után a nyomás automatikusan csökken? KÖszi előre is!
A kiegyenlítő tartályban nincs meg a megfelelő nyomás (1,2 bar). Annyit tehetsz, elzárod a kazánt, majd a két golyós csapot, hogy a rendszerről ne menjen el a víz. Ezután keresel egy jó kerékpárpumpát, megkeresed a kiegyenlítő szelepét. Kinyitod alul a leeresztő szelepet (tegyél alulra vödröt, mert folyni fog a víz a kazánból). kezd el pumpálni a tartályt, mint ha biciklit pumpálnál, ua.), ekkor jobban fog folyni a víz. Akkor jó, ha a végén kicsit koszos víz folyik ki. Utána addig pumpáld, amíg az 1,2 bart el nem éred.
Mielőtt elkezded visszatölteni a vizet, nyisd meg majd a radiátorok légtelenítőit is. FIGYELEM! Miután feltöltötted a kazánt pl. 1,4 bar-ra, indítás előtt mindenképp nyisd vissza a fűtőági golyós csapokat. Én ennyit tudok, de hallgass meg mást is.
Sziasztok!Ha érdemben valaki tudna segíteni-megköszönném!Western kombi gázkazán-melegvíz része működik-fűtés része-termosztát bekapcsol-kazán gyújt-gázt benyomja-elgyullad,és kazán leáll-ezt akár fél orán keresztül csinálja mire néha rendesen elindul,vagy a 3.gyujtási kísérlete után felkiáltójel és letilt!Megköszönném ha segítenétek-mi lehet a gond.Köszönöm!A szivattyu működik.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2012
Üdv! Valami hasonló jelenség van a fiaméknál is, kíváncsi vagyok, mi lesz a megoldás. Ha tudok valamit, akkor megírom! Még annyit, hogy náluk (ha a Reset kapcsolóra állnak pár másodpercre) végül elindul, de leállás után meg is gondolhatja magát, akkor csak a szivattyú indul, a piezo próbálkozik gyakorlatilag folyamatosan, de nem tudja beindítani. Jöhet a Reset, de hát ez nem a megoldás!
Üdv!
Nem tudom, jó helyre írok-e, a kazánom Westen Energy 240i. Problémája, hogy nem utókeringet és nem érzékeli a fűtővíz hőmérsékletét illetve egész pontosan nem reagál annak változására. Hiába van alacsony hőfokra állítva, fűti a vizet "majd' megszakad". Szerelő kint volt, cserélte az érzékelőt, de akkor sem történt változás. Azt mondta, tönkrement a vezérlőpanel. Annak a cseréjére 40ezer forintot mondott, amit sajnos nem engedhetek meg magamnak. Esetleg nincs valakinek valami ötlete? A vezérlőpanelt nem lehet javítani? Gondolom az a potméter ment tönkre, amivel szabályozzuk a fűtővíz hőmérsékletét? Csak azt nem lehet cserélni? Köszönöm!
Szia!Detto ugyan ez a helyzet nálam is-reset után szikra-begyujt-és leáll-néha folyamatosan ki be gyujt-de semmi-van hogy 3.próbagyujtás után meg letilt-jelenleg ugy oldottam meg-ha itthon vagyok-a melegvízet kapcsoló mikrokapcsolót nyomva tartatom-és figyelem a kazánt-ha 80 fok körülire ér a vízhőfokjelző-akkor elengedtetem ezt a kapcsolót és így fűtetek a kazánnal-bár néha továbbmegy így is a fűtés mint ha normálisan működne-de ez nem megoldás.Fűtésszerelő panelcserét javasolt-de nagyrészt félvezetőkből áll a panel-kiméretem egy műszerésszel mielőbb-olyan nincsen hogy csak cserével oldható meg-ha mégis akkor súlyos pénzekről beszélnek
A leírtakból nem lehet kikövetkeztetni, hogy a poti a hibás. Ezt csak méréssel tudod biztosra állítani. A vezérlőpanel javítása nem a gázszerelő, hanem erre szakosodott elektroműszerész feladata. Belőlük elég kevés van. Az anyagi érdeke a gyártónak, és a szerviznek is inkább a komplett csere, nem a javítás.
Üdvözlök Mindenkit!
Egy Westen starmaster kazánhoz kapcsolt, külső érzékelő beállításához szeretnék segítséget kérni. Az F06 paraméter mit állít? 00-05ig lehet változtatni csak nem tudom mit. Még egy kérdés az A01 nél kijelzi e a külső hőmérsékletet (kölső érzékelő csatlakoztatva). üdv.
Hello!
Abban kérném a segítséget hogy egy jó ideje morgó zörgő hangot ad ki a Pulsar 240 Fi kombi kazánom, mintha forralná a vizet olyami. Volt már elsőnek savazva a füst-víz hőcserélő, ekker volt is benne rendesen vízkő, majd a gáz láng moduláció visszaállítva, ekkor a fűtésnél a morgás később jelentkezett, de a használatí melegvíznél pár másodpercel később azonnal ha a melegvíz csapot megnyitottam. Utánna ujabb két savazás, de már nem jött belőle semmi vízkő, de a probléma ujbol fenn ált. Legutóbb már a kis alsó víz víz hőcserélő is savazva lett abba is volt víz-kő de vissza szerelés után dettó ugyan az a jelenség. Tanácstalan vagyok mi okozhatja ezt a csörgő morgó hangot, elvileg vízkő már nincs a rendszerben, légtelenítés feltöltések ahogy kell. Egyedül még a háromutas szelep nem lett megnézve, lehet e az a ludas? annak kiszerelése hogy a legkönyebb? Ami még plusz info, nyitott rendszeren üzemel a kazán a nyomás kapcsoló áthidalásával, elvileg ez nem lehet gond, tudtommal westen szervízes is mondta van rá lehetőség.
Krisu! Amennyiben olyan a belseje mint az Energy 240 fi-nek akkor tudok segíteni!
Fotót tegyél fel a belsejéről! "Ami még plusz info, nyitott rendszeren üzemel a kazán a nyomás kapcsoló áthidalásával" Ezt hogy érted?A hátsó mikrokapcsolót kiiktattad?
Hali beagle
Igen ki van iktatva egy átkötéssel. elég ha leveszem az alu takaró lemezt és lefotózom? na és szerinted mi okozhatja a morgást?
Az a lényeg lássam a háromútu szelepet ha olyan mint az Energy akkor tudok segíteni a kiszereléslében...első alkalommal levettem az egész kazánt és úgy szedtem szét... most már a falon csukott szemmel is
Egyébként nincs kellő átfolyásod/nyomásod ezért morog...a HMV potiját húzd lejjebb 50-60 fokra.Hány bárral dolgozik nyitott rendszernél a kazánod?
Ja igen még annyit...hogy elektromosan hidaltad át?Mert a nyomáskapcsoló azért nyomás kapcsoló...mert nyomáskapcsoló,nah szóval érted?Ha nincs elegendő nyomás akkor nem kapcsol.Te ezt kiiktattad tehát üzemel a kazán akár 0,2-0,4 báron is...nah ez a baj.
Egyébként mikor leszedted a háromutú szelept találtál valamit? okozhatja valoban ezt a jelenséget? a HMV hőfokát már levettem régebben pont ebböl a megfontolásból. Holnapra lefotózom
Köszi a választ! Tudnál esetleg tippeket adni, mi lehet még a hibás? És mit kell mérni? A potméter ellenállását? Én nem értek ugyan hozzá, de van egy villamosmérnök ismerősöm, hátha ő. Nem ezzel foglalkozik ugyan, de talán be tudná azonosítani a hibát, ha kaphatnánk valami támpontot. Köszi szépen előre is.
Minimális vízkövesedés volt,a háromutú szelep automatikus by-pass szelepe nem zár tökéletesen minimálisan átengedett és a kis membrán volt kilyukadva...savazás és membrán csere után sem jön ki a tű annál a "nyomáskapcsolónál"(hidraulikus mikro differenciál-presszosztát)...ha jól gondolom akkor te ezt hidaltad át.
Nekem is nyitott rendszer van gravitációs keringtető nélkül ebbe lett bekötve a kombi kazán,egyébként a gázkazánban van tágulási tartály és míg új volt a kazánom addig kijött a tű és kapcsolta a mikrokapcsolót nem kellet kiiktatni a nyomáskapcsolót. Én is megpróbáltam a kiiktatást igaz és csak kitámasztottam a mikrokapcsolót de így nem működik tökéletesen hamar kikapcsol mert nincs megfelelő keringés.Én már a szivattyúra gyanakszok...igaz azt is szétszedtem kitakarítottam és semmi változás ellenben ha a kazán alján az előre menő csapon zárok/leszűkítem akkor kijön a tű és szépen elindul a kazán ellenben így megint nincs megfelelő keringés...tehát a sz.rnak adtam egy pofot...ezért gondolom,hogy a szivattyú a ludas vagy pedig van egy másik sanda gyanúm,hogy anno megvezetett a fűtés szerelő és ezek a kazánok nem alkalmasak nyitott rendszerhez! A gázkazán tágulási tartálya nem lyukas 1.2 bárral feltöltve. A gázkazán nyomásmérője üzem közben 0.2 bárt mutat ami szerintem kevés mint hóhérban a jóindulat... |
Bejelentkezés
Hirdetés |