Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   693 / 1274
(#) Papp Ferike válasza johnee hozzászólására (») Nov 4, 2012 /

Hali!
Sajna emissziószegény lett a cső lassacskán.Pár sorral feljebb erről beszéltek éppen. Szerintem vedd ki a fűtőszál előtét ellenállását.Kissé jobb lesz,de igazából csak egy pár hónapig.

F
(#) Sajtospiskóta hozzászólása Nov 5, 2012 /

Sziasztok!
Van egy Orion CTV 321 M-TX tv-m. Egyik napról a másikra pirosas lett a képe és visszafutási csíkok is láthatóak lettek. Olykor-olykor visszaáll a normális képállapot, de hamar újra pirosas lesz. Szétszedtem és a képcső végén lévő panel szélének apró pöccentésére is bejön, illetve elmúlik ez a pirosasság. Így feltételezem valami érintkezési hiba lehet.
A forrasztások így éjszakai csipás szemmel jónak tűnnek. Mi lehet a gondja? Hol érdemes elindulnom? Tv-t még nem szereltem, ezért minden infó jól jöhet.
üdv.: Sajtos
(#) kadarist válasza Sajtospiskóta hozzászólására (») Nov 5, 2012 /

Szia!
Nézd át jobban, de csipátlan szemmel azt a panelt, vagy csak egyszerűen forraszd át. Vigyázz, hogy nehogy zárlatot csinálj a forrasztással.
(#) johnee válasza Papp Ferike hozzászólására (») Nov 5, 2012 /

Szia. Köszönöm válaszod. Az mit jelent, hogy emissziószegény lett a cső lassacskán?? Érdemes foglalkoznom vele szerinted?
(#) kadarist válasza johnee hozzászólására (») Nov 5, 2012 /

Szia!
Ez annyit jelent, hogy elöregedett a fűtőszál elektronkibocsájtó rétege és ezért normál körülmények között nem képes elég elektront leadni.
(#) mutyur válasza Hodinka hozzászólására (») Nov 5, 2012 /

A philipsek előszeretettel szeretnek sorkimenősek lenni. A tápban én minden kondit kihajítok ha kezdődik a küzdelme, és a sorvég kollektorkörében levő összes impulzuskondenzátort, miután a táp már megfelelően dolgozik a sorvégtranzisztor helyére bekötött 220v-os izzóval(magyarán terhelve nem áll le). Szokott még eeprom és processzorbaj is lenni, de ez felölelné egy könyv terjedelmét...Az a kapcsolástechnikától függ, hogy kúlturáltan leállítja e a tápot egy sorvég zárlat miatt vagy kilöveti veled a sorvégtanyót. Üdv
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2012
(#) mutyur válasza johnee hozzászólására (») Nov 5, 2012 /

Vannak tipusok melyeknél automata beállitásokat használ a vezérlőelektronia a kécső feszültségeihez. Mire valamit ki tud számolni egy utolsókat rugó képcsőhöz ahhoz sajnos idő kell. Talán próbálj meg a g2-őn (sorkimenő egyik potmétere) variálni a segédrácsfeszültségen bekapcsolás után és lehet hamarabb bejön a kép ha lejjebb veszed(600-800v körül lehet manipulálni) , és a visszafutási csíkok is eltűnnek. Szerintem a képcső az utolsókat rugja...Üdv
(#) mutyur hozzászólása Nov 5, 2012 /

Mindezek ellenére annyit tok mondani, hogy el kell vinni tv szerelőhöz ha ennyire kínai minden, egyrészt annak is meg kel élnie, másrészt meg tanulja meg mindenki a tv fokozatainak működését mielőtt nekiesik....
(#) mutyur hozzászólása Nov 5, 2012 /

A kérdezők problémáját már foja ismerni a tipusból. és egy 10 ezresből meúszható q gond
(#) zolee0216 hozzászólása Nov 5, 2012 1 /

Sziasztok!Egy Philips 21 PT 44 75/48 as számú Tv -ről lenne szó!
Tegnap este néztük egyszer csak elment a kép, azóta semmi!
A piros LED világít az elején de semmi más nem jön be se hang se kép!!
Előre is köszönöm ha bármilyen ínformációt kapok!
(#) Hodinka válasza mutyur hozzászólására (») Nov 5, 2012 /

Idézet:
„Az a kapcsolástechnikától függ, hogy kúlturáltan leállítja e a tápot egy sorvég zárlat miatt vagy kilöveti veled a sorvégtanyót”

Akkor ez egy nagyon kúlturált TV lehet,mert nálam folyton leállítja.
Végülis a vezérlőegységgel van a baj,semmi köze a sorvégfokhoz...
Üdv!

Lehet, hogy azzal, de lehet, hogy nem! Üdv
(#) mutyur válasza zolee0216 hozzászólására (») Nov 5, 2012 /

Sorvégfokozatban hiba...

Ha semmi köze a sorvégfokhoz akkor fellélegezhetsz és tulajdonképen miért kérdezed, ha tudod? Ha nem sorvég akkor szinkronjelleválasztó nemigaz? Üdv
(#) zolee0216 válasza mutyur hozzászólására (») Nov 5, 2012 /

Köszönöm a segítséget! Körülbelül mennyiből javítható a sorvégfokozat????
(#) Hodinka válasza mutyur hozzászólására (») Nov 5, 2012 /

Idézet:
„tulajdonképen miért kérdezed, ha tudod?”

Azért,mert nem voltam benne biztos,de időközben rájöttem,és talán még azért is,mert arra számítottam,hogy kioktatás helyet akár még tanácsokat is kaphatok ezügyben.
Üdv!
(#) kadarist válasza Hodinka hozzászólására (») Nov 5, 2012 /

Szia!
Nagyon brutális ennek a tévének az impulzustechnikai kapcsolása, még belegondolni is rossz . Valami szervizleírást vagy javítási leírást kellene találni hozzá.

Már megbocsáss, de én nem kioktatásnak szántam, csupán a standby led "3 hz-es" felvillanása azt jelenti, hogy zárlat van talán a készülékben és ezért nem indul be. Az égőt a sorvégtranyó helyére szoktuk kötni az emitter kollektor helyére....,de ettől független még szinte bárhol lehet zárlat (függőleges fokozat stb) Ha meg van a probléma akkor gratulálok a javításhoz! Egy tv szerelő talán orvosolná, mert én is imádtam mikor egy összetúrkált kiszenvedett klozettet hoztak a gazdik, hogy csak a kapcsolóval lehet gond mert nem kapcsol be Továbbá a letört képcsőnyakba egy rongy volt beledugva és áttekerve szigetelőszalaggal, mert az indexen azt irták, ha vacak a kép kopogtatni kell...üdv
(#) mutyur válasza kadarist hozzászólására (») Nov 5, 2012 /

Szerintem vidd el szerelőhöz, mert ez a tv ahogy az előttem szóló Kollega leírta elég húzós anatómiailag!
(#) mutyur válasza zolee0216 hozzászólására (») Nov 5, 2012 /

Egy sorvégtranzisztor pár száz forint egy sorkimenőtrafó pár ezer, de mindenekelőtt be kell határolni mivel van a baj konkrétan....Ezért szép ez a szakma mert sokszor egy 3 forintos kondenzátor a hibás és azt keresi 2 napig az ember....Szép??? Aztán megkapja, hogy semmi baja nem volt és elkért 5 ezret
(#) szauron válasza Papp Ferike hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

Üdv.
Sajna becsaapott a mérö müszerem és nem mért ellenállást.
Ujra mértem és a csövel mind a három szál rendben van.
A forraszokat is átnéztem volt felvállás,de fütés továbbra sincs.
(#) szauron hozzászólása Nov 6, 2012 /

Van egy Gaba GT 2101 tipusú tv, és nincs rajta piros szin.
A képcsö nyakán lévö panelt már átnéztem minden rendben.
A vezérlést egy soklábú TDA ic adja. Ha van ötlet irjatok.
Kösz elöre is.
(#) adika28 hozzászólása Nov 6, 2012 /

Sziasztok.Tudna nekem segíteni valaki egy philips MD1.2E típusú tvvel kapcsolatban?A kép kivételével minden működik,fény van rajta,az ic-ből az r.g.b jel az alap 0.5v körül van.
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2012
(#) zolee0216 válasza mutyur hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

Szia! Nagyon Szépen köszönöm a segítségedet!
(#) sipy323 hozzászólása Nov 6, 2012 /

universum tvmhez (nokia) keresek sr700-as tunert!
(#) belaradio válasza kadarist hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

Még mindíg nem vettem meg az Orion tv-be a tranzisztort. Az eladó szerint az eredeti C5388 lenne a legjobb. Tud adni helyettesítőt is BU808 FDX , de szerinte ez nem annyira jó és kicsit jobban fog melegedni. Bele tehetem a BU-t nyugodtan?
(#) kadarist válasza belaradio hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

Beleteheted, csak ne sajnáld a hővezető pasztát a tranzisztortól. Vagy egy alternatív megoldás, ahol hűtőborda nélkül is jól működik a cseretranzisztor: Lap alját nézd.

Az ON4923-as megoldást kell néznem ? BU808- nál tudok még plusz hűtő bordát is beszerelni . Van hely bőven. Ez egyszerűbbnek tűnik nekem .
(#) kadarist válasza belaradio hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

Próbáld ki, ha sütős lesz a borda, akkor rakhatsz fel kiegészítő bordát és igen az ON-os megoldást kell nézned. A 10 µF-os csatolókondit pedig cseréld nagyobbra!

A 10 mikró legyen nagyobb vagy az 50 volt legyen 63 V ?
Következő: »»   693 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem