Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kazettás magnó (deck) javítása

Témaindító: damien, idő: Júl 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   49 / 185
(#) CHZ válasza Gombi000 hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Elektronikusan vezérelt mechanikákban, legtöbb esetben található helyzet érzékelő kapcsoló, ami a mechanika helyzeti állapotát jelzi a vezérlés felé. Kivitele változó (akár több mikrókapcsoló is..), mechanikán van rögzítve, ennek kontakt hibája is okoz ilyen problémát. Tisztítása megoldás lehet.
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2012
(#) Tomi94 válasza Gombi000 hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Szia!
Akkor elsőre azt mondanám szíjcsere, de ha új(szerű) szíj van benne, akkor ez a lehetőség nem játszik... (Feltéve persze, hogy megfelelő feszességű szíjat tettek bele.) Ha kattog, esetleg ugrál, akkor akár lehet programkerék hiba is, azaz letörik egy-két fog, és nem tudja felemelni megfelelően a fejegységet. Ez a hiba Sony videókban pl. igen gyakori volt, lehet, hogy rendelhető még az alkatrész, de akkor nem lesz valami olcsó...
(#) Gombi000 válasza Tomi94 hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Köszönöm a segítséget! Kiderítettem hogy egy gagyi minőségű szíjat raktak bele. És az ennyit bírt sajnos. Most az a kérdés hol tudok megfelelő minőségű szíjakat venni hozzá?
(#) szabjan válasza Gombi000 hozzászólására (») Okt 19, 2012 / 1

Pesten itt jársz legjobban. Jó kis bolt.
Bővebben: Link
Persze jó lenne tudni mi kell bele eredetileg.
Bár a mostaniból talán ki tudsz indulni.
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2012
(#) Gombi000 válasza szabjan hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Köszi, Orosházi vagyok! Természetesen itt ilyesmit nem lehet kapni....
(#) Gombi000 válasza Tomi94 hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Szia! A lapos szíjak jók voltak de egy kisebb meghajtó szíj viszont rossz volt. Ezt kicseréltem és jó lett. Hallelujahhhh... Sikerült és tökéletesen működik!!!
Már csak a sebesség beállítása lenne mert az előző tulaja elállította...
Erre szeretnék tanácsot kérni. Hogyan csináljam???
(#) zolika60 válasza Gombi000 hozzászólására (») Okt 19, 2012 / 1

Egy jó sebességű kazettával fülre. Vagy ha van szkópod akkor egy mérő kazettával. Ha nincs egy jó magnóval készíthetsz.
(#) szabjan válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 20, 2012 / 1

Ha egyik se megy, van még egy fapados verzió is. Készíts egy kazetta elejére 1-2 perc felvételt úgy, hogy már a bevezető részen indítsd el a felvételt. Így amikor a fejhez ér a valódi szalag már szól is a zene. Ezután óvatosan húzd ki a szalagot valamilyen tiszta felületen és mérj rá egy 5 méteres mérőszalaggal a bevezető szalag végétől /ahol indul a szalag/ 476 centit. Ott nyugodtan jelöld meg egy alkoholos filccel a szalagot. Csavard vissza óvatosan a kazettába a szalagot és tekerd a megjelölt részhez. A vonalat állítsd pontosan a törlőfejre és törölj bele csendet jó hosszan. Így a kazetta elejéről a megszólaló résztől pontosan 100 másodperc zenét kell hallanod.

Ui:
Bocsi. Gombinak ment volna....
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2012
(#) Gombi000 válasza szabjan hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Igazad van mert 4,76 a szalag sebesség gyári esetben. Megpróbálom! Köszönöm!!!
(#) turikakas hozzászólása Nov 3, 2012 /

Fisher cr-w873 kétkazettás deck mindkét kazettában "highspeed"(gyors seb.) teker. Nem reagál
a kapcsolóra. Így persze hang sincs. Mit csináljak? Javítható? Hogyan? KI foglalkozik ilyen
témában(javítással)? Kapcsolási rajz nincs.
Előre is kösz.
(#) Pityu9 válasza turikakas hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Üdv!
Első körben érdemes megnézni, hogy a gyorsmásolás kapcsolója nincs-e beragadva.
Üdv!
(#) Tomi94 hozzászólása Nov 11, 2012 /

Sziasztok!
Nem igazán Hi-Fi, még csak nem is magnódeck, de a hasonló témák közül ez az egy, ahol még van valami élet... Adott egy Kasuga (Japan) gyártmányú rádiós walkman, szép állapotban megőrizve. Gondoltam feltámasztom. A rádiója rendben szól, viszont a magnó nagyon lassan játszott le, megnéztem hát a sebesség állító potmétert. Ütközésig feltekert helyzetben nagyjából eléri a szabályos sebességet, de időnként továbbra is rájön, és akkor lelassul, nyávog, majd magához tér, és kicsit más sebességgel megy tovább. Nem a potméter kontaktos, mert állítás közben nem rángat a motor. Viszont maga a motor elég fura zörgő hanggal jár, és megpörgetve is olyan zaja van, mintha akadnának a kefék a kommutátoron. Szétszedni nem lehet, és valószínűleg egyébként sem tudnám megjavítani, mert szét van kopva az egész. Ennek a szabályzója a panelon van, nem a burába építve, mint a deckeknél. Elég lehet ide egy bontott walkman motort betenni, vagy a megfelelő fordulathoz egyező típus kellene? A neten semmilyen infó nincs erről a típusról (KC300), így szervizadatlapot sem tudok keresni.
ui.: Most találtam ezt az aukciót, megérdeklődöm, hogy ezek esetleg működnek-e. Ha mást nem, a motort hátha ki lehet bontani belőle.
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2012

ALIM2427.JPG

(#) titi válasza Tomi94 hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

Hali!
Megpróbálhatsz bontásból származó motort, ha szerencséd van azonos a fordulatszámuk.
Szerintem jó esélyed van rá...
(#) Tomi94 válasza titi hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Vezérlő IC hiba is lesz benne szerintem... Próbaképp egy (hibátlan) modern walkman motorját rákötöttem erre az elektronikára, a kazetta az újabb mechanikájában volt. A sebességet el lehet találni vele, de kb. 10 perc járás után ez a motor is elkezdett rángatni, szóval más baj is lesz itt.
(#) szabjan válasza Tomi94 hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Nem lett túlterhelve a motor szűkebb szíjjal mint kéne?
(#) mano660 hozzászólása Nov 15, 2012 /

Sziasztok! A segítségeteket kérném! Sajnos a Sony TC-K 711S magnó deckemhez keresek capstan laposszíjat. Méretei: átmérő 44 mm x 4mm x 0,5 mm (kerülete: 140 mm).
Az Árwill-nél és a HQ-nál is érdeklődtem. Az Árwill-nél nincs, a HQ még nem válaszolt.
Ezeken kívül már több üzletben próbálkoztam, eddig sikertelenül.
Talán itt valakinek van elfekvőben.
Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv: Lajos
(#) zolika60 válasza mano660 hozzászólására (») Nov 15, 2012 /

A HQ-ban magad is megnézheted. Bővebben: Link Sokféle van lusta voltam kibogarászni.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2012
(#) mano660 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 15, 2012 /

Köszönöm a válaszodat. Természetesen végig böngésztem, de kisebb illetve nagyobb van, az átmérő 46,5 mm-est megpróbáltam de bő.
(#) zolika60 válasza mano660 hozzászólására (») Nov 15, 2012 /

Kicsit rövidebbet használhatsz nyúlik bizonyos határok között. A méretek hosszúság, szélesség, vastagság sorrendben vannak és mm-ben értendők.
(#) Hagens hozzászólása Nov 15, 2012 /

Sziasztok Kollégák!
Segítsetek nekem!! Keresek AKAI deckbe 10x8x2 és 11x8x2 mm -es nyomógörgőt.
Ha kicsit keskenyebb az nem baj, csak átmérőre és furatra legyen egyező.
Előre is köszönöm!
Csaba
(#) mano660 válasza Hagens hozzászólására (») Nov 15, 2012 /

Szia!
Kérdezz rá az eladóra talán tud segíteni! Bővebben: Link

* Szerkesztve! A link gomb a linkeknek van.
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2012
(#) mano660 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 15, 2012 /

Sajnos az alatta kapható méret jóval kisebb.
(#) zolika60 válasza mano660 hozzászólására (») Nov 16, 2012 /

Ez szomorú.
(#) Tomi94 hozzászólása Nov 25, 2012 /

Sziasztok!
A napokban a helyi TV-szerviz ,,bontott, többnyire semmire sem használható kacatok" típusú polcán találtam meg ezt a japán magnódeck futóművet. Első ránézésre volt benne használható fej, 9V-os DC motor, már ez is megérte azt a 400 Ft-ot, amibe került. A benne levő kombinált fej 260 ohmos, szerintem jó lesz a CS-M02 255 ohmos fejének a helyére is (méretre biztosan jó). Egyébként a teljes mechanika működőképes, az összes szíj és fogaskerék épen megmaradt. Egyébként szerintem vannak benne Akai-s részek (végkapcsoló) és Technics-re emlékeztetők is (pillanat-állj megoldása). Valaki esetleg felismeri, hogy milyen deckben volt ilyen futómű?
(#) Tomi94 válasza szabjan hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Erről nem sokat tudok, az eredeti szíj volt rajta látszólag, de lehet, hogy utólag nyúlt ki eléggé. A vezérlő szinte biztosan rossz, másik motort is rángatni kezd pár perc működés után. A típusa megvan, HQ-tól rendelhető is (kb. 350 Ft), de mivel pár héten belül el tudok menni érte, nem rendeltem még meg postán.
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2012
(#) lele hozzászólása Dec 25, 2012 /

Üdv. Mindenkinek!
Segítséget kérek a Technics RS-TR474-es deck javításához.
Nem szól. Nincs jel a kivezérlés jelzőn, a kimeneten, és a fejhallgatón sem. Táp fesz, a + - 8V és a + 5V rendben meg van. Mechanika rendben üzemel kivezérlés jelző is, csak jelszintet nem indikál. Ha valaki találkozott ilyen hiba jelenséggel, a segítséget előre is megköszönöm.
Lele
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2012
(#) Tomi94 válasza lele hozzászólására (») Dec 25, 2012 /

Nézd meg, hogy van-e a mechanikán fémnyelves kapcsoló, ha lejátszáskor ez nem érintkezik rendesen (vagy más megoldásnál nem szakítja meg az áramkört), akkor előfordulhat, hogy néma marad a magnó. Egyébként arra szolgál(na), hogy előre/hátra tekeréskor ne jelenjen meg az alapzaj a kimeneten.
(#) lele válasza Tomi94 hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Üdv Tomi94!
A fémnyelves kapcsolókat ellenőriztem, és sajnos nem hozott változást. Van még valami ötleted? Köszi a segítséget.
Lele
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012
(#) Tomi94 hozzászólása Jan 14, 2013 /

Valaki találkozott már olyan hibajelenséggel, hogy a mechanika nem tartja a rendes fejrés-állást, hanem főleg a szalag közepe után fokozatosan elmászik, hullámzani kezd a hang? Görgőt cseréltem (abból kiindulva, hogy ez miatt igazából a tekercs elején nem jó a szalagvezetés, csak már ahhoz hozzáállították a fejet), de nem változott a helyzet. Bal orsó szalagfeszítése egyenletes, nem szorul, nyávogást egyáltalán nem hallottam. Arra gondoltam még, lehet a főtengely csapágyának a kopása miatt ilyen jelenség? Az elég esélyes, hogy már nem éppen újszerű, mert indítás után kb. 1-2 mm-t beljebb csúszik, amint a görgő hozzáér - azaz lehet, hogy nem párhuzamosan áll. Egy 1981-es Akai CS-M02-ről van szó egyébként.
(#) zolika60 válasza Tomi94 hozzászólására (») Jan 14, 2013 /

Ekkora kopásnál igen valószínű.
Következő: »»   49 / 185
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem