Fórum témák
» Több friss téma |
Elektronikusan vezérelt mechanikákban, legtöbb esetben található helyzet érzékelő kapcsoló, ami a mechanika helyzeti állapotát jelzi a vezérlés felé. Kivitele változó (akár több mikrókapcsoló is..), mechanikán van rögzítve, ennek kontakt hibája is okoz ilyen problémát. Tisztítása megoldás lehet.
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2012
Szia!
Akkor elsőre azt mondanám szíjcsere, de ha új(szerű) szíj van benne, akkor ez a lehetőség nem játszik... (Feltéve persze, hogy megfelelő feszességű szíjat tettek bele.) Ha kattog, esetleg ugrál, akkor akár lehet programkerék hiba is, azaz letörik egy-két fog, és nem tudja felemelni megfelelően a fejegységet. Ez a hiba Sony videókban pl. igen gyakori volt, lehet, hogy rendelhető még az alkatrész, de akkor nem lesz valami olcsó...
Köszönöm a segítséget! Kiderítettem hogy egy gagyi minőségű szíjat raktak bele. És az ennyit bírt sajnos. Most az a kérdés hol tudok megfelelő minőségű szíjakat venni hozzá?
Pesten itt jársz legjobban. Jó kis bolt.
Bővebben: Link Persze jó lenne tudni mi kell bele eredetileg. Bár a mostaniból talán ki tudsz indulni. A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2012
Köszi, Orosházi vagyok! Természetesen itt ilyesmit nem lehet kapni....
Szia! A lapos szíjak jók voltak de egy kisebb meghajtó szíj viszont rossz volt. Ezt kicseréltem és jó lett. Hallelujahhhh... Sikerült és tökéletesen működik!!!
![]() Már csak a sebesség beállítása lenne mert az előző tulaja elállította... Erre szeretnék tanácsot kérni. Hogyan csináljam???
Egy jó sebességű kazettával fülre. Vagy ha van szkópod akkor egy mérő kazettával. Ha nincs egy jó magnóval készíthetsz.
Ha egyik se megy, van még egy fapados verzió is. Készíts egy kazetta elejére 1-2 perc felvételt úgy, hogy már a bevezető részen indítsd el a felvételt. Így amikor a fejhez ér a valódi szalag már szól is a zene. Ezután óvatosan húzd ki a szalagot valamilyen tiszta felületen és mérj rá egy 5 méteres mérőszalaggal a bevezető szalag végétől /ahol indul a szalag/ 476 centit. Ott nyugodtan jelöld meg egy alkoholos filccel a szalagot. Csavard vissza óvatosan a kazettába a szalagot és tekerd a megjelölt részhez. A vonalat állítsd pontosan a törlőfejre és törölj bele csendet jó hosszan. Így a kazetta elejéről a megszólaló résztől pontosan 100 másodperc zenét kell hallanod.
Ui: Bocsi. Gombinak ment volna.... A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2012
Igazad van mert 4,76 a szalag sebesség gyári esetben. Megpróbálom! Köszönöm!!!
![]()
Fisher cr-w873 kétkazettás deck mindkét kazettában "highspeed"(gyors seb.) teker. Nem reagál
a kapcsolóra. Így persze hang sincs. Mit csináljak? Javítható? Hogyan? KI foglalkozik ilyen témában(javítással)? Kapcsolási rajz nincs. Előre is kösz.
Üdv!
Első körben érdemes megnézni, hogy a gyorsmásolás kapcsolója nincs-e beragadva. Üdv!
Sziasztok!
Nem igazán Hi-Fi, még csak nem is magnódeck, de a hasonló témák közül ez az egy, ahol még van valami élet... Adott egy Kasuga (Japan) gyártmányú rádiós walkman, szép állapotban megőrizve. Gondoltam feltámasztom. A rádiója rendben szól, viszont a magnó nagyon lassan játszott le, megnéztem hát a sebesség állító potmétert. Ütközésig feltekert helyzetben nagyjából eléri a szabályos sebességet, de időnként továbbra is rájön, és akkor lelassul, nyávog, majd magához tér, és kicsit más sebességgel megy tovább. Nem a potméter kontaktos, mert állítás közben nem rángat a motor. Viszont maga a motor elég fura zörgő hanggal jár, és megpörgetve is olyan zaja van, mintha akadnának a kefék a kommutátoron. Szétszedni nem lehet, és valószínűleg egyébként sem tudnám megjavítani, mert szét van kopva az egész. Ennek a szabályzója a panelon van, nem a burába építve, mint a deckeknél. Elég lehet ide egy bontott walkman motort betenni, vagy a megfelelő fordulathoz egyező típus kellene? A neten semmilyen infó nincs erről a típusról (KC300), így szervizadatlapot sem tudok keresni. ui.: Most találtam ezt az aukciót, megérdeklődöm, hogy ezek esetleg működnek-e. Ha mást nem, a motort hátha ki lehet bontani belőle. A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2012
Hali!
Megpróbálhatsz bontásból származó motort, ha szerencséd van azonos a fordulatszámuk. Szerintem jó esélyed van rá...
Vezérlő IC hiba is lesz benne szerintem... Próbaképp egy (hibátlan) modern walkman motorját rákötöttem erre az elektronikára, a kazetta az újabb mechanikájában volt. A sebességet el lehet találni vele, de kb. 10 perc járás után ez a motor is elkezdett rángatni, szóval más baj is lesz itt.
Nem lett túlterhelve a motor szűkebb szíjjal mint kéne?
Sziasztok! A segítségeteket kérném! Sajnos a Sony TC-K 711S magnó deckemhez keresek capstan laposszíjat. Méretei: átmérő 44 mm x 4mm x 0,5 mm (kerülete: 140 mm).
Az Árwill-nél és a HQ-nál is érdeklődtem. Az Árwill-nél nincs, a HQ még nem válaszolt. Ezeken kívül már több üzletben próbálkoztam, eddig sikertelenül. Talán itt valakinek van elfekvőben. Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv: Lajos
A HQ-ban magad is megnézheted. Bővebben: Link Sokféle van lusta voltam kibogarászni.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2012
Köszönöm a válaszodat. Természetesen végig böngésztem, de kisebb illetve nagyobb van, az átmérő 46,5 mm-est megpróbáltam de bő.
Kicsit rövidebbet használhatsz nyúlik bizonyos határok között. A méretek hosszúság, szélesség, vastagság sorrendben vannak és mm-ben értendők.
Sziasztok Kollégák!
Segítsetek nekem!! Keresek AKAI deckbe 10x8x2 és 11x8x2 mm -es nyomógörgőt. Ha kicsit keskenyebb az nem baj, csak átmérőre és furatra legyen egyező. Előre is köszönöm! Csaba
Szia!
Kérdezz rá az eladóra talán tud segíteni! Bővebben: Link * Szerkesztve! A link gomb a linkeknek van. A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2012
Sajnos az alatta kapható méret jóval kisebb.
Sziasztok!
A napokban a helyi TV-szerviz ,,bontott, többnyire semmire sem használható kacatok" típusú polcán találtam meg ezt a japán magnódeck futóművet. Első ránézésre volt benne használható fej, 9V-os DC motor, már ez is megérte azt a 400 Ft-ot, amibe került. A benne levő kombinált fej 260 ohmos, szerintem jó lesz a CS-M02 255 ohmos fejének a helyére is (méretre biztosan jó). Egyébként a teljes mechanika működőképes, az összes szíj és fogaskerék épen megmaradt. Egyébként szerintem vannak benne Akai-s részek (végkapcsoló) és Technics-re emlékeztetők is (pillanat-állj megoldása). Valaki esetleg felismeri, hogy milyen deckben volt ilyen futómű?
Erről nem sokat tudok, az eredeti szíj volt rajta látszólag, de lehet, hogy utólag nyúlt ki eléggé. A vezérlő szinte biztosan rossz, másik motort is rángatni kezd pár perc működés után. A típusa megvan, HQ-tól rendelhető is (kb. 350 Ft), de mivel pár héten belül el tudok menni érte, nem rendeltem még meg postán.
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2012
Üdv. Mindenkinek!
Segítséget kérek a Technics RS-TR474-es deck javításához. Nem szól. Nincs jel a kivezérlés jelzőn, a kimeneten, és a fejhallgatón sem. Táp fesz, a + - 8V és a + 5V rendben meg van. Mechanika rendben üzemel kivezérlés jelző is, csak jelszintet nem indikál. Ha valaki találkozott ilyen hiba jelenséggel, a segítséget előre is megköszönöm. Lele A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2012
Nézd meg, hogy van-e a mechanikán fémnyelves kapcsoló, ha lejátszáskor ez nem érintkezik rendesen (vagy más megoldásnál nem szakítja meg az áramkört), akkor előfordulhat, hogy néma marad a magnó. Egyébként arra szolgál(na), hogy előre/hátra tekeréskor ne jelenjen meg az alapzaj a kimeneten.
Üdv Tomi94!
A fémnyelves kapcsolókat ellenőriztem, és sajnos nem hozott változást. Van még valami ötleted? Köszi a segítséget. Lele A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012
Valaki találkozott már olyan hibajelenséggel, hogy a mechanika nem tartja a rendes fejrés-állást, hanem főleg a szalag közepe után fokozatosan elmászik, hullámzani kezd a hang? Görgőt cseréltem (abból kiindulva, hogy ez miatt igazából a tekercs elején nem jó a szalagvezetés, csak már ahhoz hozzáállították a fejet), de nem változott a helyzet. Bal orsó szalagfeszítése egyenletes, nem szorul, nyávogást egyáltalán nem hallottam. Arra gondoltam még, lehet a főtengely csapágyának a kopása miatt ilyen jelenség? Az elég esélyes, hogy már nem éppen újszerű, mert indítás után kb. 1-2 mm-t beljebb csúszik, amint a görgő hozzáér - azaz lehet, hogy nem párhuzamosan áll. Egy 1981-es Akai CS-M02-ről van szó egyébként.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |