Fórum témák
» Több friss téma |
Kicseréltem az összes triakot. TR4 helyére BC517 ment Kissi javaslatára.
Kicseréltem a relét is. Most relé lábakon 3,4 V van. Nem húz be. Előtte lévő diódát is cseréltem. Már a hajamat tépném ha lenne .
Kicseréltem. Valami más gáz van itt. Lassan feladom. Most már minden alkatrész OK. Mégsem jó. A fűtést szabályzó relé tranzisztora a kijelzőről jövő szalagkábelról kapná a vezérlést. De nem kapja. Újra megmértem az NTC-t. Most majdnem rövidzárat mutatott, 4 ohm körül volt az értéke.
Igen a BC556 jó. Szerintem a kivett is jó de kicserélheted. Visszaolvasva az NTC hibakóddal ált le a mosógép. Az NTC nek tudomásom szerint 12kohm-nak kellene lennie ennél a készüléknél. Köss 12kohm-os ellenállást az NTC helyére próbából.
Kicseréltem BC556-ra, az NTC-t lehúztam és a csatlakozóba beletettem egy 14Kohm os ellenállást (most reggel ilyen volt) Ugyanúgy nem indítja el a fűtést. Azon is gondolkoztam, hogy mikor kellene elindítania a fűtést, de gondolom ha 90fokos programra állítom, akkor a vízfeltöltés után már biztos menne a fűtés.
Szóval továbbra sem kap vezérlést a TR4, így a relé sem húz be.
Jó reggelt a szakértőknek!
Segítsetek légyszi, hogy az aeg 62610-es mosógépen, hogy kell bekötni a fűtőszálat, és a motort, mert van 6 szabad kábelem, de csak öt helyem! Amikor bekötöttük, akkor pukk, bizti le, és azóta E40-es hibakódot ír ki, és nem indul el. Az ajtó be van csukva! Köszi!
Sziasztok!
Van egy fagorf 1fet 116 mosógép a programot ha felveszek vele akkor addig azon a programon marad míg el nem tekerem. A program kapcsolónál kb 3mp ig halom a kattogó hangot utána beáll a kiválasztott programra de onnan nem megy semerre Mindent meg csinál centriz beengedi a vizet viszont fűteni nem fűt a fűtőszál mellet van egy fehér doboz annak nem mérek értéket.
Egyáltalán nem biztos, hogy vízfeltöltés után azonnal fűteni kezd. Lehet, hogy el kell telnie x percnek a programból, és csak utána kezd fűteni.
Üdv.
Nagyon ritkán kapcsolják a fütést a gépek vizfeltöltés után egyből, egy pár percnek el kel telnie van hogy 8-10 perc is géptől függően, Mikor irja ki a hibakódot? hány perc mulva? Üdv. Laci!
Sziasztok. Most vettem észre, hogy gyönyörűségem (indesit WT102) nem melegíti a vizet. Eddig nem tűnt fel, mivel általában 40°-on mosok, úgy, hogy öntök bele melegvizet. De a múltkor 90°-on mostam, és feltűnt, hogy nem meleg a mosógép oldala. Szóval, nyilvánvalóan ez is panelhiba, mert most néztem, hogy a fűtőszál nem kap feszültséget (elindítottam egy 90°-os programot, és rákötöttem egy villanykörét a fűtőszálra). Szóval amit nem értek, hogy ki tudja mióta rossz, viszont a programok eddig is rendben lementek, tehát a kérdésem: hogy mehet tovább a program úgy, hogy hideg a víz? Nem az lenne a logikus, hogy elkezdi melegíteni a vizet, és akkor megy tovább a program, ha elérte a kívánt hőfokot? További érdekesség még, hogy 2 vékony vezeték megy be a fűtőszál mellett, gondolom hőérzékelő, rámértem, és szakadás. Gondolom NTC van benne, és gondolom nem normális, hogy nincs ellenállása? Lehet, hogy nem is fűtőszál vezérlés a hiba, hanem NTC?
Sziasztok!
Meg kerestem a gép service manuálját abba le van írva hogy hány ohm nak kel leni a fűtő szálnak meg az NTC nek mind a kettő jónak bizonyult még se működik.
Lehet ugyanaz a baja, mint az enyémnek? Hány ohmnak kell lenni az NTC-nek?
hát ez szakadás. Most rákötöttem egy 12kohm-os ellenállást, de semmi változás :/
de ez változik szerintem mert ahogy melegszik úgy csökken szerintem a panelrol le huztad? úgy mérted
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2012
Rákötöttem egy 14 K ellenállást és végignyomattam egy programot. Nem melegített és a végén kiírta az NTC hibát. Már csak egy alkatrész maradt amit nem cseréltem ki, az VIPer 20A IC. Lehet, hogy mégis az okozza a problémát?
nem ketyeg, mert ebben valami más féle van. Csak akkor megy odébb, ha végzett az adott programrésszel. Tehát ha pl végez a mosással, akkor átmegy öblítésre.
Indesit WT102, fentebb írtam. A fűtőszál jó, direktbe rákötve a feszültséget, melegít.
Szerintem az NTC a szárazon fűtéstől védené meg a fűtőszálat van egy hő kapcsoló ott a környéken valahol ami vezérli a fűtőszálat
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2012
Fejlemény, NTC mégsem rossz, szépen csökken az ellenállása, ahogy melegedik a víz. Akkor csak panelhiba lesz. Megint.
Nézd meg hova megy a fűtőszál vezetéke.
A fűtőszálat kapcsoló relé jó. Csak nem kap feszültséget a relé behúzótekercse :/
Van egy egyszerű megoldás az NTC ellenőrzésére én úgy csinálom hogy rákötöm a multira és egy ki gyertyával melegítem.Melegítésre csökken az ellenállásra ami azt mutatja hogy jó.Ha teljes szakadás van akkor szerintem az NTC csere.
Üdv mindenkinek!
Indesit Iwdc 6105 mosógép olyan hibát produkál hogy a szivattyú csak pár másodpercig müködik. Pl centrifuga programban is inditáskor 3 másodpercet megy a szivattyú,motor elindul centizik is de a végén hibát jelez,az összes felső led villog. Valakinek valami ötlet? Köszi előre is.
Hű milyen deja vu-m van . Érdeklődve figyelem a fejleményeket.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |