Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Telefonvonalakról általában
Két ledet "ellenpárhuzamosan" kötsz, velük sorba az ellenállás (mondjuk 10K jó is ahogy irtad) és ami nagyon fontos, kell még sorba egy kondenzátor, mondjuk 470nF 250V.
ez így igaz,de szerintem 1 mikro 250v is megfelel,de váltóáromu legyen.ilyenek voltak régen a telefon készülékben.a csengető feszültség kb:110v. váltó kb 16 hertz.
Bocs, az én válaszom hagyományos telefonra vonatkozik, az UPCs nem tudom mennyire ilyen.
Ha egy telefonvonalat kikapcsolnak de az ingatlanból fizikailag nem kötik ki mint az áramot szokták akkor utánna vonalfeszültség lesz a vonalon?
Azért kérdezem hogy egy ingatlanban ahol minden ki van kapcsolva ott szeretnék telefonvonalról működő lámpával világítani. Ott semmi jobbat és olcsóbbat nem tudok. Feltéve ha a vonalban van áram... Tehát azt szeretném megtudni hogy a vezetékes telefon kikapcsolása a központból hogyan történik?
Azzal a teljesítménnyel, amit nem szúrnak ki, annyi fényt kapsz, hogy megtudd, merre van a telefoncsatlakozó.
Nyugodtan felejsd el,egyébként is csak 20 mA-s áromról van szó.
![]()
Van itthon telefonvonalas lámpám, működik, bár igaz én fizetek havi 3 rugót az alapdíjjért. A telefon is működik, az adsl is, sőt a lámpa is egész jó világít, egy gyertya fényével talán vetekszik is. 0-24 óráig megy, még nem szóltak érte lassan fél éve.
De ugye olyan helyen ahol ki van kötve az áram, ott nagy spórolás lehetne ha nem kellene gyertyát venni és működne a telefonvonalas lámpa. ![]() Csak sajnos potyára nem akarok venni vagy elmenni mert messze laknak. De hátha valaki tudja hogy ilyenkor lehet-e fesz a vonalban.
Fogod az otthoni lámpádat ,elviszed ,kipróbálod.Ha jó otthagyod,és veszel otthonra magadnak egy másikat.Ahogy mondani szokták ,puding próbája az evés.
A napokban beszerelték a T.homosok a telefon vonalat és van egy Német Düsseldorf márkáju vezetékes telefonom és az a baj,hogy nem megy ki a kimenő hívás engem lehet hívni de én nem tudok hívni.Mi lehet ennek az oka? Állítólag valamit átkell állítani de nem jövök rá,hogy mit. Kérem aki tud ebben segíteni az segítsen Köszönettel.
Szia!
Nincs hátul véletlen egy kulcsos kapcsoló? Volt olyan telefon ( csak nem emlékszem a nevére) amin ezt a kapcsolót el kellett fordítani hogy hívni lehessen róla.Illetéktelen hívások ellen volt beépítve. Bár lehet hogy annak Frankfurt volt a neve. Esetleg egy kép?
Szia, lehet, hogy a magyar telefon vonalra nem alkalmas a készülék. (Lehet, hogy más a tárcsázási része és a magyar központ nem fogadja.)
Tone-Pulse üzemmód kapcsoló van a készüléken? Ha van, próbáld meg Tone módra állítani. Hátha...
Szia ! A vaterán van egy kép düsseldorf a neve ugyanilyan van nekem is mint a képen fogsz látni. Sajnos nincs a telefonon semilyen kapcsoló csak kihangosítás és hangerő szabályzó van és csengőhang szabályzó. A régi analóg telefon volt bekötve még 1994-ben és nem digitálisan hanem analóg vonal volt .Most meg digitálisan van bekötve.
Ime itt küldöm a telefonom képét
Szia!
Megnéztem a vakerás képet, ott is írja hogy a készülék illetéktelenek ellen zárható. A kézi beszélő mellett ott lent bal oldalon az nem egy kulcsos kapcsoló?
Igen az egy kulcsos kapcsoló csak az azért van ott,hogy ne lehessen illetékteleneknek telefonálni ha lezárom annak semmi köze a kimenő hívásoknak ugyanios ugy sem müködik ha kinyitom valami mást kell átalakítani csak amit megirtam nem tudom,hogy mit kell . Köszi
Már hogyne lenne köze hozzá. Az a kapcsoló kiiktatja a hívóművet, hogy ne lehessen hívást kezdeményezni, de hívást fogadni igen. Ettől függetlenül valami elromolhatott benne, ha már egyszer működött.
Sziasztok!
Neten már kerestem, de nem találtam meg, hogy a magyar vonalas telefon készülékek... vonalhoz mik a pontos beállítási paraméterek. Vonali feszültség, frekvencia, típus.... Köszönöm előre is a segítséget!
Szia!
A vonalifeszültség 54-48 Volt között van,ez attól függ milyen messze vagy a központtól.A frekvanciában nem tudom mire gondoltál,mert itt csak hangfrekvencia megy a vonalon beszéd közben,csengetésnél van 16 és 3/4 hertz.Üdv!
Nincsen messze.
Digitális Ip telefonnak akarom beállítani, csak teljesen más hangfrekvencián búg a telefon mint a T-com cuccával. KÉP
Egy hagyományos telefont nem fogsz tudni IP telefonként használni (legfeljebb a kézibeszélő lesz jó egy megfelelő hardverrel)
Lehetséges, hogy a T-home-os kimenetről azért nem tudsz hívást kezdeményezni, mert - mondjuk - impulzus módra van állítva a hívómű. Ez analóg vonalakon még ma is használható (a DTMF móddal együtt). Tehát, ha valamit át kell állítani,az csak ez lehet: PULSE>TONE. A mellékelt képen semmi nem értékelhető. A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2012
Értem én hogy miről beszélsz, meg Sebi is...
Idézet: „csak teljesen más hangfrekvencián búg a telefon mint a T-com cuccával.” Mondjuk ez azért nagyon durva volt ![]() Home gateway típusa és/vagy szolgáltató? Telefon típusa? Konkrét hibajelenség? Idézet: „Egy hagyományos telefont nem fogsz tudni IP telefonként használni” Ez tiszta sor és érthető. VoIp szolgáltatásom van jelenleg a T.comnál. A t által adott home getway el kiválóan üzemel! De iszonyatosan egy instabil eszköz! Átakarom kötni saját eszközömre, a Linksys pap2t eszközre. A kapcsolat rendben van, mert él az eszközzel a vonal. De úgy tapasztalom, hogy másképp működik az analog jel az eszköz és telefon között. 2 készülék is van egy vonalon és mind a 2 ugyan úgy viselkedik. A legjobb, h. kikapcsolt mobil telefont is tudok hívni ![]() Nem jelez vissza, h. oppá, ... az előfizető jelenleg nem érhető el! Ez akkor is kicsöng neki, míg a t home doboz visszajelzi, h. ki van kapcsolva. Ezért kérdeztem, h. e pap2t miként kell beállítani a magyar szabványra.
Gondoltam én, hogy nem a Hertz-ekkel van a bajod
![]() Idézet: „úgy tapasztalom, hogy másképp működik az analog jel az eszköz és telefon között” Ezen még csiszolhatnál hogy megértsem... Idézet: „Home gateway típusa és/vagy szolgáltató? Telefon típusa? Konkrét hibajelenség?” ZTE ZXV10 H201L Telefon: Sinus 700 vezeték nélküli, Trend SP-8720 Hiba: Az egyiket leírtam már. A másik: Videó
Sziasztok! van egy hagyományos vezetékes telefonunk és t home a szolgáltatónk. mostanában a beszélgetés alatt folyamatos eléggé erős zavaró búgást lehet hallani.a bejövő telefon kábel egy dobozon keresztül megvan hosszabitva.na most ebben a kis dobozban van négy csavar amik alá van rögzitve 6 szál vezeték ebből kettő a bejövő jel a másik kettő árnyékolás lehet.ha a két jel szálat lefogom az ujjammal akkor megszünik a zaj.Nem tudja valaki hogy mi lehet a probléma?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |