Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1999 / 3599
(#) poros válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

Ne gondold,hogy falun mindenki tolerálja az állat tartást. A kert szomszédunkba van pontosabban csak volt egy nagyon kedves holland házaspár akik éppen a múlt héten adták el gyönyörűen felújított lakásukat. Nekik a ló tartás a mindenük két szép állatot hoztak magukkal. Az egyik szomszéd állandó zaklatása miatt elköltöznek. Néhány éve a zaklató szomszéd még tehén tartással foglalkozott! Szóval érdekes emberek vannak.
(#) zolika60 válasza poros hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

Persze hülyeség és irigység ellen nincs orvosság.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

Jé valóban az enyémet meg fel. A tiedet meg én.

Ilyen a világ. Mindig a gyilkosokat lájkolják.

Én nem dolgoztam ott, de középiskolás koromban jártunk ott tanulmányi kiránduláson. Az még nem az EU konform vágóhíd volt.

Ezért aztán marad az otthoni gyilkolás.
(#) jani1987 hozzászólása Nov 22, 2012 /

Én se szívesen ölök meg egy állatot se, de fogyasztás céljára igen. Viszont ügyelek rá, hogy gyors halála legyen. A Hadházi nemrég azt mondta: Előírás szerint az állatnak levágáskor nem lehet halál közeli élménye.
(#) jani1987 hozzászólása Nov 22, 2012 /

Másik téma. Mivel a szobám hőtartó képessége nem a legjobb, ezért relatíve olcsó megoldásokat várok padló hőszigetelésére vályogház esetében. Feltételezvén, hogy a rétegnek terhet is kell bírni.
(#) zoly15 válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

Lépésálló nikecel, de megfelel a fehér is csak min 5-6 cm beton kell rá...
(#) jani1987 válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

A szoba így is magasan van a mellette lévőhöz képest, (8 centivel) ezért más fedő réteg is lehetséges? A belmagasság a padló és a gerenda közt mindössze 193 centi (én 176 vagyok).
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

Biztos, hogy a padlóval van a baj? A plafon hőáteresztő képessége sokkal nagyobb. Csak persze a padló hideg, mert a hideg levegő lefelé folyik. Egyébként milyen technológiával épült a jelenlegi plafon és padló? Valamennyi tapasztalatom már van a dologban, mert én a mi házunkat elég jól megcsináltam. Most télen kis energiával fűthető nyáron pedig klíma nélkül is kellemesen hűvös.
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2012
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

Miért hideg a padlat? Nekünk nem volt az (döngölt). Nem lehet kimélyíteni? A szomszédom kiszedetett vagy 15 cm-t, és úgy burkoltatta le, nem hideg. Ha most télen akarod csinálni; akkor hajópadló/deszka (alatta nikecell, vagy ha nem nedves, akkor filc, mint az autóban). Azt fel lehet szedni tavasszal, és kimélyíteni. Amúgy, ahogy 'zolika60' írta (födém?).
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

Lássuk csak. Régi sorházról lévén szó, mivel több azonos típusú épült belőle, ezért a plafon nádfedést kapott, mindkét oldalán sárréteggel. A fal vályogból épült és helyenként nincs a fal alatt beton alap. A patkányok ellen szokatlanul magas ( 40 cm-es beton alapot kapott. Jelenleg OSB lapok vannak elé téve, hogy átmeneti megoldásként némileg visszafogja a hideget.

Akkor a plafon nem túl jó. A mi házunké is hasonló volt, csak a gerendák alatt nádazva vakolva, a gerendák felett deszkázva tapasztva sárral. Mivel nálunk a belmagassággal nem volt gond 260cm Egy fa keretszerkezetre egy gipszkarton plafont építettem alá. Ha jól értem neked csak a gerendák fölött van nád alul felül tapasztva. Ezt a padlás felől takarnám be valamilyen hószigetelő réteggel. Bármi jó, amihez olcsón hozzájutsz. Ahogy granpa írta a padló egy ásóval mélyíthető. Én is ilyen technikával hoztam egy szintbe a helységek között. Aztán beton aztán hajópadló párnafákon. Alatta hőszigetelés. De ez nem túl olcsó. Csak volt egy szerencsés pénzügyi helyzet és megtudtam csinálni. Ha most kéne nem lenne miből.

A padra kőgyapot, izolit, elég könnyű, jó vastagon lehet rakni, alá-fölé nylon (fólia). És lehet, melegszik a padló. Nem értettem ezt a lábazat-betont; most van a fal alatt, vagy nincs, vagy eléje van húzva. Külső falszigetelésre bármilyen hungarocell hulladék jó, amit a csomagolásokból kidobnak (hűtőszekrény, TV, stb.), csak némileg össze kell illeszteni, hogy ne legyenek (nagy)hézagok. Ragasztani, vagy csak feltakarni (pl. OSB lapok mögé).
(#) jani1987 válasza granpa hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

Idézet:
„Nem értettem ezt a lábazat-betont; most van a fal alatt, vagy nincs, vagy eléje van húzva.”

A teljes falszakasznak csak a fele alatt van beton, azt is én öntöttem mert másképp lenne egy állandó látogatóm.

A beton igen rossz hőszigetelő. Ha a fal teljes szélessége alatt van, azt tanácsos leszigetelni kívülről.
(#) Gabiorsi hozzászólása Nov 22, 2012 /

Én 2 hete terítettem üveggyapotot a padlásra, nálam is stukatúr mennyezet van, a fölső sárrétegre terítettem a gyapotot. Granpa írta, hogy a gyapot alá-fölé fólia, ez nem teljesen igaz, ugyanis alá nem szabad semmit tenni, mert a plafon fölfelé szellőzik, lélegzik, ott ki kell tudnia engedni a párát a szobából, különben elrohad a szarufa a mennyezetben. A gyapotot le lehet takarni, de csak páraáteresztő fóliával, mert ha a gyapoton keresztül nem tud távozni az oda feljövő pára, akkor az fog berohadni. Egyébként én 20cm gyapottal takartam, hihetetlen módon javult a komfortérzet a szobában, így lehet érezni azt, hogy eddig sugárzott lefelé a hideg és nem mellesleg legalább 1 fokkal nőtt a lakás hőmérséklete (24 fok van most is) 40 fokos fűtővíznél.

A beton elé mindenképp vastag szigetelés kell, mert nagyon bír hűlni. A vályog az jó (legfeljebb nedvesedik). Vannak jó víz után szívódó szigetelő gyanták (sajnos jó pénzért).
Igaza van az előttem szólónak; én nem is gondoltam rá (áteresztő), mert nálam szárazság(szellőzés) van, nincs páralecsapódás.
(#) Gabiorsi válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 22, 2012 / 1

Amikor betonoztam az egyik szobát, a fal és a beton közé 2cm-s hungarocellt állítottam, hogy ne legyen hőhíd. A beton alá pedig 5cm sima hungarocell került, egyáltalán nem hideg a padló.
(#) zolika60 válasza Gabiorsi hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

Így csináltam én is.
(#) Gafly hozzászólása Nov 22, 2012 /

Ma déltájban hazafelé láttam egy érdekes járművet, befelé tartani a Gyömrői úton ott a Hangár út környékén (Flex, Global services, ha úgy jobban bejön) befelé.

Úgy nézett ki mint egy kifényezett kályhacső biciklikereken. A pilóta srác búkósisakban vezette.

Sajnos nem tudtam jobban megbámulni, mert én meg pont kifelé mentem a "gyorsforgalmin".
Tudja valaki hogy ez meg mi/ki volt???
(#) hibbantpasi válasza Gafly hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

Szia!

Nem tudom, mi lehet,de egy képet találtam valószinűleg róla.

üdv:hp

bringa.jpg

(#) Frankye válasza hibbantpasi hozzászólására (») Nov 23, 2012 /

Ha ilyen volt, akkor feltehetően segédmotoros kerékpár (esetleg kerékpár). Az átalakítás szabályossága eléggé vitatható... (Különösen motoros meghajtás esetén.)
(#) zolika60 válasza Frankye hozzászólására (») Nov 23, 2012 /

Nem ilyen volt szoktam én is látni. annak elöl van két kereke és hátul egy és jól láthatóan pedálozott benne az ember. Úgyhogy szinte biztosan emberi erővel hajtott járgány. Alacsonyabb is mint a képen látható.
(#) Action2K hozzászólása Nov 24, 2012 /

Sziasztok. Megtudja valaki mondani ki ő (kép)? Kb. 1 cm-es, vízben él (akváriumom, de a kerti tóból költöztettem be). Páncélos, vedlik növés közben. jobb oldalt van a feje, 2*6-8 lába van. Rák szerű, de nem találom sehol a neten.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2012

állatka.JPG

(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

Mivel nemsokára jönnek a halak is az akváriumba, így valószínű az ő csemegéjük lesz.
(#) kokozo válasza Action2K hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

Szia! Nem egy közönséges víziászka?
(#) sooty válasza Action2K hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

Talán valami ilyesféle féreg... (tudom, nem féreg ) Felemáslábú rákok, bolharák
(#) Action2K válasza kokozo hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

De bizony az! A gugli így már a barátom. Köszi!
Következő: »»   1999 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem