Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   261 / 581
(#) wadember válasza Lakatos Andras hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Ezeknek szokásuk hogy, elszökdösnek a gombjaik? Kíváncsi lennék az enyémnek az oldalára mi a fenének fúrták azt a 20mm-es lukat? Befoltoztam de elég csúnya lesz.
(#) horváth lajos válasza gkari hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

Szia nekem mégis odavan kötve az egyik 16uf de mostmár szól is a rádió üdv lali
(#) belaradio válasza Lakatos Andras hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

Tényleg szép lett a 324-es doboza. Én pont fordítva szoktam felújítani. Ha már működik a rádió , csak akkor esek neki a doboznak.
(#) gkari válasza horváth lajos hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

Szólhat, de így biztos, hogy az EBL(-6V9), és a 2.ECH trióda rácsfeszeje(-2V) nem az igazi, ezt eredetileg a 35, és 70ohm osztók biztosítják.
(#) frecsko válasza gkari hozzászólására (») Nov 22, 2012 /

Hamarabb megadja magát az EBL mert nincs meg a negatív előfesz neki.
(#) horváth lajos válasza gkari hozzászólására (») Nov 23, 2012 /

Szia az osztókat meg mértem az egyik meg volt nyúlva azt ki cseréltem majd még az elkókat kell kicserélnem üdv lali
(#) wadember válasza belaradio hozzászólására (») Nov 23, 2012 /

Szia! Bocs nem válaszoltam jó a serleg kitűnő, mégegyszer köszi! Tudnál egy képet készíteni a készüléked aljáról? Mert nekem csak két lapos abszolút nem egyforma fadarab volt felcsavarozva. Ma kész lett a csiszolás pácolás és az első réteg lakk. Holnap még átcsiszolom aztán megy a következő réteg lakk vagy 3-4 réteget tervezek rá. Celloxin bútorlakk megy rá.
(#) wadember válasza wadember hozzászólására (») Nov 23, 2012 /

Képek a mai termelékenységről
(#) gkari válasza wadember hozzászólására (») Nov 23, 2012 /

Ecseteled?
(#) wadember válasza gkari hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

A pácolás ecsetelve, de már bánom azt is fújni kellett volna. A lakk fújva.
(#) maci80 válasza wadember hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

Szia! Milyen pácot használtál? Én alkoholos pácot szoktam használni. Ecsettel felviszem jó vastagon, majd egy idő múlva letörlöm a fölösleget. Csak arra kell vigyázni hogy mindig azonos ideig legyen rajta mert különben jobban beszívja és eltérő színekben virít. Bár szerintem mindegy mivel pácolunk, csak találjuk el a pontos színt, amivel jól mutat a végén. Legyen az eredetihez hasonló vagy teljesen eltérő. Biztos szép lesz a végeredmény.
(#) wadember hozzászólása Nov 24, 2012 / 1

Szeszes cseresznye pácot ami készen kapható. Simán egy rétegben ecseteléssel vittem fel
(#) belaradio válasza wadember hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

Szia. Örülök, hogy jó lett a serleg. Az én rádiómnak is két lapos fa a talpa. Szerintem ez lehet az eredeti talp. A néprádiókon is így oldották meg. Van néprádiód ?
(#) Tomi94 hozzászólása Nov 24, 2012 /

Sziasztok!
Mostanában készültem el ezzel a Videoton Melodyn rádió felújítással, egy másik hasonló készülékből sikerült mindent eredeti kinézetűre cserélnem, amit kellett. Az elkó az eredeti 1969-es benne, de egyáltalán nem tűnik zajosnak (bemenetről hallgatva sem). A forgókondi tengelye csikorgott, be volt ragadva, de sikerült kiszerelni és bezsírozni - most az is szépen, finoman jár. Egész jó az érzékenység, nappal is legalább 5-6 hallgatható adó van a KH sávban.
Egyébként a másik donor készülék végfokát kimentettem, és elkezdtem hallgatni, amit eleinte bírt is. Tegnap amikor bekapcsoltam, pár perc után, a panelen láttam a szemem sarkából egy szikrát, de hangjában elsőre semmit nem vettem észre. Következő bekapcsoláskor viszont a magas hangoknál kicsit gerjed, sípol, így egyelőre nem erőltettem jobban. Gyanakszom a rajzon a 220n és 150p kondikra, hogy valamelyik nem bírta a megnövekedett feszültséget - ugyanis amint leválasztottam róla a rádió-egységet, az fölment 260 helyett 290-300 volt körülre.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2012
(#) wadember válasza belaradio hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

Hali nincs néprádióm. viszont az egyik fadarab nekem is ilyen ezek szerint ez lehet a gyári.
(#) hatvanasjocó válasza belaradio hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

Ez a fa talp vigyáz az életünkre, a néprádiónál is a sasszi rögzítő csavarokat fedi, hogy ne kerüljünk közelebbi kapcsolatba a a fázissal!
(#) (Felhasználó 20218) válasza Tomi94 hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Szia!
Tavaly építettem egy csöves erősítőt és történetesen egy R4900 volt a donor. A nagyobbik rajz a teljes erősítő (varázsszem vezérléssel együtt), a kisebb rajz az ahonnan kiindultam, de az önmagában megállja a helyét a Melodyn tápegységével és kimenőjével. Ezzel a kapcsolással az anódfeszültség 270V körül áll be miután bemelegedik a cső, bekapcsoláskor nekem is 290V körül járt és szépen esett le ahogy melegedett a cső. Szóval elég kevés plusz alkatrésszel lehet egy szép hangú erősítőt építeni R4900 alkatrészekből. A fotón már az én egyik prototípusom látható kísérletezés közben, ebben az állapotában már szólt.
Végül is oda akartam kilyukadni, hogy először én is a rádió végfokját akartam megmenteni, de valahogy nem volt az igazi, a fenti kapcsolás sokkal egyszerűbb.
Az utolsó képen a végeredmény látható. Azóta már sok órát hallgattam és biztos van sokkal jobb és szebb hangú csöves, de én nagyon elégedett vagyok vele és boldogan hallgatom.
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2012
(#) Janó bácsi válasza (Felhasználó 20218) hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Szia. Csak gratulálni tudok, nagyon szép lett az erősítő. Ebben a kapcsolásban az ECL a maximumot nyújtja, biztos nagyon jól is szól. Én még voltam olyan tanfolyamon amit Kádár Géza bácsi tartott, és ott kötötte a lelkünkre, hogy a csöves erősítő legfontosabb része a jól hidegített, kis belső ellenállású tápegység. Itt is 5 db 47µF hidegít, így biztos nem rángatja meg a nagy hangerő sem a tápot, vagyis nem keletkezik ebből torzítás.
Még egyszer gratula. Üdv.
(#) (Felhasználó 20218) válasza Janó bácsi hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Köszönöm a gratulációt! A kapcsolás tényleg nagyon jó, sajnos nem az én művem, így találtam a BSS-en. Vagyis a kisebbik rajz van onnan, a teljes kapcsolást magam ollóztam össze ezekből. Varázsszemes kivezérlésjelzőt alapból nem is akartam, de mivel minkét donorban hibátlan cső volt, nem hagyhattam őket veszni.
(#) Tomi94 válasza (Felhasználó 20218) hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Tényleg szép az az erősítő! Én is valami hasonlót szeretnék összehozni belőle, sztereóhoz van még másik kimenőm és csövem (újszerű Telam ECL86-osok), a többi elvileg nem lehet akadály. Nekem így elsőre nem volt bajom a rádió végfokának a hangjával sem, bár két dolog nekem sem igazán tetszett: egyrészt, ezek a hangerőszabályzók nem mechanikai középállásban adnak kiegyenlített hangképet, innentől kezdve csak fülre tudtam kb. beállítani a helyes hangszínt. A másik, hogy a mély hangok növelésével együtt nőtt az alapzaj (búgás) is. Lehet megpróbálom egyelőre egy csatornára ezt a kapcsolást is.
ui.: Nem tudom, van-e valamilyen tapasztalatod erről, egy hálózati trafóval nem lehet mindkét csatornát megoldani? Kevés lesz úgy a teljesítmény?
(#) (Felhasználó 20218) válasza Tomi94 hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

A hangszínszabályzó engem is zavart, én nem szerettem volna bele, ez volt az egyik oka a kapcsolás alkalmazásának. Egy trafóval nem is próbáltam ki, mivel mindkét donor rádióban jó volt, ezért kézenfekvőnek találtam, hogy felhasználjam őket. Egy idő után azonban melegszenek az egyenirányítók (kézzel még épp megfoghatóan) és a trafók is nagyik kicsit, lehet kettővel már sok lenne!?
(#) wadember hozzászólása Nov 30, 2012 /

Üdv! Valakinek nincs felesleges AZ11-es csöve, amitől megválna értelmes összegért?
(#) zolika60 válasza wadember hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Neki nincs? Bővebben: Link
(#) wadember válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Nem látok köztük, másrészt nem nagyon óhajtok 3500ft+postát adni egy esetleg használt AZ11-esért.
(#) akos70 válasza wadember hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Vaterán látok egyet egy ezresért.
(#) wadember válasza akos70 hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Megnézem kössz. Most vettem vakerán egy EAW Undine-t valaki átalakította EZ80-asra az egyenirányítóját. Azt akarom visszavarázsolni eredetire. Megjavítottam belaradio Undine-jét és belebolondultam a hangjába. Nagyon jó fogás volt 5600 pézért.
(#) belaradio válasza wadember hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Szia. Kösz a javítást. Tényleg jó hangja van. A szerzeményedbe miért nem teszel AZ1-et. Külsőre ugyan úgy néz ki mint a 11-es.
(#) wadember válasza belaradio hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Az nem tüskés és ahogy a fényképen láttam a gyári foglalat benne van.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2012
(#) belaradio válasza wadember hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Hát , ha benne van a foglalat, akkor egyszerűbb egy csövet szerezni bele. Ment a mail.
(#) wadember válasza belaradio hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Ilyen
Következő: »»   261 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem