Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Ekkora barbárságot is ritkán látni. Egy jobb sorsra érdemes EF 86 -ot az áteresztő csöves stabilizátorban elpocsékolni, egy kissé túlzás. Egy EF80 bőven megteszi.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2012
A marantznak a váltó kapcsolóját honnan lehet beszerezni vagy milyen kapcsolónak hívják?
Idézet: „Cirok Lacié elég szimpatikusnak és tán egyszerűnek is tűnik.” Ami azt illeti az enyém ez a példány de a kapcsolás az egy hirneves kapcsolásból lett némi kis átalakítással személyre szabott így nagyobb teret kapott a felhasználás területén . Az egyszerűség az tényleg jellemző erre viszont a kimenő trafó az eléggé nagy szakértelmet kiván ... Idézet: „Ha meg ilyen pozitív tapasztalatai vannak, mégér egy próbát mindenképp.” A pozitív jelző ide csupán kevés , aki nem hinné az épitse meg aztán gyönyörködjön benne . Idézet: A név nem minden sok esetben nem takarja a valódiságot , egyéb iránt ami én belinkeltem is NEVE van kategória de direkte nem irom ide , aki ismeri annak nem kell kommentár hozzá .„A MArantznak nagy neve van a szakmában” Tudom általában mindenki a saját vackát reklámozza de most ez esetben nem reklám , a tervezésnél a fő szempont az volt hogy legyen egy csöves előerősítő DE itt jön a csavar tehát olyan csöves erősítő ami vonalszintem jó minőségben és trafós kimenettel rendelkezzen tehát így remélhetőleg hordozza a csöves mivoltát és ez a végeredményben jellemzően sikerült is reprodukálni . A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2012
Épp a napokban javítottam egy Acoustic 100 erősítőt.
A kapcsolásban érdekesen oldották meg a végtranzisztorok meghajtását: egy illesztő trafó két fele hajtotta a bázisokat. Megnéztem az átvitelét is szkóppal, generátorral : teljes mértékben tükrözte a csöves kimenőtrafók jellemző átvitelét. Az ismerősöm aki hozta javíttatni, másnap elvitte egy hangszerboltba és ki is próbálták. Mesélte , hogy az ott ténfergő zenészek nem akarták elhinni hogy tranzis a gitár fej. Volt aki fogadni akar, annyira "csöves" hangzása van. Végül is ott akarok kilukadni, hogy lehet nem is az lenne a helyes kifejezés, hogy "csöves hangzás" hanem "trafós hangú" ? Idézet: „A pozitív jelző ide csupán kevés...” Így van. Azt is megmondom mi a különbség a Marantz és a Cirok Laci által ajánlott kapcsolás hangja között (ha jó a trafó). A Marantz-nak szép a zongora hangja, a trafósnak meg van egy jó zongorája. A simplex redux elé passzentos lenne (majd ha elkészül, persze nem kell abba egy kosár 6C33C, egy is elég oldalanként). A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2012
Na azt kell mondanom jóval akadtál össze , hisz ha engem kérdezel nincs uj nap a nap alatt .
Kicsit átmentünk off jellegbe de remélhetőleg még ez belefér az eszmefuttatásba hisz egy csöves erősítő csöves jellegét keressük ? Igen a nagyok azt mondják a csöves erősítő lelke a kimenőtrafó ami vagy aki felel a kimenő hang minőségéért és jellemzően a csöves hangzásért! A bemutatott kis előerősítőm azt pont ezért lett kimenőtrafós így talán mint irtam sikerült belevinni valami kis zsiványságot . Na viszont mutatok valamit amennyiben nem láttad volna még , nem csöves de akár még az is lehetne !Bővebben: Link
Csao,
PP, majd később PPP végfokot szeretnék épiteni, gitárerősitőbe, GU-50 csövekkel, és fogalmam sincs, hogy lássak neki az alkatrészek méreteinek kiválogatásához, korábban csak előfokot épitgettem... Anódfesznek 750V-ot szeretnék használni. Ha van valami tippetek, esetleg csak valami könyv, ami foglalkozik GU50 es végfokméretezéssel, azt is megköszönném.
Üdv.
A másik kimenőt teljesen a hálózati mellé tettem. Így különféle helyzetekben 0,3-0,9 v-ot mértem. Szerintem ez nem túl nagy. Beiktattam egy 11K értékű ellenállást a 22K helyére, oda ahova Sturbi javasolta (nem volt 15K-s, csak több 22K-s). A torzítás nagymértékben csökkent, már csak kis mértékben tapasztalható. A brummot meg sikerült teljesen kiszűrni. Betettem egy hálózati zavarszűrőt, amit egy monitorból bontottam, és a hálózati földet rátettem a földsínre. Bemenő jel nélkül teljes hangerőn olyan csendben van, mintha nem is lenne bekapcsolva. Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
Tápegységbe fojtótekercs méretezéséről van valakinek leírása vagy program ami ilyet tud számolni? Köszi a válaszokat! A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2012
Szia mindenki.
Kimenő trafó méretező programot keresek...Köszönöm.
Sziasztok. Megnéztük más hangfallal a mostani fejet, és egy kicsit hozzáértőbb ismerősöm is azt mondta, hogy nincs itt baj a hangfallal, kicsit kókány a mostani basszus fej, torzít, meg a végerősítésnél van az EQ, stb...
(A mostani fejet még anno csinálta egy másik ismerősöm, 2 erősítőből és akkor se volt jobb hangja, de mostanra meguntam, és ezért is csinálnék nagyobbat.) Arra jutottunk, hogy valami ilyesmi konstrukció lenne jó: - Csöves előfok -FET-es, vagy tranyós vég -Előfokban EQ, Gain, Master, Line OUT -4Ohm-on 100W Nem tudom létezik e ilyen kapcsolás, ami valami hasonlóra képes. Nem egyedül építeném, hanem segítséggel, mielőtt lebeszélnétek róla jogosan, hisz ez nem kis feladat. Előre is köszi a segítséget. A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2012
Szia.Linkeltem én már egy előfokot,ami,ha jól tudom 120Vac (a szekunderen) trafóval működik,ahhoz építesz egy véget,vagy csak rákötöd az effekt bemenetre és kész is.Itt van.
Kaptam egy érdekes PP rajzot. Mit szóltok hozzá? Nem akarom megépíteni, de érdemes eszmét cserélni róla, szerintem. Először látok ilyen hangerőszabályozót például...
Hű de precíz! Még a fűtésvezeték csavarintásokat is jelöli a rajzon.
Pedig megcsinálhatnád, lehet kapni a Sowter attenuatort jó pénzért ma is
Tekerek én ilyet serc-perc. van egy régi CO hegesztő vasam, arra kifér. Majd a másik szobában lesz a hangerő...
Ennek az erősítőnek nem mernék érdemben nekifogni... Értő kezek alatt viszont csodákat művelhet.
Ismét rácsodálkozva a rajzra, érdekes, hogy a végcsövek anódárama egyenesen az utcáról jön.
Emiatt mifelénk egy nagyobb trafóval kellene ellátni a csőrendszert, amin van 120V ~ szekunder is. "Ezeknél" védőföldelés se nem van, vagy csak túlnépesedett a zenekedvelő populáció?
A régebbi univerzális rádióknál, és a csöves TV -knél is a csövek anódárama az "utcáról jött", mégsem volt semmi gond vele. A 110 V -os hálózatoknál az érintésvédelmi szabályok is egyszerűbbek.
Köszönöm!
Amúgy jó kis kapcsolás, érdemes lenne megépíteni. Valószínűleg nem okozna csalódást.
Majd, ha nagy leszek...
Helló !
Szerintetek egy 6p1p PP-kimenő primerjéhez elég a 0.1 -es huzal ? Anód 220V -ot kapna. Kösz ! A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2012
Visítva elég.
Ez most mit jelent ? Bőven elég ?
(már késő, megtekertem a primert 0.15-össel)
Itt egy táblázat, ami azt mutatja, hogy 2,55 A/cm2 esetén mekkora áramot bír el a huzal.
Köszi, ezt ismerem.
Igazából azt nem tudom mekkora nyugalmi áramot állítanak be egy ilyennek, ill. mekkora áram folyik rajta kivezérléskor.
2 óra alatt megtekertél egy kimenőt ? Hmmm nem rossz.
...mert te géppel vacakolsz és mire beállítod, más már rég bőgeti a kimenőt 4szegletjellel...
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2012
Géppel ? Egy tákolmány, de valahogy így néz ki egy sor 0,17-es huzal. Nekem egy napom rá szokott menni, persze kisebb nagyobb megszakításokkal. Persze, igazatok van, a lassú munkához idő kell.
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |